Jolka 23.12.2003 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Oprócz Grupy warszawskiej, widzę tu sporo podgrup z okolic W-wy, brakuje mi tylko grupy ze strony w której ja się buduję, a z mapy wynika, że grupa nadarzyńsko - grodziska byłaby całkiem pokaźna. ZAPRASZAM, w kupie, hmm, tzn. w grupie raźniej. Myslę, że 27 grudnia w Izabelinie dopisze też NASZA GRUPA. Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów i życzę im Zdrowych i Wesołych Świąt. Jolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 09.01.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Dobry pomysl, mi tez brakuje takiej grupy. Bedziemy budowali sie kolo Jaktorowa. Mam nadzieje, ze ktos sie jeszcze odezwie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 18.01.2004 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Nikt się nie odezwał, to może ja. Domek nam rośnie w szybkim tempie, planujemy przeprowadzkę przed wakacjami. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 20.01.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Szczesciarzu! My z budowa w powijakach. Na razie tworzy sie projekt, przeprowadzka pewnie w przyszlym roku. Gdzie twoj domek?pozdrawiamybobo30PS. A gdzie sa inni z tych okolic? Jolu, a ty skad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 21.01.2004 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 bobo 30, spójrz na mapę grupy warszawskiejhttp://www.szalega.com/Forum/mapa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 22.01.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Mnie też już tam znajdziesz, wprawdzie nie tak blisko "katowickiej" jak na mapce ale prawie...W marcu już się przeprowadzamy, dom niestety wykończony tylko częściowo, ale trzeba sprzedać mieszkanie żeby trochę uzupełnic konto i żeby wystarczyło na pozostałą część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 22.01.2004 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Zajrzalam na mapke, zaraz sie tam zglosimy. Joskul ty to gdzies bliziutko, z drugiej strony Czarnego Lasu, Makowka? Jesli nie tu, odpowiedz na priv. Jola troche dalej - Adamowizna? My w Budach Grzybek.Jakies problemy na budowie do tej pory? U nas poczatki bardzo mile. Znalezlismy fajna dzialke, duza z brzozami i sosna. Teraz projekt, w weekend wizyta u naszego architekta. Bardzo jestem ciekawa co wymyslil, mamy projekt indywidualny. A wy jaki?pozdrawiam i do uslyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 23.01.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 bobo, dokładnie Wycinki Osowskie, ale na ich końcu, tuż przed Musułami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 23.01.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 To my też się dołączamy! Na forum od niedawna, ale uważam, że warto!!!Budujemy pod Grodziskiem Maz., a dokładniej w Odrano Woli. Rozpoczęliśmy w grudniu 2001 (na papierze), a faktycznie w maju 2002. Do dziś mamy stan surowy zamknięty i wykonana instalacja elektryczna wewnątrz. Za to okropne problemy z przyłączem elektrycznym. O tym już pisałem! Zamiary co do przeprowadzki - może koniec 2004!Czy ktoś z okolicy się jeszcze ujawni? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 23.01.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Ta czesc miala zniknac. Niestety nie udalo sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 23.01.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Widze, ze sie rozkrecamy! Okolice Musulow(?) znamy, szukalismy tam dzialki. (A gdzie my jej nie szukalismy? Chyba wszedzie! ) To bardzo malowniczy teren. W ogole chyba przyznacie mi racje, ze mieszkamy w ladnej okolicy ! W Odrano-Woli tez bylismy, omal nie kupilismy tam dzialki. Marzek troche mnie przestraszyles. Zaraz poszukam watku o Twoich problemach. ....Juz znalazlam! Na szczescie dla mnie ja podlegam pod Zyrardow. Mam nadzieje, ze pojdzie gladko. Mam maly slup niskiego napiecia na dzialce. Tylko ciagnac. W elektrowni twierdzili, ze mozna. Jolka, przyznaj sie jaki etap? Budujesz sie przy drodze?Niestety na mojej mapie nie ma Wycinek Osowskich (sa Musuly i Osowiec, wiec to gdzies tam) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 23.01.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Na szczęście szosę od nas tylko trochę widać. Domek już prawie skończony, planujemy przeprowadzkę na przełomie lutego i marca. Gorzej z otoczeniem, ale to już musi poczekać na wiosnę. Okolica jest rzeczywiście bardzo sympatyczna, ludzie życzliwi, brak lumpów, którym się do rąk wszystko klei (odpukać). Jedyny problem to dojazd, póki pracowalismy z mężem w podobnych godzinach, można było jeździć jednym samochodem, teraz chyba bedę musiała sobie sprawić jakieś "pędzidełko". Wprawdzie po tej naszej pobliskiej szosie jeździ jakiś autobus, pewnie do Grodziska, a tam PKP lub WKD, ale ja bardzo nie lubię komunikacji publicznej. Całe lata miałam swoje autko i się rozwydrzyłam. Ale jeśli z wjazdem do Wawy będą takie problemy, to kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 23.01.2004 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Witajcie ponownie!Oczywiście chodzi o zakład w Pruszkowie. Niestety doswiadczenia mam złe. Ale może nie wszyscy tak mają, choć w tym watku w którym sie wypowiadałem jest sporo podobnych do mojej opinii. Pozdrawiam i na dziś koniec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 23.01.2004 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 My mamy ten sam problem co ty Jolu. Moj maz pracuje w Warszawie i samochod miec musi, wraca w roznych godzinach itd. Ja tez nie lubie polegac na komunikacji publicznej. Z doswiadczeni wiem, ze na takich wsiach to malo co kursuje, a zima - strach pomyslec. Mamy tylko jeden problem: za co my te dwa samochody utrzymamy? Po cichutku licze, ze moj maz dostanie samochod sluzbowy. Jakies szanse sa, ale czy duze? Sama nie wiem. Ja bede pracowala gdzies w okolicy Grodziska. Najwyzej 10 km od domu. Dobry dojazd i tak musi byc. Szkoda tracic czas. Nawet garaz planujemy na DWA samochody,hi hi. Fantastycznie, ze juz sie przeprowadzasz! Jak wykonczylas wnetrza? Co na scianach i na podlodze? Marzek ty tez bedziesz szybszy od nas. Jaka technologie wybraliscie? My chcemy tradycyjny mur trojwarstwowy. Marzek na jakiej zasadzie pozyczyles prad od sasiada i jak sie rozliczaliscie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 23.01.2004 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Melduję się z Czarnego Lasu i też będę musiała dojeżdżać do pracy do Warszawy. Po drodze trzeba będzie jeszcze rozwieźć dzieci do szkoły i przedszkola. Przeraża mnie ta perspektywa a szczególnie jej początki, na szczęście będzie lato. Zbieram opinie na temat przedszkoli i gimnazjów grodziskich, może coś wiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 23.01.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Joskul! Mieszkasz najwyzej 1000 metrow od nas. Wczoraj bylismy w Czarnym Lesie aby zrobic pare zdjec dla naszego architekta. Domki w Czarnym Lesie bardzo nam sie podobaja. Moze sfotografowalismy Twoj. Sprawa szkol i przedszkoli w okolicy tez nas interesuje. Nasza coreczka ma 2 i pol roku. Slyszalam, ze w Zyrardowie jest szkola spoleczna Stolecznego Towarzystwa Oswiatowego. To zazwyczaj dobre placowki. Podobno dobra jest nowa szkola publiczna w Jaktorowie. Nasz sasiad twierdzi, ze wysoki poziom. Jego wnuki tam chodza. Brat cioteczny mojego meza uczy w prywatnym liceum w Milanowku. Twierdzi, ze jest super, tylko dostac sie trudno. Marzek, Jolka - moze wy mozecie cos polecic? Jakies przedszkola? Macie dzieci? Joskul, ile tych pociech u Ciebie? serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 23.01.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Mam "dwóch pociechów" - chłopcy 5 i 13 lat. Starszy będzie od września debiutował w gimnazjum, ale prywatne raczej odpada. Ze względów organizacyjnych (mąż pracuje w Grodzisku) wolelibyśmy wozić ich w jedno miejsce, stąd moje zainteresowanie Grodziskiem. Projekt targania ich do Warszawy upadł zdecydowanie. Nasz, jeszcze niekompletny domek jest stosunkowo niewielki w porównaniu z niektórymi okolicznymi, ale ma wszystko, czego chcieliśmy. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 23.01.2004 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 U nas jest jeden "pociech". Ma 5,5 roku, a więc w przyszłym roku czeka go zerówka. Niestety na temat szkolnictwa jeszcze mało wiemy, ale muszę uruchomić nasze grodziskie kontakty - może coś podpowiedzą? Ponieważ termin przeprowadzki jeszcze nie jest znany (na razie plany to koniec tego roku), to chyba do zerówki pójdzie w przedszkolu w W-wie, bo i tak oboje w Wa-wie pracujemy. Co potem "sie zobaczy ... ". A tak na marginesie, to jak trafiliście na tereny grodziskie, jaktorowskie, bo my przez wspomniane wyżej kontakty grodziskie. Ot kiedyś bylismy pozwiedzać Grodzisk (wraz ze wspomnienym kontaktem płci żeńskiej) i tak już zostało, że jak budować to tylko TU w Grodzisku Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bws22 24.01.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Czy Granica to ta grupa? czy już Warszawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 26.01.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Pytacie o wykończenie naszego domku, nie będzie niestety żadnych rewelacji. Dom jest zbudowany z białego betonu komórkowego 24 cm, na to w cieplejsze dni udało się położyć 16 cm styropianu (2x8 cm) i zaciągnąć klejem, tynk zew. musi poczekać do wiosny. W środku jest tynk cem.-wap. i na to gładź gipsowa, nawiasem mówiąc trochę żałuję tej decyzji bo za późno przeczytałam o cenie tynku gipsowego, nakładanego maszynowo i wyszło nam sporo drożej, ale radzono nam, że cem.-wap. jest zdrowszy, nie wiem dlaczego. W łazienkach typowo: glazura, terrakota. Gres w kuchni, holu i wiatrołapie.W sypialniach planowałam wykładzinę dywanową, ale po doświadczeniach innych osób z takim rozwiązaniem (ciężko usuwalny kurz), zdecydowałam się na panele (już kupione). W salonie bardzo chciałam mieć deski (10x80cm) dębowe lub z innego twardego drewna, ale cena takiej podłogi na gotowo, powaliła nas. Za prawie 300 zł/m2 mam być niewolnicą podłogi, ciągle uważać, żeby nie zniszczyć, nie podrapać, nie !!! Zdecydowaliśmy się też na panele, tylko mocniejsze niż w sypialniach. Na Kłobuckiej widzieliśmy firmy Prador, faktura z przetłoczeniami jak w drzewie i wybór kolorystyczny chyba z 50 rodzajów (jeszcze nie kupione).Jeśli chodzi o dzieci to mamy takie bardziej stare i z nami nie będą mieszkać. Teraz bardziej oczekujemy wnuków. Ale w domu są trzy sypialnie, jedna nasza i dwie gościnne. Ponieważ dzieciątek jest trójka (dwie córy mojego męża i jeden mój) to jak przyjadą to kto pierwszy ten śpi w sypialni, a ostatni w salonie. Chociaż mojemu synowi bardzo spodobał się strych (dom parterowy, poddasze nieużytkowe) i stwierdził, że sobie tam urządzi pokój. Z mojej wiedzy o szkołach to wiem tylko, że szkoła w Adamowiźnie w plebiscycie Wyborczej dostała tytuł "Szkoły z klasą"Pozdawiam wszystkich sąsiadów i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts