Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witam

mam problem ze schodami samonośnymi.

opadły po roku, ten co montował poprawił, ale znów po tej zimie opadły jakieś 1 cm

macie kogoś do polecenia do schodów samonośnych?

koło mnie jest taka firma, zna ktoś? poleca?

http://www.stolarnia-motyl.pl/

To kto Ci robił te schody , takie rzeczy są niedopuszczalne , wątpię aby motyl chciał poprawiać spartoloną robotę

robił mi gość, który robił dach. dach był ok, nabajerował, więc się skusiłęm - tym bardziej, że miał akurat dęba wysuszonego

opadły jakieś 1-2 cm na całej wysokości przez 3 lata. w zasadzie 1 schodek jest skośny, reszta ok

poprawka to była w 1 trepie - wymina.

czemu nie podejmą się? miałem uderzać do nich jakoś maj-czerwiec

Ponawiam pytanie zadane powyżej przez Grzesiulla "szukam informacji skąd nabyć drzewo na dach ???". Oraz czy macie sprawdzoną i dobrą ekipę do zrobienia dachu(więźba i pokrycie blachodachówką)

Poszukać w tartakach, drzewo najlepiej z lasów Janowskich lub Włodawskich tj. gęsto ułożone słoje i żywiczne to i robak nie wejdzie. Nie polecam byle jakiej impregnacji - więźba z dobrego drewna spokojnie przetrwa właściciela domu ;)

Ile płaciłeś jeśli można wiedzieć i jaki B15 czy B20?

Pozdrawiam.

Bloczki opłaca się brać tam gdzie i beton bo zazwyczaj betoniarnie zajmują się również produkcją bloczków - biorąc w jednej firmie dwa produkty można uzyskać lepszą cenę. Osobiście biorę B-15. W okolicach Lublina ceny są podobne: ofertowa około 2.5 zł a do zapłacenia 2.10-2.3 zł/szt. Z tym, że ja takie materiały zamawiałem sobie przed sezonem tj. na przełomie stycznia i lutego. Im bliżej sezonu tym może być drożej.

Pozdrawiam,

Wykonawca ogrodzenia też by się przydał. Głównie jednak potrzebuje ekipy do wykonania elewacji, planuje tą prace na lipiec, gdyby ktoś miał namiary na sprawdzonych fachowców to poproszę.

Oprócz powyższego potrzebuję również namiarów na skład budowlany ,który sprzeda mi materiały do zabudowy poddasza.

Z góry dzięki.

Poszukać w tartakach, drzewo najlepiej z lasów Janowskich lub Włodawskich tj. gęsto ułożone słoje i żywiczne to i robak nie wejdzie. Nie polecam byle jakiej impregnacji - więźba z dobrego drewna spokojnie przetrwa właściciela domu ;)

Podobno niektórzy potrafią dolewać oleju do impregnatu... masakra.

Witajcie

jestem z innej grupy, ale szukam fachowca dla rodziny spod Lublina. Chodzi o dobrego hydraulika - gazownika, który doradzi w kwestii wymiany pieca gazowego na nowy kondensacyjny, zamontuje go i uruchomi, plus sprawdzi instalację c.o. w kwestii rur i grzejników i ewentualnie przebuduje. Macie kogoś zaufanego kto rzetelnie to zrobi i nie zedrze z ludzi, którzy słabo się na tym znają? Wdzięczna będę przeogromnie. W zamian mogę podzielić się fachowcem od schodów wewnętrznych.

Witajcie

jestem z innej grupy, ale szukam fachowca dla rodziny spod Lublina. Chodzi o dobrego hydraulika - gazownika, który doradzi w kwestii wymiany pieca gazowego na nowy kondensacyjny, zamontuje go i uruchomi, plus sprawdzi instalację c.o. w kwestii rur i grzejników i ewentualnie przebuduje. Macie kogoś zaufanego kto rzetelnie to zrobi i nie zedrze z ludzi, którzy słabo się na tym znają? Wdzięczna będę przeogromnie. W zamian mogę podzielić się fachowcem od schodów wewnętrznych.

Mogę Ci polecić P.Marka Pietrasia z Niedzwicy Dużej (pod Lublinem) tel. 603966482. Robił mi i kilku innym osobom z Lublina lub okolic. Ma wszelkie uprawnienia i własny sklep.

KOCHANI!!! NA FORUM TRWA WIELKA AUKCJA DLA CHORYCH 4-ROLETNICH BLIŹNIACZEK NA ZAKUP SPRZĘTU REHABILITACYJNEGO.

BARDZO WAS PROSZĘ, DOŁĄCZCIE!!!!!