Senser 02.04.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 [p.s. hehe, Hubert odrabia po weekendowe zaległości Blleeee, a guzik ci do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 02.04.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Tom współczuję to jakaś porażka!!! jakiego potrzebujesz styropianu i ile? Napaliłem sie na platinum plus termoorganiki (20 cm )ale już sobie odpuściłem. Zadzwoniłem do Olsena i biorę styropol po 186 brutto (dwa tyg temu było 168 - a ja będę ocieplał w sierpniu) - tylko tak jakby 6 cm mniej. Iza, Ty mi mów: styropol od Olsena to najlepszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 02.04.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 jakbu ktoś szukał ziemi to pod tym numerem człowiek wozi: 507158660 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 02.04.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 jakbu ktoś szukał ziemi to pod tym numerem człowiek wozi: 507158660 Mery już sobie zapisuję... dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 02.04.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 A ja szukam KAMIENIA POLNEGOjakbyście wiedzieli że ktoś w okolicy ma na zbyciu ... z transportem, to dajcie znać. Interesuje mnie taki na cokolik ok 15 cm grubości i większe. Mam też pytanie : Czy taki cokolik z kamienia to może wystawać za lico ściany z oknem - tej co to niby ma być 4 m od granicy? Tzn czy przy odbiorze budynku sie nie czepną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 02.04.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 A ja szukam KAMIENIA POLNEGO jakbyście wiedzieli że ktoś w okolicy ma na zbyciu ... z transportem, to dajcie znać. Interesuje mnie taki na cokolik ok 15 cm grubości i większe. Mam też pytanie : Czy taki cokolik z kamienia to może wystawać za lico ściany z oknem - tej co to niby ma być 4 m od granicy? Tzn czy przy odbiorze budynku sie nie czepną... No właśnie, jak to jest? Obowiązują jeszcze te 4m, czy nie? Bo już dość dawno słyszałem, że teraz nie ma tego przepisu i można stawiać bliżej, o ile sąsiad nie oprotestuje, że mu się ogranicza dysponowanie jego nieruchomością (np. przez zbytnie zacienianie, itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 03.04.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 A ja szukam KAMIENIA POLNEGO jakbyście wiedzieli że ktoś w okolicy ma na zbyciu ... z transportem, to dajcie znać. Interesuje mnie taki na cokolik ok 15 cm grubości i większe. Mam też pytanie : Czy taki cokolik z kamienia to może wystawać za lico ściany z oknem - tej co to niby ma być 4 m od granicy? Tzn czy przy odbiorze budynku sie nie czepną... No właśnie, jak to jest? Obowiązują jeszcze te 4m, czy nie? Bo już dość dawno słyszałem, że teraz nie ma tego przepisu i można stawiać bliżej, o ile sąsiad nie oprotestuje, że mu się ogranicza dysponowanie jego nieruchomością (np. przez zbytnie zacienianie, itp.) Te 4 m obowiązują cały czas. Ale Tom17 nie powinni się czepiać odnośnie odległości - patrz pkt 5 poniżej Ostatnia modyfikacja Dz.U.2004.109.1156 (z 7 kwietnia 2004) Zmiana rozporządzenia w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie § 12 otrzymuje brzmienie: „§ 12. 1. Jeżeli z przepisów § 13, 60, 271 i 273 lub przepisów odrębnych nie wynikają inne wymagania, budynki na działce budowlanej sytuuje się od granicy z sąsiednią działką budowlaną w odległości nie mniejszej niż: 1) 4 m - w przypadku budynku zwróconego ścianą z otworami okiennymi lub drzwiowymi w stronę tej granicy, 2) 3 m - w przypadku budynku zwróconego ścianą bez otworów okiennych lub drzwiowych w stronę tej granicy. 2. Odległość od granicy, o której mowa w ust. 1 pkt 1, mierzy się w poziomie od najbliższej krawędzi zewnętrznej otworu drzwiowego lub okiennego ściany lub w połaci dachowej budynku zwróconej w stronę tej granicy lub od najbliższej krawędzi otworu okiennego umieszczonego w dachu. 3. Sytuowanie ściany budynku w przypadku, o którym mowa w ust. 1 pkt 2, dopuszcza się w odległości 1,5 m od granicy z sąsiednią działką budowlaną lub bezpośrednio przy granicy, jeżeli: 1) wynika to z ustaleń miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego albo 2) nie jest możliwe zachowanie odległości, o której mowa w ust. 1 pkt 2, ze względu na rozmiary działki. 4. Jeżeli na sąsiedniej działce: 1) w odległości od 1,5 m do 3 m od granicy istnieje budynek ze ścianą bez otworów okiennych lub drzwiowych albo wydano decyzję o pozwoleniu na budowę tak usytuowanego budynku, dopuszcza się sytuowanie ściany budynku bez otworów okiennych lub drzwiowych w takiej samej odległości od tej granicy, chyba że przepisy odrębne stanowią inaczej, 2) bezpośrednio przy granicy istnieje budynek ze ścianą bez otworów okiennych lub drzwiowych albo wydano decyzję o pozwoleniu na budowę tak usytuowanego budynku, dopuszcza się sytuowanie ściany budynku bez otworów okiennych lub drzwiowych bezpośrednio przy tej granicy, przylegającej do istniejącej ściany, chyba że przepisy odrębne stanowią inaczej. 5. Okapy i gzymsy nie mogą pomniejszać odległości od granicy działki budowlanej, o których mowa w ust. 1, o więcej niż 0,8 m, natomiast części budynku, takie jak balkony, galerie, tarasy, schody zewnętrzne, pochylnie i rampy - o więcej niż 1,3 m. 6. Odległości, o których mowa w ust. 1-5, nie odnoszą się do podziemnych części budynku znajdujących się całkowicie poniżej poziomu terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 03.04.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam, Możecie mnie poratować namiarami na tynkarzy? Umówiona ekipa się rozlazła i nie ma komu pracować... Chcę zrobić cementowo - wapienne PozdrawiamTamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 03.04.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Tamlin sama czekam na swoich bo też im termin się obsuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 03.04.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witamya my dalej kompletujemy papiery, wczoraj odhaczylismy geodete (p. Wawer). Namiary mielismy z ksiazki adresowej wiec ten pomysl sie sprawdza naszym zdaniem. Wystawilismy tez opinie geodecie, co by ksiazke rozwijac i apelujemy o to samo - dopisywanie komentarzy cen itd...pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.04.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Tom współczuję to jakaś porażka!!! Iza, Ty mi mów: styropol od Olsena to najlepszy wybór. ja mam od Olsena niemal cały styropian w swoim domku bądź spokojny termosik jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fido__ 04.04.2007 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Kochani, szukam na gwałt speca od odkurzaczy centralnych, aby mi położył instalację. Macie kogoś w okolicy? Na stronie grupowej niestety nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 04.04.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 No wlasnie, tez bylabym zainteresowana - aczkolwiek od gwaltow odzegnuje sie kategorycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.04.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Czy gwałcą to nie pytałem...Ale mi robili instalacje z chyba http://www.beam.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 04.04.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Kochani, szukam na gwałt speca od odkurzaczy centralnych, aby mi położył instalację. Macie kogoś w okolicy? Na stronie grupowej niestety nie ma Pan Kwiatkowski - namiar w hydraulikach w książce, z tego co wiem, robi też instalacje centralnych odkurzaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 04.04.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 :D ostatecznie i nieodwołalnie podłączyli nam prąd, umowa o sprzedaż energii podpisana, możemy budować, korzystać i robić co tylko z prądem się da dopóki nam bezpieczników nie ukradną jeszcze tylko kasa z kredytu i zaczynamy _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.04.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 robić co tylko z prądem się da A mnie właśnie interesuje to "co tylko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 04.04.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 robić co tylko z prądem się da A mnie właśnie interesuje to "co tylko" ach poniosło mnie trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.04.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Kochani, szukam na gwałt speca od odkurzaczy centralnych, aby mi położył instalację. Macie kogoś w okolicy? Na stronie grupowej niestety nie ma starn (polecam) witekP obaj z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 04.04.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 :D ostatecznie i nieodwołalnie podłączyli nam prąd, umowa o sprzedaż energii podpisana, możemy budować, korzystać i robić co tylko z prądem się da dopóki nam bezpieczników nie ukradną jeszcze tylko kasa z kredytu i zaczynamy _________________ a ja bym się chciała dowiedzieć o to o co już z resztą pytałam jakiś czas temu i nie dostałam od koleżaneczki odpowiedzi; jaki macie ten prąd??budowlany czy docelowy???" Bo budowlany się robi wszystko samemu, docelowy robi elektorwnia, a Wy jakoś częściowo sami częściowo ktoś tam, z tego co się dowiadywałam w ZE to budowlany podpinam i mam a Wy piszecie, że czekacie na odbiór, ja spać nie mogę przez ten prąd, bo nie wiem jak zrobić żeby był najszybciej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts