Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

jak ja zazdroszcze tym wszystkim kupujacym okna :):)

spotkanie w sobote - sugeruje po obiedzie tj. kolo 15-16 co wy na to - miejsce dowolne

W temacie wycen robocizny stanu surowego zamknietego to ogolny poglad mam taki:

firma ok 50-60k i robi wszystko i niby wszystko mam miec z glowy - oczywisice mnie na to nie stac ...

u majstrow polecanych

calosc murarki ok 20-25

calosc dachu 12-15

czyli ogolem 32-40

dom ok 200 m uzytkowej z podpiwniczeniem - wiecie jaki ...

mam trzy mozliwe ekipy i musze fachowo ocenic ich dotychczasowe budowy i wybrac jedna - ew. cos ponegcjowac z cena - ale wg mnie lepiej doprecyzowac im wiekszy zakres robot w tej kasie co juz powiedzili (np: niech murarze zalatwia koparke i zageszczarke i betoniarke i bude i klop sobie sami albo niech zrobia taras z fundamentem jakims)

moja uwaga trzeba jasno wszystko doprecyzowac w trakcie rozmow bo potem sie moze okazac ze czegos tam nie wliczali i w efekcie wychdozi wiecej ...

IDKAM:

mam namiary na drugiego polecane kierownika budowy - jak ktos chce to priv...

pozdrowka

jak ja zazdroszcze tym wszystkim kupujacym okna :):)

spotkanie w sobote - sugeruje po obiedzie tj. kolo 15-16 co wy na to - miejsce dowolne

W temacie wycen robocizny stanu surowego zamknietego to ogolny poglad mam taki:

firma ok 50-60k i robi wszystko i niby wszystko mam miec z glowy - oczywisice mnie na to nie stac ...

u majstrow polecanych

calosc murarki ok 20-25

calosc dachu 12-15

czyli ogolem 32-40

dom ok 200 m uzytkowej z podpiwniczeniem - wiecie jaki ...

mam trzy mozliwe ekipy i musze fachowo ocenic ich dotychczasowe budowy i wybrac jedna - ew. cos ponegcjowac z cena - ale wg mnie lepiej doprecyzowac im wiekszy zakres robot w tej kasie co juz powiedzili (np: niech murarze zalatwia koparke i zageszczarke i betoniarke i bude i klop sobie sami albo niech zrobia taras z fundamentem jakims)

moja uwaga trzeba jasno wszystko doprecyzowac w trakcie rozmow bo potem sie moze okazac ze czegos tam nie wliczali i w efekcie wychdozi wiecej ...

IDKAM:

mam namiary na drugiego polecane kierownika budowy - jak ktos chce to priv...

pozdrowka

Bardzo proszę o tego kierownika na priv ;-)

Cześć ferajna

Sobota, 16.00 w pizzerni pod Fikolandem - powinienem być (może z żonką).

POmysł z kierownikiem - OK, a może pójdźmy dalej i załatwy kogoś takiego z nadzoru ???

Myślę że pogadamy podczas wspólnego posiłku :wink:

Ja w piątek jadę na spotkanie z budowlańcami. Oczywiście poleceni. Bardzo uczciwy - co ma kolosalne znaczenie. Ciekawe co powiedzą, a raczej ile? :) Jak mi podpasują to nie będę szukał dalej. Zrobią wszystko opócz wieźby dachowej - mają kogoś do polecenia. To się dobrze składa - przynajmniej nie uważają że się znają na wszystkim.

Pawson mas rację. Ale zacznę od niech - ale jescze się nie zdecyduję chyba. Chociaż czas goni.

Stała się rzecz niemożliwa - w ciągu tygodnia spisaliśmy umowę przedwstępną na sprzedaż mieszkania. W naprawdę dobrej cenie :D

Jeśli chodzi o pizzernię - to mogę wpaść dopiero około 18 tej. Zajrzę jak wrócę. Jeśli jeszcze będziecie to się spotkamy. Wchodzę we wszystkie układy z kierownikami, nadzorcami, niewolnikami (wszystko poza aferami - byleby nie być pierwszym :wink: - bo to niebezpieczne ostatnio).

Jeśli byśmy się nie zobaczyli - to mam nadzieję że Pawson mi przekaże informacje - Co ty na to Paweł? - Najwyżej zafunduję Ci pizzę :D

Też chciałbym już zamawiać okna - ech, :cry: niestety to troche potrwa jescze - tzn - zamówić można - tylko po co :cry: