Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

fizyk,

Stalmet, Artur Ch., jeśli chcesz dalsze info na priva ;)

pozdr,

Czesc

Zbyszku - jeśli to nie jest problem to prześlij.

Baba - co prawda nie mamy ani bawolego oczka, ani strasznie skomplikowanego dachu - ale mojej żonie się bardzo podoba. Chętnie pozyskam informacje - np którą konkretnie warto kupić. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

W Dominowie, tj. Gmina Głusk

no to idkam pewnie odetchnal z ulga :p :D

chociaz Glusk, jak widze, ma szczescie do tego projektu :wink:

Uffffffffffff :lol: :wink: :lol:

Co u nas:

- główny inspektor nadzoru (żona) zaakceptowała zmiany w projekcie(batalię o schody przegrałem)

- dokumenty wróciły z ZUD

- "indżyniery" pracują nad instalacjami

- hurtownia wybrana

- dekarz wybrany

- człowiek od murów wybrany

- odwiert pod POŚ zrobiony, firma wybrana

- szukam banku, chyba skorzyastam z Expandera

Podpowiedzcie, kto ma wg Was doprowadzić wodę i prąd? Ktoś z Lubzelu i wod-kan, czy lepiej prywatnie?

Witam

Pytanie do wszystkich, ktorzy zrobili stan wykończeniowy (ale się nie wykończyli i jeszcze żyją):

jakiej firmy (jaki materiał) i gdzie kupowaliście niżej wymienione podstawowe materiały:

- okna

- drzwi zewnetrzne i wewnętrzne

- brama garażowa

- ocieplenie dachu + płyty kart.-gips.

- kocioł CO + CWU (jaki i ile funkc.)

- kaloryfery

- ocieplenie ścian zewn. + tynk

- podłogi (parkiet, panele)

- oczyszczalnia lub szambo

Pozdrawiam

Wiesiek

Witam wszystkich, nareszcie sie wykurowalam, dziekuje wszystkim za zyczenia :D . Zdrowa i pelna sil zrobilam rondke po chortowniach :-? RATUNKU, poco mi to bylo, doslownie dostaje krecka. Pomocy co wybrac juz warjuje jedni proponujo porotchem inni belit, jedni dachowke inni blachodachowke. Tysiac firm, tysiac materialow i badz inwestorze madry i wybierz dobrze :o . Jaka ja glupia bylam ze wogole zaczynalam. Mieszkalam sobie spokojnie w swoim mieszkaniu nie interesowaly mnie rodzaje dachowek, bloczkow, cena stali, niewiedzialam jakie sa rodzaje tynkow- jaka ja szczesliwa bylam, jejku. A teraz siedze w domu i mysle, mysle, mysle co wybrac, co kupic. Ja juz chyba zwariowalam, zmywam mysle o budowie, sprzatam mysle o budowie, jem mysle o budowie. Czy wy tez tak macie czy tylko ja, bo jesli jestem odosobnionym przypadkiem to moze czas wybrac sie do takiego jednego lekarza :wink: . Ps przed pujsciem do churtowni wiedzialam ze bedziemy budowac z belitu+ styropian i blachodachowka, a teraz to nic juz niewiem.

. A teraz siedze w domu i mysle, mysle, mysle co wybrac, co kupic. Ja juz chyba zwariowalam, zmywam mysle o budowie, sprzatam mysle o budowie, jem mysle o budowie. Czy wy tez tak macie czy tylko ja, bo jesli jestem odosobnionym przypadkiem to moze czas wybrac sie do takiego jednego lekarza :wink: . Ps przed pujsciem do churtowni wiedzialam ze bedziemy budowac z belitu+ styropian i blachodachowka, a teraz to nic juz niewiem.

Pójdźmy razem do tego lekarza, taniej będzie ;-). Ja też mam podobnie, szukam, szperam, wymyslam nowe rodzaje czegoś tam - i dalej głupia jestem ;-)

Czesc Grupo - wlasnie wrocilem z wielkiego swiata dio Lublina i zabieram sie dalej za walke z wiatrakami (ups.,.. z wycenami)

Fizyk

1 karpiowka jest bardziej pracochlonna niz dachowka zakladkowa - jednak dobrze sie sprawdza na skomplikowanych dachach.

2. Jesli pytasz o porotherm w nawiazniu do naszej rozmowy to pewnie chodzi ci generalnie o jakies pustaki ceramiczne poryzowane (nie koniecznie wienerberger - POROTHERM) ...

IDKAM: co u ciebie z tymi schodami ?? ja mam schody drewniane i mysle ze to bedzie super - jakbys i ty chcial robic jakeis takei to szuklamy we dwoch ... Czy wziales w koncu tego dekarza do ktorego dawales mi namiary ?? - ja czekam na jego wycene ale facet jest jak najbardziej OK

Musze doniesc do UM jakies papiery bo im ich brakuje w pozwoleniu - najlepsze jest to ze one leza w pokoju UM pietro albo dwa nizej - ale oni nie moga sie dogadac zeby je sobie przekazac wiec ja musze sie zwalniac z pracy i jechac tam wziasc z jednoego pokoju i zaniesc do drugiego - OCH JUZ JA BYM ICH WSZYSTKICH PANSTWOWYCH ETATOWCOW :evil:

IDKAM: co u ciebie z tymi schodami ?? ja mam schody drewniane i mysle ze to bedzie super - jakbys i ty chcial robic jakeis takei to szuklamy we dwoch ... Czy wziales w koncu tego dekarza do ktorego dawales mi namiary ?? - ja czekam na jego wycene ale facet jest jak najbardziej OK

Dać Ci numer do mojej żony??? Może Ci się uda ...Uparła się i już ... :wink: Betonowe, z ładnym zakrętem

http://www.schody.wroc.ws (zakładka oferta, zdjęcie: lewy - dolny róg)

Dekarz Stasio - oczywiście!!!!

M

Sprzedam działkę w Motyczu (gm. Konopnica), 52 ary, trwale odrolnione 500 m2 pod budowę domu. Ogrodzona siatką. Teren uzbrojony (gaz, wodociąg, prąd, telefon). Możliwość wykorzystania gotowego projektu budowlanego dostosowanego do działki oraz projektu zieleni (posadzona część drzew i krzewów). W okolicy nowe domy.

Kontakt:

Telefon (0 81) 525 15 51, po 19,00 lub mail w profilu.

Cześć Idkam

Jeśłi chodzi o projekt - to się musisz dogadać. W Lubzelu są dwa rodzaje umów U1 i U2. Pierwsza zobowiązuje Lubzel do wykonania dokumentacji przyłącza, druga - ciebie. Ja mam U2 - czyli sam bede robił projekt - który potem Lubzel (lub ZUD) bedzie musiał zatwierdzić. Dzieki temu bedzie szybciej (nawet w Lubzelu mi to powiedzieli). Jeśli chodzio wykonastwo - to Lubzel robi ze słupa (lub z kabla podziemnego) przyłącze do skrzynki (najczęściej skrzynka będzie gdzieś w ogrodzeniu (chyba). Tu ich zadanie się kończy. Potem bierze się elektryka, który na podtsawie projektu robi przyłącze od skrzynki do domu (tak skrzynke z bezpiecznikami i całą instalację w chałupie). Oczywiście potem nadzór musi całość odebrać. Ale to już na koniec.

Wydaje mi się że z wodą jest podobnie. MPWiK lub gmian (właściciel sieci wodociągowej) na podtawie twojego najczesciej projektu robi rurę na działkę, a stamtąd już twój fachura.

Jeżeli się mylę - to niech mnie ktoś poprawi, ale na temat Lubzelu wiem - bo sdię dokładnie wywiedziałem w związku że miałem tam pewne przejścia w związku z rozbudową sieci (kiedyś już o tym pisałem).

Uwaga budowlańce - nie rozpędzajcie się w tym tygodniu - bo dla niektórych (ale raczej nie dla mnie) w środę popołudniu rozpocznie się weekend.

Może jakieś spotkanko?????

Błyskawica !!!

Wydaje mi się że z wodą jest podobnie. MPWiK lub gmian (właściciel sieci wodociągowej) na podtawie twojego najczesciej projektu robi rurę na działkę, a stamtąd już twój fachura.

Jakiś kierownik z Bełżyc (tam dostaem warunki przyłączenia wody) zaproponował, że za podłączenie wody max. zapłacę 900 PLN.

U mnie prosta sprawa - z ulicy do fundamentu 8 m.

A skrzynkę prądową mam przy działce.

M

cześć

- okna

stolplast bis (przedstawiciel Gorana)cena naprawdę niezła - polecam :) jak zwykle kontakt na priva

- drzwi zewnetrzne i wewnętrzne

POLSKONE i PORTA

- brama garażowa

Stalmet (Wiśniowski)

- ocieplenie dachu + płyty kart.-gips.

Stalmet

- kocioł CO + CWU (jaki i ile funkc.)

Sanpol, piec dwufunkcyjny Ferroli, na razie sprawuje się rewelacyjnie

- kaloryfery

aluminiowe ROCA DUBAL, sa zajefajne ;) szybko się nagrzewają i rewelacyjnie oddają ciepło

- ocieplenie ścian zewn. + tynk

stalmet, tynk akrylowy firmy matres revco u karasia w Świdniku

- podłogi (parkiet, panele)

orbital na łęczyńskiej (panele ac4 z fakturką)

- oczyszczalnia lub szambo

hydrosystem

pozdr,

No to Idkam - macie luzik jednym słowem. Jak jest skrzyneczka i rureczka to jesteście prawie w domu.

Pawson się zgłosil jako chętny na spotkanko. No i ja oczywiście. Nikt więcej??

Zbyszek - nie potrzebujesz pomocy ??? - może jakieś mneble trzeba poskręcać albo coś ??? :wink:

A może znów jakaś pizzernia - albo Swojsko Chata.

Paweł - jak Ci się filmik podobał?

PS

Się upajam szczęścia łykiem, że od środy znowu weekend :lol:

Hej wszystkim,

u mnie z wodą to tak, że mam trójnik przy działce, robił to wszystko Wod-Rol. Z Prądem mam umowę. Gaz też już prawdopodobnie niedługo, bo ludzie dwie działki za nami już zaczynają robić dach, więc pewnie w następnym roku będą chcieli ciągnąć gaz.

Jeśli chodzi o spotkanie to jestem za.

Pozdrawiam

Marta