Senser 04.09.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 A u nas...ciężkie prace budowlane, malowanie, gres na podłodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S-K-K 05.09.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Witam wszystkich na tym forum. Od pewnego czasu przymierzając się do budowy z zainteresowaniem śledzę wątek. Wczoraj postanowiłem poszukać kontaktów do kierowników budów i w tym celu zrobiłem objazd po budowach w okolicach Grodziska. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi, ale okazało się, że co najmniej na 60% placów nie ma żadnej tablicy, na kolejnych 15% jest ona niewidoczna bez użycia lornetki lub rozwalona. 15% ma napisy zmyte, a tylko z 10% tablic można cokolwiek przeczytać. Dochodzę do wniosku, że to jest działanie celowe, żeby nikt obcy nie podbierał inwestorowi wykonawcy, czy kierownika . Biorąc pod uwagę, że tablicę trzeba kupić, to z pewnością każdy z Was ją ma/miał. Skoro nie stoją one na placu, to widocznie mają jakieś lepsze zastosowanie? Jakieś pomysły? Chętnie skorzystam Czy możecie przy okazji zarekomendować jakiegoś kierownika z Grodziska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 05.09.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Bogus, poproszę o namiar na glazurnika, cena ma mniejsze znaczenie, najważniejsze, aby znał sie na robocie, był solidny i uczciwy, łazienki będziemy robili dopiero późną jesienią lub nawet zimą Napisałem na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 06.09.2005 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 no to dostałam odpowiedż odmowna z ZE oficjalną -pisemną... jak najszybciej jade podpisać umowę i do razu wnoszę odwołanie od terminu umowy... a potem zostaje już tylko URE jak an razei to wszystko wygląda na to, że za rok nie zacznę ...bo skończyłabym zanim mi prąd dadzą... pańswto w państwie sie znalazło... witam, ja z takim malym pytankiem - jak to sie wszystko zakonczylo ? niestety dzisiaj dostalem propozycje umowy (po prawie 1,5 mies. od zlozenia wniosku) z terminem realizacji 08.2008 i troche mnie to wkurzylo. Ogolnie zrobilismy sobie zalozenie, ze budowa zacznie sie i skonczy w 2007 r. i sadzilem, ze akurat jakby zalozyli mi prad w 2007 to niebyloby zle. Ale 2008 - to troche burzy nasze plany Napisz jak mozesz, do kogo pisalas i co udalo Ci sie wywalczyc pozdrawiam Wookasch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 06.09.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Hej ! Tu sąsiadka z zaprzyjaźnionej grupy Wawer Jestem na etapie poszukiwań ekipy do stanu surowego. Może ktoś z Was ma ekipę godną polecenia? Start budowy na wiosnę. Bardzo proszę o namiary na priv. Pozdawiam, Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 06.09.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Witam wszystkich na tym forum. Od pewnego czasu przymierzając się do budowy z zainteresowaniem śledzę wątek. Wczoraj postanowiłem poszukać kontaktów do kierowników budów i w tym celu zrobiłem objazd po budowach w okolicach Grodziska. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi, ale okazało się, że co najmniej na 60% placów nie ma żadnej tablicy, na kolejnych 15% jest ona niewidoczna bez użycia lornetki lub rozwalona. 15% ma napisy zmyte, a tylko z 10% tablic można cokolwiek przeczytać. Dochodzę do wniosku, że to jest działanie celowe, żeby nikt obcy nie podbierał inwestorowi wykonawcy, czy kierownika . Biorąc pod uwagę, że tablicę trzeba kupić, to z pewnością każdy z Was ją ma/miał. Skoro nie stoją one na placu, to widocznie mają jakieś lepsze zastosowanie? Jakieś pomysły? Chętnie skorzystam Czy możecie przy okazji zarekomendować jakiegoś kierownika z Grodziska? a prppos, gdzie taka tablicę mozna kupić? i czy jest droga a jeśli tak, to czy można kupic używaną???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 06.09.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Ja kupowałem w markecie budowlanym. Nie pamiętam już dokładnie ale coś koło 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 06.09.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Prawie w każdym większym składzie budowlanym można taką tablicę nabyć. Ostatnio to nawet widziałem coś takiego w składzie na rogu jak się skręca na Nową Wieś jadąc od strony Pruszkowa. pozdr.Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 06.09.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Witajcie, A u mnie malowanie wnętrz na całego - obecnie ściany a na koniec 2 warstwy lakieru na podłogi. Niestety pierwotnie założony termin przeprowadzki 17.09 już jest nieaktualny, głównie ze względu na brak mebli kuchennych. Kolejny to 24.09 - choć to też jeszcze nie jest pewne na 100% - wszystko zależy od Studia mebli kuchennych. Poza tym nie wiedziałem, iż są takie problemy z drzwiamy wewnętrznymi - toż to horror - 6-7 tygodni czas oczekiwania. CHoć tutaj nie jest to element krytyczny - bez drzwi wewnątrz można przecież mieszkać Podpowiedzcie proszę, gdzie warto kupić sprzęt AGD? Dopiero zaczynam batalię z wyborem pozdr. Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 06.09.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Tommi, a synka wozisz do zerówki w Nowej Wsi, czy tam gdzie mieszkasz? a jeśli w Nowej Wsi, to jakie pierwsze wrażenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 06.09.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 a skąd najbliżej ode mnie (granica - nowa wieś) wziąć koparke do zdjecia humusu?może ktoś wie?może Tommi?a może ktoś inny mi doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 06.09.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Wookash nijak sie nei zakończyło tzn poprosiłam o zmien terminu i zgode na samodzielny projekt łacza -nie wyrazili zgody. wiec podpisałam umowe i napisałam pismo o zmiane terminu bo w poprzednim pismie zazanaczyli ze beda kompleksowo realizowac prad w 2007 ale też sie nie zgodzili wiec pozostaje mi czekanie... do amrca 2008 a czy cos do tego czasu sie nei zmeini .. zobacyzmy obecnie jestem na etapie zwątpienia czy keidykolweik uda mi sie ten dom postawic ale to całkiem inna historia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 07.09.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Tommi, a synka wozisz do zerówki w Nowej Wsi, czy tam gdzie mieszkasz? a jeśli w Nowej Wsi, to jakie pierwsze wrażenia?? Asiu, synka dowoże do Nowej Wsi, wrażenia jak najbardziej pozytywne. Co do koparki, 2 domy za mną (róg Poprzecznej i chyba Podleśnej) jest sąsiad co ma kilka koparek. Sam korzystałem z jego usług, np. wykop pod szambo, karczowanie drzew na działce. Na pewno warto spróbować - jak chcesz telefon to wyślę na priva, ale może warto samemu się przejść i pogadać. Powiem Ci tylko, że u mnie wartwa humusu była tak niewielka, że ekipa zebrała to po prostu łopatami i taczkami wywiozła w kąt działki. pozdr. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 07.09.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 sylvia1 dzieki za odpowiedz, chociaz liczylem, ze cos zalatwilas i cos podpowiesz, jak to zrobic. planowalismy budowe w 2007, ale to troche bez sensu, zeby czekac potem jeszcze rok na prad no nic, teraz ja bede probowal uderzyc jakos do ZE pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 07.09.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 u nas było tak: załatwilismy w ZE Pruszków ale to Mars się nie zgodził na przyspieszenie terminu... a w ZE jest pare osób z któymi mozna pogadac mi sie nie udało choc ponoć w Pruszkowie wszystko było załatwione na ok (tzn wystawili opinie o opłacalnosci inwestycji i ze mozna przyspieszyć) niestety obecnie wszystko idzie przez centrale na Marsa i to oni mi podłozyli... moze będe miała ten prąd w 2007 a moze nie zobaczymy...daj znac czy ci się coś udało załatwić ajkby cos to łap mnie na gg a koleznaka w Odrano woli też załatwiała i ma prąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 07.09.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 bogus dzięki do malujących sie ile płacicie za m2 i co to obejmuje? u mnie na budowie w porywach do 3 ekip, a ja parę dni przeleżałam w szpitalu, na szczęście na razie jest nieźle robi sie poddasze i podbitka, a już za 2-3 dni tarasy i malowanie elewacji, zaraz potem uruchomienie co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 08.09.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Witam wszystkichPowoli zaczynam swoją przygodę budowlanąMam działkę w GrodziskuCzy moglibyście podzielić się informacją kto robił Wam adaptacje projektu?Byłem już w Ław-budzie w Grodzisku, ale chciałbym mieć jakieś porównaniePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 08.09.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 do malujących sie ile płacicie za m2 i co to obejmuje? Bobo, U mnie malują kuzyni, więc nie będę tutaj podawał żadnych cen, bo to nie będzie miało żadnego odniesienia do rzeczywistości. A malują tyle, ile potrzeba, czyli jak gdzieś przebija to malują kolejny raz. No i oczywiście wszystkie kanty na poddaszu są akrylowane, dziurki/ubytki gipsowane, etc. - po prostu na gotowo pozdrawiam serdecznie Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 08.09.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 bobo30 Dzięki za namiary na ekipę, jesteśmy po pierwszym spotkaniu i czekamy na wstępną wycenę. Pan Kramek wydaje się konkretny i znający na rzeczy a do tego bardzo sympatyczny. Jeżeli nie masz nic przeciwko bardzo chętnie byśmy sie z Tobą spotkali (ja i moja żonka) i porozmawiali na temat budowania . Wstepny termin to przyszły weekend. Jeżeli chciałabyś się podzielić doświadczeniami to napisz na priva jak możemy się skontaktować i konkretnie umówić. Dzieki jeszce raz Pozdrawiam Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.09.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Oj Bobo, Bobo...to była prowokacja ze strony Tamlina ty chyba masz niewiele powiedzenia na temat budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts