mikel_1 14.10.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Czy ktoś na forum ma jeszcze jakieś namiary na plastikowe beczki 200L w okolicach GM. Kupiłem 3 z pralni w GM, ale potrzebuję jeszcze 2 sztukiKiedyś ktoś mi pisał, że w GM przy cmentarzu sprzedają (radońska/montwiłła/spokojna) ale to było wieki temu. przegrzeb forum wstecz o rok, może znajdziesz. a po co ci te beczki? przypadkiem nie robisz jakiegoś odwodnienia? bo jeśli tak, i chcesz wkopać te beczki w ziemię, jest to zły pomysł. jeśli masz wątpliwości, przeszukaj forum i google na zdjęcia pt. "szambo mi się zapadło" - nawet kiepsko zrobione (betonowe!) szamba padają pod naporem ziemii, twoja beczka podda się dużo szybciej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 15.10.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Jeszcze takie pytanko mam,czy mozecie polecic jakiegos dobrego fachowca do zabudowy kominka z DGP. Zeby tez jakis najdrozszy nie był Pozdr Ja po swoich doświadczeniach z fachowcami zaprojektowałem system i niemal w całości wykonałem samodzielnie. Nie jest to tak trudne jak się wydaje. Tylko samą obudowę kominka i osadzenie anemostatów zostawiłem ekipie, wyłącznie z racji tego, że oni to zrobili pewnie 100% estetyczniej niż ja bym to zrobił. Net jest pełen przykładów rozwiązań. Testuję swój układ od miesiąca - temperatury za oknem nie rozpieszczają jak w domu dwójka dzieciaków. Działa Spróbuj może najpierw samodzielnie podejść do tematu? zapłaciłem wykończeniowcom 25% ceny kominkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 15.10.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 U mnie tynki (800 m.kw gipsowych) robił Jakub Korona (505 225 702). Jakość wyszła super... poważnie zastanawiam się, czy kłaść gładź Godny polecenia. Potwierdzam. Może nie są najszybsi, ale tylko wyszły naprawdę bardzo porządnie i w rozsądnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 15.10.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 podłączam się pod prośbę o wszelkie wskazówki, bank powoli mnie zaczyna cisnąć z odbiorem... Z własnego doświadczenia (bo do nas PINB się pofatygował ) mogę napisać, że zwracają uwagę na: 1) certyfikat energetyczny - czy kompletny itp 2) zgodność terenu z zatwierdzonym planem zagospodarowania działki 3) nie wspominam o podstawach czyli balustrady, zabezpieczone przewody lub gniazdka, itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 15.10.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Kiedyś ktoś mi pisał, że w GM przy cmentarzu sprzedają (radońska/montwiłła/spokojna) ale to było wieki temu. przegrzeb forum wstecz o rok, może znajdziesz. a po co ci te beczki? przypadkiem nie robisz jakiegoś odwodnienia? bo jeśli tak, i chcesz wkopać te beczki w ziemię, jest to zły pomysł. jeśli masz wątpliwości, przeszukaj forum i google na zdjęcia pt. "szambo mi się zapadło" - nawet kiepsko zrobione (betonowe!) szamba padają pod naporem ziemii, twoja beczka podda się dużo szybciej ) Pożyjemy - Zobaczymy. Mam zrobione już 4, na głębokości ok. 1,5. Pod spodem jest 0,5 metra żwiru i na wierzchu trochę ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 15.10.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Pożyjemy - Zobaczymy. Mam zrobione już 4, na głębokości ok. 1,5. Pod spodem jest 0,5 metra żwiru i na wierzchu trochę ziemi.wiedziałem wszyscy od tego zaczynają, ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiffler 15.10.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 witajcie, potrzebuje kogoś sprawdzonego i niedrogiego do zrobienia bramy przesuwnej i furtki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 16.10.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 podłączam się pod prośbę o wszelkie wskazówki, bank powoli mnie zaczyna cisnąć z odbiorem... Ja jestem w trakcie odbioru budynku, szykuję dokumentację itp. ale odweidziłem swój bank i okazało się, że poza zawiadomieniem za 30zł pobieranych z mojego konta to nie ma innych konsekwencji nieoddania budynku w terminie. Ja w każdym razie na spokojnie już szykuję dom do oddania od użytku, bez ciśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 16.10.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Ja jestem w trakcie odbioru budynku, szykuję dokumentację itp. ale odweidziłem swój bank i okazało się, że poza zawiadomieniem za 30zł pobieranych z mojego konta to nie ma innych konsekwencji nieoddania budynku w terminie. Ja w każdym razie na spokojnie już szykuję dom do oddania od użytku, bez ciśnienia dzięki Terror. A mogę spytać jaki powiat?? miałeś jakieś odstępstwa od projektu?? ja przesunąłem troszkę jedno okno i w środku ściane działową....jestem ciekaw jak na to bedą się zapatrywać urzędnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 16.10.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 dzięki Terror. A mogę spytać jaki powiat?? miałeś jakieś odstępstwa od projektu?? ja przesunąłem troszkę jedno okno i w środku ściane działową....jestem ciekaw jak na to bedą się zapatrywać urzędnicy. Pruszków. Odstępstw od projektu nie mam, naniosłem wszystko co chciałem w projekcie. AFAIK ściany działowe nie mają znaczenia przy odbiorze, okna pewnie też nikt nie będzie się czepiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 16.10.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Pruszków. Odstępstw od projektu nie mam, naniosłem wszystko co chciałem w projekcie. AFAIK ściany działowe nie mają znaczenia przy odbiorze, okna pewnie też nikt nie będzie się czepiał a już odebraliście budynek?? była kontrola?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megilord 16.10.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 witajcie, potrzebuje kogoś sprawdzonego i niedrogiego do zrobienia bramy przesuwnej i furtki z xczystym sumieniem polecam gościa od bram ze starej wsi telefon 509348078 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 17.10.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Hej, Ktoś od "nas" z grupy robił certyfikaty energetyczne tzn Świadectwo charakterystyki energetycznej budynku- prośba o namiar albo autoreklame nie moge znaleźć... PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 17.10.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Chodzi Ci o Sylwię nadal się tym zajmuje tel: 509-063-724 Asiu dziękuję za szybką reakcję... Zapraszam serdecznie innych zainteresowanych forumowiczów... znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stoliczek 17.10.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Pomocy!!! Potrzebuję (znowu bardzo pilnie ) namiarów na ekipę, która zrobi izolację tarasu nad garażem. Dotychczasowa ekipa "jednak nie umie". Najprawdopodobniej blacha + papa + wylewka+termoizolacja+co-tam-jeszcze-KB-wymyśli. Taras ok.30m2. Prosiłbym także o wskazówkę ile to może kosztować, bo ktoś nam 800zł/m2 zaśpiewał, a to by wyszło więcej niż za 200m2 dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 18.10.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Pomocy!!! Potrzebuję (znowu bardzo pilnie ) namiarów na ekipę, która zrobi izolację tarasu nad garażem. Dotychczasowa ekipa "jednak nie umie". Najprawdopodobniej blacha + papa + wylewka+termoizolacja+co-tam-jeszcze-KB-wymyśli. Taras ok.30m2. Prosiłbym także o wskazówkę ile to może kosztować, bo ktoś nam 800zł/m2 zaśpiewał, a to by wyszło więcej niż za 200m2 dachu Krzysztof Miksa 501 023 755, choć wątpie aby mieli czas. U nas robili hydroizolacje balkonów czyms na co mówili "basenówka" + obkejanie kamieniem elewacji + płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 18.10.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Pomocy!!! Potrzebuję (znowu bardzo pilnie ) namiarów na ekipę, która zrobi izolację tarasu nad garażem. Dotychczasowa ekipa "jednak nie umie". Najprawdopodobniej blacha + papa + wylewka+termoizolacja+co-tam-jeszcze-KB-wymyśli. Taras ok.30m2. Prosiłbym także o wskazówkę ile to może kosztować, bo ktoś nam 800zł/m2 zaśpiewał, a to by wyszło więcej niż za 200m2 dachu Ja robiłem tak: strop/dach garażu papa termozgrzewalna folia styrodur folia wylewka (warstwa dociskowa) "folia w płynie" ja dałem chyba Mapei Mapelastic (nie pamietam dokładnie - musiał bym poszukać) na to poszła obróbka balkonów tzw. opierzenie i na to płytki z tym, że teraz zrobiłbym to inaczej bo miałem problemy z podciekaniem wody pod balchę okapnikową przed folią w płynie dał bym opierzenie mocujac je na żywice ( na wierzch posypując jakimś piaskiem żeby było chropowate ) na to dopiero dał bym folie w płynie a na to płytki grunt to zrobić raz a porządnie widać, że to nie jest wiedza tajemna - ale musi zostać zrobione dokładnie... PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 18.10.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Witam, mam pytanie w sprawie szamba szczelnego. Rozmawiałem z kaparkowym i zaproponował mi 10m3 dwukomorowe z pokrywą najazdową za 4tys. łącznie ze wszystkim. Samo wykopanie i zasypanie 600zł Może macie rozeznanie w temacie, a zbiornik nie jest klejony tylko jedna całość. Nie wiem jak te z pod radomia co sprzedają. Czy warte swojej ceny i nie będą przeciekały, bo umnie wysoki poziom wód gruntowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stoliczek 18.10.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Qter, a masz do polecenia jakąś ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 19.10.2012 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Qter, a masz do polecenia jakąś ekipę? nie - u mnie wyglądało tak, że pape kładł dekarz, folie i styro goście od ocieplenia, warstwe dociskową wylewkarze a resztę glazurnik pod moim nadzorem... PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts