Senser 29.05.2005 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Jayer...z tą nazwą to chyba nie pilili do ciebie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 30.05.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 hmm. Nie mam pojecia, gdzie moze byc ul. Gilewicza . Gilewicza, to ta pierwsza w lewo ulica, jadąc od strony Grodziska. Przed pałacykiem i za przystankiem autobusowym. Wszak nazwy ulic mamy niecaly rok. Na razie nauczylem sie gdzie jest Polnej rozy czy Polnych kwiatow . A my bedziemy mieszkac na ul. Jemiołowej. No tak, Jemiołowa, nie Jaśminowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 30.05.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 MarcinX, no teraz to juz wiem Czasami tamtedy do siebie jezdze. Senser, co ciekawsze, nigdy w zyciu nie widziałem tam jemioły . Juz lepiej byloby wikliny albo cos w tym stylu . Pozdrowienia z Lodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 30.05.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Cześć! Inspektorat Nadzoru Budowlanego znajduje się na ulicy Dalekiej 11 (co znacza, że na stronie Grodziska nie uaktualnili jeszcze danych ). Dziś złożyliśmy wniosek o pozwolenie na budowę! Od razu zrobiło mi się raźniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.05.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 A umnie...czasu braknie żeby cuś tu naskrobać... Wiem tylko, że Włodek się chwalił że mu pietruszka ładna urosła ale pory to nie za bardzo... W każdym bądź razie są już wszystkie otwory....elewacja czeka na domknięcie...jak na razie to chałupa będzie lepiej wyglądała zewnątrz niż wewnątrz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 30.05.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Czy ktoś podał nowemu koledze numery do pana Wojtka Grabarka? (elektryka) Jak nie, to ja mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 31.05.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Czy ktoś podał nowemu koledze numery do pana Wojtka Grabarka? (elektryka) Jak nie, to ja mogę. Melduję, że dostałem i to w kilku egzemplarzach Nawet już jestem umówiony. Dzięki jeszcze raz. Mam już też chyba hydraulika, pozostały tynki wewnętrzne, ekipa Sensera zajęta jest aż do sierpnia. Może macie innych fachowców? No i jeszcze jedno - będę potrzebował kierownika budowy - znacie kogoś niedrogiego (głównie do formalności)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 31.05.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 no to dostałam odpowiedż odmowna z ZE oficjalną -pisemną... jak najszybciej jade podpisać umowę i do razu wnoszę odwołanie od terminu umowy... a potem zostaje już tylko URE jak an razei to wszystko wygląda na to, że za rok nie zacznę ...bo skończyłabym zanim mi prąd dadzą... pańswto w państwie sie znalazło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 31.05.2005 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Sluchajcie, czy ktos ma moze jakis namiar na czlowieka, ktory robi badania geotechniczne? Mam byc w sierpniu na 5 dni i moze kurcze cos by sie ruszylo chociaz troszke... I moze jeszcze hydraulika? Ktory pomoglby z pompa do studni, bo juz sie calkowicie pogubilam, czy ja sie wrzuca do studni i zostawia, czy montuje w domu czy jak! Ciagle mi ktos (kto sam malo wie) mowi cos innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 31.05.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Ewka ja miałam badanie z geotestu... http://www.geotest.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 31.05.2005 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Dzieki serdeczne! Mozesz napisac, jakie maja stawki? Bo na ich stronie nie znalazlam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 31.05.2005 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Witam. Kiedys raz tu sie pojawilem, ale z braku czasu (a i z tego powodu, ze na razie na mojej dzialce nic sie nie dzieje) to zniklem. Co do nazw ulic to chcialbym poinformowac, ze na stronie Grodziska jest mapka z nazwami ulic rowniez innych miejscowosci w gminie - m.in. w Opypach. To ja sie moze pochwale, ze moja dzialeczka znajduje sie w Opypach w okolicach skrzyzowania ul. Gilewicza i Polnej Rozy. Patrzac na mapke - tam gdzie sie zaczyna row melioracyjny idacy rownolegle do ul. Jabloniowej. MarcinIKS powinien wiedziec - w sumie widzial te dzialeczke jakis rok temu, jak Go poprosilem, zeby spisal mi numery telefonow dzialek na sprzedaz Co do moich zamierzen budowlanych - moze krotko je scharakteryzuje - w tym roku studnia + ogrodzenie + sadzenie zywoplotu oraz walka z ZE A dalsze etapy budowy - wszystko w rekach ZE Teraz na forum juz bede czesciej bywal, pozdrawiam Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 01.06.2005 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Witam kolejnego sasiada Z tego co widze to Twoja dzialka to jest gdzies obok takiego domku-reklamy konstrukcji szkieletowych? No to bedziesz bracie codziennie rano do mnie wpadal na kawke . W tamtym miejscu to o ZE sie nie boj. To juz cywilizowana okolica pod tym wzgledem. A calkiem niedaleko (ok 2 lat) to moze nawet bedziesz kanalize mial. Pozdr J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 01.06.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Witam kolejnego sasiada Z tego co widze to Twoja dzialka to jest gdzies obok takiego domku-reklamy konstrukcji szkieletowych?J O ile dobrze kojarzę nicka Wookasha to masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starn 01.06.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Odpowiedz dla EWAK39w zasadzie z ta pompą to jest tak że można pompę zamontować w studni tzw.(zatapialną) a zbiornik hydroforowy w pomieszczeniu w którym nie występują ujemne temperatury.Plusem tego rozwiązania jest cisza i możliwośc ujęcia wody z poziomu niższego niż 8 m.Wadą możliwość że jak Cię nie będzie to pompa sobie może "zniknąć",i cenowo ciut drożej niż zintegrowany zestaw hydroforowy.Druga możliwość to zamontowanie pompy ze zbornikiem w domu,wady hałas.no i ograniczenie wynikające z konstrukcji pomp czyli zasysają samoczynnie do 8m (pod warunkiem że jest samozasysająca)inaczej trzeba ją zalac a na smoku ssącym zamontować zawór zwrotnyTo tyle jeżeli ma być zaopatrywany w wodę dom.Jak by Ci chodziło tylko o podlewanie ogrodu to skłaniał bym sie do zatapialnej z wyłącznikiem cisnieniowym i wyjsciem(kranem )na studni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 01.06.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Witam kolejnego sasiada Z tego co widze to Twoja dzialka to jest gdzies obok takiego domku-reklamy konstrukcji szkieletowych? No to bedziesz bracie codziennie rano do mnie wpadal na kawke . W tamtym miejscu to o ZE sie nie boj. To juz cywilizowana okolica pod tym wzgledem. A calkiem niedaleko (ok 2 lat) to moze nawet bedziesz kanalize mial. Pozdr J Zgadza sie z ta reklama konstr. szkieletowych. Moja dzialka graniczy (jest z tylu) z dzialka gdzie jest ta reklama. Co do kanalizy - wiem,wiem Co do ZE - narazie czekam na wypis i wyrys z planu zagosp. i uderzam z wnioskiem. Ale niestety nie jest to takie proste z mediami - moja dzialeczka jest oddzielona od ul. Gilewicza/Polnej Rozy rzedem dzialek, przez ktore zadnych przylaczy nie puszcze, a w ul. Jabloniowej jeszcze media sie nie pojawily. No ale to pewnie kwestia czasu. Kanaliza wiem, ze tez bedzie biegla w tej ulicy. No nic, na razie szukam projektu, ale jakos ciezko cos znalezc ciekawego. A kolega to z ktorych okolic ? pozdrawiam Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.06.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 wookash no to trzymam za Ciebie kciuki ja jutro jade podpisac umowe z terminem III 2008 a potem pisze dowołanie od razu... daj znać jak ci poszło.. a po co Ci wyrys z planu ? mi nie kazali oddawać? w ogóle to po co jest wyrys z planu zagospodarowania? Ewka wysłałam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 01.06.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 sylvia, wlasnie dostalam, dzieki serdeczne! starn, dzieki, bardzo wyczerpujaco! Teraz musze pomyslec, co lepsze i latwiejsze w eksploatacji, w zwiazku z sensowna uwaga, ze pompy nog dostaja jak sie o nie nie dba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qura 01.06.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Mieszkacie w tych rejonach, więc pewnie dobrze się orientujecie w cenach. Czy warto kupić nieuzbrojoną (w pobliżu jedynie prąd, w przyszłości prawdopodobnie wodociąg) działkę budowlaną 1500 m2 w okolicach Książnic za 40 tyś zł.? W sąsiedztwie kilka nowych domków.Ile was kosztowały działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 01.06.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 wookash no to trzymam za Ciebie kciuki ja jutro jade podpisac umowe z terminem III 2008 a potem pisze dowołanie od razu... daj znać jak ci poszło.. a po co Ci wyrys z planu ? mi nie kazali oddawać? w ogóle to po co jest wyrys z planu zagospodarowania? Ewka wysłałam na priva A wiesz, ze nie wiem. Bralem wypis, to tak przy okazji wzialem od razu wyrys. Co do ZE - az sie boje slyszac takie rewelacje No coz, zobaczymy - o terminie jaki dostalem dam znac. Aha, czy ja rowniez moglbym prosic o jakies wskazowki cenowe co do uslug geotestu ? pozdrawiam Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts