MarcinIKS 13.07.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Potrzebuję na gwałt namiaru na niedrogą koparkę z okolic Grodziska. To znaczy samej koparki kupować nie chcę, potrzebna mi tylko usługa wykopania dołka pod szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 13.07.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Może zadzwon do pana Bodeckiego, woził mi piasek na całą budowę, ma też koparkę, i pewnie niedługo mi tez będzie kopał dołek pod szambo 605299874 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 13.07.2005 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Bry! Jak tak po 1,5 miesiecznej nieobecnosci czytalem ostatnia strone naszej grupy, to sie zastanawialem czy nie pomylily mi sie linki... Tyle nowych nickow... Spiesze poinformowac, ze moge juz legalnie zamieszkac . Zglosilem sie tez po numer posesji i nawet (nie wiem skad we mnie ta uczciwosc obywatelska) zglosilem dom do opodatkowania . Potem to juz tylko meldunek i wpisy do ksiag wieczystych. Pozdro Jay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 13.07.2005 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Ale 1,5 miesiaca nie bylo mnie tez na 'budowie'/'dzialce'. Zaroslo, ze hej. Wlasnie szukam kogos, kto by skosil, wywiozl smiecie, poukladal drewno, wyrownal teren, przeniosl drewniany garaz... Prosze namiary Oczywiscie jakies tam juz mam, ale za duzo chca za robote. Pozdro Jay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 13.07.2005 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Eeeee, jeszcze jedno.Gdzie moge zabrac zone, zeby na wlasne oczy zobaczyc granit strzegomski (poza Strzegomiem) albo inne kamienie na podjazdy, sciezki itp?Jakos nie moge wypatrzec...Bo krawezniki itp to wiadomo... chocby Budokrusz, czy PHU Hata. pls hlp Jay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 13.07.2005 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 I na koniec... Nie wiem czy zauwazyliscie, ale forum dziala w innej strefie czasowej niz my U mnie jest obecnie GMT+1 i jest 00:16 :-) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 14.07.2005 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Eeeee, jeszcze jedno. Gdzie moge zabrac zone, zeby na wlasne oczy zobaczyc granit strzegomski (poza Strzegomiem) albo inne kamienie na podjazdy, sciezki itp? Jakos nie moge wypatrzec... Jay Widziałem coś takiego chyba na wjeździe do Milanówka od strony W-wy? Trochę za Orlenem po lewej stronie. Przynajmniej był tam jakiś baner z reklamą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 14.07.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Acha kojarze. Poprosze o wiecej. SenksJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 14.07.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Spiesze poinformowac, ze moge juz legalnie zamieszkac . Zglosilem sie tez po numer posesji i nawet (nie wiem skad we mnie ta uczciwosc obywatelska) zglosilem dom do opodatkowania . Czy mam rozumieć że nikt się do Ciebie z PINB nie pofatygował? A co do podatku - naliczą Ci dopiero w przyszłym roku. Czy zgłosisz dzisiaj czy pod koniec roku - wyjdzie na jedno (finansowo). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 14.07.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Bogusz, nikt a nikt z Inspektoratu sie nie pofatygowal. Niedopatrzyli sie nawet nizgloszonego wczesniej kierownika budowy Poza tym papiery mialem w porzadku. Czyli: - Inwentaryzacja, - Elektryk, - Kominiarz, - Xero decyzji, - Oswiadczenie kierownika. O podatku wiedzialem i dlatego tak chetnie sie zglosilem Teraz czas na porzadki na dzialce. Pozdrawiam Jay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 15.07.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Tommi, to będziemy baaardzo bliskimi sąsiadami, a młodsze dzieci będą razem chodzić do szkoły.a powiedz mi, czy kopaliście studnie, a jeśli tak, to jak głęboko jest tam woda? taka do podlewania ogrodu, niekoniecznie do picia?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 17.07.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Asiu, Faktycznie mamy baardzo blisko do siebie Czy może przez Twoją działke przebiega taka nieformalna droga polna? Co do studni to owszem kopaliśmy - u mnie to miała być woda do picia, więc jej głębokość to około 30m. Niestety jej jakość jest kiepska - do ogrodu oczywiście się nadaje - a do picia mam już wodę z wodociągu Sądzę, że taką do ogrodu to można już znaleźć na 20m. pozdrawiam Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 18.07.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 tommi, tak, to ta działka. a masz jeszcze namiar na ekipe co kopała studnie? tani byli? dobrzy byli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 19.07.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Jayer, dokładnie ten sam namiar bym ci dał (w Milanówku) prawie vis a vis Orlenu. Podobno nawet mają dość precyzyjną ekipę... Rozumiem, że chodzi ci o kostkę granitową?? Ja też badałem ten temat... Jak ci się uda coś tam ustalić to daj znać... A co tam inni z grupy?? Jedni mieszkają i teraz jedno co ich interesuje to grilki i balangi inni jak ja się jeszcze wykańczają...no Wg jedynie ma jakieś żniwa w tych Radoniach...mówił coś o problemach ze sznurem do snopowiązałki A co u innych?? Sylvia już zaprzestała się chwalić o prądzie...ogólnie stagnacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 19.07.2005 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Senser, to nie jest jednak takie tanie. Zrobilem male rozeznanie. I jak kupisz mala kostke to moze i ulozysz kilkanascie moze dwadziescia pare metrow z tony. Ale bedziesz ukladal miesiac, a za to trzeba zaplacic.Z drugiej strony, jak kupisz wieksza kostke, to szybko ułożysz, ale z 1 tony zrobisz 3 m2 co da jakies 100pln za m2 na kostke...My poki co to raczej tluczen granitowy, albo wapniowy. Wapniowy tanszy... A na razie mam dwa gniazda szerszeni... Wracaja skubane co roku. Juz trzeci raz bede wzywal straz pozarna. A i wciaz szukam kogos kto zaprowadzi porzadek na dzialce... Jak na razie ceny wachaja sie od 1400 plus Ostrowek do 2500 pln. PozdroJay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 20.07.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Jayer...to że to nie jest tanie to wiem...i to jasne...a powiedz mi co jest tanie jeśli chodzi o budowę za zwykłą kostkę też musisz zapłacić.. Masz dom w budowie to gdzie nie idziesz to pejujesz w tysiącach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 20.07.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 tommi, tak, to ta działka. a masz jeszcze namiar na ekipe co kopała studnie? tani byli? dobrzy byli? hej, CO do studni - ponieważ było nas 3 (czyli 3 studnie) obok siebie więc cena została ustalona na 100PLN/m. Wyjściowa była 140PLN/m. tel. 604 718 494. A czy zadowolony jestem - powiem tak: ponieważ woda jest kiepska więc nie bardzo, tyle że nie wiem czy to wina tych co robili czy też samej wody. Senser, wiesz przy wykończeniówce to człowiek się wykańcza no i sił brakuje aby tu zaglądać Co do kostki granitowej - to też jestem tym zainteresowany i szukam - rozpuściłem już wici, jak coś znajdę/dowiem się to dam znać. Właśnie dziś skończyli robić u mnie schody wewnętrzne (znaczy się były betonowe teraz są pięknie obłożone drewnem) - i teraz to zupełnie inaczej wygląda Od razu cieplej się w domu zrobiło pozdrawiam Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.07.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Senserku a czym mam sie chwalic? tym że dalej walczę? napisałam podanie do ZE na Marsa o aneks do umowy... szczegółów nie zdradzę zobaczymy czy to cos da na razie prąd będzie w 2008. ale sąsiedzi będa mieli w 2007 i o to walcze (by tez był 2007). Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 20.07.2005 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Senser, ja Ci powiem co bylo tanie. Np. Malowanie. No zrobil chlopak po kosztach materialu, benzyny i kilku piwek. Albo ten co drzwi wykanczal, tez taniocha jak wyzej. No i ten no, no jak mu tam... w kazdym razie jak mial sily to i pilnowal i kopal doly i zasypywal. No slowem trafiaja sie jeszcze tanie ekipy Pozdrowka Jay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 20.07.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 CO do studni - ponieważ było nas 3 (czyli 3 studnie) obok siebie więc cena została ustalona na 100PLN/m. pozdrawiam Tommi Jezu Chryste?? Szok, tyle z was skosił za studnie?? No chyba że w rurze osłonowej?? U mnie bez rury osłonowej wziął 45 zł/mb i za mb filtru 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts