Pawson 29.12.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 ja sie zgadzam z yaresem. I juz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 29.12.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Ładne kwiatki ..., nie zrobią tego ... mam ich w garści Ale powtórzę ... nie biorę odpowiedzialności za to co spieprzą !! Ja na razie jestem zadowolony !!! Zobaczymy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 29.12.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Cześć AllYares - jedno pytanie - kiedy miały miejsce Twoje problemy. Bo może było to w czasie wariacji budowlanych (przełom kwiecien i maj). Wtedy gdzie byś nie poszedł tam byłyby problemy. Przecież każdy z forumowiczów miał wtedy jakieś problemy. Pokazcie mi firmę, która wtedy coś dostarczyła na czas. Nie mam zamiaru reklamować i chwalić Maxformu, ale wydaje mi się, że tamten okres był pewną anomalią na rynku i wszyscy kombinowali bo nałapali zleceń i ledwo się wyrabiali (czyt. nie wyrabiali się wcale). Teraz klienta szukają ze świecą, nie ma kolejek. Jest inny świat. Więc jest nadzieja że będzie lepiej.Zresztą postaram się pogadać z ludźmi którym coś wybudowali. Wtedy mnożna coś będzie wiecej powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 29.12.2004 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 A teraz mały prywatny spamik : http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=38628 pozdrawiam granatolubnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 29.12.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Ellu, będzie jeszcze ciąg dalszy dziennika???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 30.12.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Cześć All Yares - jedno pytanie - kiedy miały miejsce Twoje problemy. Bo może było to w czasie wariacji budowlanych (przełom kwiecien i maj). Wtedy gdzie byś nie poszedł tam byłyby problemy. Przecież każdy z forumowiczów miał wtedy jakieś problemy. Pokazcie mi firmę, która wtedy coś dostarczyła na czas. . witam! no coz , widze, ze bardzo lubisz te firme ale jesli dostawca, majac zaplacone 100 % pieniazkow przez ponad pol roku nie potrafi zgromadzic calego materialu na placu i dopiero w chwili, kiedy trzeba bylo dostarczyc go na budowe, zaczyna sciaganie go w czesciach z calej Polski, to nie bardzo widze mozliwosci usprawiedliwienia Maxform spieprzyl sprawe i juz nie chce mi sie opisywac szczegolow, bo za duzo trzeba by bylo pisac i musialbym uzyc kilku niecenzuralnych slow a firma, ktora dostarczyla wszysto na czas ? prosze bardzo - PT JUNIOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 30.12.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Ellu, będzie jeszcze ciąg dalszy dziennika???????? Jakoś się nie mogę zmobilizować... Ale biorąc pod uwagę fakt, że budowa zapadła teraz w sen zimowy i będzie trochę oddechu... Mam nadzieję, że Nowy Rok dostarczy mi nieco mobilizacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 30.12.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 a firma, ktora dostarczyla wszysto na czas ? prosze bardzo - PT JUNIOR Ja większość materiałów zakupiłam w powyższej firmie i generalnie jestem zadowolona z cen i ze współpracy, ale... problemy przełomu kwietnia i maja jej również nie ominęły, o czym można przeczytać w rozdziale 5. mojego dziennika . Ale chyba pomimo wszystko mogę te firmę polecić - sprawdźcie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 30.12.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Nie znam firmy MAXFORM, nie bronię jej, ale uważam, że sprawę spieprzyłeś sam. Kto płaci 100% PRZED dostarczeniem materiału? ELLA ładny ten granat, pomyślę, może aby ci pomóc zmienię własną koncepcję wystroju? A tak zupełnie, zupełnie przy okazji - my mamy do sprzedania zaprawę ciepłochronną TERMOR. Też tanio. Pawson pytałeś o drewno. Myślę, że żaden ostatni dzwonek ci nie grozi. Należy pamietać, że są limity roczne, które mogą utrudnić realizację np. jesienią. Jeżeli chodzi o lipiec to sądzę, że za drewnem powinineś zacząć rozglądać się wiosną, może najwcześniej na przełomie lutego i marca, żeby nie mieć przestojów. Bardzo dobrej jakości drewno (sami braliśmy i na szalunek i ostatnio na więźbę) sprawdzone przez naszego cieślę i "niezależnego" budowlańca sprowadza tartak w Elizówce. Sprowadza z różnych okolic: tańsze z Kraśnika, droższe, LEPSZE(!) z Biłgoraja. My niedługo będziemy zamawiać drewno na strop, ale już w samym Nadleśnictwie w Biłgoraju, chyba mamy tam znajomego. Wszystkiego dorego w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 30.12.2004 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 RHM napisz mi wiecej o drewnie na priva ... moze jakis telefonik moze masz tez kogos od dachu dobrego i niedrogiego ?? na lipiec sierpien 2005 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 30.12.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Pawson, napisalam na priv znacznie, znacznie więcej. Mam nadzieję, ze nie umrzesz z nudów. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 30.12.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 ELLA ładny ten granat, pomyślę, może aby ci pomóc zmienię własną koncepcję wystroju? Ale nie poświecaj się dla mnie zbytnio, bo będę mieć skrupuły . Jeśli naprawdę stwierdzisz, że Ci się podoba, to daj znać - zapraszam do obejrzenia na żywo . droższe, LEPSZE(!) z Biłgoraja. Moje drewno było zamawiane bezpośrednio pod Biłgorajem i było tańsze niż w Lublinie. Pozdrawiam Wszystkich Sylwestrowo i Noworocznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 31.12.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Wszystkim grupowiczom szampańskie zabawy dzisiaj i szczęścia i sukcesów w całym nadchodzącym roku Ja i mojalepsza połowa życzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 31.12.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Yares - Etam, że od razu lubię - mają ciekawą ofertę, to wszystko. Chcę ograniczyć ilość stresu i zlecić jednej firmie zrobienie stanu surowego zamkniętego (zależy mi też na czasie). A oni dali dobrą ofertę. Zdecydowanie nie zgodzę się na zapłatę całości przed. Taki sprzedawca, który chce na mnie zarobić obracając moimi pieniędzmi - niestety nie zarobi u mnie ani grosza. W firmie M zaproponowano mi zapłacenie zaliczki w wysokości 10-15% wartości wycenionej inwestycji. Reszta kasy ma być wpłacana po kolejnych etapach budowy. Zrobili fundamenty - płacę, zrobili ściany - płacę, nie zrobili w terminie? - nie płacę - czekam aż zrobią. Jest to zdrowy układ - bo im zależy równie bardzo na kasie jak mi na budowie. Odchodzi tez wydatek na geodetę, kierownika ,deskowania, dźwigary, sprzęt itd (jest to w cenie poprostu). Ja chcę dorwać dobrego murarza i pojechać na ich budowę - żeby ocenił fachowość ich roboty. Do tego potrzeba będzie chyba jakiś nadzór inwestorski - jakiegoś niezależnego fachowca, żeby im wytykał błędy. Ale to też jest przecież do zrobienia. Ellu - życzę powodzenia w pisaniu i już nie mogę się doczekać ciągu dalszego. Ja i najlepsza z żon jesteśmy fanami Twojego dziennika. Prawie za każdym razem jak wchodzę na forum to kontroluję - czy czegoś nie przybyło - a tam - pustakowa cisza wciąż rozbrzmiewa. Tak więc zadbaj o wiernych fanów. Życzę Wam spełnienia marzeń w Nowym Roku 2005 oraz świetnej zabawy w dzisiejszą noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 31.12.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Fizyk - tak tylko dla zaspokojenia mojej ciekawosci napisz mi na priva ile i w jakim rozbiciu ci krzykneli z M za stan surowy .... Acha do tego co piszesz nt placenia jeszcze jedna rzecz Z Góry ustalone terminy poszczególnych etapów i kary za opóźnienie np 100 zl za dzien opóźnienia. Wg mnie to NIEZBĘDNE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 31.12.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Życzymy Wam, aby nadchodzący rok był zdecydowanie lepszy od odchodzącego.Marta, Piotrek i Jagódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 31.12.2004 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 ELLA ładny ten granat, pomyślę, może aby ci pomóc zmienię własną koncepcję wystroju? Ale nie poświecaj się dla mnie zbytnio, bo będę mieć skrupuły . Jeśli naprawdę stwierdzisz, że Ci się podoba, to daj znać - zapraszam do obejrzenia na żywo . droższe, LEPSZE(!) z Biłgoraja. Moje drewno było zamawiane bezpośrednio pod Biłgorajem i było tańsze niż w Lublinie. Pozdrawiam Wszystkich Sylwestrowo i Noworocznie . Ella! O poświęceniu nie ma mowy, napisałam: może aby ci pomóc No właśnie zachwalam drewno biłgorajskie, tansze (bez pośredników) i dobrej jakości. Pawson, co do tych terminów...nie wiem, czy pójdą na to. Będą mówić np. o wpływie warunków atmosferycznych. Chociaż umieszczenie takiego zapisu nikt nie może zabronić. Ciekawe, czy sie zgodzą? Fizyk - stresu nie ograniczysz w ten sposób, bo chyba będziesz chciał pilnować i kontrolować postępy, sam piszesz o nadzorze, czyli o własnym, niezależnym kierowniku budowy (któremu będziesz musiał prawdopodobnie zapłacić, a to dodatkowy koszt). To jeśli idzie o roboty. Za bardzo też nie wierzę, że ilość zużytych materiałów będzie ci obojętna, to też wymaga kontroli, dodatkowo może stać się kontrowersyjne. Wydatki na geodetę, deskowanie itp. o których piszesz realnie przecież też istnieją, bo zawiera je podana cena wykonawcy, myślę, że są większe, bo naliczone z wyższym procentem za usługę. Jedyna rzecz do ograniczenia w takim sposobie budowania to moim zdaniem czas i wydatki na telefon (np. w trakcie poszukiwania ekipy lub kolejnych ekip). Ale znam ludzi, którzy poszli na to, na swój sposob są zadowoleni, czego i Tobie z Nowym Rokiem życzę. Naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 01.01.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2005 Nie znam firmy MAXFORM, nie bronię jej, ale uważam, że sprawę spieprzyłeś sam. Kto płaci 100% PRZED dostarczeniem materiału? . no coz , widze, ze niektorzy nie zaznali "urokow" zamawiania materialow i rozpoczynania budowy wiosna 2004 , wiec, mowiac delikatnie, bo nie chcialbym sie denerwowac juz na poczatku roku - zachowaj sobie takie komentarze dla siebie i to juz wszystko co mialem do powiedzenia na temat firmy Maxform i spraw z nia zwiazanych zycze Wam w Nowym Roku, aby wszystko ukladalo sie po waszej mysli i obyscie nie mieli zadnych problemow z dostawcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.01.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Potwierdzam - zeszłej wiosny nie było szans na dostanie czegokolwiek bez 100% przedpłaty kilka miesięcy wcześniej (co opisałam na bieżąco w 5. rozdziale mojego dziennika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 03.01.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 witojcie w Nowym Roku ja miałem wszystko kupione w grudniu 2003 i na początku 2004 (oczywiście zapłacone), na szczęście problemów z odbiorem nie miałem (dzięki soldnej firmie)... taka była rzeczywistość - chcesz kupić? - najpierw zapłać, jak nie to dziękujemy... RHM - większość z nas używa "brzydkich" słów, a już na pewno osoby budujące , ale wydaje mi się, że niepotrzebnie tak dosadnie odpowiedziałeś Yaresowi nie chcę być tutaj "umorlaniaczem" przecież nie temu służy forum ale może miałeś zły dzień, na pewno coś Ci nie poszło na budowie pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts