Senser 10.04.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Kochani ja myślami już po Świętach... Szukamy pilnie elektryka, murarza na dokończenie 25m2 ścianek działowych, hydraulika i tynkarzy wapiennych, może kto może kogoś takiego polecić? A czy pan Zygmorek nie może sobie poszukać w książeczce ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 10.04.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witajcie Własnie odwiedziłam 2 skłądy budowlane w milanówku. Kratówka dostępna od zaraz za jedyne 11 zł. Suporex dopiero zjeżdza.......cena rewelka, ale pewnie za 2 miesiace to bedzie 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 10.04.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 no po ile mają ten Suprex w milanówku?? Pod koniec stycznia na wszystkich trzech składach było 7,90 - 8,30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 10.04.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 cena 11 zł..tyle samo co porotherm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 10.04.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 A po ile teraz U-220? PozdrawiamTamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 10.04.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 wszystko po 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 10.04.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 wszystko po 11 U 220 po 11 zł? a ja ma prawie całą paletę do sprzedania kto chce?? mogę nawet spuścić z ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 10.04.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 wszystko po 11 Dokładnie, m3 betonu też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 10.04.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 HIHI.....o beton nie pytałam. Ale na allegro widze około 8zł za kratówkę.....i dzwoniłam ...dostępne Coś ta budowa mnie trochę przeraza ...a moze betoniarkę 3-fazę ktoś ma do opchnięcia? Garaż metalowy?..... trochę drogo nówki kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 10.04.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 HIHI.....o beton nie pytałam. Te ceny mnie przerazaja, zaczelam sie znowu zastanawiac nad domem z PRAEFY, bo przy obecnej dostepnosci i cenach pozostałych materiałów pewnie duzo wiecej nie wyjdzie... EHHH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 10.04.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 no trochę drozej bedzie kosztowało niz zakładałam, ale jakos trzeba isc do przodu Przed nami wszystko. Na razie zaczynamy od ogrodzenia, studni, garazu. Dzis nagralismy 2 osoby do stawiania domu i w sumie mam nadzieje ze koło czerwca rozpocznie się. Budujemy systemem gospodarczym i mam nadzieje ze w 300 tys się zamkniemy. Aga_Janusz wy stawiacie podobny dom. Myslicie ze to realna kwota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 10.04.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 no trochę drozej bedzie kosztowało niz zakładałam, ale jakos trzeba isc do przodu Przed nami wszystko. Na razie zaczynamy od ogrodzenia, studni, garazu. Dzis nagralismy 2 osoby do stawiania domu i w sumie mam nadzieje ze koło czerwca rozpocznie się. Budujemy systemem gospodarczym i mam nadzieje ze w 300 tys się zamkniemy. Aga_Janusz wy stawiacie podobny dom. Myslicie ze to realna kwota? My tez tak zamierzamy budowac, poki co mamy juz kupione bloczki fundamentowe (jeszcze po 3,20), ale mi sie wydaje ze bedzie nas kosztował około 350 - i jak sie zamkniemy w tej kwocie (oczywioscie to juz z meblami do kuchni, zrobionymi lazienkami) to sie bede cieszyc. Zastanawiam sie tylko czy lepiej nie poczekac do przyszlego roku - moze bedzie wiecej materiałów? Albo w zime kupowac? Co szanowna grupa o tym mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 10.04.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Jawtym roku chceskonczyc stan surowy zamkniety. Reszta na przyszły rok ewentualnie co mozna robic zima wśrodku to owszem. Ale ja mysle ze taniej nie bedzie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 10.04.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Jawtym roku chceskonczyc stan surowy zamkniety. Reszta na przyszły rok ewentualnie co mozna robic zima wśrodku to owszem. Ale ja mysle ze taniej nie bedzie....... ja tez tak chce, ale czy wyjdzie... zaraz wysyłam scany projektu do firm, ktore buduje w PREAFie z proba o wycene. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 10.04.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 A co to za system PREAF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 10.04.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Jawtym roku chceskonczyc stan surowy zamkniety. Reszta na przyszły rok ewentualnie co mozna robic zima wśrodku to owszem. Ale ja mysle ze taniej nie bedzie....... Jak dotąd to wygląda na to, że nie będzie można w następnym roku odzyskiwać VATu do 7%, więc po raz kolejny mamy tempo nakręcone przez zmiany podatkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 10.04.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Rząd zawsze coś wymysli by nam pomóc:) Ja zastanawiam siejaksprzedacmieszkanie i nie zapłacićpodatku przed upływem 5lat :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 10.04.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Zastanawiam sie tylko czy lepiej nie poczekac do przyszlego roku - mwoze bedzie wiecej materiałów? Albo w zime kupowac? Co szanowna grupa o tym mysli? ja też czkałam do zimy, miały stanieć a drożały bo zimy nie było. Poza tym czytałam w lokalnej gazecie, że będą rosły ceny działek jak i materiałów równo z rynkiem mieszkań przez jeszcze kilka lat. Stopa życiowa się podnosi, wiecej zarabiamay, kupujemy mieszkania bo mamy zdolności to i hurtownicy zarabiają Rząd zawsze coś wymysli by nam pomóc Ja zastanawiam siejaksprzedacmieszkanie i nie zapłacićpodatku przed upływem 5lat :/ prosta sprawa, rozumiem, że sprzedajesz mieszkanie wykupione na własność przed upływem 5 lat??? Składasz oświadczenie do skarbowego, zbierasz kwity na budowlane materiały jak i usługi na równą kwotę w przeciągu 2 lat od sprzedaży M i tyle, zamieniłaś po prostu M na Dom i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 10.04.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Alex ale spraw sie nieco komplikuje bo mam na mieszkaniu kredycik z ulgą odsetkową iponoc ta ulga jest blokadą. Mozna to jakoś ominąc ale jeszcze sie nie upewniłam co do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 10.04.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Alex ale spraw sie nieco komplikuje bo mam na mieszkaniu kredycik z ulgą odsetkową iponoc ta ulga jest blokadą. Mozna to jakoś ominąc ale jeszcze sie nie upewniłam co do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts