sylvia1 07.09.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Kostka była zamawiana w maju, transport przyszedł w czerwcu cena za metr łącznie z transportem to niecałe 50 zł. Gdybyśmy zamówili o tydzień wczesniej było by jeszcze taniej. Ułożenie + piach, cement itd to średnio 60 zł. za metr. a mogę prosić o namiary na "układaczy"? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubi41 07.09.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Witam. Jestem w tej nie/szczęśliwej sytuacji, że mam wodę w drodze przy działce. Pilnie poszukuję projektanta przyłącza wodociągowego. W okolicy robi Pan Jerzy Bednarczyk, ale prosty projekt to 1000zł + za skrzynkę i wodomierz 2000zł + kopanie 70zł/m. Może ktoś ma kogoś tańszego? Pilne, będę wdzięczny za namiary. Pzdr Kuba PS: Wreszcie się nauczyłem wrzucać zdjęcia...to jakieś dodam- mój aktualny stan budowy http://images13.fotosik.pl/57/70f38c0a44889c25med.jpg http://images24.fotosik.pl/71/d6b16625603229edmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szachy 07.09.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Czy ktos nas moze poratowac namiarami na sprawdzonego fachowca od kominków? Zrobilo sie chlodno i potrzebujemy pilnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 08.09.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 w sprawie kominka spróbuj zadzwonić do pana Arka kominkarza tel 604 237 348 pozdrówka i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMa 08.09.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Jeśli ktoś zbiera widły i kosy i szuka chętnych by ruszyć na gazownię to jestem chętna Z miłą chęcią dołączę do pospolitego ruszenia na gazownię. Miesiąc temu facet informował mnie, że na początku września będzie można ruszyć z robotą. A w tym tygodniu okazało się, że nawet nie złożyli pozwolenia na budowę przyłącza. Perspektywa zimy bez gazu zaczyna mnie przerażać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.09.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Co do pospolitego ruszenia na gazownie to życze powodzenia i duzo pieniedzy . Im wiecej tego drugiego tym mniej trzeba sie przejmować tym pierwszym. . Jak wynika z obserwacji nowych domów na naszym osiedlu od 4 lat nikt nie podłączył się do gazu ziemnego, nawet sąsiad który ma linie pod oknem (odległość 10m!, ja mam 0k 60m). Sąsiedzi z dalej położonych działek powołali komitet oparty na extra znajomościach i wymiekli finansowo. Po prostu trzeba podsmarowac zeby ten gaz był założony, odebrany i miec licznik wczesniej niz w 2008 . Po co komu linia i przyłącza jak na łapuwe poprzedzającą właczenie nie styknie ???. Z resztą na 8 zasiedlonych domów 5 jest ogrzewanych prądem 2 lpg i jeden olejem opałowym. 9 dom szykuje sie do ogrzewania pradem i tak to sie przedstawia, po co sobie komplikowac życie i na starcie wywalac kase na kotłownie i przyłącze nie mając absolutnie żadnych podstaw do oceny kształtowania sie cen nosników energii na przyszłość (gazu tez) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 09.09.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Troche podniose , bo wszystkich wywiało az wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 09.09.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Pilnie szukam ekipy budowlanej od zaraz! Druga ekipa zrobiła mnie w trąbę po 2 miesiącach zwodzenia. Kredyt na koncie, za prąd budowlany pierwszą ratę musiałam zapłacić, studnia jest ( oczywiscie P.Paluchowski), a ja jestem w tzw. blokach startowych i co z tego.. Pech czy co? Dodam, że druga ekipa była polecona przez szwagra budowlańca, miało być świetnie i niedrogo. Teraz to się zaczynam dopiero bać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 10.09.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Luma podlegamy pod ta samą gazownię czy przyłącze zostało u Ciebie zlecone spółce Gaz z Błonia. gawel przerażasz mnie, mam linię gazu w ulicy wzdłuż działki i musze mieć gaz do końca roku, chcę się przeprowadzić Lapówki nie dam, koszt przyłącza jest wystarczająco duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 10.09.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Luma podlegamy pod ta samą gazownię czy przyłącze zostało u Ciebie zlecone spółce Gaz z Błonia. gawel przerażasz mnie, mam linię gazu w ulicy wzdłuż działki i musze mieć gaz do końca roku, chcę się przeprowadzić Lapówki nie dam, koszt przyłącza jest wystarczająco duży Daleki jestem od straszenia, ale ogrzewanie mam elektryczne i bardzo to sobie chwale własnie z takich powodów jak Ty. Ale mozna zrobic kominek kupic zwykłu bojler i normalnie mieszkać a gaz załozyc póxniej tylko jest 1 problem jak sie to spodoba i okaze tanie to potem z tym gazem bedzie obsuwa bo zalozyc trzeba i te drogocenne kotły i wogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 10.09.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Luma podlegamy pod ta samą gazownię czy przyłącze zostało u Ciebie zlecone spółce Gaz z Błonia. Ja też z tej samej gazowni... Przyłącze rzeczywiście zostało zlecone spółce z Błonia, zrobili mi już projekty i jak je od nich odbierałam to byli bardzo chętni żeby przyłącze i gaz w domu jak najszybciej robić. Tyle, że wtedy u mnie budynku jeszcze nie było. Chcieli nawet podciągnąc rurki i zaślepić przy fundamentach, a potem dokańczać, ale w końcu stanęło na tym, że się z nimi skontaktuję jak już będzie budynek. Myślę, że będę ich wołać w przyszłym roku bo termin rozpoczęcia dostawy gazu mam w umowie i tak na jakiś październik 2008, mnie tak pasuje więc oni z robotą powinni się wyrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 10.09.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 penny a wiesz jaka jest cena za przyłącze od skrzynki do domu. Mi krzykneli 200 zł za metr, kiedy powiedzieliśmy że w takim razie dziękujemy za ich usługi, natychmiast przestali być mili i sympatyczni. Na pytanie kiedy zrobią przyłącze do skrzynki usłszeliśmy że mamy nie dzwonić bo oni mają czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 10.09.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 penny a wiesz jaka jest cena za przyłącze od skrzynki do domu. Mi krzykneli 200 zł za metr, kiedy powiedzieliśmy że w takim razie dziękujemy za ich usługi, natychmiast przestali być mili i sympatyczni. Na pytanie kiedy zrobią przyłącze do skrzynki usłszeliśmy że mamy nie dzwonić bo oni mają czas Ceny za metr konkretnej nie znam, wycenili mi wszystko na ok. 4 tys. ale to jest ok. 25 metrów rur po działce, w dwóch miejscach wchodzą do domu i w domu doprowadzają gaz do kotłowni i kuchenki. Chyba, że od marca ceny się zmieniły no i też krzykną mi taką cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 10.09.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 penny a wiesz jaka jest cena za przyłącze od skrzynki do domu. Mi krzykneli 200 zł za metr, kiedy powiedzieliśmy że w takim razie dziękujemy za ich usługi, natychmiast przestali być mili i sympatyczni. Na pytanie kiedy zrobią przyłącze do skrzynki usłszeliśmy że mamy nie dzwonić bo oni mają czas Ceny za metr konkretnej nie znam, wycenili mi wszystko na ok. 4 tys. ale to jest ok. 25 metrów rur po działce, w dwóch miejscach wchodzą do domu i w domu doprowadzają gaz do kotłowni i kuchenki. Chyba, że od marca ceny się zmieniły no i też krzykną mi taką cenę Ja mam 30 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 10.09.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 penny a wiesz jaka jest cena za przyłącze od skrzynki do domu. Mi krzykneli 200 zł za metr, kiedy powiedzieliśmy że w takim razie dziękujemy za ich usługi, natychmiast przestali być mili i sympatyczni. Na pytanie kiedy zrobią przyłącze do skrzynki usłszeliśmy że mamy nie dzwonić bo oni mają czas Ceny za metr konkretnej nie znam, wycenili mi wszystko na ok. 4 tys. ale to jest ok. 25 metrów rur po działce, w dwóch miejscach wchodzą do domu i w domu doprowadzają gaz do kotłowni i kuchenki. Chyba, że od marca ceny się zmieniły no i też krzykną mi taką cenę Ja co prawda polegam pod Gazownie Łódzką i robiła mi firma z Żyrardowa to za całość przyłącza (skrzynka w ogrodzeniu, 2 skrzynki na domu, 35mb kopania i z 15mb instalacji wewnątrz - 2 punkty) zapłaciłem 5400 łacznie z projektem i załatwieniem wszystkich papierów. Firma nazywa się Zambers. Pozdrawiam Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 10.09.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Tamlin nie załamuj mnie, Przy założeniu że zgadzam sie na spółkę Gaz moje wyliczenie to skrzynka z przyłączem + 30 metrów kopania w działce + jedno przyłacze do pieca to jakieś 8 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 10.09.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Tamlin nie załamuj mnie, Przy założeniu że zgadzam sie na spółkę Gaz moje wyliczenie to skrzynka z przyłączem + 30 metrów kopania w działce + jedno przyłacze do pieca to jakieś 8 tys. Jacek Zambrzycki 601-988-161 Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 10.09.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Tamlin nie załamuj mnie, Przy założeniu że zgadzam sie na spółkę Gaz moje wyliczenie to skrzynka z przyłączem + 30 metrów kopania w działce + jedno przyłacze do pieca to jakieś 8 tys. Jacek Zambrzycki 601-988-161 Tamlin Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 10.09.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 U mnie przed rokiem za przyłącze ok 100m gazownicy krzyknęli ponad 13kzł i to na początek,i dlatego zrezygnowaliśmy, bo jeszcze potrzebne są zgody dwóch właścicieli, bo przez ich działki prowadziłby gazociąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 10.09.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 U mnie przed rokiem za przyłącze ok 100m gazownicy krzyknęli ponad 13kzł i to na początek,i dlatego zrezygnowaliśmy, bo jeszcze potrzebne są zgody dwóch właścicieli, bo przez ich działki prowadziłby gazociąg. U mnie gazownia na swój koszt (ja płacę opłate przyłaczeniową w wys 1000zł) wykonuje 80m gazociągu, ale mają w perspektywie rozbudowę dalej o kilkunastu kolejnych odbiorców Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts