Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

hej wisi tylko na kleju i trzyma sie bardzo mocno nie mam fotek niestety bo dysk padl ;/ ale chodzi o to aby nie przemarzala tak podłoga pod progiem gdzie sa drzwi jest styropian sam i na niego przyklejona 1 plytka tylko i nie ma tak ze jak stoisz przy drzwiach to masz lodowata podloge jutro to naszkicuje

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Lambda fasada Swisspor 25 cm, frezowany- sciany,

15 cm lambda dach podloga Swisspor, frezowany-garaz,

podlogi w pokojach 2×5 cm frezowany lambda dach podloga (na przekladke),

poddasze 22 cm piany+ 2×10cm frezowany lambda dach podloga na podloge na strychu (na przekladke),

Co do balkonow to w obliczeniach OZC straty z tytulu mostka termicznego zostaly uwzglednine.

Witam.

Czy na poddaszu to piana poliuretanowa? Jak to koledze wyszło cenowo , dużo drożej niż wełna?

I jeszcze pytanie o kolektor pionowy , jak poszły prace, jaka ekipa i jaki koszt za metr?

Pozdrawiam

Witam.

Czy na poddaszu to piana poliuretanowa? Jak to koledze wyszło cenowo , dużo drożej niż wełna?

Pozdrawiam

Koncze wlasnie zabudowe poddasza w Lublinie. Poddasze ocieplone jest piana. Wiem, ze inwestor zaplacil 80zl/m2 piany z robocizna wiec wychodzi 2x drozej niz ocieplenie super mata isovera. Podobno zastosowana byla piana o takich badz bardzo zblizonych parametrach jak pianka montazowa firmy Fischer. Nie czesto spotykam poddasza ocieplane piana.

Jednak widzialem ich kilka i gdybym mial wybierac pomiedzy welna, a piana zdecydowanie wybralbym welne.

Wiem, ze sa ludzie ktorzy zaraz skrytykuja moja opinie ale takie jest moje zdanie.

Zainteresowanym moge podeslac kilka zdjec z poddaszy ocieplonych piana..

Pozdrawiam

Koncze wlasnie zabudowe poddasza w Lublinie. Poddasze ocieplone jest piana. Wiem, ze inwestor zaplacil 80zl/m2 piany z robocizna wiec wychodzi 2x drozej niz ocieplenie super mata isovera. Podobno zastosowana byla piana o takich badz bardzo zblizonych parametrach jak pianka montazowa firmy Fischer. Nie czesto spotykam poddasza ocieplane piana.

Jednak widzialem ich kilka i gdybym mial wybierac pomiedzy welna, a piana zdecydowanie wybralbym welne.

Wiem, ze sa ludzie ktorzy zaraz skrytykuja moja opinie ale takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam

No właśnie a tak głośno o tej piance ze lepsze ma parametry itd , ciekawe jak jest w rzeczywistości ?

Pozdrawiam

Witam,

Mam prośbe poprosze o te zdjECIA JAK TO WYGLADA TĄ pianą.

I moge prosić o jakieś namiary na firmę która to robi.

pozdrawiam

Magda

moj email:[email protected]

pianka super fajnie itp ale 2 razy rozsza jest niestety i wcale tak super energooszczednie nie wychodzi (cena do jakosci i grubosci) za ta cene do grubosci , poczyac na forum czasem piana lubi popekac z wielkich trzaskiem ,

nie bac sie grubego oscieplenia

Czy piana potrafi popekac? Tak ale ZK. Ja bede natryskiwal OK. Ona jest bardziej podatna na rozciagie niz ZK. ZK nie stosuje sie na poddaszach. Stosuj sie je do izolacji podlug.

OK wychodzi drozej niz welna. Zdecydowalem sie na piane ze wzgledy na larny I krokwie polozone zbyt blisko scian szczytowych.

Piana ma gorszy wspolczynnik przenikania niz welna, w moim przypadu bedzie napewno szczelniej polzona niz welna.

Natryskujac piane trzeba pamietac by przelac ja tez po krokwiach.

Ceny zaleza od producenta: polska 50 zl za 18 cm, kanadyjska- 25 lat gwarancji 89 zl za 22 cm, hiszpanska- 5 lat gwarancji 72 zl-22 cm.

Przed dokonaniem wyboru zalecam przeczytac warunki gwarancji.

Oprucz piany na wiezbie, bede mial tez ulozone styro na podlodze strychu.

Witam.

I jeszcze pytanie o kolektor pionowy , jak poszły prace, jaka ekipa i jaki koszt za metr?

Pozdrawiam

Co do DZ to zaplacilem 80 zl za mb- z zalaniem sond glikolem I wprowadzeniem ich do budynku,

Na podaszu mam miec piane poliuretanowa, co do ceny to w zeszlym roku wyliczone milem 82 zl za 22cm.

W tym roku moze sie cena nieco zmienic. Planuje natrysk robic w Czerwcu. Po tej operacij, jesli wszystko

bedzie dobrze to polece wykonawce.

Na ostatnim poddaszu ktore robilismy czuc bylo jak wiatr po glowie wieje pomimo ocieplenia. Duzo dziur sami zniwelowalismy dopuszczajac piane ale na pewno wszystkich nie wylapalismy. Choc nie my powinnismy to robic. Po zalozeniu paroizolacji (nie jest wymagana przy pianie) na folii widac bylo miejsca przemarzania. Na folii pojawial sie szron/woda. Akurat robilismy to w bardzo wietrzny, zimny dzien.

Cale poddasze jest juz zabudowane plyta g-k ale zostala jedna pionowa rura w lazience ktora byc moze dopiero za rok beda zabudowywac glazurnicy.

Ta piana juz jest duuuuuzo twardsza niz na poczatku i pewnie bardziej podatna na pekniecia, a minelo okolo 2-3 mcy od wykonania natrysku.

magdziorka24 - zdjecia wyslalem mailem

ja troche licze kasa do efektow , wole miec lepszy wpolczynnik niz(bez obrazy) jaks nowoczsna pianka 2x drozsza , daj wełne olej pompe ciepla i tez bedziesz mial cieplutko bo kosszt zwrotu pomy piepla i pianki to moze wnuki wtoich dzicie wyjna na 0 i dopiero zaczna "zarabiac" . ja wczoraj spalilem 5m3 gazuprzez noc , pompa tez swoje zjada

Na ostatnim poddaszu ktore robilismy czuc bylo jak wiatr po glowie wieje pomimo ocieplenia. Duzo dziur sami zniwelowalismy dopuszczajac piane ale na pewno wszystkich nie wylapalismy. Choc nie my powinnismy to robic. Po zalozeniu paroizolacji (nie jest wymagana przy pianie) na folii widac bylo miejsca przemarzania. Na folii pojawial sie szron/woda. Akurat robilismy to w bardzo wietrzny, zimny dzien.

Cale poddasze jest juz zabudowane plyta g-k ale zostala jedna pionowa rura w lazience ktora byc moze dopiero za rok beda zabudowywac glazurnicy.

Ta piana juz jest duuuuuzo twardsza niz na poczatku i pewnie bardziej podatna na pekniecia, a minelo okolo 2-3 mcy od wykonania natrysku.

magdziorka24 - zdjecia wyslalem mailem

Dzieki dostałam emaila.

pozdrawiam

ja troche licze kasa do efektow , wole miec lepszy wpolczynnik niz(bez obrazy) jaks nowoczsna pianka 2x drozsza , daj wełne olej pompe ciepla i tez bedziesz mial cieplutko bo kosszt zwrotu pomy piepla i pianki to moze wnuki wtoich dzicie wyjna na 0 i dopiero zaczna "zarabiac" . ja wczoraj spalilem 5m3 gazuprzez noc , pompa tez swoje zjada

Gazu w okolicy nie mam, jak by byl to napewno bym sie nie zastanawial. Smieciucha nie chce za zadne skarby.