Eluś 26.02.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Mały ruch w grupie to fakt,ja mogę dać namiary na swojego budowlańca.Facet zna się na robocie.Ale skoro za podanie kontaktu można być zablokowanym to zainteresowani niech piszą na priv. Szkoda,że zadowolone osoby częściej nie wpisują swoich fachowców może nie jeden uniknął by psełdofachowca,który ładnie mówi a niewiele umie.Sama wiem jak to było u nas.WIELKIE DZIĘKI DLA PANA WOJTKA.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 26.02.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Elus, dziekuje bardzo. Oczywiscie, ze sie przyda. Za niedlgo trzeba bedzie szyfrem pisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czester69 27.02.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Dzień dobry Zamierzam zainstalować bramę wjazdową na posesję. Może ma ktoś sprawdzona firmę lub producenta z Lublina lub okolic z tej branży z przyzwoitymi cenami. Dodam, że brama będzie uchylna. pozdr Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 27.02.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 czester też miałęm taki dylematskończyło się na zakupie bramy marketowej, oraz napędu do bramy na sieci. bramę oraz napęd zamontował majster mój budowlany, a podłaczył elektryk cenowo - 2-3xmniej niż oferty firm produkującch i montujących bramy mojego majsta też mogę polecić. robił mi wszsytko - od fundamentów, po płytki, łacznie z zakupami. tylko papoierów nie załatwiał...mieszka w krasnsymstawie, więc jak ktoś od wschodu/południa lublina to chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 28.02.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Możecie polecic kogoś od rekuperacji? Pozdrawiam Chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 28.02.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 heja, może ktoś polecić fachowców od wylewek z mixokreta z góry dzięki zapraszam teka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 01.03.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Możecie polecic kogoś od rekuperacji? Pozdrawiam Chris Chris, Ja chyba skorzystam z uslugi firmy Lub-Went. Pare osob z forum juz skorzysalo z jego uslug- jak narazie nikt sie nie skarzyl. W pierwszej polowie marca spotkam sie z wlascicielem firmy. Po rozmowach z nim wywarl na mnie poztywne wrazenie. Przedstawia projet, na koniec mierzy przeplywy w anemostatach, zostawia protokol odbioru. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spawos 01.03.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 cristoffo szkoda kasy na to koszty nieadekwatne do zyskow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 02.03.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 cristoffo szkoda kasy na to koszty nieadekwatne do zyskow Nigdy nie liczyłem na zysk w formie zwrotu inwestycji bo nigdy on sie nie zwróci tak jak pompa ciepła. Wiem tylko jak wyglada dom bez takiej wentylacji po paru latach i nie dopuszczę do takiej sytuacji. Pozdrawiam Chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blatta 02.03.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Witam My budujemy DOM W IDAREDACH G2, w tej chwili jest stan SSO (mogę z polecić ekipę, stawia dom razem z dachem), czekamy na okna (już zamówione), ale powoli rozglądam się dalej. Możecie polecić kogoś do zabudowy kuchni? Może z polecenia znajomych...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.03.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 cristoffo szkoda kasy na to koszty nieadekwatne do zyskow Ja uwazam, ze szkoda kasy na kominy- srednio do wentylacji potrzeba dwa, po 3k kazdy. W zimie straty przez nie sa znaczne i oprozniaja tylko kieszen. Wystarczy porownac obliczenia OZC z WM i bez, by dowiedziec sie ile pieniedzy wyfruwa przez WG. Nie wspomne o insektach w lecie i jakosci powietrz w budynku- zwlaszcz gdy za oknem mamy sasiada ze smieciuchem w kotlowni. Polecam WM osobom uczulonym na wszelkiego rodzaju pylki czy roztocza. Jeszcze jedno, planujac WM zaoszczedzic troche mozna na wyposazeniu okien (nawiewniki- konieczne przy WG). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 02.03.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 co do lub-wentu-też polecamco do zaoszczędzenia - ja 1600 za rok za gaz, szwagier (podobny dom, ale bez WM, mniej styropainu, okna podobne) 2300. co do much ja pojedyncze, szwagier mnóstwono i to świeże powietrze 12 m-cy w roku... z oszczędnośći - 5 okien ma nieotwieralnych (nie da się otworzyć) - tańsze. mniejsze grzejniki. 2 kominy mniej. nie mam rozprowadzenia ciepła z kominka-właczam 2-gi bieg rekuperatopra i na górze cieplej, na dole chłodniejkoszty dodatkowe-nawilżacze. trochę prądu więcej. paskudny zaciek z kratek na zew. na elewacji - w sumie nawet nie wiem czemu się zrobił. trochę więcej zabawy z płytą karton-gips w 3 miejscahch przy zabudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.03.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 .... paskudny zaciek z kratek na zew. na elewacji - w sumie nawet nie wiem czemu się zrobił. trochę więcej zabawy z płytą karton-gips w 3 miejscahch przy zabudowie Czy ten zaciek jest z wyrzutni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 02.03.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 wlaśnie z obu....chyba raczej kurz z pola, bo zrobił się jesienią-po oraniu i po deszczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.03.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 wlaśnie z obu.... chyba raczej kurz z pola, bo zrobił się jesienią-po oraniu i po deszczach Mam nadzieje, ze spiro do wrzutni i wyrzutni masz dobrze docieplone min.50 mm welny. Slyszalem, ze przy cienkim ociepleniu wykrapla sie woda(punkt rosy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 02.03.2014 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 co do zaoszczędzenia - ja 1600 za rok za gaz, szwagier (podobny dom, ale bez WM, mniej styropainu, okna podobne) 2300. A z ciekawości... Ile m3 drewna puściliście ze szwagrem w kominy przy takim zużyciu gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olal 02.03.2014 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 cristoffo szkoda kasy na to koszty nieadekwatne do zyskow Zależy o jakich zyskach myślisz. Jak (standardowo) o kasie, to masz rację, chociaż też nie do końca. Ktoś tu już pisał: kominy niepotrzebne (ja akurat mam), nawiewniki w oknach niepotrzebne...a koszt nie jest aż tak wielki. Coś tam jeszcze na gazie się zaoszczędzi, ale nie tak dużo. Są jeszcze inne zyski, np. komfort, brak muszek, komarów, itp. Jak ktoś jest alergikiem, to mu filtry większość pyłków wyłapią na wlocie. Lub-Went polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spawos 03.03.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 sam rekuperator zje ci okolo 50zl elektrycznosci meisiecznie , koszt calej instalacji pewnie z 20tys + filtry wymiana wiec wcale tanio nie jest wentylacja mechaniczna na wentylatorach kanalowych TT (350 zl) , kominow nie trzeba , swieze powietrze dostarczane jest przez GWC do domu a komin tylko do kominka rekuperacji nie trzeba bo ziemia ogrzeje powietrze mija miesiac 167m3 gazu poszlo w tym miesiacu dom 260m2 ( kominkiem nic nie palone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziorka24 06.03.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Witam, Zamierzamy się wziąść za instalacje najpierw za elektrykę i w zwiazku z tym mam pytanie. Co wyjdzie taniej zamówić kompleksowo materiał+robociznę u elektryka czy też samemu kupić material?Ile płaciliście za elektrykę bo nie wiemy z jakimi kosztami się to wiąże?O co mamy pytać elektryka? PORADŹCIE COŚ!!!!! Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artmas 06.03.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Witam,Ja już mam budowę za sobą i chętnie odsprzedam garaż blaszany 5x3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts