idkam 25.10.2004 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Witam wszystkich mam pytanie czy wiecie cos na temat kotlow firmy BERETTA, do zakupu jeszcze daleko ale tak pytam z ciekawosci. Bylam w kilku sklepach dalam projekcik do wyceny, zobaczymy czy dostane gesiej skurki, oczywiscie po przeczytaniu. Mam ekipe dekarzy, dziesiec zl za metr kwadratowy z obrobka i rynnami, drogo czy nie? Popytaj inwestorów, czy są zadowoleni !!! Coś nisko się cenią?? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 25.10.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Witam Pawson - jeżeli chodzi o murarzy to była najtańsza ekipa jaką znalazłem z 5 ofert jakie sprawdziłem. Natomiast dekarze nie należeli do najtańszych, ale nie żałuję , dach zrobili bardzo dobrze. Ogólnie mówiąc robocizna całego domu w stanie surowym ok. 180 m2 (plus piwnica) kosztuje ok. 30-35 tys. Mi za stan surowy bez dachu (136 m użytkowej, garaż, tarasy i schody, kominy) krzyknął 15.000 PLN M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 25.10.2004 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Idkam ja jestem z osob, ktore chodza, chodza , pytaja, szukaja, sa piorunsko upierdliwe ale zawsze osiagaja to co chca. A i nigdy nie kupuje kota w worku, zawsze dwa razy sprawdze zanim cos kupie. Dzialki szukalam pol roku, w gminie mieli mnie juz dosc bo kazda oferte najpierw u nich sprawdzalam. I w koncu kupilam taka jak chcialam z mediami, przy drodze i w cenie duzo nizszej niz w okolicy s Ekipa od dachu to z okolicy Fajslawic, widzialam ich kilka dachow i to nienajprostszych, jeden nawet z wiezyczkami, wykuszami, wielo polaciowy. Od murarki tez mam ekipe z polecenia za kondygnacje biora 4000pl + trzech pomocnikow. W tym jest strop, kominy, schody.Musze im tylko dostarczyc betoniarke, trzy taczki, kasty i beczke na wode, no i oczywiscie material . Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praniu, ale narazie jestem dobrej mysli, widzialam kilka domow jednej i drugiej ekipy, rozmawialam z wlascicielami sa zadwoleni, wiec mysle ze ja tez bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 26.10.2004 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 aik - toć moi teściowie z Fajsławic potwierdzam - nie jest drogo ale pilnuj! jeśli chodzi o kocioł, to słyszałem, że od listopada ma być podwyżka, a Beretta to to samo co mój Ferolli i inne buderusy jakby co - dzwoń do mojego hydraulika - poda Ci cenę - instalatorzy mają duże upusty pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.10.2004 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Wukan - dzieki - oznacza to ze w zasadzie mozna ich brac - oczywiscie ciagle sprawdzam inne ekipy ... Yareq - ile sie dostaje za powieszenie takiej reklamy ?? AIK - dach prawie darmo - ja w takiej sytuacji sprawdzam 10 razy czy wszystko jest w cenie bo az sie wierzyc nie chce ... IDKAM - w zasadzie reszta to juz sie zajmie projektant i powinien wam powiedziec co i jak. Z wazniejszych rzeczy przychodzi mi do glowy:-wylaczenie gruntu pod dom z uzytkowania rolnego (musi byc do 500 m2 bo jest bez oplat.... ) - 250 -350 zl- dogadanie warunkow zjazdu - jesli twoja dzialka jest przy drodze - zalatw sobie zgody pracowni projektowej na wszystkie zmiany ktore chcesz robic w projekcie to chyba tyle - jak mi cos jeszcze przyjdzie do glowy to napiszeCo do kasy za stan surowy to bez dach u to bez krycia dachu czy w ogole bez ruszania dachu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 26.10.2004 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 IDKAM - w zasadzie reszta to juz sie zajmie projektant i powinien wam powiedziec co i jak. Z wazniejszych rzeczy przychodzi mi do glowy: -wylaczenie gruntu pod dom z uzytkowania rolnego (musi byc do 500 m2 bo jest bez oplat.... ) - 250 -350 zl - dogadanie warunkow zjazdu - jesli twoja dzialka jest przy drodze - zalatw sobie zgody pracowni projektowej na wszystkie zmiany ktore chcesz robic w projekcie to chyba tyle - jak mi cos jeszcze przyjdzie do glowy to napisze Co do kasy za stan surowy to bez dach u to bez krycia dachu czy w ogole bez ruszania dachu?? Dzięki za info, popytam geodety, ale najpierw zobaczę, czy architekt chce i umie pomóc ... Bez ruszania dachu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 26.10.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 witam! Pawson - dostaje sie wszystko co sobie zazyczysz ja np. dostalem m. in. belix na cala chalupe, klej, zeby ten belix polaczyc w jedna calosc i inne takie tam idkam - dlaczego nie wziales mojej ekipy, mialbym ich pod reka no i mimo wszystko 10 zl za m2 dachu to jest troche dziwna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 26.10.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Pawson - dostaje sie wszystko co sobie zazyczysz ja np. dostalem m. in. belix na cala chalupe, klej, zeby ten belix polaczyc w jedna calosc i inne takie tam Jarku, ale tak na poważnie !!!! Co Ci zaproponowali w zamian? Twoja ekipa miała do mnie dzwonić jak im mój termin by odpowiadał... Nie zadzwonili, trudno. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 26.10.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 MNie rowniez zaskoczyla niska cena wiec sprawdzilam ich poprzednie budowy i naprawde niezle wykonanie. NIewiem czy cena niejest uzalezniona od tego ze sa to sasiedzi mojej babci, ale jak rozmawialam z nimi to mowili ze tak biora od wszystkich, no i oczywiscie jest to cena bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 26.10.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 idkam - tak powaznie to chyba nie powinno sie rozmawiac o takich sprawach na publicznym forum moge powiedziec tylko, ze gdybyscie sie dowiedzieli, to bylibyscie baaaardzo rozczarowani niestety a z moja ekipa to sie chyba nie dokonca zrozumieliscie, bo oni czekali na telefon od ciebie i mieli nadzieje, ze sie odezwiesz - mieliby wtedy dwie budowy na jednej ulicy aik - ja nie mowie, ze sa do d...., ale jednak cena czterokrotnie nizsza niz standardowa zawsze powinna dawac do myslenia ale mam nadzieje, ze u ciebie pokaza sie z jak najlepszej strony a teraz zmykam nacieszyc oczy widokiem mojego SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 26.10.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Wiem yares wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 26.10.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 aik - a ja znam "ten" rynek wiejskie ekipy robią o wiele taniej, tylko musisz mieć pewność, że robią dobrze, a najlepiej dowiedz się o nazwisko a ja już wszystko wyciągnę od teścia pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 26.10.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Zbyszek wyslalam ci na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 26.10.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 nie dojszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 26.10.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 idkam - tak powaznie to chyba nie powinno sie rozmawiac o takich sprawach na publicznym forum a z moja ekipa to sie chyba nie dokonca zrozumieliscie, bo oni czekali na telefon od ciebie i mieli nadzieje, ze sie odezwiesz - mieliby wtedy dwie budowy na jednej ulicy 1. wal na priva 2. to się nie dogadaliśmy ... szkoda, bo byłeś i jesteś z nich zadowolony ... Dzwoniłem, jutro się z nimi umówiłem na Kalinowszczyźnie 3. jak u Ciebie Jarku sytuacja z dachem??? jesteś zadowolony??? jak wyglądało to cenowo?? Dziś byłem u architekta, widać fachowiec !!! Pan ze znajomościami i wiedzą, inspektor nadzoru budowlanego, szyszka w w stowarzyszeniu inżynierów budowlanych, wysoki rangą, odwołany ze stanowiska po zmianach politycznych Już zauważył, że sąsiad w przyszłości rozbierze tarasik nad garażem Hi Hi W tym roku prawdopodobnie dostanę pozwolenie Polecam, gdyby coś proszę na priva. Ile krzyknął Wam kierownik budowy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.10.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Wiecie co - to ja już się pogubiłem. Która dobra, sprawdzona ekipa jest jeszcze wolna na przyszły rok? Proszę o namiary na priv. Idkam - jak ci się uda załatwić pozwolenie w tym roku???? Już masz zaadoptowany projekt, czy dopiero zlecasz adaptację? Wiem że w starostwie się troche czeka na pozwolenie, a i adaptacja troche trwa. Z moich analiz wynika, że adaptacja projektu od czasu oddania kompletu dokumentów architektowi trwa od 1m do 2m (ale są niechlubne wyjątki - nawet do 6m ). A starostwo ma na rozpatrzenie chyba 2-3 m. Podobno można w 1m. Jest już praktycznie listopad. Jesteś pewny że otzrymasz pozwolenie w tym roku. Przeież to niecałe dwa miechy. Ja w tym tygodniu oddaję architektowi komplet dokumentów. Wiem że facet też jest dobry w te klocki, ale troche powolny. Ale mam nadzieję, że do końca roku dostanę komplet dokumentów, które złożę do starostwa. Tam liczę że w 1,5 m dadzą pozwolenie (przy pomyślnych wiatrach). Wtedy w marcu mógłbym zacząć kopać fundamenty. Ale to przecież tylko teoria. Na umowę z Lubzelem czekamjuż cztery tygodnie . Jeśli ktoś jest zainteresowany odpowiedzią na pytanie - Kiedy i gdzie można najwcześniej ubezpieczyć budowę od KRADZIEŻY (np. okna, drzwi, piece, armaturę), to służę pomocą. Proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 27.10.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Idkam - jak ci się uda załatwić pozwolenie w tym roku???? Już masz zaadoptowany projekt, czy dopiero zlecasz adaptację? Wiem że w starostwie się troche czeka na pozwolenie, a i adaptacja troche trwa. Z moich analiz wynika, że adaptacja projektu od czasu oddania kompletu dokumentów architektowi trwa od 1m do 2m (ale są niechlubne wyjątki - nawet do 6m ). A starostwo ma na rozpatrzenie chyba 2-3 m. Podobno można w 1m. Jest już praktycznie listopad. Jesteś pewny że otzrymasz pozwolenie w tym roku. Fizyku, zacytowałem człowieka ... wczoraj z nim rozmawiałem, dziś mu podrzuciłem oryginały projektów i umowę z Lubzelem. On już w piątek przekazuje dokumenty na ZUD !!!!! Mam nadzieję, że dotrzyma słowa. Ołowkiem wrysował dom i oczyszczalnię. Zobaczymy, dam znaki. Może ktoś mi podpowie ile zapłacił za oczyszczlnię i gdzie się udać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 28.10.2004 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 aik - gadałem z teściem na temat Twojej ekipy od dachu zna ich, mówi, że robią dobrze, ale moim zdaniem popatrz jeszcze na ich robotę gdzieś a taką ekipę do dachu można gdzieś na wsi znaleźć i za 8zł/m2 pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 28.10.2004 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Zbyszek dzieki za info, innych ekip tez szukalam i najczeesciej te 8zl to bez obrobek i orynnowania, a jak to wszystko sie policzy to wyjdzie nawet drozej niz te 10 zeta. Wiec chyba sie na nich zdecyduje, no i zostalo mi tylko jeszcze poszukac ekipy od wiezby, moze ktos poleci takowa. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 28.10.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 powitać wszystkich co budują kole lublina, ja buduje kole pulaw i wlasnie czekam na pozwolenie, gdyż papierzyska z wnioskami zlozylem. jak jest tutaj ktos z okolic Puław to niech da znać a nuż bedziemy sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts