Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

RHM: to mi sie dostalo :)

co do pouczania:

musisz miec pretensje do moich rodzicow ;) taki juz jestem:):)

co do zmian:

Nadal jednak bede bronil opcji ze lepiej wiecej narysowac niz pozniej poprawiac na murze. Oczywiscie bez przesady - nie mowie tu o przesuwaniu okienek w dachu :):)

Ogladalem ostatnio budynek w stanie surowym w ktorym inwestorzy byli "niezdecydowani" efekty: na siłę zamurowane ceglami otwory okienne w scianach zewnetrznych, na sile wyciety otwor na drzwi w scianie wewnetrznej nosnej, kupa niedorobek w murze wynikajacych z tego ze "miala sie w tym miejscu wiazac sciana nosna wew z zew. ale sie odwidzialo... To na prawde nie wygladalo OK ... Ale oczywiscie tynk przykryje ...

Co do roznic gmina / lublin - niestety nie moge ci swoich opinii nt lubleskiego UM wylozyc w mediu publicznym jakim jest INTERNET gdyz obowiazuje tu pewnego rodzaju cenzura ... Ale przypomnij mi przy nastepnym spotkaniu - wystarczy powiedziec ze wniosek o WZ zlozylem na poczatku lutego a pozwolenia nie mam do dzisiaj (dodam ze raczej nie jestem nieporadny i slamazarny :):)

Co do zlośliwosci to nie mam nic przeciwko :) zreszta zawsze mozna wypic piwo na zgode przy nastepnym spotkaniu ;)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich bardzo serdecznie. :p

Jestem tu po raz pierwszy i chciałabym się przedstawić. Jestem z województwa lubelskiego (a dokładniej z byłego zamojskiego).Budowę własnego domu rozpoczęłam (razem z mężem) w 2000r. Dom obecnie jest już "PRAWIE" wykończony, zamierzamy się do niego wprowadzić w 2005r.

A oto co wybudowaliśmy:

http://republika.pl/mojezdj/dom.jpg

POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH

Witam swbeata,

domek śliczny, aż zazdrość bierze, że ja również nie na takim etapie. I wizja własnego domu jeszcze tak daleko :cry: . Ale za to cieszę się, że Wam udało sie wybudować domek. Jest naprawdę bardzo ładny. Będę musiała zajrzeć do galerii, żeby go lepiej zobaczyć.

Pozdrawiam

Marta

RHM: to mi sie dostalo :)

co do pouczania:

musisz miec pretensje do moich rodzicow ;) taki juz jestem:):)

co do zmian:

Nadal jednak bede bronil opcji ze lepiej wiecej narysowac niz pozniej poprawiac na murze. Oczywiscie bez przesady - nie mowie tu o przesuwaniu okienek w dachu :):)

Ogladalem ostatnio budynek w stanie surowym w ktorym inwestorzy byli "niezdecydowani" efekty: na siłę zamurowane ceglami otwory okienne w scianach zewnetrznych, na sile wyciety otwor na drzwi w scianie wewnetrznej nosnej, kupa niedorobek w murze wynikajacych z tego ze "miala sie w tym miejscu wiazac sciana nosna wew z zew. ale sie odwidzialo... To na prawde nie wygladalo OK ... Ale oczywiscie tynk przykryje ...

Co do roznic gmina / lublin - niestety nie moge ci swoich opinii nt lubleskiego UM wylozyc w mediu publicznym jakim jest INTERNET gdyz obowiazuje tu pewnego rodzaju cenzura ... Ale przypomnij mi przy nastepnym spotkaniu - wystarczy powiedziec ze wniosek o WZ zlozylem na poczatku lutego a pozwolenia nie mam do dzisiaj (dodam ze raczej nie jestem nieporadny i slamazarny :):)

Co do zlośliwosci to nie mam nic przeciwko :) zreszta zawsze mozna wypic piwo na zgode przy nastepnym spotkaniu ;)

Pozdrawiam

Też pozdrawiam. I dziękuję za pozdrowienia. A co do urzędów: na ZUD czekaliśmy m-c, chociaż prawo mówi o obowiązku wydania dokumentów do 2 tygodni. Na samo pozwolenie na budowę ze starostwa 3 miesiące. Fakt, że był akurat sezon. W sumie 5 miesięcy (z innymi sparwami).

Witam forumowiczkę. Dom...najważniejsze, że wam się podoba i osiągneliście to w końcu. Gratulacje. Może macie sprawdzoną ekipę do wykończenia.

Cześć ALL

Idkam - gdzie jest ta promocja na Porotherm???????? Może ktoś jeszcze bedzie z niego budował a nie ma jeszcze materiałów?

Szukam ciągle kierownika budowy - takiego znającego się na rzeczy. Budowlańców już mam.

Heloł,

Stalmet - Energetyków

Jadę do Prefabet Lubartów po ofertę na cały dom, zobaczymy.

Oczywiście wybiorę się do Stalmetu po nową ofertę ... jak będzie taniej - biorę. Płatność do 20.XII.

Ja tyż szukam kirownika!!!

Mam nadzieję, że w połowie 01.2005 będę miał pozwolenie na budowę. Papiery składam w całości w przyszłym tygodniu. :wink:

Do RHM

parę ekip (zajmujących się wykończeniami) godnych polecenia mamy, są:

1. wykonawca kominka z DGP,

2. instalacje,

3. drzwi wejściowe (drewniane mahoń meranti),

3. polecamy okna z FERNO Lubartów(mamy drewniane machoń meratnti).

Jak Cię coś interesuje, to daj znać a prześlę namiary.

POZDROWIENIA

Czesc -

U mnie nic sie nie dzieje

Szukam ciekawych ofert na dachowki ceramiczne zakladkowe - jakbyscie slyszeli cos o jakieejs promocji to piszcie ...

Poza tym ciagle nie moge sie zdecydowac na wykonawce od dachu

(IDKAM: dzwonilem do S chce 13k. nie wiem czy to duzo / malo ile chce od ciebie ??)

Z inne beczki:

Ogladalem "Nigdy w zyciu" ... ja chce do kraju gdzie sie tak buduje domu :cry: :cry:

Swbeata: witam - ladny domek (i juz skonczony prawie :cry: a u mnie trawa ...)

Podrawiam

Obecny stan licytacji:

(09.12.2004 godz. 14:00)

1. Obrazek namalowany przez Osowę - 100

2. Obrazek 'Anioły Dobroci' wyszyty przez Tolę - 260

3. Obrazek 'Bluszcz' namalowany kredką przez Osowę - 50

4. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems - 125

5. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems - 75

6. Kubek nr 1 z logo Muratora - 50

7. Kubek nr 2 z logo Muratora - 30

8. Kask budowlany nr 1 z logo Muratora - 140

9. Nowy kalendarz na 2005 z reprodukcjami obrazów malarza Thomasa Kinkade od Ewak39 - 130

10. Piękne czerwone pudełko od Preev - 50

11. Obrazek od Engi - 60

12. Eliksir rozweselający od Edzi - 75

13. Serwetka od Marii - 30

14. Świeca - rzeźba od Mari - 25

15. Wielofunkcyjny scyzoryk Muratora - 100

16. Kask budowlany nr 2 z logo Muratora - 110

17. Kask budowlany nr 3 z logo Muratora - 80

18. Kubek nr 3 z logo Muratora - 0

19. Płyta: 'Cegiełka na rzecz ofiar powodzi. Moja i twoja nadzieja' od Pattaya - 40

20. Płyta Elli Fitzgerald - 5

21. Piękne czerwone pudełko nr 2 - 25

Oferta specjalna:

Fotel z podnóżkiem od firmy Yanomebel - 300

W sumie:

- 1560 zł z licytacji internetowej

- 770 zł z licytacji i zbiórki na spotkaniu grupy szczecińskiej

- 255 zł z licytacji spotkaniu grupy łódzkiej

- 200 zł zebrane przez Ewak39

łącznie 3085

Licytacja internetowa kończy się 16 grudnia o godz. 20.00

Wkrótce Serdecznie zapraszamy do wsparcia zbiórki pieniędzy dla Nikoli, zarówno poprzez licytacje jak i dobrowolne wpłaty na konto.

licytacja internetowa http://www.dlanikoli.prv.pl

Przypominamy nr konta:

KONTO:

Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących „Człowiek - Człowiekowi”

ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa

PKO S.A. IV O/W-wa

47 1240 1053 1111 0000 0443 2036

koniecznie z dopiskiem:

Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury

Edzia&Maksiu

Fachowiec od instalacji hydraulicznych. Polecamy. Po montażu grzejników i kotłowni, zaproponował nam, że jak kupimy u niego wyposażenie łazienki (kabina, brodzik, umywalka, itp.) po cenach najniższych jakie uda nam się znaleźć u konkurencji (chociaż ostatecznie płaciliśmy mu po jeszcze niższych cenach), to gratis zamontuje całe to wyposażenie. Tak też i zrobiliśmy.