Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich budujących lubelaków!

Czy jest wśród nas ktoś kto ocieplał poddasze natryskowo pianą poliuretanową?

Jak to cenowo wygląda i czy warto iść w takie ocieplenie?

Możecie polecić jakiegoś wykonawcę ?, a może jest jakaś firma której lepiej unikać.

Proszę o informację.

pozdrawiam

poszło na priv.

Dzięki. Dopiero wróciłem z urlopu i odebrałem.

kozubszczyzna niedaleko mnie :) (moze naprzeciwko gminy?? ten domek), koparka tel 509313681 kolo ODIDO mieszka, a do podlaczenia nie mam nikogo ale juz samo podlaczenie to nie jakis problem na OLX pewnie sie znajdzie kogos ,

Niestety nie. Rejony szkoły podstawowej. Dzięki za namiar na koparkę. Myślę, że prędzej czy później napewno się przyda.

Możecie polecić jakiegoś wykonawcę ?, a może jest jakaś firma której lepiej unikać.

Proszę o informację.

pozdrawiam

Rok temu ociepliłem pianką OK poddasze. 22 cm kosztowało mnie 85 zł za m2.

Oprócz piany zdecydowałem się na docieplenie poddasza wełna. Sama piana nie jest jak dla mnie wystarczającą izolacją.

Niestety po termowizji ekipa musiała się ponownie pojawić i poprawić nie dolewki na strychu.

Proszę o informację.

pozdrawiam

Ja ocieplałem przed latem i jestem zadowolony chwilowo z izolacji przed ciepłem :) zobaczymy jak to będzie zimą- wykonawcę polecam- ze względu na współpracę- termowizji nie robiłem- Marian Jedliński Izolpian http://izolpian.pl/home/kontakt_form. Cena wynika z indywidualnych ustaleń tj wielkości m2 oraz grubości. czyli w skrócie ile tych m3 będzie. pozdrawiam niestety wciąż w budowie

Proszę o informację.

pozdrawiam

Mam znajomego który wykonuje tego typu ocieplenie i np 20 cm grubości kosztuje 60 zł m2 oczywiście otwarto-komorowa Sam będę ocieplal w ten sposób w przyszłym roku ponieważ jestem na etapie ścianki kolankowej, generalnie to każdy sam musi zdecydować na jaki typ ocieplenia się decyduje namiary mogę podesłać na Pw

_

Witam lubelskich "inwestorów".

W lipcu zacząłem budowę naszego wymarzonego domku na Lipniaku.

Ekipa jest z polecenia i wtopa - złodzieje, pijacy i kombinatorzy :)

Od przyszłego tygodnia przejmuję zaopatrzenie - potrzebuję namiary na sprawdzone:

1. betoniarnię z okolic Lublina (chudziak + B20)

2. dostawcę piasku

3. skład budowlany

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Pozdrawiam:

toshib

Witam lubelskich "inwestorów".

W lipcu zacząłem budowę naszego wymarzonego domku na Lipniaku.

Ekipa jest z polecenia i wtopa - złodzieje, pijacy i kombinatorzy :)

Od przyszłego tygodnia przejmuję zaopatrzenie - potrzebuję namiary na sprawdzone:

1. betoniarnię z okolic Lublina (chudziak + B20)

2. dostawcę piasku

3. skład budowlany

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Pozdrawiam:

toshib

Jesteśmy po ławach, beton B20 braliśmy z Budowlanej Cemex chyba, 233zł z fakturą. Najtaniej jak znalazłam. Wszystko ok i o umówionej godzinie. Piasek braliśmy z Charlęża, ale nie porównywałam ofert - to najbliżej nas. Płaciłam 500zł za 20T, sianego 3 razy z glinką, do murowania.

Czy ktoś posiada namiar na sprawdzonego architekta do przeprowadzenia adaptacji projektu? Jak długo czekaliście na wykonanie przyłącza energetycznego od zgłoszenia wniosku?

Przyłącze energetyczne zgłoszone w listopadzie 2014r. - wykonane w sierpniu 2015r. całą budowę musiałem prowadzić na agregacie - masakra.

Przyłącze energetyczne zgłoszone w listopadzie 2014r. - wykonane w sierpniu 2015r. całą budowę musiałem prowadzić na agregacie - masakra.

Właśnie tego się obawiam. Wniosek złożyliśmy 4 września 2015 r., i mam nadzieję, że na wiosnę będzie już wszystko gotowe, żeby ruszyć z budową.

Witam. Właśnie też jestem na etapie poszukiwań projektanta do adaptacji. Macie jakieś sprawdzone biura/osoby??

Jesteśmy umówieni z Panią Anna Czerską i w biurze A3 na ten tydzień. Byliśmy też w Łęcznej w TEKTUM. 4000 zł adaptacja całość + ewentualnie funkcja kierownika budowy 2000 zł.

Jesteśmy umówieni z Panią Anna Czerską i w biurze A3 na ten tydzień. Byliśmy też w Łęcznej w TEKTUM. 4000 zł adaptacja całość + ewentualnie funkcja kierownika budowy 2000 zł.

Ja mam projektanta i kierownika budowy w jednym ( adaptacja projektu razem z uzgodnieniami 2.500 zł, kierownictwo budowy 1200 zł ) mieszka gdzieś koło Garbowa jeśli ktoś chce wyśle namiary na priv. Tylko ostrzegam pilnować wykonawców trzeba samemu to starszy człowiek na budowie był dosłownie 5 razy.