Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich grupowiczów!

chcielibyśmy z żoną rozpocząć budowę domu energooszczędnego w Owczarni na gruntach słabononośnych. Ponieważ sam nie mam w tej dziedzinie doświadczenia, poszukuję osób skłonnych udzielić mi kilku wskazówek na początek. Przede wszystkim chodzi o typ konstrukcji, ale także sposób wyboru firmy wykonawczej, dobrego kierownika budowy itp. Np. nigdzie porządnego rankingu firm wykonawczych na razie nie znalazłem. Jak wśród gąszczu firm znaleźć te własciwą?

Czy mógłbym liczyć na pomoc ze strony przyszłych krajan?

Pozdrawiam,

Planuje budowę domu pasywnego w Bronisławowie. Polecam ci dobrego architekta, który napewno współpracuje z konstruktorem. Czyli projekt nie gotowy z gazety, a na indywidualne zamówienie. Zaoszczędzisz sobie problemów i zastanawiania się. Trzeba zatrudnić fachowca. Konstrukcja - raczej należny iść w posadowienie domu na płycie fundamentowej, ale wcześniej dobrze zrobić badania geotechniczne ok. 3 odwierty pod dom.

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

hydraulika do całości prac - instalacje wod-kan, podłogówka cały dom, kotłownia itd. np rekuperacja

Nadal na 100% polecam do ogrzewania i hydrauliki p. Michała Jurczaka - Ma-box z Jaktorowa http://www.ma-box.pl . Również do rekuperacji na systemach Zehnder + jeśli trzeba od razu zrobią system odkurzacza centralnego przy jednym kuciu pod rury CO. Dobieranie rozwiązań poparte wiedzą, kompleksowe wykonanie, tylko dobre materiały (warto patrzeć na wyceny i szczegóły - inni wyceniają ostatniio bazując na chińskim chłamie - stąd różnice w cenach - pójdzie pod podłogę, klient zapłaci 5 lat napewno wytrzyma...) Tu mamy ofertę na częściach KAN itp najlepszych producentów.

Kultura pracy i robota. np. Dziury przelotowe w stropie robione specjalnymi wiertnicami a nie wywalanie dziur młotem udarowym w stropie, odpowiednie narzędzia zaciskowe zgodne z technologią a nie jakieś patenty na sznurek - takie różne szczegóły, ale to powoduje, że cały obraz naprawdę zupełnie inny u innych wykonawców.

pozdro

strix

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

Szukam wykonawcy sufitów podwieszanych ok. 110 m2 i gładzi szpachlowych ok. 400 m2 w nowym domu w gminie Nadarzyn.

Zależy mi na sprawnej i profesjonalnej ekipie. Czy możecie polecić firmę, która zajmuje się takim zakresem robót i z której usług jesteście zadowoleni? Chętnie wysłałabym prośbę o wycenę.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 5 months później...
  • 2 months później...
BetaGreta,

jak chcesz to podam kontakt na pw - mi miły Pan za przyłącze krzyknął 3400 - uciąłem do 3000 - doprowadzenie do budynku około 20m - i co najważniejsze obeszło sie bez projektu - cena z wykonaniem i odbiorem protokolarnym bo Pan jest przedstawicielem spółki :D

Witam. Czy jest możliwość uzyskania kontaktu do osoby która robi przyłącze??

• 1 month później...
Witam,Architekt poszukiwany

Czy ktoś ma namiary na dobrego architekta z okolic (Grodzisk, Milanówek, Żyrardów itp)- który robi projekty indywidualne domów? Potrzebuję zrobić projekt domu parterowego na podstawie innego gotowego.

dziękuję za namiary.

Pozdrawiam

Karola

Polecam Pana Błaszczaka w Grodzisku Maz. tel. 606281698, o ile oczywiście sprawa nadal aktualna

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...