Senser 15.03.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 A z towarem ile??Ja jestem właśnie po rozmowie...ach te ekipy...oni jak się przyzwyczają to tak klepią i klepią każdemu i wszędzie tą samą cenę...mi dziś krzyknął za robotę 12 zł m2 i z towarem 22 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 15.03.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 No widzę, że tu prąd na tapecie. My jeszcze wszystkiego nie załatwiliśmy. Przypomnę, dla niezorientowanych, że u nas jest kłopot bo sasiedzi nie chcą się zgodzić na przebieg nowej linii. Po 2 latach przepychanek RE postanowił zbudować linię tymczasową, ograniczając nam moc przydzieloną. Trochę ja się przyczyniłem do opóźnień, bo walczę o zmianę aneksów na korzystniejsze. Ostatnio wymyślili sobie, żebym zapłacił opłatę przyłączeniową za całość mocy przydzielonej, mimo, że daja tylko 12 kW. W Pruszkowie nic nie załatwiłem i nie zapłaciłem jeszcze. Czy myślicie, że mozna powalczyć z odwołaniem w ZE na Marsa? I jeszcze muszę wyjaśnić sprawę VAT, bo mimo umowy z 2001 roku teraz chcą VAT. Podobno jeśli w umowie pierwotnej nie było mowy o VAT, to nie mogą go sobie doliczać. Zachęcony doświadczeniami Sensera napiszę odwołanie do ZE na Marsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 15.03.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Senser a te ceny to z VAT, czy bez? Cenę materiału muszę sprawdzić, ale materiał był osobno i VAT juz był 22%. Materiał chyba wyszedł coś ok. 12 zł za m2 z VAT. Sprawdzę w domu faktury i podam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 15.03.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Senser a te ceny to z VAT, czy bez? Cenę materiału muszę sprawdzić, ale materiał był osobno i VAT juz był 22%. Materiał chyba wyszedł coś ok. 12 zł za m2 z VAT. Sprawdzę w domu faktury i podam. Jeśli kupowałeś towar osobno to to był błąd. Kiedy kupujesz razem z towarem to płacisz 7% a jak osobno to usługa 7 a towar 22%. Ale że FV mnie nie obchodzą więc dla mnie cena netto jest ceną do zapłaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 15.03.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Senser, dość łatwo ferujesz opinie. Nie do końca to był błąd, bo wiedziałem o tym, że VAT będzie wyższy. A materiał był po dobrej cenie. I jakoś firm, które oferują usługę z materiałem i na fakturę jest jak na lekarstwo. Nie zawsze da się robić bez faktur, czasami są one niezbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 15.03.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Cześć Marzek, czy możesz podać nazwę swojej ulicy? Coś mi się wydaje, że będziemy bliskimi sąsiadami xxx Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 15.03.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Cześć Marzek, czy możesz podać nazwę swojej ulicy? Coś mi się wydaje, że będziemy bliskimi sąsiadami xxx Ula Oj. Zależy co masz na myśli bliskimi... wy macie do siebie gdzieś ok... 1,5-2 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 15.03.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Jejku, naprawdę? Czyli domek Marzka jest po drugiej stronie ulicy Radońskiej/Lazurowej? Jeśli tak, to dzieli nas nawet rzeczka ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 15.03.2005 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Zajrzałam na mapę naszej grupy i faktycznie, Marzek będzie oddalony od nas bardziej niż przypuszczałam . ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 15.03.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Bobo szkoda że nei nalezysz pod Pruszków wyciagnęłabym do Ciebie namiary na tego miłego pana... jutro wysyłam skargę do ZE ale od razu na Marsa... kurde ja chce mieć prąd za rok a nie za 2-3 lata! Ula a ten wasz gościu to kto? wazny jakis moze wartoby było z nim pogadać? Ten miły pan to tak naprawdę Gos, ktorego poleca Włodek . To on podesłał mi swoich stosownych znajomych z ZE Żyrardów ( tam też ma wtyczki ) Za tydzień podłącza mi prąd i rusza po świętach z elektryką wewnątrz domu. Wg spisywałeś z nim umowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 15.03.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Widze, ze jak puscilem w obieg p. Tadeusza i p. Wojtka to teraz nie maja dla mnie czasu. Z p. Wojtkiem to od poczatku stycznia probuje sie umowic i nic tylko ma robote. A p. Tadeusz to tylko kurna w Gdansku siedzi. Jego samochodu pod jego ulubionym sklepem w Brwinowie to nie widzialem ze 2 miesiace. A protokol mi potrzebny jak cholera... Jakbyscie ich widzieli, to przypomnijcie im ile robot juz maja dzieki mnie z WG na czele... BTW. Krajany! Pomozta! Jest taka sprawa na forum prawniczem: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=590679#590679, rzucta okiem. PozdroJay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 17.03.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Cześć - czy macie jakąś ekipę godną polecenia od wykonania ocieplenia budynku (preferowana wełna) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 17.03.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Bry. Draze temat swojego podatku... Szukam ustawy podatkowej w jej brzmieniu przed 1 stycznia 2002. Ma ktos?W PIT-D powoluja sie na nia w punkcie D.3. PozdroJay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 18.03.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Jayer poszukaj tu:http://isip.sejm.gov.pl/prawo/index.html tu jest wszystko prawne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agasza 18.03.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Czesc kochani, tu znowu Guliwerowa zona... sniegi i mrozy puscily, ruszylismy z kopyta, robota pali sie doslownie w rekach ekipy ze az furczy. Termin ustlony 1 lipca! Ciekawe ile zdazymy zrobic, ha! Sluchajcie, poszukuje wzoru umowy na okna, mozecie sluzyc pomoca...?? Bede bardzo wdzieczna. Pzdr wszystkich Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 18.03.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Sylvia, juz szukalem. Nawet napisalem do nich i o dziwo dostałem odpowiedz: Nie mamy wersji ustaw na konkretne daty i przedziały czasowe. Szukam dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 18.03.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 No to może tu napisz: http://e-prawnik.pl/, albo tu:http://wideofilm.internetdsl.pl/prawo/xxx ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.03.2005 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Jakbyscie ich widzieli, to przypomnijcie im ile robot juz maja dzieki mnie z WG na czele... A u mnie będą pod koniec Marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 19.03.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 Senks Senser. Juz zalatwilem. Jakos sie udalo. Z p. Wojtkiem to jak zawsze spedzilismy sobotnie przedpoludnie . Efektem staran jest dzialajaca pompa do DGP na poddaszu. Pozdro Jay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.03.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 A my dziś wybraliśmy się na działke celem obejrzenia włości po zimie... Katastrofa to chyba lepsze słowo.. droga pełna dziur (jak to po zimie), kawałek dojazdówki to akurat dla auta z napędem na 4 koła (ale akurat tego było ok 100m). za to działka koszmar tu i ówdzie stojąca woda, tam gdzie nie stoi to lekko chlupocze pod nogami. w drodze powrotnej oglądalismy mijane działki z domami i bez ... i wiecie co? doszlismy do wniosku ze ta nasza aż tak źle nie wygląda... bo niektóre działki to miały całe podwórkko zalane- nawet większość mijanych bym śmiała twierdzić... pocieszcie mnie ze to nie wygląda tak źle.... A u was jak teraz wyglądają wasze działki? a dodam że w grudniu była sucha i w listopadzie i w styczniu było ok... Sylvia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts