mrysiak82 03.06.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Witam wszystkich, mam takie zapytanie czy możecie kogoś polecić do suchej zabudowy z karton gipsu?Nie wiem czy dobrze to napisałem,chodzi mi o zrobienie półki w kształcie "eski" na ścianie w salonie.Niby nic trudnego ale żona się uparła na "fachowca" bo ja to do końca roku sie za to nie zabiore:). I jakiegoś może glazurnika do jakiś poprawek,ogólnie drobnej robótki. Z Góry Dziękuje, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 03.06.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Czy możecie polecić firmę, która tanio układa kostkę brukową razem z zaprojektowaniem podjazdu na terenie Grodziska? W ogóle nie wiem jak się zabrać za ułoznie kostyki tzn, nawet nie wiem jak ją rozplanować, żeby było funkcjonalnie i ładnie na małym podwórku. Jakieś rady, może fajne zdjęcia, albo jakiś program? Dziękuję. J. Ja mogę polecić firmę TCG - Rafał Przybylski. Telefon 609 610 989 Robili u nas kostkę w zeszłym roku i wyszła ładnie. Co prawda wg. naszego projektu i koncepcji, ale mają też projektanta. Przy powierzchni powyżej 150 m2 projekt jest gratis. Firma rzetelna i szybka. Dają 3 lata gwarancji na materiał i usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 03.06.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 My korzystaliśmy z usług pana Rafała tel. 506-655-051 i jesteśmy bardzo zadowoleni z jego pracy. My też. Rafał to super gość. Dokładny i umie doradzić. Cenowo atrakcyjny i rzetelny przy rozliczeniach. W 100% możemy go polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 03.06.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Pytanko o kable elektryczne - gdzie kupowaliście kable do instalacji prądowej? 3x2,5mm, 3x1,5mm? Jakaś hurtownia w naszej okolicy? Może warszawa? Jakieś konkretne firmy, czy brać jak leci? Cały osprzęt elekrtyczny (kable, tablice, bezpieczniki, różnicówki w poniższych firmach: Merkurion Grodzisk Elektromag Brwinów CSEiE Ursus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 03.06.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 szambo- 602822691 Ciekawe, że forumowicze nawet nie wiedząc często korzystają z tych samych fachowców Również polecam tego Pana od szamba - korzystam od 6 miesięcy i nie będę zmieniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owieczkaasia 03.06.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Ja jak zawsze polecam panią architekt z Grodziska - Teresa Firlej http://www.pkt.pl/firlej-t-mgr-inz-architekt/2335199/5-1/?type=local pozdrawiam A nas Pani Firlej bardzo zawiodła. Projekt do adaptacji zawieźliśmy do niej w marcu dokumenty o pozwolenie złożyła 28.04. Co robiła przez 2 miesiące z gotowym projektem? Adaptowała. Ciągle nie uchwytna, nie ogarniała kto do niej dzwoni, o co chodzi. Potrafiła się umówić na konkretny dzień i godzinę i się bardzo zdziwić, że jesteśmy. Może ma wiedzę ale chyba przeliczyła się z ilością pracy i nie daje rady. My się nią rozczarowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giro 06.06.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Witam, Gdzie kupić tanio gazobeton i ewentualnie jakie ceny? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 06.06.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Witam ponownie,potrzebujemy dobrego sposobu na utwardzenie drogi. Droga w Brwinowie, teren dość podmokły i torfowy. Chodzi o to, żeby w czasie budowy była przejezdna dla samochodów ciężarowych itp, jak to na budowie. Jest to odcinek ok 150 m długi i 4 m szeroki. Może ktoś ma jakiś kontakt, sam miał problem z drogą dojazdową .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrip 06.06.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 A ja szukam tym razem firmy do zabudowania wewnętrznych schodów betonowych.Drewno dębowe, podstopnie z blachy nierdzewnej + wykonanie balustrady.Możecie kogoś polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 06.06.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 A ja szukam tym razem firmy do zabudowania wewnętrznych schodów betonowych. Drewno dębowe, podstopnie z blachy nierdzewnej + wykonanie balustrady. Możecie kogoś polecić ? Mozemy!! Mirek 600 500 092. Mozna powolac sie na Jacka od poddaszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro963 07.06.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Prośba o namiar na tani skład z drewnem. Potrzebuje deski na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas77 07.06.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Witam serdecznie. Proszę o opinie na temat szamba szczelnego z firm:1. Eko-Trans2. Ekobet3. BUDMAR Z tego co wiem to wszystkie trzy montowały już swoje szamba w tych okolicach.Te z Radomia są sporo tańsze i nie wiem jak jest z ich jakością. Buduje się w Jaktorowie gdzie jest wysoki poziom wód gruntowych i zależy mi na szczelnym szambie.Bardzo proszę o pomoc przy wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 07.06.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Prośba o namiar na tani skład z drewnem. Potrzebuje deski na dach zobacz tu> http://www.drewplyt-pecka.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 08.06.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 3. BUDMAR Budmar jak najbardziej ok. Zrobili, zogdnie z zaleceniem właściciela (tj. mnie) nie zasypali - pooglądałem, zatwierdziłem, zasypałem. Ciekło - uderzyli się w pierś że ich wina i naprawili. więcej nie ciekło (przynajmniej dopóki tego szamba żeśmy używali bo cywilizacja z kanalizacją dotarła...Potrzebuję namiaru na producenta sklep/ z siatką ogrodzeniową (ocynk) słupkami i podmurówką (płyty). Ktoś może się ostatnio grodził i może coś polecić?Jeśli jeszcze potrzeujesz, to ja tradycyjnie siat-mar polecam. Swego czasu najlepsza oferta, teraz warto sprawdzić. Potrzebuje kontakt na sprawdzonego glazurnika kogoś i schodów.Glazurnik - p.Piotr z okolic Błonia 504448175 schody - drewniane lub drewniane zabudowy (też drzwi i wszystko co może być w drewnie) - p.Stanisław 603690638 gdize najtaniej kupic piasek pod fundamenty, gazobeton 24, bloczek fundamentowygazobeton - dobrą cenę dostałem w Autopolu kiedyś, ale zamówienie było w styczniu bloczek - proponuję ci certus - rozpada się trudniej, niż ten z budokruszu (niektóre dotarły od razu połamane do mnie) i lepiej trzyma wymiar. Możecie mi polecić kogoś niedrogiego do wykonania przyłącza wodociągowego w Jaktorowie.Pan Naparty - szybko, sprawnie i temat. niestety - nie wiem czy najtaniej, bo cena była dla mnie akceptowalna i nie szukałem dalej 691 714 647, cena - 60pln/mb + wcinka 400 + mat.do wcinki 550 (cena z 2011, jak na to teraz patrzę - kupa kasy, w trakcie budowy człowiek innymi kategoriami myślał ) Pytanko o kable elektryczne - gdzie kupowaliście kable do instalacji prądowej? 3x2,5mm, 3x1,5mm? Jakaś hurtownia w naszej okolicy? Może warszawa? Jakieś konkretne firmy, czy brać jak leci?Bricomann połczyńska miał niezłe ceny, ostatnio biorę z CSEiE osprzęt Legranda i mają b.dobre ceny. Mój elektryk wszystko załatwiał samemu a zaopatrywał się w tej hurtowni http://sklep.cseie.com.pl/Widzę, że nie tylko ja Poszukuję firmy od instalacji wentylacji mechanicznej. Może moglibyście mi jakieś polecić.Jeśli nadal poszukujesz - TORA Częstochowa. Mają sporo realizacji w naszej okolicy, m.in. robili u mnie. długo mnie nie było, więc i post długi a poza tym, jeśli by ktoś potrzebował, sprzedam: słup z rozdzielnią do przyłącza tymczasowego, słup 7m, drut ok. 20 mb (ok. 15m było między słupami) - 400 pln rozdzielnia budowlana ruchoma (na kółkach) - 300 pln siatka leśna Arcelor Mittal z Leroy'a: drut fi 1,5mm 22,7kg ~42mb drut fi 2mm 17kg ~30mb, czyli razem ponad 70mb, u mnei za 200pln wychodek od stolarza, używany - 100 pln pompa co DAB LFP 25Por40B - u mnie 240 pln jakby ktoś chciał cały zestaw, za 1100 pójdzie. można negocjować indywidualnie zdjęcia tutaj kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 10.06.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Glazurnik - p.Piotr z okolic Błonia 504448175 schody - drewniane lub drewniane zabudowy (też drzwi i wszystko co może być w drewnie) - p.Stanisław 603690638 dzięki za kontakt, rozmawiałem i umówiłem na spotkanie, p.Stanisław to z Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owieczkaasia 11.06.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Witam,W jaki sposób rozwiązali Państwo sprawę WC na budowie? Myslę o wynajęciu kabiny, może znacie Państwo jakąs firmę godną polecania? Sprawa jest pilna, rozpoczynam budowę domu w Milanówku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 11.06.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Witam, W jaki sposób rozwiązali Państwo sprawę WC na budowie? Myslę o wynajęciu kabiny, może znacie Państwo jakąs firmę godną polecania? Sprawa jest pilna, rozpoczynam budowę domu w Milanówku. Pozdrawiam Najlepszym rozwiazaniem przenośna kabina. Ja korzystam z WCcHatki. Dzwonisz i nastepnego dnia cieszysz się z kainy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owieczkaasia 12.06.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Najlepszym rozwiazaniem przenośna kabina. Ja korzystam z WCcHatki. Dzwonisz i nastepnego dnia cieszysz się z kainy. Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź Pilnie poszukuję, również geotechnika, który sprawdzi zagęszczenie gruntu pod płytę fundamentową. Czy ktoś z Państwa miał do czynienia z taką osobą? Możecie kogoś polecić i jaki jest koszt takiej usługi? Podobno w okolicach Milanówka i Grodziska nie ma takiego specjalisty. Może ktoś z Państwa robił płytę fundamentową i chciałby się podzielić informacjami: gdzie kupował materiał - styropian, zbrojenie itd. Czy robił ogrzewanie podłogowe w takiej płycie? Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Dostaliśmy kilka dni temu pozwolenie na budowę i bardzo się śpieszymy bo chcemy rozpocząć budowę w lipcu. Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOSIEK 12.06.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Witam ponownie, potrzebujemy dobrego sposobu na utwardzenie drogi. Droga w Brwinowie, teren dość podmokły i torfowy. Chodzi o to, żeby w czasie budowy była przejezdna dla samochodów ciężarowych itp, jak to na budowie. Jest to odcinek ok 150 m długi i 4 m szeroki. Może ktoś ma jakiś kontakt, sam miał problem z drogą dojazdową .... Ja miałam podobny problem błoto 500m do asfaltu . Właściciel drogi miał to gdzieś że nawet piechotą ledwo sie szło niemówiąc o samochodzie. U mnie sprawdziła się cegła z rozbiórki . W zeszłym roku płaciłam za dużą wywrotkę 250zł , przyjechał wysypał na drogę koparką troche rozciàgnął ubił . Oczywiście tych wywrotek było sporo , ale i tak wyszło najtaniej i wsumie w to błoto z gliną jedyne rozwiązanie. No oczywiście można wziąć jakiś kruszeń ale koszt niebotyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOSIEK 12.06.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź Pilnie poszukuję, również geotechnika, który sprawdzi zagęszczenie gruntu pod płytę fundamentową. Czy ktoś z Państwa miał do czynienia z taką osobą? Możecie kogoś polecić i jaki jest koszt takiej usługi? Podobno w okolicach Milanówka i Grodziska nie ma takiego specjalisty. Może ktoś z Państwa robił płytę fundamentową i chciałby się podzielić informacjami: gdzie kupował materiał - styropian, zbrojenie itd. Czy robił ogrzewanie podłogowe w takiej płycie? Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Dostaliśmy kilka dni temu pozwolenie na budowę i bardzo się śpieszymy bo chcemy rozpocząć budowę w lipcu. Pozdrawiam serdecznie:) Ja korzystałam z p.Henryka Walczaka z Raszyna , koszt 600 zł plus vat. W sumie wyrobił się w ciągu tygodnia z próbkami i opracowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts