Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Swieta, swieta i po swietach

mam pytanie:

Jesli dach chce robic w lipcu - sierpniu to kiedy musze zamawiac wiezbe i dlaczego (podczas swiat ktos tam z rodzinki sie wymadrzal ze uz ostatni dzwonek na zamawinie drewna jesli w lipcu chce robic dach i mnie troche przestarszyl.. co o tym sadzicie ??)[/url]

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Tak, tak ..... po Świętach, niestety.

Jeśli chodzi o więźbę to myślę, że najlepiej zadzwonić do jakiegoś tartaku i zapytać ich o to, kiedy najlepiej zamiawiać materiał. U mnie do tego etapu jeszcze kupa czasu, więc nie bardzo wiem co, jak i kiedy.

A my mamy już poprawioną mapę do celów projektowych, musimy jeszcze załtwić warunki z gazowni i to będą już chyba wszystkie dokumenty. A nie, jeszcze wypis z rejestru gruntów. No i to by było chyba na tyle. Chociaż pewnie jeszcze coś wyskoczy :( .

Święta - nie dość że krótkie to bez śniegu :cry: . Cóż biednemu to zawsze wiatr w oczy :cry: . Ale nic to. Może w Wielkanoc będzie mróz i śnieg po pachy :wink: .

Nadal się zastanawiam nad firmą Maxform. Może ktoś jeszcze cosik słyszał. Dzięki za dotychczasowe informacje, jednak nie wydaje mi się żebym miał problem z terminami dostaw - bo to oni by przecież budowali. Więc dla siebie by nie mieli?? Sam już nie wiem.

Z tego co się orientuję to moja adaptacja projektu jest już w ZUDPie. Jak wróci to zostanie branżówka do zrobienia i uzgodnienia. Mam nadzieję, że do początku sezonu będę miał już pozwolenie (wiem że jestem optymistą, ale gdybym był pesymistą nie brałbym się za budowę :wink: ).

No wreszczie mam internet.

Pawson - musimy się skrzyknąć - obiecałem znajomym jeden z filmików - ten babski . Może w tym tygodniu - wtorek, środa ... bo nie powiesz że za rok :))) No i mam pare innym fajnych.

Czesc Idkam

Więc Wam też dali dobrą ofertę? Ja oglądalem osiedle które zaczęli budować Pod Lipami - fajnie to wyglada. Też chcesz żeby zrobili komplet?? Sprawa VAT - mi też dali ciekawa propozycję. Czy komuś znajomemu coś zbudowali?? Daj znać na priva. Jak chcesz to możemy się razem wybrać do Dysa i obejrzeć tamte chałupki i pogadać z ludźmi.

Pawson - może ty też się zdecydujesz. Jak byśmy poszli w trójkę - to więcej można by utargować. Czekam na telefon.

Witam po Świętach :) .

Co do Maxformu - też planujemy zrobić u nich wycenę. Czy wg Was opłaca się u nich zamówić tylko "komplet" - z wykonawstwem, czy mają także jakieś fajne oferty na same materiały . Szcerze mówiąc z ekipy, którą znaleźliśmy nie bardzo chciałbym rezygnować.

Ponawiam zapytanie o ewentualnych chętnych na ceramikę z Harasiuków (25% taniej).

Pozdrawiam

BabaB

Czesc Idkam

Więc Wam też dali dobrą ofertę? Ja oglądalem osiedle które zaczęli budować Pod Lipami - fajnie to wyglada. Też chcesz żeby zrobili komplet?? Sprawa VAT - mi też dali ciekawa propozycję. Czy komuś znajomemu coś zbudowali?? Daj znać na priva. Jak chcesz to możemy się razem wybrać do Dysa i obejrzeć tamte chałupki i pogadać z ludźmi.

Pawson - może ty też się zdecydujesz. Jak byśmy poszli w trójkę - to więcej można by utargować. Czekam na telefon.

Służbowo poznałem właściciela i chyba będzie to współpraca dłuższa ;-)

Obiecał doobre ceny. Mogę z nim porozmawiać o tym, że jest grupa (My) zaczynająca inwestycje na wiosnę. Może jak się zbierzemy do kupy to potraktuje nas inaczej???

Komplet - nie, znajomemu też nie budowali.

Kurcze moze wy byliscie w innym MAXFORMIE ?? :):)

Na mnie nie zrobili dobrego wrazenia chociaz jesli chodzi o zakup materialow to wrazenie rzeczywiscie nie ma wiekszego znaczenia.

Co do zakupu materialow to z checia bym sie podczepil pod zakup materialow na dach jesli oczywisice bylyby odpowiednio tanie. Mam juz od nich wycene i jakos z nog nie zwala ale fakt zbytnio jej nie negocjowalem...

A spotkanie oczywiscie chce - chociaz nie wiem kiedy mozna by było coś zorganizować (chyba juz w nowym roku ..)

Moi Drodzy,

jestem po rozmowach z właścicielem firmy Maxform. Opowiedziałm mu troszkę o nas i o tym czym faktycznie będziemy się zajmować za kilka miesięcy :lol:

Zależy mu na klientach i obiecał przygotować lub poprawić już przygotowane oferty dla Was.

Jeśli ktoś z Was chce się przekonać, czy są naprawdę konkurencyjni proszę o info na PRIVA - przekażę informacje.

Nie mogę obiecać, że będzie to lepsza oferta od tych co macie, ale według mnie warto spróbować. Mam to obiecane, że będą konkurencyjni.

Ważna informacja, cement drożeje od stycznia.

A ja nie mam zaufania do Maxformu.

Wg moich wycen sprzed roku, to jedna z droższych firm. Ale nie to jest najważniejsze. Doświadczenia znajomych (również z tego forum, np. Krzyszt 17) dowodzą, iż obsługa w tej firmie jest zachęcająca i przemiła do momentu wpłacenia pieniążków - potem w razie problemów mają klienta w d... Tak własnie było z wadliwą dachówką Krzysztofa.

Hmmm,

od razu odpowiadam !!!!

Chcę pomóc, ale za podobne sytuacje nie biorę odpowiedzialności!!

Ja ustaliłem:

- skład do momentu rozpoczęcia inwestycji

- transport części lub całości na plac budowy

- możliwość oddania towaru, który pozostał (całe sztuki)

- rozwiązanie z VATem nie 22 a 7

- doradztwo

Wasza decyzja, ja oczywiście też jeszcze o nich poczytam i popytam.

Jeśli zmienię zdanie - dam znać

Idkam - masz rację. Ja mam kompleksowa ofertę, ale również jeszcze do negocjacji (tak sądzę). Prawdę mówiąc - to na razie są nieźli - czekam jeszcze na jedną ofertę od znajomej.

Jedź z tą ofertą i walcz powołując się na mnie ... zobaczymy!

Podziel się z nami swoimi odczuciami i oszczędnościami.

Może Twój przykład pokaże ile jeszcze można wytargować?

M

witam!

ja tylko na chwile, wiec krotko i na temat

juz to kiedys pisalem, ale powtorze:

OSTRZEGAM PRZED MAXFORMEM !!!!

dla mnie rowniez byli baaardzo mili do chwili wplacenia pieniazkow,

zamowilem u nich towar i zaplacilem cala sume za niego i do tego momentu wszystko bylo cacy

ale w chwili, kiedy towar trzeba bylo mi dostarczyc na budowe, okazalo sie, ze materialu, za ktory zaplacilem i ktory powinien od pol roku lezec u nich na placu, NIE MA W CALOSCI I NIE WIADOMO KIEDY BEDZIE !!!

tak wiec radze zachowac duuuuza ostroznosc - wszyscy sa badzo mili do momentu kiedy nie dostana pieniedzy, pozniej bywa bardzo roznie, czego jestem przykladem