Senser 13.09.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Bardzo fajnie, że można tu poznać przyszłych sąsiadów Będzie z kim grillować Słuchajcie potrzebujemy wywrotkę piachu, macie może jakieś namiary?? Ale grila chcesz zasypać?? Wywrotek masz sporo w ksiązce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 13.09.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Izat napisał, wreszcie ktoś docenił mój trud i moją ciężką walkę zygmor, tempo masz bardzo szybkie w budowaniu gratuluję Iza nie pocieszaj mnie, robota idzie jak krew z nosa, ale najważniejsze, że w jedynie słusznym kierunku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.09.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Izat napisał, wreszcie ktoś docenił mój trud i moją ciężką walkę zygmor, tempo masz bardzo szybkie w budowaniu gratuluję Iza nie pocieszaj mnie, robota idzie jak krew z nosa, ale najważniejsze, że w jedynie słusznym kierunku... w porównaniu ze mną tempo masz wprost zabójcze nie wiecie może co u Jakuba?? coś się nie odzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 14.09.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Izat, tępo jak tępo, ale po 10 miesiącach od wbicia łopaty, parter powinien być na gotowo, tak nam obiecuje szef ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 14.09.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Mam pytanko możecie napisać kto wam odbiera nieczystości płynne i stałe? jakie ceny jakie terminy? czy jesteście zadowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 14.09.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Mam pytanko możecie napisać kto wam odbiera nieczystości płynne i stałe? jakie ceny jakie terminy? czy jesteście zadowoleni? Mój namiar jest w książce. Z mocno szperanych ten gość jest najtańszy. 130 zł/11 m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 14.09.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Mam pytanko możecie napisać kto wam odbiera nieczystości płynne i stałe? jakie ceny jakie terminy? czy jesteście zadowoleni? a stałe to sir-com wszędzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 14.09.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Mam pytanko możecie napisać kto wam odbiera nieczystości płynne i stałe? jakie ceny jakie terminy? czy jesteście zadowoleni? Mój namiar jest w książce. Z mocno szperanych ten gość jest najtańszy. 130 zł/11 m3. taaaa... tylko książka sie nie otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 14.09.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Ciekaw jestem po ile są dzialki w okolicy o egzotycznej (bez obrazy) nazwie "Sady Budy", nawiasem mówiac jak kupowalismy dzialke 5 lat temu to rusiec dziwny mi sie wydawał, ale teraz juz nie Nazwa miejscowosci (wsi wlasciwie) to SADE BUDY. Moj rodziciel podejrzewa ze to na czesc pewnego markiza . To naszej okolicy zdecydowanie nadaje pikanterii. No a czlon Budy - bo wszedzie w okolicy sa Budy... Co do cen, to odpowiadajac na pytanie, nie widzielismy juz od dawna nigdzie w okolicy cen ponizej 100 pln/m2 a widzielismy juz i po 150 pln/m2. Jak kupowalismy swoj kawalek w grudniu 2006 dogadalismy sie na 68 pln/m2. Rzeczoznawca bankowy ocenil zas ta wartosc miesiac temu na 74 pln/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 14.09.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Rzeczoznawca bankowy ocenil zas ta wartosc miesiac temu na 74 pln/m2 Wkurzają mnie tacy rzeczoznawcy - niech za tą cenę zatem kupi dzisiaj działkę - życzę mu powodzenia. Z drugiej strony, gdyby ktoś teraz przedstawił w akcie notarialnym cenę 74/m2, to urzędasy ze skarbówki szybko by to zanegowali jako zaniżenie ceny i dowalili dopłatę skarbową. A na marginesie, w jakim banku dorabiają ci rzeczoznawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newbee 14.09.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Witam forumowiczów! Szukam działki budowlanej (standrdowej ok. 1000m) w okolicach Błonia (max do 30km od Warszawy) - ponoć można coś kupić za max 100.000 (tyle moglbym wygenerowac, za cos musze sie kiedys pobudowac)... Dzialka nie musi miec mediow - wszystko w swoim czasie nie bede sie budowal za rok... Jesli macie jakies informacje gdzie mozna jeszcze cos znalesc (moze jakis nowy podzial ) dajcie znac na PW... Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 14.09.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 A my jestesmy po pierwszym tygodniu budowy dzisiaj szalały u nas betoniary z Budokruszu więc mamy już ławy fundamentowe Teraz szukamy namiarów na piach do zagęszczania. Może polecicie jeszcze kogoś oprócz namiarów z książki bo te już sprawdziłam i ceny znam. ALe może jeszcze taniej by się dało??? Ceny jakie mi podają to za 30ton piachu do zagęszczania chcą 750 zł znacie kogoś tańszego????????????? A potrzebujęwłasnie 30 ton I mam dużo ziemi do zabrania z działki albo bardziej gliny z zielskiem, cała góra tego leży może ktoś chętny się znajdzie co?? Nie napiszę że dopłacę żeby ktos to zabrał w jasną cholerę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 14.09.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 jak masz transport, to ja zabieram ziemię a tak na serio to trochę za daleko, a transport wychodzi więcej niż zakup ziemi ogrodowej .... przetrenowałam temat niedawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 15.09.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Izat jakby co to leży i czeka Kurcze a ja sie pomyliłam w obliczeniach potrzebuję ok 3 transportów po 30 ton piachu!!!! Więc tym bardziej będę szukać i szperać i prosić o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 15.09.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Paulina,moim zdaniem 750 PLN za 30 ton piachu to super cenami ostatnio krzyknęli za piach płukany 100 PLN za tonę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 15.09.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 jak skończę to zniknę Ano właśnie...i to jest moim zły nawyk wielu forumowiczów Muratora...są tacy nawet w naszej grupie...ci już nieaktywni... A znikać nie musisz...no chyba, że się wykończysz kompletnie Zastanowiłem się czy przypadkiem nie pijesz do mnie.... Z ciekawostek pod tytułem co u mnie: 1. mieszkamy !!!, w stanie budowlanym, ale innego wyjscia nie było... 2. zrobione mamy: posadzki w 80 % z położona podłogówką, ściany działowe w 50%, w przyszłym togoniu się skończy, jest w domu woda, (nawet ciepła), kącik sanitarny ( wanna, kibelek, działa pralka). 3. ocieplony strop co daje ciepełka w te chłodne noce, ostatnio przy 2 st C z rana w domu było 17 stopni, więc nie jest źle , 3. W przyszłym tygodniu kończę dach( pozostały gąsiory i docinki dachówki) 4. wykonana jest posadzka pod zbiornik i piec CO, w przyszłym tygodniu tankowanie i wjeżdza piec do kotłowni, a potem zepnę to z ogrzewaniem w domu i bojlerem ( 105 litrów przystosowanym pod solar). Zostało duuużo roboty, ale się nie łamiemy i cieszymy się swoim kawałkiem ziemi...poza tym listy juz do nas docierają, nawet paczki... Pozdrawiamy. Ogniowy, Joasiaa i Izula:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 15.09.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Paulina, moim zdaniem 750 PLN za 30 ton piachu to super cena mi ostatnio krzyknęli za piach płukany 100 PLN za tonę!! ale mi chodzi o piasek do zagęszczania czyli taki najgorszy więc to są zupełnie inne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.09.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Nie uwierzycie! W tydzień wydano mi warunki przyłącza energetycznego i wodociągowego. Ponoć mieli mało zgłoszeń. Ale się cieszę... hurrra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 15.09.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Paulina, moim zdaniem 750 PLN za 30 ton piachu to super cena mi ostatnio krzyknęli za piach płukany 100 PLN za tonę!! ale mi chodzi o piasek do zagęszczania czyli taki najgorszy więc to są zupełnie inne ceny no nie wiem, ja mam pod chudziakiem wiślaka Edmar, gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 15.09.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Paulina, moim zdaniem 750 PLN za 30 ton piachu to super cena mi ostatnio krzyknęli za piach płukany 100 PLN za tonę!! ale mi chodzi o piasek do zagęszczania czyli taki najgorszy więc to są zupełnie inne ceny no nie wiem, ja mam pod chudziakiem wiślaka Edmar, gratulki My płaciliśmy 240 pln za wywrotkę (wg opinii murarza wchodzi na nią 11-12 ton) ale bez faktury Firma nazywa się TRANS-MET i mieści się w Walerianach 32B. Jest zarejestrowana na Wiesława Korzeneckiego (tak jest na pieczątce ) Sprzedaje tez inne materiały budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts