yares 21.10.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 yares - gratuluje SSO domek fajowy pozdr, dzieki guit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 21.10.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Dzięki Guit za mapkę Przy okzji na jednej mapce widać aż 3 lokalizacje domów: Guit'a, aik'a i wukan'a. Może jeszcze ktoś buduje w pobliżu? PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.10.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Dzięki Guit za mapkę Przy okzji na jednej mapce widać aż 3 lokalizacje domów: Guit'a, aik'a i wukan'a. Może jeszcze ktoś buduje w pobliżu? Pozdrawiam Wiesiek A może w ogóle zrobimy mapkę naszych "rezydencji" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 21.10.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Guit dzieki za umieszczenie na mapce naszego ,,pola,, na razie. Cement podobno maja najtaniej w Arbecie gdzies w okolicy ursusu i podobno niezlej jakosci ale jaka cena to niewiem bo jeszcze niesprawdzalam. Ktos na forum pytal sie o cegle slyszalam ze w Krasniku jest tania i bardzo dobra, jak bede miala blirzsze namiary dam znac. Widze ze nikt niema do sprzedania jakiegos baraczku, no pomozcie dobrzy ludzie gdzie cos takiego mozna kupic. Mnie moze cena okien niezwali z nog mam dobrego znajomego ktory tym sie zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 21.10.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Jestem za mapka, chociaz moja przyszla rezydencja jest juz zlokalizowana na mapce Guita, to chetnie zobacze gdzie inni sie buduja. Poz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 21.10.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Też jestem zwolennikiem spółdzielni budowlanej. Jak już będę znał cenę wełny to chętnie wam podam - może będzie interesująca (mam nadzieję). Ja uważam że spółdzielnia już zaczęła działać - na razie w postaci wywiadu gospodarczego. Jeszcze jedno - moj znajomy handluje jakimiś roślinkami (jakieś róże, żywopłoty itp. - jeszcze dokładnie nie wiem jaki ma asortyment). Jeśli ktoś jeszcze potzrebuje takiego namiaru to proszę o kontakt to wyślę numer kom na priva. Jeśli chodzi o garaże to w anonsach widziałem za 650 zł - ale nie wiem co to za jakość i wielkość. Też jest człowiek który tym handluje na drodze do Jastkowa, po prawej stronie. Ale nie znam cen. Ja będę chciał kupić wczesną wiosną. Teraz nie ma sensu - chyba że ktoś mnie przekona że taki sens jest ? Wydaje mi się że przez zimę mój garaż mógłby zmienić właściciela. Z mojej mapki na dzisiaj nici. Będzie w poniedziałek - mój geodeta miał mały wypadek - spadł z dachu w swoim domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 22.10.2004 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 I znowu nie przychodzą mi powiadomienia, nie wiem co to się dzieje . Jeśli chodzi o ścianę. Nie wiem, jak to jest ze styropianem, tzn. czy trzeba go od razu tynkować. Wydaje mi się, że w miarę szybko, żeby nie zamókł za bardzo i takie tam. Jeśli ktoś wie to proszę o jakieś info. Jak postawię jednowarstwową to będzie ona mogła trochę postać bez tynków. Bo to, że jednowarstwowa jest trochę trudniejsza w wykonaniu to słyszałam. A koszt chyba porównywalny. Chociaż z czasem (jak mnie będzie stać) na jednowarstwówkę też mogę położyć styropian. Ja również, najprawdopodobniej na wiosnę, będę rozglądała się za jakimś blaszanym garażem. A do "spółdzielnie budowalnej" dołączam się. Narazie tylko jeśli chodzi o fundmenty. Ale to zawsze będzie nas więcej, z tego co się orientuje to większość dopiero zaczyna, a nie dokańcza. Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 22.10.2004 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Niezależnie od od tego na jakim jesteśmy etapie - to i tak wykańczamy ... siebie Miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 23.10.2004 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2004 Niestety nie dałam rady dzisiaj odwiedzić Wukana . Może następnym razem . Mam nadzieję, ze bawiliście się dobrze . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 24.10.2004 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 My z mężem byliśmy u Wukana. Bardzo ładny dom, a wykończony będzie rewelacyjny. Ale najważniejsze w tej wizycie było to, że po raz pierwszy mieliśmy okazję zobaczenia jak wygląda budowany dom w stanie surowym. Gdybym miała już taki stan to byłabym bardzo szczęśliwa, ale cóż trzeba jeszcze poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 24.10.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 Czesc all Dalej zbieram oferty wykonawcow ... i daje do wyceny materialy do SSO ... zobaczymy czy cyfry nie zwala mnie z nog.. Jade dzisiaj na objazd budow dookola lublina - poogladam sobie domki. Co do fundamentow to mam namiary na cegle pelna ktora teraz mozna kupic w okazyjnej cenie - jakby ktos chcial i mial ja gdzie skaldowac (ja nie mam) to kontakt na priva lub na GG. (moze by i mi poskladowal :) Czy 33 000 za cala robocizne stanu surowego otwartego to duzo (w tym fundamenty 3W, piwnica, parter, poddasze, stropy, deskowanie i krycie dachu, taras, maszyny potrzebne) - generalnie ja mam tylko dowozic materialy na budowe ... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 24.10.2004 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 Witam Dzięki MaPi, AiK i Fizyk za przybycie na moją działkę. Nie martwcie się, w przyszłym roku Wasze budowy będą też na takim samym etapie ale jeszce ładniejsze. Popieram zrobienie mapki z zaznaczonymi budowami forumowiczów z lubelskiego. Pawson, cena robocizny zależy od powierzchni domu oraz pow. dachu i jego skomplikowania. Ja za stan surowy: piwnica 3W 48 m2, parter i poddasze 148 m2 + garaż 32 m2 (ściany z Maxa) , dach 250 m2 (2 lukarny) kryty dachówką oraz 2 tarasy i schody wyjściowe - zapłaciłem 31 tys. Moim zadaniem było tylko wykopanie koparką dołu oraz dostarczenie materiałów. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 24.10.2004 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 Wukan - było mi bardzo miło spotkać się z Tobą, Twoją małżonką oraz Ma & Pi jak również AiK. Ciesze się że możemy (przynajmniej dobrym słowem) wspomagać się wzajemnie. Wszystkim życzę udanego niedzielnego wieczoru oraz lekkiej pracy w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 25.10.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Cześć,w sobotę prawdopodobnie pojedziemy z mężem zobaczyć dom, do któego się przymierzamy (smukły). Wprawdzie dom znajduje się w Radzyniu Podlaskim, ale pojedziemy przy okazji wizyt na grobach rodzinnych.Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.10.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Cześć ALL Jareq - byłem w niedziele pod Twoim domkiem - oglądałem budowy z PTH - nie wiedziałem że masz podwójny garaż (chyba ze to nie byl Twoj domek ...:) jeśli to Twój to jest super !! - czemu zacząłeś go ocieplać - chcesz otynkować całość do zimy ???? Byli jacys twoi sasiedzi i ciagle sie gapili - gdyby ci donosili ze ktos sie krecil to bylem ja (chyba sprawdzali czy nie zaczne pakowac palet dachowki od twojego sasiada na plecy ... ) Fizyk: radze ci zaczac jezdzic po hurtowniach z materialami - ile ja sie rzeczy ciekawych dowiedzialem... nie mowiac o namiar na wykonawcow - bo kazda hurtownia ma jakis swoich "zaufanych", ktorzy pewnie polecaja ta hurtownie ... Wukan niestety nie dalismy rady przyjechac - moze nastepnym razem ... palilem na dzialce trawe cala sobote... (ale sie najaralem :) Co do kosztow to liczac ze u mnie jest troche wieksza powierzchnia cena wydaje sie bardzo zblizona - powiedz czy twoi byli wg ciebie drodzy czy tani w porownaniu do innych kotrych (na pewno) sprawdzales ?? Pozdrawiam Pawson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 25.10.2004 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Witam Pawson - jeżeli chodzi o murarzy to była najtańsza ekipa jaką znalazłem z 5 ofert jakie sprawdziłem. Natomiast dekarze nie należeli do najtańszych, ale nie żałuję , dach zrobili bardzo dobrze.Ogólnie mówiąc robocizna całego domu w stanie surowym ok. 180 m2 (plus piwnica) kosztuje ok. 30-35 tys. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 25.10.2004 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Cześć ALL Jareq - byłem w niedziele pod Twoim domkiem - oglądałem budowy z PTH - nie wiedziałem że masz podwójny garaż (chyba ze to nie byl Twoj domek ...:) jeśli to Twój to jest super !! - czemu zacząłeś go ocieplać - chcesz otynkować całość do zimy ???? Byli jacys twoi sasiedzi i ciagle sie gapili - gdyby ci donosili ze ktos sie krecil to bylem ja (chyba sprawdzali czy nie zaczne pakowac palet dachowki od twojego sasiada na plecy ... ) Pozdrawiam Pawson co jak co, ale moj domek jest chyba rozpoznawalny po reklamie od frontu (chyba ze nie ogladales zdjec) - chociaz jej dni sa juz policzone a ocieplone sa te miejsca, do ktorych nie byloby dostepu po ulozeniu dachowki - kawalek nad garazem ocieplili z rozpedu, tak im dobrze szlo no i milo mi , ze ci sie podoba PS. nie ma to jak miec czujnych sasiadow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 25.10.2004 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Witam wszystkich mam pytanie czy wiecie cos na temat kotlow firmy BERETTA, do zakupu jeszcze daleko ale tak pytam z ciekawosci. Bylam w kilku sklepach dalam projekcik do wyceny, zobaczymy czy dostane gesiej skurki, oczywiscie po przeczytaniu. Mam ekipe dekarzy, dziesiec zl za metr kwadratowy z obrobka i rynnami, drogo czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 25.10.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Mam ekipe dekarzy, dziesiec zl za metr kwadratowy z obrobka i rynnami, drogo czy nie? To nieprawdopodobnie niska cena. Ceny lubelskie to zazwyczaj minimum 40-50zł / m2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 25.10.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Witamy!!! duuuuuuuuużo się dzieje!!! Fajno, że sie spotykacie, tylko nie fajno, że nas tam nie ma ... odrobimy straty ... Bank! Cieszymy się z pomysłu "założenia" spółdzielni. My już zrobiliśmy kilka rundek do hurtowni i wybraliśmy ... Gdyby coś - pytajcie! Czasu ostatnio bardzo mało (koniec m-ca), rzadko się odzywamy, ale w skrócie: - niestety nie udało mi się wywalczyć zwolnienia z opłaty gminnej za przyłączenie do wodociągów (wójt odmówił, jedynie utrzymał 50% zniżki ) - jutro spotykam się z architektem, przekazuję mu papiery (warunki przyłączenia gazu, wody i prądu, WZ, mapki) i jedziemy na działkę. Zobaczymy co powie i jak zaśpiewa... ? - zrobili mi odwierty pod oczyszczalnię ... drenaże krótsze (dobrze bo robi się ciasnafo ... , ale wykopy głębsze 1,80m ... koszt ten sam 8100 zł za wsio - próbuję się spotkać z zaklepanym budowlańcem i deakarzem , ale mi nie wychodzi ... ale obiecałem sobie, że w tym tygodniu muszę to załatwić! - im dalej w las... zastanawiamy się, czy podołamy ... - sąsiad pięknie kończy Manulelę otwartą i śmiga mi po gulu ... pocieszam się tym, że za rok, o te porze będę sprzątał na działce i myślał już o czymś innym ... Prosimy Was o info co dalej, ewentualnie z czym działać równolegle (urzędy, papiery itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts