hubertsain 15.01.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Terror,a ile kosztował cię gaz z butli przez sezon zima + lato ? Mnie jeszcze nic, ale ilości jakie dostawca kazał sobie zakontraktować według koleżanki wystarczyłyby na parę lat do przodu. A własnie - w którym Urzędzie starciliście najwiecej czasu? Ponoć w Grodziskim Wydziale ds. gospodarki wodnej czy jak to sie zwie? Cześć Terror Czy to ten sam Terror, co pisał artykuły na scigacz.pl ?? Jeżeli tak to Sain pozdrawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starn 15.01.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Co do zbiornika na LPG to jeżeli na GZ50 masz czekać około roku pomyśl o butlach 33 kG z propanem podłączone równolegle ,przy wygrzanym budynku wielkości około 200m2 taka butla wystarcza w zimie na około tydzień.Kończy się jedna otwierasz drugą ,a z pierwszą do wymiany i tak w kółko. Bez załatwiania zbędnych kosztów.Fak propan w butlach jest troszkę droższy.Dobrze taż wybrać taki kocioł do ogrzewania który przy przezbrojeniu podlega tylko regulacji ,a nie wymiany całej ścieżki gazowej bo to kosztuje i to sporo.Paru moich klientów tak przezimowało i byli zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 15.01.2010 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Terror,a ile kosztował cię gaz z butli przez sezon zima + lato ? Mnie jeszcze nic, ale ilości jakie dostawca kazał sobie zakontraktować według koleżanki wystarczyłyby na parę lat do przodu. A własnie - w którym Urzędzie starciliście najwiecej czasu? Ponoć w Grodziskim Wydziale ds. gospodarki wodnej czy jak to sie zwie? Cześć Terror Czy to ten sam Terror, co pisał artykuły na scigacz.pl ?? Jeżeli tak to Sain pozdrawia Hehe, tenże sam. Cześć Sain Zonzi, dzieki za info. W poniedizałek zaczynam papiery. Pół roku wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 16.01.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Co do zbiornika na LPG to jeżeli na GZ50 masz czekać około roku pomyśl o butlach 33 kG z propanem podłączone równolegle ,przy wygrzanym budynku wielkości około 200m2 taka butla wystarcza w zimie na około tydzień.Kończy się jedna otwierasz drugą ,a z pierwszą do wymiany i tak w kółko. Bez załatwiania zbędnych kosztów.Fak propan w butlach jest troszkę droższy.Dobrze taż wybrać taki kocioł do ogrzewania który przy przezbrojeniu podlega tylko regulacji ,a nie wymiany całej ścieżki gazowej bo to kosztuje i to sporo.Paru moich klientów tak przezimowało i byli zadowoleni. butla 33kg starczy niestety na krocej niż tydzień niestety nam wystarcza na tydzień jesli podgrzewamy wodę 2x dziennie 150l i grzejemy okazjonalnie poddasze ok godziny dziennie reszta ciepła z kozy 15kw (parter ogrzewany tylko kozą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 18.01.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witajcie,Mam pytanie do tych co już odbiór budynku mają za sobą. Czy 450-500zł za certyfikat energetyczny to nie przesada? Ile płaciliście za ten papierek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 18.01.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witajcie, Mam pytanie do tych co już odbiór budynku mają za sobą. Czy 450-500zł za certyfikat energetyczny to nie przesada? Ile płaciliście za ten papierek? 350pln, człowiek przyjechał, wziął dokumenty, następnego dnia przywiózł gotowy certyfikat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 18.01.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witajcie, Mam pytanie do tych co już odbiór budynku mają za sobą. Czy 450-500zł za certyfikat energetyczny to nie przesada? Ile płaciliście za ten papierek? 350pln, człowiek przyjechał, wziął dokumenty, następnego dnia przywiózł gotowy certyfikat ja w lipcu miałam propozycje super taniutko za 700 zł dobrze że nie skorzystałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 18.01.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witajcie, Mam pytanie do tych co już odbiór budynku mają za sobą. Czy 450-500zł za certyfikat energetyczny to nie przesada? Ile płaciliście za ten papierek? 350pln, człowiek przyjechał, wziął dokumenty, następnego dnia przywiózł gotowy certyfikat Ooo, czyli taniej się da:) czy mogę prosić o namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 18.01.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Terror,a ile kosztował cię gaz z butli przez sezon zima + lato ? Mnie jeszcze nic, ale ilości jakie dostawca kazał sobie zakontraktować według koleżanki wystarczyłyby na parę lat do przodu. A własnie - w którym Urzędzie starciliście najwiecej czasu? Ponoć w Grodziskim Wydziale ds. gospodarki wodnej czy jak to sie zwie? Cześć Terror Czy to ten sam Terror, co pisał artykuły na scigacz.pl ?? Jeżeli tak to Sain pozdrawia Hehe, tenże sam. Cześć Sain Zonzi, dzieki za info. W poniedizałek zaczynam papiery. Pół roku wystarczy? Jeżeli dobrze rozumiem to w grupie są motocykliści-mam Hondzie Varadero 04,może na wiosnę jakieś spotkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 18.01.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Terror,a ile kosztował cię gaz z butli przez sezon zima + lato ? Mnie jeszcze nic, ale ilości jakie dostawca kazał sobie zakontraktować według koleżanki wystarczyłyby na parę lat do przodu. A własnie - w którym Urzędzie starciliście najwiecej czasu? Ponoć w Grodziskim Wydziale ds. gospodarki wodnej czy jak to sie zwie? Cześć Terror Czy to ten sam Terror, co pisał artykuły na scigacz.pl ?? Jeżeli tak to Sain pozdrawia Hehe, tenże sam. Cześć Sain Zonzi, dzieki za info. W poniedizałek zaczynam papiery. Pół roku wystarczy? Jeżeli dobrze rozumiem to w grupie są motocykliści-mam Hondzie Varadero 04,może na wiosnę jakieś spotkanie? Zgadza się, są i motocykliści Śmigałem różnymi sprzętami, obecnie męczę streeta własnoręcznie zbudowanego Jak coś to na wiosnę zapraszamy na rozpoczęcie sezonu do Sochaczewa, więcej info będzie na http://moto-socho.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 18.01.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witajcie, Mam pytanie do tych co już odbiór budynku mają za sobą. Czy 450-500zł za certyfikat energetyczny to nie przesada? Ile płaciliście za ten papierek? 350pln, człowiek przyjechał, wziął dokumenty, następnego dnia przywiózł gotowy certyfikat Ooo, czyli taniej się da:) czy mogę prosić o namiary? Proszę bardzo: http://www.audytorzy-energetyczni.info/audytor-energetyczny-mariusz-gerasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 18.01.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam,Szukam od zaraz ekipy do wykończenia poddasza w Ruścu koło Nadarzyna. Położona pierwsza warstwa wełny. Do zrobienia: druga warstwa, stelaże pod płytę g-k, no i pokrycie płytami g-k. Poddasze proste o powierzchni około 110 m.kw. pod dachem dwuspadowym, jedyne "utrudnienia" to 7 okien dachowych. Moja cena to 25-30 zł za m.kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 18.01.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam, Szukam od zaraz ekipy do wykończenia poddasza w Ruścu koło Nadarzyna. Położona pierwsza warstwa wełny. Do zrobienia: druga warstwa, stelaże pod płytę g-k, no i pokrycie płytami g-k. Poddasze proste o powierzchni około 110 m.kw. pod dachem dwuspadowym, jedyne "utrudnienia" to 7 okien dachowych. Moja cena to 25-30 zł za m.kw. Dodatkowo ekipy jeszcze sobie liczą za obróbkę okien dachowych - ok. 100 - 150 zł /szt, także to też dolicz do swojego kosztorysu. My robiliśmy w kwietniu i płaciliśmy 45 zł /m2 za drugą warstwę, stelaże i pokrycie płytami, czyli dokładnie to co u Ciebie. Może teraz stawki tak spadły w dobie kryzysu... mam nadzieję, że znajdziesz porządną ekipę za taką kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 18.01.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Zgadza się, są i motocykliści Śmigałem różnymi sprzętami, obecnie męczę streeta własnoręcznie zbudowanego Jak coś to na wiosnę zapraszamy na rozpoczęcie sezonu do Sochaczewa, więcej info będzie na http://moto-socho.pl/ No to sie okazuje, że jest nas paru. jeszcze przynajmniej jeden, ale niech się sam przyznaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 19.01.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Robiąc reku nie zapomnij o wiatrołapie. Buty, ubrania i sama podłoga aby wyschnąć potrzebują dużej wymiany powietrza w tym pomieszczeniu. a to z doświadczenia czy inaczej? ja dostałem projekt i wiatrołap jest wyłączony z instalacji - napisz jak to jest/ma być bo mogę jeszcze zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 19.01.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Robiąc reku nie zapomnij o wiatrołapie. Buty, ubrania i sama podłoga aby wyschnąć potrzebują dużej wymiany powietrza w tym pomieszczeniu. a to z doświadczenia czy inaczej? ja dostałem projekt i wiatrołap jest wyłączony z instalacji - napisz jak to jest/ma być bo mogę jeszcze zmienić wyciąg w wiatrołapie, aby wyciągał m.in. wilgoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 20.01.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Robiąc reku nie zapomnij o wiatrołapie. Buty, ubrania i sama podłoga aby wyschnąć potrzebują dużej wymiany powietrza w tym pomieszczeniu. a to z doświadczenia czy inaczej? ja dostałem projekt i wiatrołap jest wyłączony z instalacji - napisz jak to jest/ma być bo mogę jeszcze zmienić Ja zbudowałem trochę zmieniony D08 "Przestronny" gdzie w oryginalnym projekcie też nie ma wentylacji wiatrołapu. Zrobiłem ją po wizycie w zamieszkałym już D08 "Przestronnym" forumowego Żbika. To on skarżył się na brak wentylacji tego pomieszczenia i związane z tym niedogodności. Ja nie mam reku natomiast mam zgodnie z projektem (po adaptacji) wentylację hybrydową z tym, że nie obejmowała ona wiatrołapu. Ta wizyta u Żbika miała miejsce gdy mój dom był w stanie surowym zamkniętym. Nie chciałem kuć otworu w stropie i robić kolejnego otworu w połaci dachowej. Ponieważ wiatrołap sąsiaduje z łazienką objętą wentylacja hybrydową to wykułem otwór w ścianie pod sufitem co funkcjonuje jako wywiew i dałem drzwi z otworem wentylacyjnym na korytarz jako nawiew. Mieszkamy od końca sierpnia i ten system zdaje egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 20.01.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Robiąc reku nie zapomnij o wiatrołapie. Buty, ubrania i sama podłoga aby wyschnąć potrzebują dużej wymiany powietrza w tym pomieszczeniu. a to z doświadczenia czy inaczej? ja dostałem projekt i wiatrołap jest wyłączony z instalacji - napisz jak to jest/ma być bo mogę jeszcze zmienić wyciąg w wiatrołapie, aby wyciągał m.in. wilgoć Zgadzam się, mam w wiatrołapie wyciąg rekuperacji. Ponieważ jest w nim również podłogówka, mokre buty szybką schną a resztki śniegu parują, gdyby nie wyciąg byłby niezły cap. Należy pamiętać, by wiatrołap nie oddzielać od domu szczelnymi drzwiami. Na marginesie, wyciąg z wiatrołapu był od razu zaprojektowany przez wykonawcę reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.01.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Witajcie, Mam pytanie do tych co już odbiór budynku mają za sobą. Czy 450-500zł za certyfikat energetyczny to nie przesada? Ile płaciliście za ten papierek? 350pln, człowiek przyjechał, wziął dokumenty, następnego dnia przywiózł gotowy certyfikat Ooo, czyli taniej się da:) czy mogę prosić o namiary? A sprawdziłeś poprawność certyfikatu? Czy cena nie zależy od bryły budynku, rodzaju wentylacji itp rzeczy? Przyznam że sama wchodzę w tę branżę i uważam że powinna być cena od tego zróżnicowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 20.01.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 W Starej Wsi zgasło światło!!! w Ruścu podobno też, dla zainteresowanych awaria może potrwać do 3 godzin, podobno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts