Jayer 20.03.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 No u nas jest niezle. Z 1700 m2 dzialki 250 zajmuje dom, a ponad 800 jest pod woda... Np. od ulicy to pod woda jest ok. 150 mb drogi. W piatek przewozilem jakis kredens zdobyczny, to brame otwieralem stojac na przyczepce . Potem zbudowalem sciezke zdrowia i jakos mozna wejsc do domu. Zastanawiam sie ile tej wody co stoii na podworku wpada do 'szczelnego' szamba. Pozdro Jay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 21.03.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 A u nas suchuteńko, ale trudno się dziwić skoro ziemia to piach lub piach i żwirek trochę głębiej. Idealne podłoże. Na drodze gminnej około 100 metrów to brzydkie błotko, ale na razie jakos dalo się przejechać. Łąki wokół też suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 21.03.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Jejku, naprawdę? Czyli domek Marzka jest po drugiej stronie ulicy Radońskiej/Lazurowej? Jeśli tak, to dzieli nas nawet rzeczka ula Cześć! Znowu trochę nie nadążam za sprawdzaniem strony. Ale Senser mnie wyręczył, bo przecież był na naszej działce. Dokładnie, to nasza działka jest jakieś 100 m od Radońskiej (teraz Lazurowej), ok. 300 m za znakiem koniec Grodziska początek Odrano Woli. To jest tuż przed zakrętami jadąc w kierunku nowego cmentarza. W tym tygodniu kończą nam płytowanie G-K. Góra już prawie zrobiona, jeszcze trochę na dole (tam też będzie g-k w kuchniach, wiatrołapach, korytarzu i pomieszczeniach technicznych). Przesunąłem, na po świętach, wykonanie pierwszej warstwy wylewek. A teraz z innej beczki. Kto ma aktualne informacje na temat szkolnictwa w Grodzisku. Może jakieś opinie. Bo my przymierzamy się do zapisania dziecka do I klasy już w Grodzisku. I wciąż nie wiemy co wybrać. Może jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.03.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Marzek duzo informacji o jakości szkolnictwa jest na stronie grodziskajesli chodzi o punktyy na egzminie końcowym w klasie 6 to Sp 2 i SP6czyli http://www.szp2.enter.net.pl/ lub http://szkolanr6.w.interia.pl/ pozpostałe maja niższe ilości punktów... ale najlepiej zobaczyć sobie ich strony internetowe... moje bede chodizć do Sp nr 2 w MIlanówku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 21.03.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 A ma ktos informacje na temat Podstawowej Szkoły Społecznej nr 23 w Grodzisku Maz. na ul. 3 Maja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.03.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 A ma ktos informacje na temat Podstawowej Szkoły Społecznej nr 23 w Grodzisku Maz. na ul. 3 Maja? Akurat ona jest bardzo blisko mnie...to będą informacje wyłącznie zasłyszane od kobiety, która dość dobrze zna te sprawy w grodzisku...pomimo że płatna to ona wcale (ale to podobno) nie jest najlepsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.03.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 potwierdzam mam koleżnkę która tam uczyła i zrezygnowała bo było źle... wybrała prywatną podstawówke w Milanówku- w porównaniu z Grodziskiem wysoki poziom średnia z ostatnich lat z egz szóstoklasisty to około 34 pkt na 40 punktów... a ponoc warunki z ZE już do mnie idą ciekawe kiedy dojdą... Sylvia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 22.03.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 halo a reszta zasnęła?czy już wybyła na święta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 22.03.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Sylvia, z Pruszkowa do Ciebie to moga isc pare miesiecy. Moja umowa idzie juz 4 m-ce... A propos szkol, to osobiscie polecam szkole KIKowska w Podkowie Lesnej. Pzdr.Jay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 22.03.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Jay ty mnie nawet nie denerwuj (ujęte cenzuralnie)... ja juz na nie czekam 2 miesiąc... i jak w pon zadzwoniłam to po raz pierwszy sie dowiedziałam ze juz poszły... a ty mi mówisz ze jeszcze se poczekam??? "uwielbiam" monopolistów... toz ja nie zacznę wczesniej niz za 3 lat w takim tempie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 22.03.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 toz ja nie zacznę wczesniej niz za 3 lat w takim tempie... Ale jaka oszczędność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 22.03.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Toz ja nic temu nie winien. Ani poradzic na to nic nie moge...Podpisalem umowe znacznie wczesniej niz w grudniu i do dzis mam taryfe budowlana i niezaplombowana szafke w ulicy. PzdrJay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.03.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 witam UWAGA kto musi nawiezc gruzu troche(no pare wywrotek pewnikiem bedzie) no i niejestem jescze pewna tak na 100% ale moge przyjac ze od polowy kwietnia bedzie rozwalana spora hala jezeli bede miala taka mozliwosc rozdysponuje gruzem miedzy nasza grupe, niczego nieobiecuje na 100% , bede miala dostep wiec warto sprobowac wiec prosze wpisywac swoje potrzeby (np.lista) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 22.03.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Ja bym się pisał na dwie wywrotki!Tylko pytanie.Jak z transportem? Jeśli firma rozbiórkowa to za ile?Czy dojadą do mnie?Jaki to gruz?? Takie pełne cegły i kawały muru?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 22.03.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Victoria! Super, że śledzisz ten wątek! Myślałam, że nie bywasz tu często, a tu miła niespodzianka! Z ogromną radością przyjęłabym gruz, ale wyobraźcie sobie, że jest to zabronione! Podobno można zwozić na działki tylko ziemię i piach. Dziś byłam w Melioracjach, aby ustalić co mi wolno, a co nie, bo granicę jednego boku wyznacza rzeczka do której w naszych przymiarkach miałaby spływać wodą z działki i chcieliśmy ten drenaż i podniesienie terenu uzgodnić wcześniej z Melioracjami. No i tam dowiedziałam się, że nawożenie gruzu jest zabronione i że częste są donosy ze strony sąsiadów, tak więc trzeba sobie takie nawózki odpuścić. I przy tej okazji dziękuję też Bobo30. To dla mnie potworna informacja, ale prawo jest jakie jest i nie ma rady. Szukam więc ziemi i piachu. A dla pocieszenia Sylvii, to zrobię to następującymi słowami: zapraszam Cię na swoją działkę. Nie zapomnij tylko o stroju kąpielowym, ewentualnie rybackich kaloszach i o doubezpieczeniu. Ja natomiast będę miała przygotowane oświadczenie, które tylko popiszesz, że wchodzisz na własne ryzyko! I jak? Cieszysz miskę? Poważnie! Nasze piękne lodowisko zamieniło się w bajoro, i nie da rady nawet wejść... A może urządzimy sobie u nas Wilkanocną wojnę na błotko? xxx ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 22.03.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Chetnie pisalbym sie na jedna wywrotke takiego gruzu. Potrzebuje troche na droge. PzdrJay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 22.03.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Zaraz, zaraz charpagany! spokój! Ula, to o czym piszesz, to pewnie dotyczy wyłącznie działek....i to pewnie działek takich jak twoja...czyli przy rzeczce...ja akurat myślę o drodze dojazdowej...która to jest nawet gminną...ale jeśli ja się nie postaram...to gmina ma to głębiej niż w d...pie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 22.03.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Zgadza się Senserku, ten zakaz dotyczy działek, ale nie tylko zlokalizowanych przy rzeczce, ale dosłownie wszystkich.xxx ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 22.03.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Zgadza się Senserku, ten zakaz dotyczy działek, ale nie tylko zlokalizowanych przy rzeczce, ale dosłownie wszystkich. xxx ula To w sumie ciekawe...jakkolwiek nie ma przeciwskazań co do dróg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 22.03.2005 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Senserku, bo droga nie jest Twoja ino gminna. Tam gmina tez pewnie nie moze wysypywac gruzu. Jednakze, na pewno nikt Ci nic nie powie jesli to zrobisz. Mysmy juz raz tak z sasiadem zrobili. To nawet pomagal nam gosc z gminu, jak dostac tanio taki material . Pzdr Jay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts