Drake 30.10.2016 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 a.no- Wiadomość wysłana na priv. Jestem w trakcie wyboru okien PCV do domu jednorodzinnego. Może ktoś polecić sprawdzoną firmę, która fachowo montuje? Okno Dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 02.11.2016 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Zazwyczaj firmy montujące są podwykonawcami producentów okien lub ich pracownikami także w zależności które okna wybierzesz taka firma Ci zamontuje. Ja mam Oknoplastu z Lubartowa. Też mogę polecić okna Oknoplastu. Jak robiłem wycenę dla siebie gdzieś w 2009 roku to za komplet miałem wyceny od ok. 9tys. do ponad 16 tys. Wybrałem Oknoplast co kosztowało mnie ponad 13 tys. Zamawiałem u dilera na Czechowie, ale jakiś czas temu poleciłem znajomej i też wybrali Oknoplast, ale właśnie od sprzedawcy w Lubartowie bo zrobili im tańszą wycenę. Ja wybrałem tych z Lublina bo kierowałem się też serwisem posprzedażowym, zawsze im było bliżej podjechać i wyregulować okna (wykańczanie całego budynku było robione na raty). Miałem też przygodę z wymianą okna i drzwi balkonowych po próbie włamania - oparły się próbom otwarcia łomem (uruchomili czujki alarmu tłuczeniem w szyby) dzięki specjalnym ryglom (i nie są to okna typu WK coś tam), niestety profile potraktowane łomem odkształcają się praktycznie bezpowrotnie. Wymienili sprawnie na nowe - okazało się że już nie produkowali mojego profilu ramy, ale mieli jeszcze zapasy chyba na takie historie czy naprawy gwarancyjne. Generalnie po jakimś czasie dokupiliśmy fabryczne moskitiery na ramkach w kolorze ram - w lecie żyć nie umierać I nie interesuj się montażem - sprzedawca sam go organizuje, nawet chyba od tego uzależniają długość gwarancji. W razie problemów zawsze walisz do jednego gościa, który nie może zrzucić winy na kogoś innego. Poza tym biorąc kupno z montażem to jedyna szansa aby zapłacić tylko 8% VATu, a to już jest pieniądz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 04.11.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Też mogę polecić okna Oknoplastu. Jak robiłem wycenę dla siebie gdzieś w 2009 roku to za komplet miałem wyceny od ok. 9tys. do ponad 16 tys. Wybrałem Oknoplast co kosztowało mnie ponad 13 tys. Zamawiałem u dilera na Czechowie, ale jakiś czas temu poleciłem znajomej i też wybrali Oknoplast, ale właśnie od sprzedawcy w Lubartowie bo zrobili im tańszą wycenę. Ja wybrałem tych z Lublina bo kierowałem się też serwisem posprzedażowym, zawsze im było bliżej podjechać i wyregulować okna (wykańczanie całego budynku było robione na raty). Miałem też przygodę z wymianą okna i drzwi balkonowych po próbie włamania - oparły się próbom otwarcia łomem (uruchomili czujki alarmu tłuczeniem w szyby) dzięki specjalnym ryglom (i nie są to okna typu WK coś tam), niestety profile potraktowane łomem odkształcają się praktycznie bezpowrotnie. Wymienili sprawnie na nowe - okazało się że już nie produkowali mojego profilu ramy, ale mieli jeszcze zapasy chyba na takie historie czy naprawy gwarancyjne. Generalnie po jakimś czasie dokupiliśmy fabryczne moskitiery na ramkach w kolorze ram - w lecie żyć nie umierać I nie interesuj się montażem - sprzedawca sam go organizuje, nawet chyba od tego uzależniają długość gwarancji. W razie problemów zawsze walisz do jednego gościa, który nie może zrzucić winy na kogoś innego. Poza tym biorąc kupno z montażem to jedyna szansa aby zapłacić tylko 8% VATu, a to już jest pieniądz. Tak z ciekawości ile płaciliście za moskitiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 06.11.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Tak z ciekawości ile płaciliście za moskitiery? Aż zajrzałem w papiery, wychodzi na to że nakłamałem troszkę, 15 szt. okien kosztował nas równo 12 tys. , a moskitiery wzięliśmy do 13 sztuk (m.in. pominęliśmy te balkonowe), ale jak duże okna były dzielone to braliśmy tylko do jednej połówki i to wyszło równo 1800 zł. Nie robili pomiarów tylko zamówili na podstawie specyfikacji, którą mieli zrobioną przy zamawianiu okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 29.11.2016 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Poszukuje aktualnych informacji na temat dotacji na PC w Lublinie, ktoś pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia2908 30.11.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Czy cena 22 zł/m2 z materiałem za tynki cementowo wapienne jest Ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 07.12.2016 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Witam, co myslicie o ekipie z lublina ktora montuje okna vetrexu?? Macie jakies doświadczenia? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvl 08.12.2016 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Hej Przymierzam się do budowy domku. Obserwuje forum i mało jest osób z Puław i okolic - tak mi się wydaje, lub nie chcą się ujawniać Chętnie bym poznał "kontakty" tj. architektów do adaptacji projektu, kierbuda, ekipe budowlaną itp., itd., etc., Doświadczenia w budowaniu, różne rozwiązania i pomysły. Sporo się i tak już dowiedziałem, ale namiary na poczciwych ludzi chętnie bym zanotował. Wielkie dzięki za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia2908 12.12.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Czy ktoś tu zagląda jeszcze czy już wszyscy zakończyli prace w tym roku? U nas ciągle coś.. i SS niezakończony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 12.12.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Zaglada, zaglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 17.12.2016 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Margolcia, a co potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia2908 20.12.2016 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Poszukuje: 1. Namiary na firmę wykonującą wylewki (jeszcze nie wiem czy sami czy zlecimy) 2. Godnego polecenia hydraulika (chcą chłopaki sami robić, a ja mam pewne obawy ... ) 3. Czy cena 22 zł/m2 z materiałem za tynki cementowo wapienne jest Ok? Bardzo dziękuje za wszelkie inf.- próbuje zgrać wszystko, żeby sprawnie poszło: zimą instalacje elektryczne i hydraulika; wiosną tynki i wylewki. Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 20.12.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Margolcia, wysłałam Ci na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 30.12.2016 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Przepraszam za tak długą przerwę, nie mogłem pozbierać się po przeprowadzce.margolcia 2908- 22 zł za tynki cw z materiałem to dobra cena, jak zdecydujesz się, to zapytaj ekipę jaka będzie ostatnia warstwa, są fajne wygładzające.Jak chcesz hydraulika to też mogę dać namiary na tego, który u mnie robił. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia2908 01.01.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Dziękuje za odzew;)Jutro zaczyna elektryk instalacje. Poproszę namiary do hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 12.01.2017 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Poszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1razowy 12.01.2017 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Witam, jestem na etapie wyboru okien. Rozpatruje 3 szybowe z firmy:- ms okna, model MsLine+, profil sześciokomorowy salamander, okucia maco- oraz Domel na profilu gaelan 6komorowy 83mm, 3 szybowe, okucie winkhausRóżnica cenowa +-4500 (wraz z roletami) na korzyść domela.Ktoś miał może styczność z tymi firmami? Szukam godnego polecenia fachowca od tynków, wylewek, elewacji oraz hydraulika. Budowa w okolicach Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 16.01.2017 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Na oknach niestety nie znam się, kilka namiarów 1razowy poszło na priw zadzwonić i umówić się na wycenę nic nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz13 22.01.2017 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Poszukuje aktualnych informacji na temat dotacji na PC w Lublinie, ktoś pomoże ? Myśmy brali dofinansowanie w postaci kredytu w banku BOŚ. Bank zapłacił firmie za pompe my spłacaliśmy kredyt minus dofinansowanie.W sumie wyszło nam coś koło 18tyś dofinansowania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz13 22.01.2017 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Witam, jestem na etapie wyboru okien. Rozpatruje 3 szybowe z firmy: - ms okna, model MsLine+, profil sześciokomorowy salamander, okucia maco - oraz Domel na profilu gaelan 6komorowy 83mm, 3 szybowe, okucie winkhaus Różnica cenowa +-4500 (wraz z roletami) na korzyść domela. Ktoś miał może styczność z tymi firmami? Szukam godnego polecenia fachowca od tynków, wylewek, elewacji oraz hydraulika. Budowa w okolicach Lublina U nas robił i polecam P.Mariusz Straczewski M-Tynk tel. 695 157 202 Hydraulik Trzciński Robert Zakład Usługowy Wod.-Kan.-C.O.-Gaz tel. 606 460 280 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts