magmis 15.07.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Witam, Jesteśmy tutaj nowi i na początku swojej drogi z budową własnego domu. Jak sami wiecie mętlik w głowie co wybrać i od czego zacząć.Poszukujemy desek szalunkowych. Czy macie lub wiecie że ktoś ma do odsprzedania? Dzięki za informacje. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spawos 15.07.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 hej a na kiedy wam trzeba i ile ??mam ale juz rozne blaty pozbijane itp ale mi przez tydzien beda jeszcze potrzebne, a co do budowy jaki projekt ? cos wiecj opowiedzcie ? jakie rozwiazania itp co planujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 16.07.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 ....Sp.zoo Salon Firmowy Viessmann Lublin ul.Spółdzielczości Pracy 105? Jest tu na FM watek poswiecony tej firmie i pompie ciepla przez nich zainstalowanej u inwestorki bodajze z Lublina. Serwis polegl... Pompy tej marki nie naleza do najlepszych, nie polecam. We wrzesniu bede mial instalowana pompe produkowana przez forumowicza. Wykonuje tez pionowe odwierty w bardzo dobrej cenie. Po montazu i rozruchu podziele sie informacjami lub fotkami jak bedziesz potrzebowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmis 16.07.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 hej a na kiedy wam trzeba i ile ??mam ale juz rozne blaty pozbijane itp ale mi przez tydzien beda jeszcze potrzebne, a co do budowy jaki projekt ? cos wiecj opowiedzcie ? jakie rozwiazania itp co planujecie Hej, nasz projekt to JULKA 3 ODBICIE LUSTRZANE, planujemy fundamenty monolityczne, więc do tego potrzebujemy ok 5m3 desek. Byliśmy dziś w jednym składzie, który wywarł na nas dość pozytywne wrażenie, zobaczymy jak ceny. Myśleliśmy na początku o budowaniu z bk SOLBET, później nam się zmieniło na ścianę jednowarstwową, a teraz po rozmowie z dość kompetentnym Panem doradził by zrobić ścianę z bk 30 cm i ocieplić dodatkowo. Przy ścianie jednowarstwowej musielibyśmy troszkę zmieniać fundament. No ale... nie wiem czy Wam składnie wszystko piszę, bo ja mało się na tym znam, a mój mąż trochę nie ma czasu.. więc może jakoś dacie rade Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 16.07.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Jest tu na FM watek poswiecony tej firmie i pompie ciepla przez nich zainstalowanej u inwestorki bodajze z Lublina. Serwis polegl... Pompy tej marki nie naleza do najlepszych, nie polecam. We wrzesniu bede mial instalowana pompe produkowana przez forumowicza. Wykonuje tez pionowe odwierty w bardzo dobrej cenie. Po montazu i rozruchu podziele sie informacjami lub fotkami jak bedziesz potrzebowal. Tomaszs132 - mogę prosic więcej informacji na temat PC która bedzie u Ciebie montowana, ceny itd w przybliżeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Batkas 17.07.2014 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Tomaszs131 dziękuje.Przeczytałam i chyba zrezygnujemy z usług tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 17.07.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 No i stalo sie, po opuszczeniu ekipy ociepleniowej wraz z nia zniknelo 9 paczek 12 cm styropianu lambda dach podloga ze Swisspora:(Z reke ich nie zlapalem, ale by wywiezsc tyle paczek potrzebny jest spory van. Oni taki posiadaja. Ekipa z polecenia.Inwestorzy uwazajcie na to co trzymacie na budowie. U mnie na budowie bylo za duzo przechowywanego styropianu i to sprowokowalo zlodziei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Batkas 18.07.2014 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Tomasz131 możesz podać na PPr co to za ekipa?Czasami dobrze wiedzieć.Szczerze współczuje straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam17 18.07.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 No i stalo sie, po opuszczeniu ekipy ociepleniowej wraz z nia zniknelo 9 paczek 12 cm styropianu lambda dach podloga ze Swisspora:( Z reke ich nie zlapalem, ale by wywiezsc tyle paczek potrzebny jest spory van. Oni taki posiadaja. Ekipa z polecenia. Inwestorzy uwazajcie na to co trzymacie na budowie. U mnie na budowie bylo za duzo przechowywanego styropianu i to sprowokowalo zlodziei. Tomasz, jeśli możesz to podaj i mi na maila jakieś dane tej ekipy, obecnie szukam fachowców do dokończenia elewcji i też nie chciałbym na nich trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 18.07.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Dokładnie tak, jeśli Jesteś pewien ze to oni się przyczynili do zniknięcie styro to trzeba się wzajemnie ostrzegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 19.07.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Tak jak wczesniej napisalem, za reke ich nie zlapalem. Ten wlasnie ten styropian przechowywany by zdala od ich pola dzialania na stryszku jetkowym. Wchodzili tam tylko pare razy, gdy wlasnie tam zleciem im dodatkowo platana robote- przyciecie scian szczytowych. Napewno tam byli i widzieli co to jest za styropian. Oswietlenie na strychu dzialalo, bo teraz zarowka dziwnym trafem dokonczya zywota. Pozostaly tylko scinki po tym styropianie. Pozyczylem im ele. maszynke do ciecia styropianu, by nie kaleczyli pila mojego styropianu (jesli ktos takowa potrzebuje to chetnie odsprzedam).Maszynka od razu im sie spodobala, nawet chcieli ja odkupic. Przypuszczam, ze czesc styropianu pocieli na wymiar i zapomnieli posprzatac scinkow. U mnie na pewno nie byl on wykorzystany, gdyz kleili 25 cm na sciany i 10 cm wokol MOWO.Jesli komus zaoferowany zostanie taki wlasnie styropian, to niech sie zapyta o zrodlo jego pochodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 21.07.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Witajcie, wracam na forum po kilku latach. Zamiast budowy kupiliśmy mieszkanie, ale teraz dojrzeliśmy chyba w końcu do budowy. W tym roku chcielibyśmy trochę ogarnąć działkę, w tej chwili wygląda jak kawałek pola I od 3 dni zastanawiam się - zacząć od ogrodzenia, czy od przyłączy? mogę zrobic jedno lub drugie. Mam mapki do celów projektowych z 2008, myślicie, że uda mi sie na nich przemycić projekt zjazdu? Gmina Spiczyn. Działka bezpośrednio przy drodze gminnej. Rozumiem, że najpier do gminy po warunki zjazdu? Na tej podstawie narysujemy ogrodzenie z bramą we wskazanym miejscu (???) i potem do starostwa w Łęcznej? Tak to sobie wyobrażam. A może sie mylę? Podpowiedzcie, proszę. A może lepiej zacząć od przyłączy? Budowa za jakies 2 lata. Teraz zależy mi, żeby jakies drzewa posadzić, bo nic nie ma. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 21.07.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 od skoszenia, zbronowania, zaorania a jak wzejdzie chwast - oprysk chwastox czy raundap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strojniak 21.07.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Witajcie, wracam na forum po kilku latach. Zamiast budowy kupiliśmy mieszkanie, ale teraz dojrzeliśmy chyba w końcu do budowy. W tym roku chcielibyśmy trochę ogarnąć działkę, w tej chwili wygląda jak kawałek pola I od 3 dni zastanawiam się - zacząć od ogrodzenia, czy od przyłączy? mogę zrobic jedno lub drugie. Mam mapki do celów projektowych z 2008, myślicie, że uda mi sie na nich przemycić projekt zjazdu? Gmina Spiczyn. Działka bezpośrednio przy drodze gminnej. Rozumiem, że najpier do gminy po warunki zjazdu? Na tej podstawie narysujemy ogrodzenie z bramą we wskazanym miejscu (???) i potem do starostwa w Łęcznej? Tak to sobie wyobrażam. A może sie mylę? Podpowiedzcie, proszę. A może lepiej zacząć od przyłączy? Budowa za jakies 2 lata. Teraz zależy mi, żeby jakies drzewa posadzić, bo nic nie ma. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Na zjazd z działki na drogę gminną potrzebujesz pozwolenia na budowę. Więc najpierw po warunki do gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmis 22.07.2014 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Hej, Macie jakieś zdanie na temat składów budowlanych? My dostaliśmy jedną ofertę od Farbud, ale to jakaś istna katastrofa. Nie wiem czy się tej Pani nie spodobaliśmy czy o co chodzi ale za same materiały ponad 200 tys na dom o pow. użytk. 140 m2 to chyba jakiś obłęd. Teraz czekamy na wycene z INVESTORa, powinniśmy mieć w tym tygodniu. Może macie jakieś sugestie? Kogoś szczególnie polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 22.07.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Hej, Macie jakieś zdanie na temat składów budowlanych? My dostaliśmy jedną ofertę od Farbud, ale to jakaś istna katastrofa. Nie wiem czy się tej Pani nie spodobaliśmy czy o co chodzi ale za same materiały ponad 200 tys na dom o pow. użytk. 140 m2 to chyba jakiś obłęd. Teraz czekamy na wycene z INVESTORa, powinniśmy mieć w tym tygodniu. Może macie jakieś sugestie? Kogoś szczególnie polecacie? Przepraszam a jakie materiały? Jak na cały dom to raczej tanio. Chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmis 23.07.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Przepraszam a jakie materiały? Jak na cały dom to raczej tanio. Chris no właśnie nie na cały dom. Nie będę wyszczególniać, bo nie ma sensu. Zresztą nie pytałam o opinię czy tanio, czy drogo, tylko czy polecacie jakieś składy budowlane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 23.07.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 no właśnie nie na cały dom. Nie będę wyszczególniać, bo nie ma sensu. Zresztą nie pytałam o opinię czy tanio, czy drogo, tylko czy polecacie jakieś składy budowlane... Investor jest ok PSB też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strojniak 23.07.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Jeśli ktoś jest w potrzebie to oddam za free WC budowlane. Szczegóły tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 23.07.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Jeśli ktoś jest w potrzebie to oddam za free WC budowlane. Szczegóły tu. Hej byłabym chętna, zaraz napiszę na olx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts