Pawson 06.12.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 RHM: to mi sie dostalo co do pouczania: musisz miec pretensje do moich rodzicow taki juz jestem:) co do zmian: Nadal jednak bede bronil opcji ze lepiej wiecej narysowac niz pozniej poprawiac na murze. Oczywiscie bez przesady - nie mowie tu o przesuwaniu okienek w dachu :) Ogladalem ostatnio budynek w stanie surowym w ktorym inwestorzy byli "niezdecydowani" efekty: na siłę zamurowane ceglami otwory okienne w scianach zewnetrznych, na sile wyciety otwor na drzwi w scianie wewnetrznej nosnej, kupa niedorobek w murze wynikajacych z tego ze "miala sie w tym miejscu wiazac sciana nosna wew z zew. ale sie odwidzialo... To na prawde nie wygladalo OK ... Ale oczywiscie tynk przykryje ... Co do roznic gmina / lublin - niestety nie moge ci swoich opinii nt lubleskiego UM wylozyc w mediu publicznym jakim jest INTERNET gdyz obowiazuje tu pewnego rodzaju cenzura ... Ale przypomnij mi przy nastepnym spotkaniu - wystarczy powiedziec ze wniosek o WZ zlozylem na poczatku lutego a pozwolenia nie mam do dzisiaj (dodam ze raczej nie jestem nieporadny i slamazarny :) Co do zlośliwosci to nie mam nic przeciwko zreszta zawsze mozna wypic piwo na zgode przy nastepnym spotkaniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 07.12.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Cześć ALLIdkam - gdzie jest ta promocja na Porotherm???????? Może ktoś jeszcze bedzie z niego budował a nie ma jeszcze materiałów? Szukam ciągle kierownika budowy - takiego znającego się na rzeczy. Budowlańców już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 07.12.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem tu po raz pierwszy i chciałabym się przedstawić. Jestem z województwa lubelskiego (a dokładniej z byłego zamojskiego).Budowę własnego domu rozpoczęłam (razem z mężem) w 2000r. Dom obecnie jest już "PRAWIE" wykończony, zamierzamy się do niego wprowadzić w 2005r. A oto co wybudowaliśmy: http://republika.pl/mojezdj/dom.jpg POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 07.12.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 cześć dosyć pokaźny domek bardzo ładny, zapraszam do umieszczeni zdjęć w dziale Galeria... (link w stopce, tam jest i mój ) pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 07.12.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 nie zauważyłem wcześniej, że już jest w galerii, jest bardzo okazały życzę szybkiej przeprowadzki ) innym forumowiczom także pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 07.12.2004 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Witam swbeata, domek śliczny, aż zazdrość bierze, że ja również nie na takim etapie. I wizja własnego domu jeszcze tak daleko . Ale za to cieszę się, że Wam udało sie wybudować domek. Jest naprawdę bardzo ładny. Będę musiała zajrzeć do galerii, żeby go lepiej zobaczyć. Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.12.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Witaj! Gratulacje - dołączam do klubu zazdrośników. Ale garaż masz konkretny , nie będziecie się kłócić o przestrzeń do parkowania BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 07.12.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 RHM: to mi sie dostalo co do pouczania: musisz miec pretensje do moich rodzicow taki juz jestem:) co do zmian: Nadal jednak bede bronil opcji ze lepiej wiecej narysowac niz pozniej poprawiac na murze. Oczywiscie bez przesady - nie mowie tu o przesuwaniu okienek w dachu :) Ogladalem ostatnio budynek w stanie surowym w ktorym inwestorzy byli "niezdecydowani" efekty: na siłę zamurowane ceglami otwory okienne w scianach zewnetrznych, na sile wyciety otwor na drzwi w scianie wewnetrznej nosnej, kupa niedorobek w murze wynikajacych z tego ze "miala sie w tym miejscu wiazac sciana nosna wew z zew. ale sie odwidzialo... To na prawde nie wygladalo OK ... Ale oczywiscie tynk przykryje ... Co do roznic gmina / lublin - niestety nie moge ci swoich opinii nt lubleskiego UM wylozyc w mediu publicznym jakim jest INTERNET gdyz obowiazuje tu pewnego rodzaju cenzura ... Ale przypomnij mi przy nastepnym spotkaniu - wystarczy powiedziec ze wniosek o WZ zlozylem na poczatku lutego a pozwolenia nie mam do dzisiaj (dodam ze raczej nie jestem nieporadny i slamazarny :) Co do zlośliwosci to nie mam nic przeciwko zreszta zawsze mozna wypic piwo na zgode przy nastepnym spotkaniu Pozdrawiam Też pozdrawiam. I dziękuję za pozdrowienia. A co do urzędów: na ZUD czekaliśmy m-c, chociaż prawo mówi o obowiązku wydania dokumentów do 2 tygodni. Na samo pozwolenie na budowę ze starostwa 3 miesiące. Fakt, że był akurat sezon. W sumie 5 miesięcy (z innymi sparwami). Witam forumowiczkę. Dom...najważniejsze, że wam się podoba i osiągneliście to w końcu. Gratulacje. Może macie sprawdzoną ekipę do wykończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 07.12.2004 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Cześć ALL Idkam - gdzie jest ta promocja na Porotherm???????? Może ktoś jeszcze bedzie z niego budował a nie ma jeszcze materiałów? Szukam ciągle kierownika budowy - takiego znającego się na rzeczy. Budowlańców już mam. Heloł, Stalmet - Energetyków Jadę do Prefabet Lubartów po ofertę na cały dom, zobaczymy. Oczywiście wybiorę się do Stalmetu po nową ofertę ... jak będzie taniej - biorę. Płatność do 20.XII. Ja tyż szukam kirownika!!! Mam nadzieję, że w połowie 01.2005 będę miał pozwolenie na budowę. Papiery składam w całości w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 08.12.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Do RHMparę ekip (zajmujących się wykończeniami) godnych polecenia mamy, są:1. wykonawca kominka z DGP,2. instalacje,3. drzwi wejściowe (drewniane mahoń meranti),3. polecamy okna z FERNO Lubartów(mamy drewniane machoń meratnti).Jak Cię coś interesuje, to daj znać a prześlę namiary.POZDROWIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 08.12.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Witam Swbeata bardzo ładny domek, jak byś mogła to podaj mi namiary na fachowców od kominków i DGP oraz od instalacji (wszystkich).Podaj też jakie wynegocjowałaś ceny. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.12.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 A my namierzyliśmy ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 09.12.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Jutro prześlę Ci te dane, ponieważ muszę ich poszukać.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 09.12.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Czesc - U mnie nic sie nie dzieje Szukam ciekawych ofert na dachowki ceramiczne zakladkowe - jakbyscie slyszeli cos o jakieejs promocji to piszcie ... Poza tym ciagle nie moge sie zdecydowac na wykonawce od dachu (IDKAM: dzwonilem do S chce 13k. nie wiem czy to duzo / malo ile chce od ciebie ??) Z inne beczki: Ogladalem "Nigdy w zyciu" ... ja chce do kraju gdzie sie tak buduje domu Swbeata: witam - ladny domek (i juz skonczony prawie a u mnie trawa ...) Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.12.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Obecny stan licytacji:(09.12.2004 godz. 14:00) 1. Obrazek namalowany przez Osowę - 100 zł2. Obrazek 'Anioły Dobroci' wyszyty przez Tolę - 260 zł3. Obrazek 'Bluszcz' namalowany kredką przez Osowę - 50 zł4. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems - 125 zł5. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems - 75 zł6. Kubek nr 1 z logo Muratora - 50 zł7. Kubek nr 2 z logo Muratora - 30 zł8. Kask budowlany nr 1 z logo Muratora - 140 zł9. Nowy kalendarz na 2005 z reprodukcjami obrazów malarza Thomasa Kinkade od Ewak39 - 130 zł10. Piękne czerwone pudełko od Preev - 50 zł11. Obrazek od Engi - 60 zł12. Eliksir rozweselający od Edzi - 75 zł13. Serwetka od Marii - 30 zł14. Świeca - rzeźba od Mari - 25 zł15. Wielofunkcyjny scyzoryk Muratora - 100 zł16. Kask budowlany nr 2 z logo Muratora - 110 zł17. Kask budowlany nr 3 z logo Muratora - 80 zł18. Kubek nr 3 z logo Muratora - 0 zł19. Płyta: 'Cegiełka na rzecz ofiar powodzi. Moja i twoja nadzieja' od Pattaya - 40 zł20. Płyta Elli Fitzgerald - 5 zł21. Piękne czerwone pudełko nr 2 - 25 zł Oferta specjalna:Fotel z podnóżkiem od firmy Yanomebel - 300 zł W sumie: - 1560 zł z licytacji internetowej - 770 zł z licytacji i zbiórki na spotkaniu grupy szczecińskiej - 255 zł z licytacji spotkaniu grupy łódzkiej - 200 zł zebrane przez Ewak39 łącznie 3085 zł Licytacja internetowa kończy się 16 grudnia o godz. 20.00 Wkrótce Serdecznie zapraszamy do wsparcia zbiórki pieniędzy dla Nikoli, zarówno poprzez licytacje jak i dobrowolne wpłaty na konto. licytacja internetowa http://www.dlanikoli.prv.pl Przypominamy nr konta: KONTO: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących „Człowiek - Człowiekowi” ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury Edzia&Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 09.12.2004 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 POTRZEBUJEMY WZÓR UMOWY O ROBOTY BUDOWLANE. Jak możecie to prześlijcie na e-mail (w stopce) Dziękujemy!! M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.12.2004 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 POTRZEBUJEMY WZÓR UMOWY O ROBOTY BUDOWLANE. Jak możecie to prześlijcie na e-mail (w stopce) Dziękujemy!! M Ja również przyłączam sie do tej prośby (oczywiście niezależnie od idkam) Z góry dziękuję BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 09.12.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Do swbeata: daję znać. A tynkarze? Dziękuję za odpowiedź.Do baby_b: opowiedz o ekipie, jeśli chcesz.Umowa: mam taki sobie wzór , ale jak to tutaj umieścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 09.12.2004 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 POTRZEBUJEMY WZÓR UMOWY O ROBOTY BUDOWLANE. Jak możecie to prześlijcie na e-mail (w stopce) Dziękujemy!! M http://murator.com.pl/forum/viewforum.php?f=64 Do wyboru, do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 10.12.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Fachowiec od instalacji hydraulicznych. Polecamy. Po montażu grzejników i kotłowni, zaproponował nam, że jak kupimy u niego wyposażenie łazienki (kabina, brodzik, umywalka, itp.) po cenach najniższych jakie uda nam się znaleźć u konkurencji (chociaż ostatecznie płaciliśmy mu po jeszcze niższych cenach), to gratis zamontuje całe to wyposażenie. Tak też i zrobiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts