roberto3011 18.03.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 a macie może jakieś doświadczenia z PGE Pruszków i prądem w taryfie użytkowej. Muszę podłączyć się do sieci energetycznej, przyłącze (skrzynka z kablem) przy działce. W domu instalacja zrobiona, rozdzielnice, kable otynkowane, drzwi, okna itp. w zasadzie wszystko poza kaloryferami i piecem.Problem w tym ze nigdy nie korzystałem z prądu budowlanego i nie chce taryfy budowlanej. Słyszałem, że można ten "problem" jakoś "ominąć" i dostać przy nieodebranym jeszcze budynku taryfę użytkową. Jeżeli ktoś coś wie, bardzo będę wdzięczny za informacje. pozdrawiam,robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 18.03.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 WITAM,Mam do wykonania 30 mb cokołu betonowego z osadzeniem w nim około 11 słupków metalowych , 4 metrowej bramy przesuwnej i furtki,( tez metalowe) ile to może kosztowac i może ktoś zgłosi się do tego zadania.Miejsce Grodzisk Mazowiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 18.03.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Czy ktoś z Was buduje "Dom w orlikach 2" z Archonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 18.03.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Czy ktoś z Was buduje "Dom w orlikach 2" z Archonu? Poczytaj tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?110988-DZIENNIK-BUDOWY-JaMaDa/page8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 18.03.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Skąd polecacie beton? Budowa pod Grodziskiem od strony Żyrardowa.No to chyba Kasob Kozerki najbliżej kilka słów w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 19.03.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 a macie może jakieś doświadczenia z PGE Pruszków i prądem w taryfie użytkowej. Muszę podłączyć się do sieci energetycznej, przyłącze (skrzynka z kablem) przy działce. W domu instalacja zrobiona, rozdzielnice, kable otynkowane, drzwi, okna itp. w zasadzie wszystko poza kaloryferami i piecem. Problem w tym ze nigdy nie korzystałem z prądu budowlanego i nie chce taryfy budowlanej. Słyszałem, że można ten "problem" jakoś "ominąć" i dostać przy nieodebranym jeszcze budynku taryfę użytkową. Jeżeli ktoś coś wie, bardzo będę wdzięczny za informacje. My mamy Rejon Jeziorna i raczej o przejściu na prąd w taryfie użytkowej przed oddaniem budynku do użytkowania nie było mowy. Warunkiem zmiany taryfy z budowlanej na użytkową było dostarczenie dokumentu potwierdzającego oddanie budynku. Nie wiem jak to jest w Pruszkowie.... może jest inaczej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 19.03.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 My mamy Rejon Jeziorna i raczej o przejściu na prąd w taryfie użytkowej przed oddaniem budynku do użytkowania nie było mowy. Warunkiem zmiany taryfy z budowlanej na użytkową było dostarczenie dokumentu potwierdzającego oddanie budynku. Nie wiem jak to jest w Pruszkowie.... może jest inaczej.. dzięki...no właśnie szkoda a moge spytać ile wynosi abonament za prąd budowlany?? slyszalem, że około 55 pln/miesiąc a w taryfie użytkowej około 12 pln/miesiąc. to prawda?? dzwonilem przed chwila do biura obslugi klienta (pge oddział w warszawie) i powiedziano mi, żeby przejść na taryfę użytkową wystarczy wypełnić i podpisać oświadczenie, że prąd będzie wykorzystywany na cele gospodarstwa domowego (albo gospdarcze - już nie pamiętem). Zobaczymy jak będzie w praktyce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 19.03.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 My mamy Rejon Jeziorna i raczej o przejściu na prąd w taryfie użytkowej przed oddaniem budynku do użytkowania nie było mowy. Warunkiem zmiany taryfy z budowlanej na użytkową było dostarczenie dokumentu potwierdzającego oddanie budynku. Nie wiem jak to jest w Pruszkowie.... może jest inaczej.. To mnie zaskoczyliście. My również należymy do rejonu Jeziornej i bez odbioru budynku zmieniliśmy taryfę na użytkową. Wystarczyło oświadczenie kier-buda (na druku z PGE) że prace budowlane zostały zakończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 19.03.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Witam, 1. Czy ktoś z Was korzystał z usług firmy Omegabruk z Grodziska ? Będe wdzięczny za opinie. 2. Czy możecie polecić jakąś dobrą firmę brukarska z okolic ? pozdrawiam Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio5555 19.03.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Witam wszystkich, jestem nowy na forum, więc wybaczcie głupie pytania:)pilnie poszukuje ekipy budowlane, możecie mi kogoś polecić?czytałem forum i wszyscy piszą o książce adresowej, możecie mi poiwedzieć gdzie ona jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 19.03.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 zobacz tu: http://forum.muratordom.pl/search.php?searchid=4312021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 19.03.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Poczytaj tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?110988-DZIENNIK-BUDOWY-JaMaDa/page8 Dzięki wielki, dziennik przeczytałam, ale szukam kogoś w okolicach Warszawy, kto mógłby pokazać dom w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 19.03.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 a nie lepiej w takim razie pojezdzić po okolicznych budowach i pogadać z majstrami .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 20.03.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 To mnie zaskoczyliście. My również należymy do rejonu Jeziornej i bez odbioru budynku zmieniliśmy taryfę na użytkową. Wystarczyło oświadczenie kier-buda (na druku z PGE) że prace budowlane zostały zakończone. nie ma jak podejście indywidualne do klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 20.03.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Witam, 1. Czy ktoś z Was korzystał z usług firmy Omegabruk z Grodziska ? Będe wdzięczny za opinie. 2. Czy możecie polecić jakąś dobrą firmę brukarska z okolic ? pozdrawiam Browar Ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bsc 20.03.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Witam,czy znacie może producenta mat bambusowych bądź wiklinowych, które posłużyłyby jako czymczasowe odgrodzenie się ?z góry dziękujęb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sobczakjan 20.03.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Witam wszystkich, jestem nowy na forum, więc wybaczcie głupie pytania:) pilnie poszukuje ekipy budowlane, możecie mi kogoś polecić? czytałem forum i wszyscy piszą o książce adresowej, możecie mi poiwedzieć gdzie ona jest?? Witam Jestem zainteresowany proszę przesłać projekt do wyceny i proszę napisać kiedy pan planuje rozpoczęcie i w jakiej miejscowości proszę wysłać na ( [email protected]) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirag 20.03.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 WITAM. potrzebuję deski na szalunki , gdzie można najtaniej kupić Żyrardów -Grodzisk , a może komuś zostały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 20.03.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Witajcie. Poszukuję osoby znającej dość dobrze temat instalacji alarmowej opartej na Satelu Ca-64, instalacja już 6 letnia, mam kilka potrzeb serwisowych.Potrzebuję kontakty do firm/osób działających/operujących w rejonie naszej grupy.Kogo polecicie? Nie chodzi mi o miłych nowicjuszy...Będę bardzo zobowiązany za pomoc.Kontakt via priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 20.03.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Witam, czy znacie może producenta mat bambusowych bądź wiklinowych, które posłużyłyby jako czymczasowe odgrodzenie się ? z góry dziękuję b. Ja kupowałem w http://www.wiklinaleszno.pl/ mogę śmiało polecić, prosto od producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts