ewak39 08.03.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 O rany... a u nas wiosna, moze zimnawa, ale jednak... http://foto.onet.pl/upload/14/35/_436564_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 09.03.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 A u nas drogę dojazdową odśnieżył pług To są zalety gminnej drogi. Przedwczoraj rano wyjechałem bez problemu, po południu Magda się zakopała, ale zaraz potem jeździli i nawet nam odgarnęli z pod samej bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 10.03.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Dokładnie z tych samych powodów było dla mnie ważne aby droga przy działce była gminną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 10.03.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 No to i my witamy po długiej przerwie. Najpierw pozwoliliśmy sobie pojechać na ferie zimowe. Było super. Teraz juz wróciliśmy i prace posuwają sie dalej. Możemy sie pochwalić, że własnie układają nam płyty g-k. Skończyli juz poddasze, teraz robią parter. Sufity podiweszane w kuchniach, łazience i ciągach komunikacyjnych. Będą tam ukryte instalacje do wentylacji wymuszonej, które też jest równolegle wykonywana. Niedługo też bedziemy robić pierwszą warste wylewk, bo unas będą dwie. Druga po ułożeniu kabli grzewczych. Co dalej będziemy się zastanawiać później. Chcemy jeszcze ułożyć instalację do centralnego odkurzania (na przyszłość oczywiście). Na wiosnę (jak juz przyjdzie trzeba będzie jeszcze zrobić coś ze ściekami. Mi się wciąż marzy oczyszczalnia. No i najważniejsze - odezwał się RE Pruszków. Będą w końcu robić zasilanie naszej działki. Oczywiście tylko tymczasowe, bo wciąż nie mogą uzyskać warunków zabudowy i dycyzji umożliwiajacej im budowę nowej linii i nowego trafo. Tak więc Czekamy już na prąd ponad trzy lata od zawarcia umowy. I nic na to nie można poradzić, bo to nie z ich winy. A taka przyczyna opóźnień jest niestety w umowie. A zatem jeśli ma się pecha to trzeba czekać. A nic tego nie zapowiadało przy kupnie działki i złożeniu wniosku o warunki przyłączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBINSON 10.03.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 WITAJCIE Czy możecie polecić jakąś dobrą i niedrogą ekipę od tynku gipsowego - maszynowego? (Przypuszczalne kwoty mile widziane) Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBINSON 10.03.2005 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 WITAJCIE Czy możecie polecić jakąś dobrą i niedrogą ekipę od tynku gipsowego - maszynowego? (Przypuszczalne kwoty mile widziane) Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McLim 11.03.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Ja rok temu płaciłem 11,5 PLN/m2. Za samą robotę.Niby zrobili, ale ekipy nie polecam, więc telefonów nie podaję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 12.03.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 słuchajcie mam problem czy ktokolwiek z was mógłby posłużyć radami jak zwrócić się z oficjalną skarga do URE? od 28 stycznia czekam na warunki przyłacza i nic w Pruszkowie tłumaczą to tym, ze urlopy, początek roku itp itd i tym, ze wniosek trafił do Rembertowa na opinię bo teraz wszystkie tak trafiają.. a co mnie to obchodzi mają termin 14 dni a nie 1,5 mies pisał ktos takie pisemko? chetnie skorzystam ze wzorców... no i wyglada na to ze jeśli nie zapłacę sama za inwestycję (ew. do podziału z innymi ochotnikami z sąsiadów to nie ma co marzyc o wcześniejszej budowie warto w to wchodzić? jesli ok. 80% włożonej kwoty ZE zwraca?) Sylvia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 12.03.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Cześć Sylwia, znalazłam taki temat na forum. Może choć troszkę Ci pomoże: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=37842A za tydzień być może dołączymy do Ciebie. Wtedy okaże się, czy otrzymamy warunki zgodnie z obietnicą czy nie. W każdym razie zrobiliśmy sobie ksero wniosku po opieczętowaniu przez Pana z kancelarii i przekazaliśmy sprawę jednemu z panów z BOKu, który ma biurko na 3 piętrze. Zadzwoni jak dokumentacja będzie gotowa. Chce od nas za tę pomoc 1200zł plus vat.xxx ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 12.03.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Ula próbowałam dojściem przez znajoma znajomego która tam pracuje i od niej wiem ze ponoc warunki już sa przygotowane tylko ze w Pruszkowie twierdza ze nic nie wiedzą i od niej wiem ze jak na razie jedyne przyspieszenie to zapłacenie za inwwestycję ze zwrotem części potem, moze jej się uda cos wiecej załatwić ale musze poczekac az dostanę warunki a tych ani widu ani słychu... dziś pisze pismo do URE i tyle... zobaczymy...S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 12.03.2005 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 a ten temat to juz mam zapisany u mnie na kompie od wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 12.03.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Ja ze swych świeższych (sprzed miesiąca) oraz ciutek starszych doświadczeń muszę powiedzieć, że najlepszym rozwiązaniem (poza warunkami, tego raczej przeskoczyć się nie da) jest aby całąkorespondencję słać nie do Prószkowa a odrazu na Marsa w W-WIE. Ja raz dostałem odmowę w Prószkowie o wcześniejszą realizację przyłącza (pół roku temu) a miesiąc temu wysłałem kolejne podanko w tej samej sprawie...może trochę inaczej umotywowane ale chodziło o ten sam finał, wcześniejsze przyłącze...i....yes! Dzwonie do gościa po prawie 1,5 miesiąca (ja bym te papiery szybciej na piechotę pomiędzy Prószkowem a Warszawą rozniósł) i gość mówi mi, że moje podanie zostało rozpatrzone pozytwynie. Będe miał prąd w tym roku we wrześniu a nie w kwietniu 2006 Ach się ucieszyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 12.03.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Chce od nas za tę pomoc 1200zł plus vat. xxx ula Zaraz zaraz...gość, pracownik ZE Pruszków chce od was łapówkę czy po prostu powiedział ile będzie kosztować wasze przyłącze?? Te 1200 zł + vat jest o tyle dziwne, że właśnie tyle taryfowo wynosi opłata za przyłączenie do sieci. Z drugiej strony to by była dziwnie skalkulowana łapówka... + vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 12.03.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Cholerka, Hubert - potwornie trudne zadałeś pytanie! Odpowiedź na nie usłyszę gdy ten pan skontaktuje się z mną. Prawdę mówiąc założyłam od razu, że nie jest to zapłata za przyłącze. Mowa była o dokumentacji techniczno-prawej, którą ten pan ma nam skompletować. Ma uprawnienia projektanta i najpewniej opracuje nam za tę kwotę projekt przyłącza. Na razie głowy sobie tym nie zaprzątam. Kasy mu nie dałam, a pan Gos powiedził mi, że do lepszego człowieka nie mogła trafić, choć to był czysty przypadek. Poszłam po prostu na żywioł, bo piekielnie zależy mi na tym przyłączu jeszcze w tym roku. A co do Marsa, to jasna sprawa, że trzeba dublować wnioski. Co prawda nie zrobiliśmy tego ze zwykłym przyłączem, ale jak najbardziej jeśli chodzi o przebudowę linii średniego napięcia. Pruszków już wysłało na Marsa pismo ze swoją oceną sytuacji. O dziwo i my dostaliśmy stosowne pismo. Trwało to równo tydzień. A ten pan od 1200 plus vat będzie projektował także przebudowę linii, więc niebawem i tak z nim się skontaktuję. Pytanie o cenę przygotowania tego projektu zostawiłam na później. Pozdrawiam, ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 12.03.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 A powiedz mi Senser, czy te 1200zł +vat to kwota stała niezależna od ilości kW? Kiedyś obiło mi się o uszy, że napowietrzne przyłącze jednego kW wynosi 99zł plus vat, a kablem 124zł plus vat. My wnioskujemy o 16kW kablem, czyli opłata powinna wynieść 16 x 124+vat.ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 12.03.2005 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 A wiesz, że nie wiem ale to chyba dla standardowych 10 kW tylko nie pamiętam już czy to powietrzne czy kablowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 13.03.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 A my za projekt przyłącza i uzgodnienie w ZUD, plus aktualizacja nieważnej mapy i "wychodzenie" i załatwienie dla nas korzystnego rozwiązania dalismy gościowi 1100zł, bez rachunku. Ale nie żal mi tej forsy, bo oszczędności były spore, finansowe i czasowe, no i bez przepychanek z ZE. Oczywiście dochodzi do tego jeszcze opłata ryczałtowa wynikająca z kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 14.03.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Bobo szkoda że nei nalezysz pod Pruszków wyciagnęłabym do Ciebie namiary na tego miłego pana... jutro wysyłam skargę do ZE ale od razu na Marsa... kurde ja chce mieć prąd za rok a nie za 2-3 lata!Ula a ten wasz gościu to kto? wazny jakis moze wartoby było z nim pogadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 15.03.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Spróbuj skontaktować się z Tadeuszem Gosem 608551567, jest całkiem dobry w załatwianiu formalności (jego żona pracuje w ZE w Pruszkowie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 15.03.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 WITAJCIE Czy możecie polecić jakąś dobrą i niedrogą ekipę od tynku gipsowego - maszynowego? (Przypuszczalne kwoty mile widziane) Będę wdzięczny. My robiliśmy na przełomie pażdziernika i listopada 2004. Ekipa raczej solidna, choć jak każdą trzeba pilnować. Robocizna wyszła coś koło 13 zł z VAT za m2. Jeśli chcesz to poszukam namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts