gubik 13.01.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Witam wszystkich, szukam sprawdzonego speca od rekuperacji, kompletna usługa tj. montaż przewodów +urządzenie. Dodam, że był już jeden "fachowiec", obejrzał dom podrapał się po głowie (dosłownie) , i bez żadnych planów czy kosztorysów powiedział na oko 20000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spawos 13.01.2015 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 hej ja mialem podobnie kilka firm ceny podobne...... strzelali albo 600-800 za punkt........ jak masz troche wolnego czasu sam zrobisz wez pomocnika jakiegos ztablicy za 8-10zl godzina , fakt ja nie mam rekuperatora , ale zawiesic rekuperator to raczej nie problem , jakie przewody masz elestyczne czy sztywne ?? kupujesz tasme do klejenia przewodow laczniki kolanka , rozdzielacze itp co potrzbne i kleisz wszystko , pier folie potem naciagasz welne i warstwe zewnetrzna i gotowe ja zrobilem to 2 pracownikami poukladalem co i gdzie ma byc i kleili potem sprawdzilem i 2 dni robili za 400zl ..... , bo firma liczy kokosy..... jak cos to pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 13.01.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Witam wszystkich, szukam sprawdzonego speca od rekuperacji, kompletna usługa tj. montaż przewodów +urządzenie. Dodam, że był już jeden "fachowiec", obejrzał dom podrapał się po głowie (dosłownie) , i bez żadnych planów czy kosztorysów powiedział na oko 20000 zł. Skontaktuj sie z Panem Sadurskim z Lub-wentu. Polecam z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aion 14.01.2015 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Witam, również w temacie rekuperacji, tylko problem troszeczkę inny. Mamy już przygotowaną instalację (mąż sam robił, na rurach sztywnych spiro) i szukamy centralki. Czy ktoś może polecić jakiś model, najlepiej dostępny na rynku lubelskim?dom nieduży, centralka 180-300 m3/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 14.01.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Bardzo dziękuję za namiary, podjadę tam jak hydraulik odda mi plan. Oczywiście również rozważam własne wykonanie i zastanawiam się tylko, czy zrobię to poprawnie. Jestem trochę techniczny ale jak naczytałem się o przepływach, przekrojach itd. to mętlik w głowie mi się zrobił. Mam znajomego, który mnie namawia na samodzielną robotę, sobie sam zrobił, bo sporo kasiory zostanie w kieszeni. Mam dom dwupoziomowy dwukondygnacyjny w połowie podpiwniczony i teoretycznie trzy opcje: I. Reku w piwnicy na całość=dużo i długie przewody, możliwość podłączenia gwc,II. Dwa małe, jeden na strychu, drugi w piwnicy,III. Reku na poddaszu=trochę prostsza instalacja niż w piwnicy, ale poddasze nie ogrzewane (strop ocieplony wełną na jętkach) więc dodatkowe koszta na ocieplenie po krokwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 14.01.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Co do Twoich opcji wyboru miejsca na reku- dom mam podobny, reku w piwnicy i nigdy nie zdecydowalbym sie na umiejscowienie go na poddaszu. Wszystko co moze u mnie choc troche zagluszyc cisze nocna znajduje lub bedzie znajdowac sie w piwnicy- Pci, OC, reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 14.01.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Witam, również w temacie rekuperacji, tylko problem troszeczkę inny. Mamy już przygotowaną instalację (mąż sam robił, na rurach sztywnych spiro) i szukamy centralki. Czy ktoś może polecić jakiś model, najlepiej dostępny na rynku lubelskim?dom nieduży, centralka 180-300 m3/h. Duzo ludzi na FM uzywa Brink-a i sobie chwala. Holenderska mysl techniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 16.01.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Dzięki za dobre porady, reku w piwnicy, wyślę plany do jednego z "formuowiczów", zobaczę jaka cena, jak nie będzie do przyjęcia to zrobię sam.Musiałem edytować, jakie są stawki w lubelskim za tynki cementowo wapienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 16.01.2015 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Jesli dobrze pamietam to placilem 25zl/m2 z materialem Dolina Nidy.Daj znac jak sie cos dowiesz na temat reku i komu planujesz zlecic robote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 18.01.2015 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Witam.Znalazłem dzisiaj wolną chwilę i posiedziałem trochę na stronie Lub-wentu.Urządzenia z serii 400 lub 550 można spokojnie zakupić taniej o ok. 1.5 do 2 k.Więc jak dla mnie to trochę drogo i raczej nie skorzystam.Jak ktoś ma kredyt i płaci 2k więcej za ten sam produkt tylko dla tego, że sprzedawca jest "za płotem" to dla mnie bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 18.01.2015 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Witam. Znalazłem dzisiaj wolną chwilę i posiedziałem trochę na stronie Lub-wentu. Urządzenia z serii 400 lub 550 można spokojnie zakupić taniej o ok. 1.5 do 2 k. Więc jak dla mnie to trochę drogo i raczej nie skorzystam. Jak ktoś ma kredyt i płaci 2k więcej za ten sam produkt tylko dla tego, że sprzedawca jest "za płotem" to dla mnie bez sensu. Mowa tu o reku Aerisa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 18.01.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Porównałem kilka,onyx dream-8 487zł można kupić za 6 700złJ.E.StorkAir 550-11 685zł jak dla mnie cena zaporowa, na alledrogo 10 750zł(też za drogo)Renovent Excellent 400- 7 872zł można kupić za 6 160zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 18.01.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Porównałem kilka, onyx dream-8 487zł można kupić za 6 700zł J.E.StorkAir 550-11 685zł jak dla mnie cena zaporowa, na alledrogo 10 750zł(też za drogo) Renovent Excellent 400- 7 872zł można kupić za 6 160zł Nie do konca sie z Toba moge zgodzic, gdyz w przypadku kompleksowej roboty cena samego reku jest nizsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 19.01.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Nie do konca sie z Toba moge zgodzic, gdyz w przypadku kompleksowej roboty cena samego reku jest nizsza. Tak jak przedmówca powiedział. Nie mogłem znależć lepszej ceny na reku jaki był proponowany przez Ww Pana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 19.01.2015 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Z Tomaszowic do Miłocina jest 10 min. drogi, w sumie to czemu by nie porozmawiać z Panem, odkurzacze też ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 19.01.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Z Tomaszowic do Miłocina jest 10 min. drogi, w sumie to czemu by nie porozmawiać z Panem, odkurzacze też ma. O odkurzaczach nic nie slyszalem, wiesz moze jakiej marki? W przyszlosci czeka mnie instalacja jednoistki centralnej stad moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 20.01.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Nie byłeś na stronie internetowej Lub-went? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 20.01.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Nie byłeś na stronie internetowej Lub-went? Kiedys bylem, z rok temu, moze cos sie zmienilo od tamtego czasu. Jak ostatnio tam bylem to znlazlem cos o Pci i reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 21.01.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Macie jakichś godnych polecenia fachowców od kostki brukowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 21.01.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Macie jakichś godnych polecenia fachowców od kostki brukowej? Na wiosne ruszam z kostka mam pare wycen jak narazie mam dwoch faworytow. Jesli planujesz ukladac kostke w poznijeszym niz ja terminie to po realizacji u mnie, bede mogl podzielic sie z Toba wrazeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts