Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

jak juz pisalem to jest moj 1 sezon :) stan na dzisiaj 44m3 gazu przez ostatni tydzien srednia w domu 23 stopnie

A nie spisywałeś stanu sprzed dwóch tygodni? Wtedy było równo -10 przez kilka dni, więc to już da jakiś obraz zużycia. Obecne zużycie jest minimalne i gwarantuję Ci, że jak temperatura znów spadnie do -10, to licznik gazu wreszcie zacznie się kręcić ;)

Przy obecnych temperaturach ja mam całkowicie wyłączone c.o., a żona rano i wieczorem wrzuca w kominek wiadro drewna i też jest ciepło (21.5-22st.).

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Po pierwsze poszukuję osoby osób która-rzy odkopie -ą mi w dobrym terminie fundamenty a potem zasypie-ą piaskiem.

w odpowiedzi na tynki cem-wapienne (UWAGA Fachowcy jedyni z których jestem zadowolony) mam kontakt do firmy która jest tania i równo kładzie na priva jeśli komus potrzeba. Kilka osób podziwiało ich kunszt nawet ludzie od ociepleń.

POzdrawiam

Witam!

Poproszę o namiar na fachowców od tynków cem-wapiennych, z góry dziękuję.

Poszukuję fachowca, który mi wykończy nieduży balkonik na pięterku. Chodzi o porządne zaizolowanie i położenie płytek klinkierowych.

Rozpocząłem też poszukiwanie wykonawcy do wykończenia schodów wewnętrznych - chodzi o obicie schodów betonowych drewnem.

Jakby ktoś chciał się z radości za dobrą robotę podzielić namiarami na takich ludzi to prosiłbym o wiadomość na priv.

Witam,

Mam pytanko czy ktoś kupowal okna, drzwi lub brame w Firmie ATOS w Lublinie na Choinach.

To dobra firma...

Prosze o informacje może ktoś coś o niej słyszał dobrego lub zlego...???????

pozdrawiam magda

Byłem tam i oferowali mi okna w dobrej cenie( miła obsługa)ale mi się nie podobały ramy zewnętrzne. Moja znajoma ma od nich okna i nie narzeka (jak narazie).

Chris

Mam pytanie odnośnie Tynków cem wap a właściwie ich przygotowanie do malowania.

Tzn W jaki sposób usuwaliście luźny piasek z nich? czy szlifowaliście czy zmiataliście czy kładliscie coś jeszcze oprócz gruntu?

Tynki są bardzo równe i gotowe pod gruntowanie ale sypie sie z nich piasek.

Czekam na konstruktywną odpowiedź.

Pozdrawiam Chris

Witam serdecznie wszystkich Budujących:)

Jeżeli ktoś z szanownych Forumowiczów zechciałby podzielić się sprawdzonymi namiarami na kogoś od wykończeniówki, a dokładnie od zabudowy poddasza (ocieplenie i G-K) i układania glazury i terakoty (a mam tego sporo do zrobienia) to ja chętnie przygarnę na priv-a:)

pozdrawiam i z góry dziękuję

Ostatnio jak podałem namiary na fachowców to zablokowali mi konto na forum na kilka miesięcy. Podaj numer kom to Ci prześlę.

Pozdrawiam.

502-027-615

Poza tym szukam namiarów na firmy zajmujące się instalacją elektryczną i wod-kan. Jeśli masz kogoś godnego zaufania również poproszę o kontakt.

Pozdrawiam

Dzieki za odpowiedz.

Moze wyjawisz jaka w twoim domu instalacja sie zajeli?

Moze jakies fotki?

Pozdrawiam.

CO i CWU ;-)

Fotki to raczej niewiele dadzą, bo rury w ścianach schowane, podłogówka betonem zalana, a grzejniki po prostu wiszą.

W kotłowni wisi kondensat Junkersa, zasobnik, sterowanie do Junkersa (ICM czy jakoś tak), 2 pompy (2 obiegi), plus pompa do CWU (po pół roku wyłączyłem i nie używam) i parę innych duperelków. Miejsca prawie nie zajmuje.

Sterowanie piecem w holu na dole.

Rurki wszystkie podciągnęli gdzie trzeba, połączyli z czym trzeba i wszystko (prawie, ale to już wina Junkersa, a nie montażystów) działa jak należy - takie było założenie.

Mam pytanie odnośnie Tynków cem wap a właściwie ich przygotowanie do malowania.

Tzn W jaki sposób usuwaliście luźny piasek z nich? czy szlifowaliście czy zmiataliście czy kładliscie coś jeszcze oprócz gruntu?

Tynki są bardzo równe i gotowe pod gruntowanie ale sypie sie z nich piasek.

Czekam na konstruktywną odpowiedź.

Pozdrawiam Chris

Szczotką powinieneś zrzucić.