Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Zastanawialiśmy się nad oknami Urzędowskiego ale względy finansowe przeważyły w Lubartowie otrzymaliśmy dobrą cene, dowieźli gratis, serwis w miarę blisko, okna wyglądają bardzo ładnie, na razie są ok! Namiary na firmę prześlę w poniedziałek, ponieważ muszę poszperać w fakturach.

POZDROWIENIA

Zastanawialiśmy się nad oknami Urzędowskiego ale względy finansowe przeważyły w Lubartowie otrzymaliśmy dobrą cene, dowieźli gratis, serwis w miarę blisko, okna wyglądają bardzo ładnie, na razie są ok! Namiary na firmę prześlę w poniedziałek, ponieważ muszę poszperać w fakturach.

POZDROWIENIA

Dzięki serdeczne. To jeszcze kilka słów o samych oknach poproszę. No i te drzwi.

Jeszcze raz gratulacje dla Pawsona. już składałam, ale jestem tu dziś po raz drugi i drugi raz postanowiłam pogratulować.

Zdrowko, zdrowko i jeszcze raz zdrowko niepozwala mi narazie nic dalej robic. :( Wiec na jakis czas dalam sobie spokuj, ale mam nadzieje ze od nowego roku znowu zaczne dzialac i powolutku dazyc do spelnienia tych naszych mazen o domku. Mapi pozdrawiam cieplutko Ps dostalas moja odpowiedz na twoje pytanie.

Pawson - gratulacje. Ja ciagle czekam na adaptację.

Zastanawia mnie fakt, czy na wykonanie dachu nie lepiej wziąć kogoś z polecenia hurtowni? Czyli jakiegoś autoryzowanego wykonawce. Może być wtedy mniej oproblemów jak coś się zchrzani.

Ella - dawno CIę nie było. Co u Ciebie???

Jak już informowałem jestem po przeprowadzce. Internet bede miał dopiero po niedzieli. Dlatego mogę żadziej zaglądać.

MIłego sobotniego popołudnia i niedzieli.

No i my pogratulujemy !!!!

LUX !!!

My w tym tygodniu składamy kwity !!!

Byłem w Lubatrowie i Niemcach (BK, stropy, bloczek fundamentowy, styropian) - czekam na wycenę.

Przy okazji wpadłem do Max Formu - czekam na ofertę (tak na marginesie podsunęli mi ciekawe rozwiązanie z umową o dzieło z wybranym budowlańcem - wiecie ... 7 a 22% VAT :wink: )

Dam znaki.

Budowlaniec wybrany - zaliczka, w przygotowaniu umowa przedwstępna.

Dekarz/cieśla wybrany - umówiony wstępnie na 1 lipca.

A u nas trochę zmian... Prawie na pewno zmienimy projekt na "Konwalię" z Horyzontu. Bardzo podobny do poprzednio wybranego, ale zdecydowanie bardziej nam sie podoba jego uroda i funkcjonalność. Biliśmy się dosyć długo z myślami (bo projekt już kupiony, szkoda pieniędzy, Konwalia większa i droższa). Ale - zdecydowanie lepiej pasuje do naszych potrzeb. No i ma kotłownię i pomieszczenie gospodarcze z prawdziwego zdarzenia (w poprzednim projekcie myślelismy o piwnicy, kosztowo na jedno by wyszło).

Mamy tez już ekipę budowlańców, wycena dachu "się robi".

Za to możemy mieć jazdę z gazem :evil: . Wszystko okaże się pewnie jeszcze przed świętami - tzn czy gaz będziemy mieć od razu, czy może za 2 lata, jak się nasza uliczka zabuduje. A wyjaśnienie tej kwestii wstrzymuje sprawę pozwolenia na budowę. Mam powoli dosyć papierologii i leniwych, niekompetentnych urzędasów :evil: .

To by było na tyle.

P.s. Czujecie już Święta ?

BabaB

P.s. Czujecie już Święta ?

Już powoli czuję zbliżające się Święta, byliśmy dzisiaj z mężem w OBI, poczułam piękny zapach świeżych choinek i to nastroiło mnie tak świątecznie. Chyba niedługo trzeba będzie już przystroić choinkę.

Narazie jesteśmy na etapie wymyślania co komu kupić pod choinkę. Część prezentów już kupiona, ale jeszcze trochę przed nami.

Pozdrawiam

Marta

Witam Inwestorow Lubelszczyzny

Mam na imie Kuba i razem z zonka - Ewelina budujemy dom w Motyczu.

Pisze dopiero kilka dni po rejestracji bo troche zajelo mi przebicie sie przez lubelski watek :-)Ddzieki temu mimo ze Wy mnie nie znacie, mi wydaje sie ze znam Was od dawna.

Zaluje ze nie czytalem FORUM od poczatku budowy, poawoliloby to zaoszczedzic troche nerwow, czasu i... pieniedzy :lol:

Postaram sie klubowiczow bardziej doswiadczonych pomolestowac troche pytaniami i prosbami o ewentualna pomoc (wyrozumialosc mile widziana)

pozdro

Qba