PiotrTok 18.03.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Możecie mi napisać ile płaciliście za pracę koparki zdjęcie humusu i wykopy pod fundamenty?. dobrze jest się umawiać na całość roboty a nie na h. Przynajmniej nie będzie parkotał. Mi robił prawie cały dzień. Postaram się umówić na konkretną kwotę zawsze kolo będzie miał lepszą motywację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perca 18.03.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witam , może ktoś się orientuje ile bierze kierownik budowy za nadzór ? a i poszukujemy ekipy do budowy możecie kogoś polecic ?! Pozdro Ja płacę w 4 ratach (na dzieńdobry, fundament, ściany, odbiór) razem 4 x 500zł = 2000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fifi72 18.03.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Ja 1,5 roku temu płaciłem za zdięcie humusu 100 zł / 1h (trwało to 2h, dom w podsawie 100m2 + wyrwanie małych brzuzek na całej działce ).Za wykop pod fundament 7 zł / 1m bierzący o szerokości 60 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceknowy 19.03.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Ja będę budował się w Jaktorowie. Jak Wam się dojeżdża do Warszawy ? Z ciekawości: w którym miejscu Jaktorowa? To właściwie Chylice Alpejska (ta błotnista obok szkoły) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceknowy 19.03.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Ktoś jeszcze może polecić jakąś firmę budowlaną ? na razie mam jedną dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kartagina 19.03.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 To właściwie Chylice Alpejska (ta błotnista obok szkoły) Witam Sąsiada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceknowy 19.03.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Drodzy A napiszcie coś o swoich doświadczeniach z wodą na swoich działkach. Wczoraj właśnie robiłem badanie gruntu na działce. Wychodzi na to, że jest super "wodniście".Robiliście jakieś podwyższenie terenu ? Jakieś podsypki czy coś ?Jak to wygląda wiosną ? Czy pływa się na podwórku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 19.03.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Wystąp do melioracji i sprawdź ,bo może się okazać że na twoim placu są dreny i będziesz musiał część instalacji przebudować-zezwolenia ,projekt.Ja musiałem zdrenować budynek-woda cieknie przez 10 miesięcy w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukla 20.03.2010 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Ktoś jeszcze może polecić jakąś firmę budowlaną ? na razie mam jedną dzięki Witam jeśli dalej szukasz mogę podać kontakt na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceknowy 20.03.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Chyba tak trzeba zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 22.03.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Drodzy A napiszcie coś o swoich doświadczeniach z wodą na swoich działkach. Wczoraj właśnie robiłem badanie gruntu na działce. Wychodzi na to, że jest super "wodniście". Robiliście jakieś podwyższenie terenu ? Jakieś podsypki czy coś ? Jak to wygląda wiosną ? Czy pływa się na podwórku ? - podwyższenie terenu - tak - podsypka w sensie wymiany gruntu przed pracami fundamentowymi - nie - jak wygląda wiosną (i w mokre lato) - mokradło tam gdzie teren nie podwyższony - czy pływa się po podwórku - jeszcze są takie miejsca ale w tym roku je zasypiemy, zaczynam już w jutro - pierwsze 10 ton kmienia łamanego na podjazd i groblę pod ścieżkę zostało w sobotę zamówione. I trochę dodatkowych informacji: 1. - Teren został podwyższony tam gdzie to nie przeszkadzało w następnych pracach ziemnych (studnie, wodociąg, kanalizacja, podjazd, chodniki). 2. Budynek ma fundamenty posadowione na gruncie rodzimym i wyciągnięte wyżej niż w projekcie. Gdy zrobimy tzw strukturę i podbitkę to wystająca ponad powierzchnie gruntu ściana fundamentowa zostanie obsypana. 3. Fundament ma opaskę odwadniającą - wodę zbiera studnia chłonna. Po roztopach i w mokre lato chłonność studni jest zerowa więc wodę wybiera szambiarka. 4. Woda deszczowa z rynien jest skanalizowana i zbierana w drugiej studni chłonnej. Po roztopach itd - jak wyżej. 5. Cały ten kłopot z wodą mam nadzieję, jest przejściowy bo podczas modernizacji ulicy (asfalt i chodnik) nie odtworzono istniejącego wcześniej rowu odwadnijącego ani nie zrobiono kanalizacji deszczowej - akurat przy 4 działkach w tym i mojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 22.03.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Jako ex-jaktorowianin pozwole sobie wtrącić 3 grosze: w Jaktorowie wszedzie niemal jest glina więc imho drenaz nie ma zbytnio sensu. Nawet u staruszków którzy mają spust z rynien poprowadzony do rowu melioracyjnego na wiosne woda na całej działce jest na głebokosci szpadla a w studni niemal na równo z gruntem. taki urok gliniastych terenów. Jak jest mozliwośc to trzeba domek podnieść ponad poziom drogi i zrobić dobra izolacje bez żadnych folii kubełkowych i drenażu bo będzie w tym stała woda. No i nie radzę żadnych podpiwniczeń chyba że się lubi przelewać z pełnego w prózne na wiosne i jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.03.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Ok poddaje sie przeczytałem 10 stron wstecz było fajnie, ale nic tego pomóżcie poszukuje dobrego hydraulika z niedaleka do maleńkiej robótki remontowo-konserwacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 22.03.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Ok poddaje sie przeczytałem 10 stron wstecz było fajnie, ale nic tego pomóżcie poszukuje dobrego hydraulika z niedaleka do maleńkiej robótki remontowo-konserwacyjnej. Pierwszy z listy forumowej 503 084 381 p. Jacek Gmurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 22.03.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Ok poddaje sie przeczytałem 10 stron wstecz było fajnie, ale nic tego pomóżcie poszukuje dobrego hydraulika z niedaleka do maleńkiej robótki remontowo-konserwacyjnej. Pierwszy z listy forumowej 503 084 381 p. Jacek Gmurek też polecam p. Jacka, jak również gościa z Jaktorowa, tel. 602 681 344 (imienia nie pomnę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.03.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Dzieki za namiary wypróbuje na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 23.03.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam, macie moze namiary na jakąś tanią szambiarkę w pobliżu? Gea-Nova miała najtaniej ale się wypięli na nasze okolice - bo "za daleko" Będę wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.03.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 A ta gea nova to co to jest za miejscowosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 23.03.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 A ta gea nova to co to jest za miejscowosc Oni gdzies tam z Błonia są. Do niedawna jeszcze tu u nas jeździli i płaciłem 18 PLN/m3... a teraz mówią że się już im nie opłaca bo za daleko. http://www.geanova.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.03.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Gambeta ze mnie widzę z Urzutu jesteś , moge podać namiary do naszych szambelanów do Ruśca to moj będzie miał całe 2 km to juz nie bedzie za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts