rob10 14.06.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 sylvia1 sorki chodziło dopiero o złożenie wniosku. Warunki mają byc ponoć do 2 tyg. Z tego co już przeczytałem na forum to ZEWT Pruszków nie ma zbyt dobrej opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanna w 14.06.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Witam serdecznie ! Czy ktoś z Was mógłby mi polecić dobrych tynkarzy ? Właśnie mój umówiony wydłużył mi tak rozpoczęcie prac, że nie mogę tak długo czekać. Chodzi o tynki zewnętrzne mineralne. Dziękuję z góry i pozdrawiam Wszystkich forumowiczów z Opyp ! Hanna W Rozumiem, że chodzi o tynk systemowy...pytanie czy na wełnie czy na styropianie?? Mam sprawdzoną...co prawda nie tanią...ale elewacja w ich rękach i gwarantowane cudo... Cześć Senser ! Ja mam mur 3-warstwowy ceramiczny: cegła+styropian+cegła, także tynk będzie kładziony bezpośrednio na mur. Hmmmm??? Pozdrawiam Hanna W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 14.06.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 To w tym temacie ci nie pomogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 14.06.2005 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 MAPA!!! Może tak będzie łatwiej... Ponieważ moje starania co do znalezienia jakiejś inszej "lepszej" mapy jakąś nie idą za specjalnie...to może odświeżę sprawę na starej mapie... Ale, żebym to może jakąś łatwiej/sprawniej/szybciej ogarnął temat to proponuje takie rozwiązanie... Każdy nie napisze do mnie mejla (nie wiadomość prywatna) z prośbą o wysłanie zdięcia. Ja w mejlu zwrotnym wyślę zdięcie z mapą, tam każdy za pomocą choćażby zwykłego Paint-a niech postara się wyedytować to zdięcie i postawić w miejsce swego domu czerwoną kropkę (przed jej postawieniem proponuje powiększyć zdięcie, tak aby się nie okazało, że wasz "dom/działka" na dużym zdięciu nie zajął pół gminy Tak zapisane zdięcie (zapisz jako) proszę ponownie do mnie odesłać i podpisać nickiem z forum. Tak będzie mi łatwiej wszystkich was nanieść... W Win XP sprawa jest jeszcze prostsza... Można użyć ikonki po podwójnym kliknięciu zdięcia drugiej od prawej (na dole) i po prostu "namazać" kropkę ze swoją nieruchomością... Ci którzy będą mieli problem zrobię to indywidualnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 15.06.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Bobo zyczę szybkiego powrotu do zdrowia Rob no ja nie wiem czy 2 tyg ja czekałam 2 mies obecnie stoje przed dylematem budowac w 200 6 i liczyć an ot że skoro powiedizlie zę kompleksowo beda zakładac prąd w 2007 to podłączą czy na to nie liczyć i zaczynac w 2007? skłąniam sie ku wersji nie liczenia... bo jesli zacznę w 2007 to jest szansa zę jelsi dadza mi prąd opieor w 2008 to odm pusty nie będzie stał i czekał na prąd... a tak gdybym zaczeła za rok na agregacie to istnieje takie ryzyko... i tak zmaierzams kargę do URE wysłać... a co mi tam nie chcą ropzatrzyc odwołania bo podpisałam umowe to napisze sakrge ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob10 15.06.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 sylvia1 to mnie przeraziłaś! Już złożyłem w ZEWT w Pruszkowie i powiedzieli, że do 2 tyg. otrzymam warunki techniczne do placu budowy. Przeglądając posty dot. ZE obawiam się, że w sprzyszłości też będę pisął do URE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 15.06.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Senser – miałem zapytać się, czy to żółciutkie cacuszko to Twoje. Dość długo nie przejeżdżałem przez Musuły i jak zamiast zwykłej cegły zobaczyłem sympatyczny tynk – straciłem pewność, czy to aby na pewno Twoja posiadłość, ale na załączonym obrazku przekonuję się, że tak. Czy pamiętasz jakie to kolory wybrałeś na tynk (szukamy także w żółciach i analizujemy różne odcienie, a Twój całkiem nam się spodobał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 15.06.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Senser – miałem zapytać się, czy to żółciutkie cacuszko to Twoje. Pewnie, że moje Dość długo nie przejeżdżałem przez Musuły i jak zamiast zwykłej cegły zobaczyłem sympatyczny tynk – straciłem pewność, czy to aby na pewno Twoja posiadłość, ale na załączonym obrazku przekonuję się, że tak. Dokładnie moja...poprzednia strona tego wątku i tam masz całą galerię fotek... Oj tak...coś w tym jest...na cudzej ścianie się podoba....ale samemu ciężko wybrać Czy pamiętasz jakie to kolory wybrałeś na tynk (szukamy także w żółciach i analizujemy różne odcienie, a Twój całkiem nam się spodobał) Pewnie, że pamiętam...pół roku studiowania...elewacja leży ze dwa tyg... zapomnieć nie sposób... Terranova: elewacja: 140D opaski 140C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 15.06.2005 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Kto się piszę jescze do mapy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boni 16.06.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Ja z inną sprawą. Mam do oddania piach z wykopu, jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob10 18.06.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 Tak na wszelki wypadek przypominam się do mapy. Choć mnie Senser napewno zapamiętałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.06.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 Tak na wszelki wypadek przypominam się do mapy. Choć mnie Senser napewno zapamiętałeś. Bez podania swego adresu e-mail nic nie zdziałamy...tak jak to dokładnie opisałem....na mapie (nie tej z linka) już pojawiła się kolejna osoba i mapa czeka na dlaszą obróbkę...was samych leniuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.06.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 a ja mam wykoszona działke i usunięte niepotrzebne drzewka.. extra... teraz to mi sie prawie pole golfowe zrobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.06.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 A czy ktoś z was wie, gdzie tu w naszych okolicach można kupić jakieś tanie i ciekawe/ładne tujki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 22.06.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Witam wszystkich To mój debiut na forum jeżeli chodzi o posty, ale cierpliwie przeczytałem cały wątek. "Prawie" mamy działkę w Osowcu (od strony Józefiny przy ul. Szkolnej) pozostał mały szczgół - zapłacić za nią Pozdrawiam wszystkich sąsiadów i mam nadzieję że czasem wspomożecie nas doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 22.06.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 OOO Boże, cały wątek???!!! Toż to tytaniczna praca!! Ja bym się już tego raczej nie podjął!! A i miło, że zadebiutowałeś w naszej grupie Gdzieś i kiedyś musi być ten "pierwszy raz".... A sąsiadów i tych bliższych i dalszych na pewno znalazłeś...w Osowcu co najmniej kilku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 22.06.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 A czy ktoś z was wie, gdzie tu w naszych okolicach można kupić jakieś tanie i ciekawe/ładne tujki?? Jak się jedzie z Warszawy po lewej stronie jest duża szkółka. To jest gdzieś przed Kaniami a za Pruszkowem. Charakterystyczne jest że naprzeciwko (po prawej, na wysokości świateł) jest taki spory mur z cegły. A czy tanio to nie wiem. Ja tam kupowałem swierki w tamtym roku. Cena wydawała się OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 22.06.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 A czy ktoś z was wie, gdzie tu w naszych okolicach można kupić jakieś tanie i ciekawe/ładne tujki?? Hej Senser W Józefinie zaraz za szkołą (jadąc od katowickiej) jest dość spora szkółka na pewno coś wybierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 23.06.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 A czy ktos moze wie, gdzie w okolicy mozna zbadac jakosc wody ze studni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.06.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 A czy ktos moze wie, gdzie w okolicy mozna zbadac jakosc wody ze studni? Ja już badałem swoją... W SANEPID w Grodzisku Maz. Mieści siew bud. Szpitala przy ul. Dalekiej 11. Koszt badania full 150,00 zł Lepiej zadzwonić...bo nie w każdy dzień można oddać wodę (nie można na Weekend, żeby nie stała...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts