Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Senser nawet nie wiesz jak sie opłaciło!:)

Snieg był co prawda tylko przez kilka dni ale pieknie wygladał las, droga do naszego domu (opłaca sie mieć radnego przy tej samej drodze - wyrównali ją i utwardzili kamykami). Juz nie moge sie doczekać kiedy posiedze sobie przy własnym kominku; na razie przesiadujemy przy kominku w karczmie w stadninie z szrallotką na ciepło na kolanach:)

https://forum.murator.pl/topic/280428-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/77/#findComment-8399336

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mam nadzieje, ze nikogo nie uraziłam..ja niestety (albo stety) nie jestem stworzona do życia w Warszawie. By odpoczać potrzebuje przestrzeni i świeżego powietrza, a do swego raju mam tylko 30 min WKD z Warszawy:)

Nawet mój mąz, który jest maxymalnym warszawiakiem przekonał sielski klimat nawiazujacy do Mazur:) A upierał sie przy kupnie pietra przedwojennej kamienicy na Saskiej Kępie..jak dobrze że okazało sie że jest wilgoć, pleśń..

Teraz jak wyjeżdzamy z Warszawy w piatki i stoimi w tych korkach to mówi, ze "Jak dobrze ze juz niedługo wyprowadze sie z tego przeklętego miasta" a tak niedawno walczył ze mną o wyższosć mieszkania w Warszawie nad domem pod Warszawą...

https://forum.murator.pl/topic/280428-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/77/#findComment-8399333

Sensor (albo ktoś kto sie na tym zna) jak umieścić w podpisie odnośnik do linku ze zdjeciami które są na foto. onet.pl???

Ustawiwłam to jako strone www ale chciałabym miesc to w podpisie np o znazwie "Opowieści z Kań"? Będę wdzieczna za pomoc

https://forum.murator.pl/topic/280428-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/77/#findComment-8399332

:lol: :lol: :lol: Mamy w grupie jakiegoś Sensora?? :lol: :lol:

Z chęcią bym go poznał...

Co do zdięć...

Podczas edycji posta, masz w górnym menu przyciski. Jeden o nazwie >Img< korzystasz z niego kiedy chcesz aby w poście było wyświetlane zdięcie ta składnia korzysta ze zdięcia umieszczonego gdzieś w zasobach internetu (np. Foto Onet a nie z twojego HDD), drugi przycisk o nazie >URL< tą składnie wykorzystujesz w momencie kiedy chcesz tylko dać link do danej strony w internecie. Jak z nich korzystać...jak to działa?? Najedź myszą na dany przycisk, lub go naciśnij a wtedy zobaczysz jak musi wyglądać to co chcesz zrobić i metodą prób i błędów dojdziesz do celu...na początku może się wydawać to trudne.. :-), zamiast korzystać odrazu z przycisku "wyślij" użyj pierw "podgląd"....to ci ułatwi zadanie...tak sądze.

Pzdr. SENSER :-)

PS- Czy możesz usunąć jeden z pow. się twoich postów??

https://forum.murator.pl/topic/280428-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/77/#findComment-8399331

Hej! Jak tak sobie opowiadamy to opowiem Wam o naszych poszukiwaniach.

Przygoda z Grodziskiem zaczęła się od Czarnego Lasu - myśleliśmy o kupnie szeregowca, z uwagi na to, że o ile ja mam czas na nadzorowanie budowy, ale nie mam zdrowia, to Sławek odwrotnie, ma siły ale nie ma czasu. Oboje wiedzy budowlanej nie mamy ani ani, ale czytamy forum :), a Czarny Las proponuje szeregi w dostępnej kwocie z niemałą działeczką i do tego gotowe, bo pod klucz.

Jednak wybiliśmy sobie ten pomysł z głów i zaczęliśmy szukać domu. Obejrzeliśmy jeden - nie podobał nam się, a do drugiego nie chciałam nawet wejść. Wtedy to Sławek dla ratowania honoru poszedł z agentką go obejrzeć, a wybrałam się na spacer. Dosłownie za rogiem zobaczyłam piękny teren i pomyślałam, że TU chcę mieszkać.

Odwieźliśmy panią pośredniczkę i wróciliśmy w to miejsce. Udało nam się zdobyć telefon do właściciela, jednak długo zwlekałam, ponieważ dowiedziałam się, że wytyczona działka w tym miejscu jest duża, spoooro za duża. Wtedy zaczęliśmy szukać innych działek i działeczek. Kiedy już znaleźliśmy taką, która nam się podobała to albo była już sprzedana ale jeszcze figurowała w ofercie biura, albo właśnie, dosłownie parę godzin wcześniej ktoś nas uprzedził i spisał umowę przedwstępną. Nie będę Wam opowiadała jaki to był dla nas gorący okres, który zresztą trwa nadal, ale powiem Wam, że kiedy już zwiedziliśmy w dwa weekendy okolice Grodziska - jakbyśmy szukali wyjścia w labiryncie, to wróciliśmy do tej pierwszej działki i bez wahania zadzwoniliśmy. Negocjacje są ostre, trwają i końca nie widać, a czas nas goni, bo w planie zagosp. przestrzennego teren "naszej" działki będzie terenem ekologicznym. Z uwagi na to, że sprzedający jest trudnym partnerem zaczęliśmy szukać w okolicy innej działki i dziwnym trafem znaleźliśmy! Wtedy to zorientowałam się, że mój dowód osobisty gdzieś się zawieruszył i nie ma bata, aby go znaleźć. Oboje zaangażowaliśmy się w te poszukiwania, bo żadnemu z nas nie podobała się wizja wyjazdów do Gdańska, aby wyrabiać dowód, tym bardziej, że jesteśmy bezdomni i nie mamy zameldowania. Po paru tygodniach pogodziliśmy się z myślą, że jednak wyjazd do Gdańska jest konieczny. I wiecie co? Kiedy okazało się, że jeśli chcemy zamieszkać tam gdzie nam się podoba, to możemy dostać zgodę na budowę TYLKO na tej działce, którą wypatrzyłam jako pierwszą. Na pozostałych z uwagi na plany przestrzenne nie ma możliwości dostania pozwolenia. I kiedy okazało się, że jedyną szansą jest ta duża działka, to od razu znalazł się dowód w miejscu, do którego zaglądałam (nie tylko ja) parę razy dziennie. To takie małe pudełeczko, w którym trzymamy wizytówki, karty płatnicze i dokumenty. Drań jak nigdy nic nagle się pokazał. W międzyczasie miały miejsce jeszcze inne dziwne, ale mniej ciekawe wydarzenia, ale dla mnie były to ewidentne znaki, że to ta działka. Nie sądzicie, że działka o którą nadal walczymy jest nam pisana? Nie mogę usiedzieć na miejscu, a muszę do czwartku cierpliwie czekać, aby sprzedający w końcu zrozumiał, że jeśli chce coś na tej ziemi zarobić to musi się spieszyć, bo lada moment klamka zapadnie i zostanie właścicielem pięknego parku niepodlegającego zabudowie. Obecnie zagłębia się w ustawę z 27 marca 2003 i biega po urzędach. Proszę, trzymajcie kciuki, bo chyba potrzebuję wsparcia Sąsiadów, aby zamieszkać blisko Was - w miejscu, które samo mnie wybrało!

ula

https://forum.murator.pl/topic/280428-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/77/#findComment-8399328

ogłoszenie lokalne:

Brama Wiśniowskiego ocynk wymiary 3,5m szeroka i 145cm wysokawykonana pod płot sztachetowy (gotowa do przymocowania sztachet). Słupek prowadzący ma 165cm wysokości. Samonośna z automatem na dwa piloty.

Brama jest prawa, czyli patrząc od strony działki (będąc na terenie swojej działki i patrząc na drogę) skrzydło przesuwa się w prawo.

Sprzedaję, bo się pomyliłem przy zamówieniu i zamówiłem zły kierunek, więc brama nawet nie była montowana. Czeka w firmie u której ją zamówiłem (okolice zachodniej W-wy) na nowego nabywcę.

Cena brutto z montażem to 3100zł. Montaż w okolicach W-wy.

Możliwy zakup bez montażu ale muszę wtedy uzgodnić z firmą jak to rozliczyć i jak będzie z podatkiem.

Proszę o kontakt na mail w profilu lub na priva.

https://forum.murator.pl/topic/280428-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/77/#findComment-8399323

A może ktoś potrzebuje stempelków? Senser? :lol:

Zostaw sobie, jak będziesz miała kominek to spalisz.

A od kiedy to pali się w kominku sosną??

I to jeszcze w takich ilościach....zapal sobie to zobaczysz co ci się z wkładem zrobi...

https://forum.murator.pl/topic/280428-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/77/#findComment-8399322

Kie licho, dopiero sie zorientowalam, ze od tygodnia nie dostaje zadnych zawiadomien, ze sa nowe posty!

Zazdroszcze Wam wszystkim serdecznie. Ale u mnie troche sie tez juz rusza, wystarczajaco, zeby mnie zaczac wpedzac w panike pod wzgledem finansowym! Czyli jak my sobie poradzimy. Malzon nie chce kompromisow, nie pozwala urwac ani kawalka przestrzeni, a ze ja tez tak naprawde nie chce, tylko probuje byc rozsadna...

Wspolpraca z pania architekt uklada sie bardzo dobrze, bobo - dzieki jeszcze raz. I jeszcze jedna prosba - czy nadal jestes zadowolona z ekipy i kierownika budowy? Z tego, co pisalas wszystko wydawalo sie OK, a w takim razie czy moglabym sie usmiechnac o namiary na priva?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

https://forum.murator.pl/topic/280428-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/77/#findComment-8399320

Oj jestem, jestem :D :D :D Już wysyłam info na priv. Moim dobroczyńcom chyba wystawię pomnik za tych fachowców.

Co do samego projektu - po zbudowaniu domu stwierdzam, że strona architektoniczna jest na 6 - śliczny dom i bardzo dobrze zaplanowany, funkcjonalny. Niestety część budowlana była gorsza. Istotne elementy konstrukcyjne były bardzo dobrze przygotowane. Niestety było sporo błędów w detalach. Ale dobry wykonawca powinien je wszystkie wychwycić. Z moim tak właśnie było, oszczędził mi wiele stresów. Zobaczę się jeszcze z ekipą na wiosnę. Przyjdą wylać taras.

Naprawdę możesz ich brać w ciemno.

https://forum.murator.pl/topic/280428-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/77/#findComment-8399319

a propo tarasu Bobo ile za niego zapłaciłaś??? Ja kupiłam dom w Kanich w stanie surowym przykryty dachówką ceramiczna i z oknami dachowymi..ale niestety taras sama musze wylać:) - jeden Pan za taras 6x3 zażyczył sobie ok. 2000 a drugi 300-400 zł.

Wybrałam tanszą opcje tym bardziej ze panowie wyglądają na takich co znają sie na rzeczy..

ale troche mnie zdziwiła rozbieżnosć cenowa..

https://forum.murator.pl/topic/280428-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/77/#findComment-8399318

Z tymi rozbieżnościami cen to bywa różnie...oby w twoim przypadku tak nie było...czasem wezmą "pare groszy" po aby mieć za co pić i nie rzadko coś przy okazji spitolić...

Ale a`propos tarasu....również podłączam się pod wątek. Ja mam do zrobienia taras ok. 60 m2 oraz schody wejściowe (bez szaleństw i wodotrysków). Mój majster krzyknął mi za taras 2500,00 zł, natomiast za schody 1500,00 zł. Nie wiem czy się czasem nie rozoochocił..chciałbym to sprawdzić...

https://forum.murator.pl/topic/280428-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/77/#findComment-8399317