Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

....Sp.zoo Salon Firmowy Viessmann Lublin ul.Spółdzielczości Pracy 105?

Jest tu na FM watek poswiecony tej firmie i pompie ciepla przez nich zainstalowanej u inwestorki bodajze z Lublina. Serwis polegl...

Pompy tej marki nie naleza do najlepszych, nie polecam. We wrzesniu bede mial instalowana pompe produkowana przez forumowicza. Wykonuje tez pionowe odwierty w bardzo dobrej cenie. Po montazu i rozruchu podziele sie informacjami lub fotkami jak bedziesz potrzebowal.

hej a na kiedy wam trzeba i ile ??mam ale juz rozne blaty pozbijane itp ale mi przez tydzien beda jeszcze potrzebne, a co do budowy jaki projekt ?:) cos wiecj opowiedzcie ?:) jakie rozwiazania itp co planujecie

Hej, nasz projekt to JULKA 3 ODBICIE LUSTRZANE, planujemy fundamenty monolityczne, więc do tego potrzebujemy ok 5m3 desek. Byliśmy dziś w jednym składzie, który wywarł na nas dość pozytywne wrażenie, zobaczymy jak ceny. Myśleliśmy na początku o budowaniu z bk SOLBET, później nam się zmieniło na ścianę jednowarstwową, a teraz po rozmowie z dość kompetentnym Panem doradził by zrobić ścianę z bk 30 cm i ocieplić dodatkowo. Przy ścianie jednowarstwowej musielibyśmy troszkę zmieniać fundament. No ale... nie wiem czy Wam składnie wszystko piszę, bo ja mało się na tym znam, a mój mąż trochę nie ma czasu.. więc może jakoś dacie rade :)

Pozdrawiam

Jest tu na FM watek poswiecony tej firmie i pompie ciepla przez nich zainstalowanej u inwestorki bodajze z Lublina. Serwis polegl...

Pompy tej marki nie naleza do najlepszych, nie polecam. We wrzesniu bede mial instalowana pompe produkowana przez forumowicza. Wykonuje tez pionowe odwierty w bardzo dobrej cenie. Po montazu i rozruchu podziele sie informacjami lub fotkami jak bedziesz potrzebowal.

Tomaszs132 - mogę prosic więcej informacji na temat PC która bedzie u Ciebie montowana, ceny itd w przybliżeniu ?

No i stalo sie, po opuszczeniu ekipy ociepleniowej wraz z nia zniknelo 9 paczek 12 cm styropianu lambda dach podloga ze Swisspora:(

Z reke ich nie zlapalem, ale by wywiezsc tyle paczek potrzebny jest spory van. Oni taki posiadaja. Ekipa z polecenia.

Inwestorzy uwazajcie na to co trzymacie na budowie. U mnie na budowie bylo za duzo przechowywanego styropianu i to sprowokowalo zlodziei.

No i stalo sie, po opuszczeniu ekipy ociepleniowej wraz z nia zniknelo 9 paczek 12 cm styropianu lambda dach podloga ze Swisspora:(

Z reke ich nie zlapalem, ale by wywiezsc tyle paczek potrzebny jest spory van. Oni taki posiadaja. Ekipa z polecenia.

Inwestorzy uwazajcie na to co trzymacie na budowie. U mnie na budowie bylo za duzo przechowywanego styropianu i to sprowokowalo zlodziei.

Tomasz, jeśli możesz to podaj i mi na maila jakieś dane tej ekipy, obecnie szukam fachowców do dokończenia elewcji i też nie chciałbym na nich trafić

Tak jak wczesniej napisalem, za reke ich nie zlapalem.

Ten wlasnie ten styropian przechowywany by zdala od ich pola dzialania na stryszku jetkowym. Wchodzili tam tylko pare razy, gdy wlasnie tam zleciem im dodatkowo platana robote- przyciecie scian szczytowych. Napewno tam byli i widzieli co to jest za styropian.

Oswietlenie na strychu dzialalo, bo teraz zarowka dziwnym trafem dokonczya zywota. Pozostaly tylko scinki po tym styropianie.

Pozyczylem im ele. maszynke do ciecia styropianu, by nie kaleczyli pila mojego styropianu (jesli ktos takowa potrzebuje to chetnie odsprzedam).

Maszynka od razu im sie spodobala, nawet chcieli ja odkupic.

Przypuszczam, ze czesc styropianu pocieli na wymiar i zapomnieli posprzatac scinkow. U mnie na pewno nie byl on wykorzystany, gdyz kleili 25 cm na sciany i 10 cm wokol MOWO.

Jesli komus zaoferowany zostanie taki wlasnie styropian, to niech sie zapyta o zrodlo jego pochodzenia.

Witajcie, wracam na forum po kilku latach. Zamiast budowy kupiliśmy mieszkanie, ale teraz dojrzeliśmy chyba w końcu do budowy. W tym roku chcielibyśmy trochę ogarnąć działkę, w tej chwili wygląda jak kawałek pola :) I od 3 dni zastanawiam się - zacząć od ogrodzenia, czy od przyłączy? mogę zrobic jedno lub drugie. Mam mapki do celów projektowych z 2008, myślicie, że uda mi sie na nich przemycić projekt zjazdu? Gmina Spiczyn. Działka bezpośrednio przy drodze gminnej. Rozumiem, że najpier do gminy po warunki zjazdu? Na tej podstawie narysujemy ogrodzenie z bramą we wskazanym miejscu (???) i potem do starostwa w Łęcznej? Tak to sobie wyobrażam. A może sie mylę? Podpowiedzcie, proszę. A może lepiej zacząć od przyłączy? Budowa za jakies 2 lata. Teraz zależy mi, żeby jakies drzewa posadzić, bo nic nie ma. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź.

Witajcie, wracam na forum po kilku latach. Zamiast budowy kupiliśmy mieszkanie, ale teraz dojrzeliśmy chyba w końcu do budowy. W tym roku chcielibyśmy trochę ogarnąć działkę, w tej chwili wygląda jak kawałek pola :) I od 3 dni zastanawiam się - zacząć od ogrodzenia, czy od przyłączy? mogę zrobic jedno lub drugie. Mam mapki do celów projektowych z 2008, myślicie, że uda mi sie na nich przemycić projekt zjazdu? Gmina Spiczyn. Działka bezpośrednio przy drodze gminnej. Rozumiem, że najpier do gminy po warunki zjazdu? Na tej podstawie narysujemy ogrodzenie z bramą we wskazanym miejscu (???) i potem do starostwa w Łęcznej? Tak to sobie wyobrażam. A może sie mylę? Podpowiedzcie, proszę. A może lepiej zacząć od przyłączy? Budowa za jakies 2 lata. Teraz zależy mi, żeby jakies drzewa posadzić, bo nic nie ma. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź.

Na zjazd z działki na drogę gminną potrzebujesz pozwolenia na budowę. Więc najpierw po warunki do gminy.

Hej, Macie jakieś zdanie na temat składów budowlanych? My dostaliśmy jedną ofertę od Farbud, ale to jakaś istna katastrofa. Nie wiem czy się tej Pani nie spodobaliśmy czy o co chodzi ale za same materiały ponad 200 tys na dom o pow. użytk. 140 m2 to chyba jakiś obłęd. Teraz czekamy na wycene z INVESTORa, powinniśmy mieć w tym tygodniu. Może macie jakieś sugestie? Kogoś szczególnie polecacie?

Hej, Macie jakieś zdanie na temat składów budowlanych? My dostaliśmy jedną ofertę od Farbud, ale to jakaś istna katastrofa. Nie wiem czy się tej Pani nie spodobaliśmy czy o co chodzi ale za same materiały ponad 200 tys na dom o pow. użytk. 140 m2 to chyba jakiś obłęd. Teraz czekamy na wycene z INVESTORa, powinniśmy mieć w tym tygodniu. Może macie jakieś sugestie? Kogoś szczególnie polecacie?

Przepraszam a jakie materiały? Jak na cały dom to raczej tanio.

Chris