lukasz.sokol 10.09.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Może ktoś jest zainteresowany:Sprzedam bramę garażową uchylną o wym. 2,52 x 2,44 m z prowadnicami i napędem Optimum 800. Kolor złoty dąb. Producent Wiśniowski. Brama jest nowa, nie montowana - musiałem kupić drugą większą.Cena 2000 zł. Odbiór osobisty - okolice Krasnika. http://profihouse.pl/file/show/11922444/ http://profihouse.pl/file/show/11922455/ http://profihouse.pl/file/show/11922448/ http://profihouse.pl/file/show/11922441/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toshib 10.09.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Jesteśmy po ławach, beton B20 braliśmy z Budowlanej Cemex chyba, 233zł z fakturą. Najtaniej jak znalazłam. Wszystko ok i o umówionej godzinie. Piasek braliśmy z Charlęża, ale nie porównywałam ofert - to najbliżej nas. Płaciłam 500zł za 20T, sianego 3 razy z glinką, do murowania. Dzięki za fajne namiary: Cemex przywiózł beton na chudziaka B10 za 181 zł z fakturą - lepiej się prezentuje niż ten b20 - ekipy jest jakiś gładszy i mniej kruchy .... Piasek na podsypkę z Charlęża - przywieźli 28-30 ton za 420 zł - na czas i sympatycznie. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia2908 11.09.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Witam. Właśnie też jestem na etapie poszukiwań projektanta do adaptacji. Macie jakieś sprawdzone biura/osoby?? Projektant do adaptacji jest jednocześnie moim kierownikiem budowy- polecam.Kontakt mogę wysłać na priv- szybko, sprawnie- kontakt super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek__ 11.09.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Poszukuję obecnie również architekta z lubelskiego, okolice Lublina, Łęcznej, Lubartowa najlepiej - ktoś coś może polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McBoss 11.09.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Projektant do adaptacji jest jednocześnie moim kierownikiem budowy- polecam.Kontakt mogę wysłać na priv- szybko, sprawnie- kontakt super. Więc pisz. Jaki widzicie problem, aby podać od razu kto i za ile?? Potem nie zaglądać na forum i taka to porada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek__ 11.09.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 no i tak to jest niestety kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egoon1 13.09.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Więc pisz. Jaki widzicie problem, aby podać od razu kto i za ile?? Potem nie zaglądać na forum i taka to porada... luz Kolego poszło na priv - jak się buduje to niewiele się siedzi przed kompem sorki za zwłokę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 14.09.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 witam,moze ktos ma namiary w Lubliniegdzie kupic przepusty drogowe? z gory dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 14.09.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 witam, moze ktos ma namiary w Lublinie gdzie kupic przepusty drogowe? z gory dzięki Lubartów - Wol-Mat, Trykacz, Lublin - Ak-Bet, MC Beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 14.09.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 no i tak to jest niestety kolego wyslalem wiadomosc na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek__ 16.09.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 P. Wartacz 817477592 byłem dziś w biurze projektowym, Pani bardzo miła i sympatyczna, i przede wszystkim bardzo kompetentna w swoim zawodzie, dzięki za namiar, mogę na pewno polecić, choć jedyny jej mankament to cena... w innym biurze w Lubartowie za adaptację gotowego projektu mam wycenę na 1600 zł + 700 zł (projekt zjazdu z drogi gm.), natomiast u niej usłyszałem 3500 zł + 700 zł (projekt zjazdu), czyli ponad 100% tego co mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 17.09.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 byłem dziś w biurze projektowym, Pani bardzo miła i sympatyczna, i przede wszystkim bardzo kompetentna w swoim zawodzie, dzięki za namiar, mogę na pewno polecić, choć jedyny jej mankament to cena... w innym biurze w Lubartowie za adaptację gotowego projektu mam wycenę na 1600 zł + 700 zł (projekt zjazdu z drogi gm.), natomiast u niej usłyszałem 3500 zł + 700 zł (projekt zjazdu), czyli ponad 100% tego co mam Ja uważam że warto mimo wszystko Pełna kultura i profesjonalizm cena tego przy budowie całego domu to pchełka i czasem lepiej podpłacić i być zadowolonym. Zawsze mogłem zadzwonić i dopytać to i owo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 17.09.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 byłem dziś w biurze projektowym, Pani bardzo miła i sympatyczna, i przede wszystkim bardzo kompetentna w swoim zawodzie, dzięki za namiar, mogę na pewno polecić, choć jedyny jej mankament to cena... w innym biurze w Lubartowie za adaptację gotowego projektu mam wycenę na 1600 zł + 700 zł (projekt zjazdu z drogi gm.), natomiast u niej usłyszałem 3500 zł + 700 zł (projekt zjazdu), czyli ponad 100% tego co mam To nad czym sie jeszcze zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek__ 18.09.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 zgadzam się, tylko to też zależy od kultury, komunikatywności danego projektanta tak jak to ujął cristoffo, czasami warto dopłacić, ale nie taką kwotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 18.09.2015 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 zgadzam się, tylko to też zależy od kultury, komunikatywności danego projektanta tak jak to ujął cristoffo, czasami warto dopłacić, ale nie taką kwotę Pamiętaj też że projekt zjazdu jest ważny tylko 3 lata i po tym okresie jeśli go nie wykonasz będziesz musiał go robić od nowa. Chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McBoss 18.09.2015 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Pamiętaj też że projekt zjazdu jest ważny tylko 3 lata i po tym okresie jeśli go nie wykonasz będziesz musiał go robić od nowa. Do zjazdu jest tworzony oddzielny projekt czy jest on ujmowany w tym samym planie zagospodarowania co dom i jego obejście?? Co należy rozumieć przez wykonanie zjazdu?? Dodatkowo dopytaj ile kopii dokumentów dostaniesz i czy wszystkie mapki projektowe są wliczone O jakich kopiach mówisz i o jakich mapkach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 20.09.2015 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Do zjazdu jest tworzony oddzielny projekt czy jest on ujmowany w tym samym planie zagospodarowania co dom i jego obejście?? Co należy rozumieć przez wykonanie zjazdu?? O jakich kopiach mówisz i o jakich mapkach?? Projekt Zjazdu wykonuje się na każdej działce i jest potrzebny do zakończenia budowy aby zamieszkać. Jeśli posiadasz działkę dzieloną to znaczy jest to jedna z wielu działek a droga łącząca to droga wspóla wszystkich użytkowników to muszą wspólnie złożyć projekt do gminy zjazdu z posesji i włączenie się do ruchu na drogę gminna lub powiatową. Jeśli działka ma wyjazd na drogę gminną bezpośrednio to mimo wszystko potrzebujesz projektu zjazdu ale o mniejszym stopniu skomplikowania możesz nawet wykonać go sam. Za samowolne włączenie się do drogi gminnej lub powiatowej groziła kiedyś kara do 70 tys zł. Chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McBoss 20.09.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Ja akurat mam bezpośredni dostęp do asfaltowej drogi gminnej. Jeżeli to jest droga gminna to taki projekt składa się w gminie i to oni wydają pozwolenie?? Ponadto ponawiam pytanie odnośnie mapek o jakich wspomniałeś wyżej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 20.09.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Dzięki za fajne namiary: Cemex przywiózł beton na chudziaka B10 za 181 zł z fakturą - lepiej się prezentuje niż ten b20 - ekipy jest jakiś gładszy i mniej kruchy .... Piasek na podsypkę z Charlęża - przywieźli 28-30 ton za 420 zł - na czas i sympatycznie. Jeszcze raz dziękuję. Fajnie, że mogłam pomóc. My w tym tygodniu zasypujemy fundamenty i chudziak. B10 będzie ok? Zawsze myślałam, że B15 musi być???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 20.09.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Pamiętaj też że projekt zjazdu jest ważny tylko 3 lata i po tym okresie jeśli go nie wykonasz będziesz musiał go robić od nowa. Nie do końca prawda.Ja nic nie robiłem przez 10 lat i 2 tygodnie temu udałem się do Starostwa w Lublinie i dostałem Dziennik budowy.Teraz przepisy się zmieniły i dziennika oddzielnego nie trzeba mieć.Robi się na zgłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts