mrysiak82 03.03.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Witam, potrzebuje gruzu na utwardzenie terenu przed domem i koparkowego do rozprowadzenia ziemi na działce w Jaktorowie,możecie kogos polecic?I wogóle jakie ceny są za taki gruz i ile koparkowy za taką usługe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luckyshot 04.03.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Witam, Chętnie odkupię kanciapę/kontener na budowę dla ekipy. Wiadomość poproszę na priv. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 04.03.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Witam, potrzebuję kogoś sprawdzonego do rozciągnięcia instalacji alarmowej. hej, polecam Roberta 501 142 806 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 04.03.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Witam, potrzebuje gruzu na utwardzenie terenu przed domem i koparkowego do rozprowadzenia ziemi na działce w Jaktorowie,możecie kogos polecic?I wogóle jakie ceny są za taki gruz i ile koparkowy za taką usługe. Pozdrawiam U mnie koparką jeździł p. Marek, 601 088 750. Nie pamiętam już niestety ile ta usługa kosztowała. Szukam natomiast namiarów na niedrogą siatkę ogrodzeniową 3mm oraz na człowieka, który ją zamontuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Tomek 04.03.2012 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 czy ktos może polecic dobrego - komunikatywnego/pomocnego- kierownika budowy (nadarzyn i bliskie okolice)? oraz gdzie w okolicach nadarzyna można zamówić koparkę i inne budowlane sprzęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 05.03.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Witam, potrzebuje gruzu na utwardzenie terenu przed domem i koparkowego do rozprowadzenia ziemi na działce w Jaktorowie,możecie kogos polecic?I wogóle jakie ceny są za taki gruz i ile koparkowy za taką usługe. Pozdrawiam ceny : gruz z przywozem - 500 zł - 12 ton koparkowy 100 godzina w Sochaczewie takie ceny były w zeszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 05.03.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Szukam natomiast namiarów na niedrogą siatkę ogrodzeniową 3mm oraz na człowieka, który ją zamontuje. U nas robił pan Paluch z Jaktorowa-Kolonii: http://www.ogrodzeniabetonowe.yoyo.pl/ Siatkę produkuje u siebie. Dysponuje ekipami do budowy/montażu ogrodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 05.03.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 potrzebuje gruzu na utwardzenie terenu przed domem i koparkowego do rozprowadzenia ziemi na działce w Jaktorowie,możecie kogos polecic?I wogóle jakie ceny są za taki gruz i ile koparkowy za taką usługe. Polecam Sebastiana Pindora: http://www.przesypownia-grodzisk.pl/ W tamtym roku "patelnia" 30t gruzu betonowego 1050zł. Koparki też mają, cen nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziaj 05.03.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Dziękuję za odzew dotyczący inst. alarmowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 05.03.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 U nas robił pan Paluch z Jaktorowa-Kolonii: http://www.ogrodzeniabetonowe.yoyo.pl/ Siatkę produkuje u siebie. Dysponuje ekipami do budowy/montażu ogrodzeń. serdeczne dzięki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 05.03.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ja z kolei polecam Pana Mirka z firmy ASMIN 502-28-43-43. Pracuje w okolicach (Błonie, Żyrardów, Radziejowice, ale z tego co wiem również okolice Janek. Sam osobiście projektuje całą instalacje i później ją montuje. Potrafi doradzić tak aby nie pakować się w koszty. Co najważniejsze ma długie doświadczenie w branży i pracuje na sprawdzonym sprzęcie. Robił u nas instalacje i jesteśmy bardzo zadowoleni. Oczywiście po jest 2letni serwis gwarancyjny.Pan Mirek proponuje rozwiązania nietyopwe, na centrali produkcji izraelskiej, ponieważ kolega jest dystrybutorem(sic!), a instalacja którą wykonał u sąsiada ma ciekawy zwyczaj samowzbudzania się. Niby że zwierzęta łażą po domu, bo pusty, ale jakoś u mnie udało się dość sprawnie "ogarnąć" problem włączającego sie samodzielnie alarmu po uszczelnieniu szpar, a u sąsiada jakoś nie poszło... u mnie robił p. Robert z ARM.pl (czyli forumowy a***pl czy jakoś tak - vide posty wyżej), z tym że on do alarmu w podstawowej wersji (na czujkach) przyjedzie zdaje się o tyle, jeśli ma jeszcze inną robotę tutaj... ale próbować można, człowiek godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kainna 06.03.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Cześć, przekopałam forum w poszukiwaniu podobnego problemu, o jaki chciałam się dopytać. Mianowicie, czy ktokolwiek z Was miał podczas budowy taką sytuację, że jego planowany dom, kolidował z istniejącym przyłączem elektrycznym? U mnie sytuacja wygląda następująco: projektowany dom będzie usytuowany na zabudowanej już częściowo działce. Od istniejącego domu biegnie napowietrzy kabel do słupa w ogrodzeniu, a pod tym właśnie kablem będzie powstawał mój dom. Elektrownia ma niby go przepiąć na inny, niekolizyjny słup, ale jak się okazało może to potrwać całe wieki, bo PGE robi do wszystkiego przetargi, wymaga milionów pism, zaświadczeń. Chyba nie zostanie mi nic innego jak podeprzeć kabel na kijku, żeby nie stykał się z dachem i czekać na elektrownię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 06.03.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Cześć, przekopałam forum w poszukiwaniu podobnego problemu, o jaki chciałam się dopytać. Mianowicie, czy ktokolwiek z Was miał podczas budowy taką sytuację, że jego planowany dom, kolidował z istniejącym przyłączem elektrycznym? U mnie sytuacja wygląda następująco: projektowany dom będzie usytuowany na zabudowanej już częściowo działce. Od istniejącego domu biegnie napowietrzy kabel do słupa w ogrodzeniu, a pod tym właśnie kablem będzie powstawał mój dom. Elektrownia ma niby go przepiąć na inny, niekolizyjny słup, ale jak się okazało może to potrwać całe wieki, bo PGE robi do wszystkiego przetargi, wymaga milionów pism, zaświadczeń. Chyba nie zostanie mi nic innego jak podeprzeć kabel na kijku, żeby nie stykał się z dachem i czekać na elektrownię... Nie wiem tylko jak u Ciebie będzie z projektem budynku, gdyż na mapie geodezyjnej najprawdopodobniej jest narysowana napowietrzna linia i możliwe, że budynek będzie z nią kolidował. Nie wiem jak do tego się ustosunkuje starostwo... czy zezwoli, aby budynek znajdował się pod linią i jak zweryfikuje bezpieczną odległość dachu budynku do linii. najlepiej zadzwoń i zapytaj się w starostwie, może coś Ci doradzą, co robić w takiej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kainna 06.03.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 No zabawa w mojej gminie polega na tym, że na żadnych mapach nie mają narysowanych linii napowietrznych, mają tylko podziemne. Kabel zgłaszałam, że wisi tu i tu i że trzeba będzie przewiesić. Pozwolenie na budowę dostałam, więc nikt widocznie nie uznał kabla za kolizyjny... bo da się go przewiesić, tylko, że elektrownia to państwo w państwie i takie przewieszenie trwa u nich do dwóch lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 08.03.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witajcie,poszukuję elektryka z okolic/lub Zabiej Woli-sprawa bardzo pilna-zwarcie instalacji.Dzięki z góry na wszystkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkowska 08.03.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 witam,mam do sprzedania 7 palet ytonga 24cm, czyli 336 szt. Prosze o kontakt na priv. okolice Grójca, posiadam samochod dostawczy, wiec możemy dogadać sie odnośnie transportu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajojk 08.03.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 WitamMam pytanie czy ktoś mógłby polecić osobę do zrobienia świadectwa energetycznego????? Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HankaBe 08.03.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witam, szukam ekipy dekarskiej do położenia dachówki, zależy mi by była solidna i nie musiała potem przyjeżdżać dwadzieścia razy na poprawki Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 09.03.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Witam Mam pytanie czy ktoś mógłby polecić osobę do zrobienia świadectwa energetycznego????? Z góry dziękuje Witaj, mamy na naszym forum Koleżankę, polecała swoje usługi ale chyba już dawno nie pisała na forum i umknął mi z pamięci jej nick. Użyj "szukajki" na hasło "świadectwo" to może się odnajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 09.03.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Sprzedam blaszak 3m x 6m i wychodek. EDIT: Sprzedane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts