jakub jankowski 28.02.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Moi Drodzy, u mnie niedługo ma zacząć się kopanie fundamentów, więc się rozglądam za geodetą do wytyczenia budynku. Wychodzi na to, że koszt wytyczenia w naszej okolicy nie schodzi poniżej 600zł (ławy drutowe, 5 osi). Czy Wy też tyle płaciliście ? Podzielcie się wiedzą w tym temacie Jacek[/quote Jak jeszcze szukasz geodety to moge dać ci DOBRY namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.02.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 polecam geodetę 602 480 529może komuś się przyda namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 28.02.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 A na koniec to wrócili z "zimy murarze" i za 2 tyg będę miał stan ZERO. Jeszcze raz dziękuje za porady i do następnego zobaczenia. a mozesz podac do nich numer telefonu? Aga i Janusz namiar na ekipe to 604550909. Za wcześnie dla mnie bym mógł ją polecić lub nie. Ja ją wybrałem bo była tania i poprzedni inwestor był zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 28.02.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Moi Drodzy, u mnie niedługo ma zacząć się kopanie fundamentów, więc się rozglądam za geodetą do wytyczenia budynku. Wychodzi na to, że koszt wytyczenia w naszej okolicy nie schodzi poniżej 600zł (ławy drutowe, 5 osi). Czy Wy też tyle płaciliście ? Podzielcie się wiedzą w tym temacie Jacek Jacek do wytyczenia budynku wystarczą ci 5 osi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.03.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Moi Drodzy, u mnie niedługo ma zacząć się kopanie fundamentów, więc się rozglądam za geodetą do wytyczenia budynku. Wychodzi na to, że koszt wytyczenia w naszej okolicy nie schodzi poniżej 600zł (ławy drutowe, 5 osi). Czy Wy też tyle płaciliście ? Podzielcie się wiedzą w tym temacie Jacek Jacek do wytyczenia budynku wystarczą ci 5 osi? 5 osi nie za mało? może 5 narożników? z reguły wytyczanie to koszt 100 zł za pkt gdzie punkt to każde załamanie budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 01.03.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Moi Drodzy, u mnie niedługo ma zacząć się kopanie fundamentów, więc się rozglądam za geodetą do wytyczenia budynku. Wychodzi na to, że koszt wytyczenia w naszej okolicy nie schodzi poniżej 600zł (ławy drutowe, 5 osi). Czy Wy też tyle płaciliście ? Podzielcie się wiedzą w tym temacie Jacek Jacek do wytyczenia budynku wystarczą ci 5 osi? Podobno wystarczy, tak przynajmniej stwierdził geodeta po obejrzeniu rzutu budynku. Mam dosyć proste fundamenty - dwa przesunięte prostokąty. Ostatecznie zdecyduje ekipa, czy potrzebują dodatkowych osi, ale podobno nie ma potrzeby wyznaczania wszystkich ścian fundamentowych. Jakub, Ty masz zawsze dobre stawki ile płaciłeś za oś (punkt) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 01.03.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Moi Drodzy, u mnie niedługo ma zacząć się kopanie fundamentów, więc się rozglądam za geodetą do wytyczenia budynku. Wychodzi na to, że koszt wytyczenia w naszej okolicy nie schodzi poniżej 600zł (ławy drutowe, 5 osi). Czy Wy też tyle płaciliście ? Podzielcie się wiedzą w tym temacie Jacek Jacek do wytyczenia budynku wystarczą ci 5 osi? 5 osi nie za mało? może 5 narożników? z reguły wytyczanie to koszt 100 zł za pkt gdzie punkt to każde załamanie budynku To widzę, że znalazłem tańszą opcję. Za wyznaczenie obrysu domu na ławach drutowych 600zł (w tym materiał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.03.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 no ja tez płaciłam 400 zł bo miałam 4 punkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.03.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Przed tym czy walczyć czy nie sugerowałbym wybadać grunt...może się okazać, że masz samą glinę... I na to są sposoby. Zależy na ile komuś zależy i ile chce na to wydać. Chyba, że ktoś pole manewru ogranicza do "tradycyjnego" rozsączania drenażem w rodzimym gruncie, to wtedy warunki lokalne grają kluczową rolę. No pewnie, 2 km rury to tak....ale przy dużej glinie to wydajność nie bardzo...ja osobiście bym się specjalnie nie odważył na taki wydatek, żeby to wyrzućić w glinę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.03.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Ja miałem sporo punktów, więcej niż 4 ale w 2004 płaciłem 350 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.03.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 no ja tez płaciłam 400 zł bo miałam 4 punkty A ja w 2004 r. za na pewno więcej jak 4 pkt. płaciłem 350 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 01.03.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 No pewnie, 2 km rury to tak....ale przy dużej glinie to wydajność nie bardzo...ja osobiście bym się specjalnie nie odważył na taki wydatek, żeby to wyrzućić w glinę.... Nie koniecznie. Przy oczyszczalni "aktywnej", można zrobić np. studnię chłonną na głębokość warstwy chłonnej albo odprowadzać do wód powierzchniowych. Jeśli się uprzemy na rozsączanie, to glina też nie jest problemem, są specjalne złoża rozsączające poprawiające jej chłonność (w ostateczności także kopce piaskowe, itp. ekstrawagancje ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.03.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Tak pewnie....i mrówki z wiaderkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubi41 01.03.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam serdezcnie całe grono. Od dzisiaj pragnę dołączyć do tego forum i obserwować wypowiedzi, będe sie budował w Starej Wsi (ul.Złotego Runa).Zamierzam wystartować w czerwcu, mam jedną potencjalną ekipę, która może zacząć w ww.okresie, tylko cały czas zastanawiam sie czy nie jest za droga. Może mi pomożecie. Dom o parterowy z podddaszem, skomplikowana więźbą dachową, bo będą trzy wole oczka, powierzchnia uzytkowa 160m2, całkowita 200. Za stan surowy otwarty (fundementy z ocipleniem, wszystkie mury i ścianki działowe, kominy, schody, więźbą krzyczą mi 45 000zł. Jeśli mozecie i macie kogo zarekomendować na połowę roku, bardzo prosze o kontakt. Pozdrawiam,Kuba Co do Geodety, ktorego numer krąży po forum, to nawet Pani w architekturze w gminie go poleca Mam nadzieję, że dobry, bo zleciłem mu pierwszą rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grotolaz 01.03.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 IZAT jeśli chodzi o parapety to w przyszłym tygodniu będą montowane A z czego masz parapety, bo ja też już muszę zamówić. Masz jakieś wieści o kostce granitowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 01.03.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Moi Drodzy, u mnie niedługo ma zacząć się kopanie fundamentów, więc się rozglądam za geodetą do wytyczenia budynku. Wychodzi na to, że koszt wytyczenia w naszej okolicy nie schodzi poniżej 600zł (ławy drutowe, 5 osi). Czy Wy też tyle płaciliście ? Podzielcie się wiedzą w tym temacie Jacek Jacek do wytyczenia budynku wystarczą ci 5 osi? 5 osi nie za mało? może 5 narożników? z reguły wytyczanie to koszt 100 zł za pkt gdzie punkt to każde załamanie budynku To widzę, że znalazłem tańszą opcję. Za wyznaczenie obrysu domu na ławach drutowych 600zł (w tym materiał) Przy moim pokręconym budynku mam 26 osi Cena tyle ile syn płaci Ojcu (Tata geodeta) A tak na poważnie to normalny śmiertelnik zostawia przy moim projekcie furę kaski geodecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 01.03.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 IZAT jeśli chodzi o parapety to w przyszłym tygodniu będą montowane A z czego masz parapety, bo ja też już muszę zamówić. Masz jakieś wieści o kostce granitowej? cześć Mariusz parapety mam z marmuru z breciej sardy co do kostki to napiszę ci na priv pozdrawiam iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 02.03.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Moi Drodzy, u mnie niedługo ma zacząć się kopanie fundamentów, więc się rozglądam za geodetą do wytyczenia budynku. Wychodzi na to, że koszt wytyczenia w naszej okolicy nie schodzi poniżej 600zł (ławy drutowe, 5 osi). Czy Wy też tyle płaciliście ? Podzielcie się wiedzą w tym temacie Jacek Jacek do wytyczenia budynku wystarczą ci 5 osi? 5 osi nie za mało? może 5 narożników? z reguły wytyczanie to koszt 100 zł za pkt gdzie punkt to każde załamanie budynku To widzę, że znalazłem tańszą opcję. Za wyznaczenie obrysu domu na ławach drutowych 600zł (w tym materiał) Przy moim pokręconym budynku mam 26 osi Cena tyle ile syn płaci Ojcu (Tata geodeta) A tak na poważnie to normalny śmiertelnik zostawia przy moim projekcie furę kaski geodecie Jakub, to prosimy o namiar na tatę ... i dobre stawki dla forumowiczów Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 02.03.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Czy ktoś może mi polecić kogoś od badań geotechnicznych działki? W miare taniego, bo ropietosc cen jest od 600 do 1900...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 02.03.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Bardzo Was prosze podajcie mi namiar na jakąs w miare sensowną i tanią hurtownie budowlana w naszej okolicy. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts