forum_user 19.09.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 witam ufffffffffff, chyba zmeczylismy mieszkanie teraz juz raczej napewno trzeba zaczynac akcje z domem dzieki pieknej(slonecznej pogodzie bez opadow) mam zrobionych 28 studni , teraz tylko ławy i fundamenty na 2m wys i chyba bedzie mozna stawiac mury powysylalm zapytania, prossze poratujcie bo moja ekipa ktora byla uzgadniana ma problem juz na tym etapie z dotarciem na dzialke wiec juz teraz ich ........... i szukam innych chcialabym teraz zaczac to wiem ze na wiosne wejde z wykonczeniem siebie i portfela do reszty za spotkania i namiary na ekipy ///// odwdziecze sie plytkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 20.09.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Proszę o pomoc w znalezieniu ekipy do budowy garażu, najlepiej od zaraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 20.09.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 ZUD - kwota jest płynna i zależna od geodety. To on nanosi trasę przewodu elektrycznego na mapę zasadniczą w wydziale kartografii i on pilotuje sprawę w ZUD. Z tego co wiem to ZUD za każde przyłącze liczy sobie 350zł plus to co weźmie geodeta. Dlatego tak jak wcześniej pisałam warto połączyć kilka uzgodnień w jedną sprawę, bo wówczas ZUD kasuje za pierwsze uzgodnienie 350zł, a za każde kolejne 80zł. Geodeta też pewnie jest wtedy tańszy. My za 5 spraw zapłaciliśmy 1100zł, w tym były też mapy geodezyjne do celów projektowych. Victoria, Joskul - polecam moją ekipę, problem polega tylko na tym, że może nie mieć wolnych terminów. Momo to dzwońcie do prezesa i pytajcie. Dane wysyłam na konta prywatne.U nas wszystko wskazuje, że w sobotę będzie wielka...WIECHA!! Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 20.09.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 no, u mnie wczoraj pierwsze wykopki!!!! mozna powiedzieć ze marzenia ostatnich 9 lat zaczynają się ziszczać!!! puki co, mam super ceny na materiały - dla przykładu wynegocjowałam maxa za 1,71zł szt. z dowozem, czy kopanie studni bez względu na głębokość za 500zł robocizna (chociaż to może nie najlepsza cena, biorąc pod uwagę że woda sika jak u chorego na prostate.... ciekawe jak się pisze "puki"???"póki"??? nie chce mi się zajrzeć do słownika (pomyśleć że kończyłam filologie polską) - taka mała dygresja mam pytanko: gdzie najlepiej w okolicy kupić beton z gruszki z podajnikiem z certyfikatem??? najlepiej najlepszy i najtańszy( czy to możliwe??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 20.09.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Beton, może nie najtańszy, ale z certyfikatami polecam z Budokruszu.Jeśli chcesz "tanio" to na pewno bez certyfikatu (ten powiązany jest z FV)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 21.09.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Drodzy forumowicze warszawsko-okoliczni, może byśmy się w ten weekend spotkali w Lolku, bo dawno już nic ogólnostolicznego nie było? Jacyś chętni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.09.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Ooooo ogólnostoliczne dawno nie było nawet ogólno grodziskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 21.09.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 No widzisz, czyli "jest okazja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 21.09.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witam wszystkich, ale zwracam sie z pierwszym pytaniem do mieszkancow Opyp (jest ich ze dwoch ) Czy moze ktos byl w ostatni piatek na spotkanku z burmistrzem i moglby w kilku slowach powiedziec co sie dzialo ? Niestety, ale dojazd z centrum Wawy zajal mi jedyne 1h 35m i sporo sie spoznilem I jeszcze jedno pytanko do wszystkich - ktos ma moze jakies doswiadczenia z projektantami z Grodziska - Ław-Bud. Jest to biuro, ktore wspolpracuje z pracownia, ktora robila projekt powtarzalny i zastanawiam sie, czy im nie zlecic adaptacji ( i kilku przerobek) pzdr. Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 22.09.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 witam i mam od razu naglące pytanie, na wczoraj : nie wiecie gdzie w tej chwili wymieniaja stare chodniki, takie z płyt na nowe????pilnie na wczoraj potrzebuję płyt chodnikowych, pod to ze stali w fundamentach (jak to się nazywa??), i wystawił mnie do wiatru jeden kierownik włśnie takiej ekipy, wymieniającej chodniki!!!! zaczynam mieć przestoje na budowie!!!! pomyślcie!!! może gdzieś widzieliście takie płyty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 23.09.2005 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 CześćJestem na etapie uzbrajania działki i prawie sie dogadałem z gościem od wody oto jego oferta:60zł/m wodociągu (80m do zrobienia)700 zł projekt400 zł ZUD800 zł studnia500 zł inwentaryzacja (sanepid)400 zł przyłaczeCo sądzicie o tych cenach?On wszystko załatwia od warunków po odbiór przez MPWiK, ja po prostu przychodzę za 3 tygodnie i odkręcam wodę. DziekiTamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.09.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 hej a ja nieszczęśliwa nadal szukam na już dekarzy:( bobo i Tommy serdeczne dzięki za pomoc nikt nie chce robić mojego dachu pomocy!! plizzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 24.09.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Co chcesz kłaść na dachu??I dlaczego nie chcą ci go robić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 25.09.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 na dachu ma być karpiówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBINSON 25.09.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Witam Szanownych Ziomków.Mam takie nietypowe pytanko>CZy ktos z Was może coś powiedziec o "Dachprofilu" z Janek (sprzedają Plannję)? i o składzie "Zapolscy" z Wały miedzeszyńskiego?Chce kupić blachodachówkę i jestem tak zkołowany, że sam już nie wiem którą mam wybrać, a cena jest znacznie różna na tą samą blachodachówkęproszę o jakieś opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 25.09.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Ja kładłem Plannję Regolę. 100% polecam tą blachę i ten system. Dach miałem dość skomplikowany i z tego systemu tylko 5% odpadów A co do Dealera ja polecam również Dach Serwis z Podkowy Leśnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBINSON 25.09.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Dzięki Senser. Czy jeszcze ktoś krył Plannją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBINSON 25.09.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Senser, - czy podczas wyboru dostawcy blachy brałeś rówbnież Dachprofil z Janek oraz jestem ciekaw czy Dach Serwis z Podkowy ma jakąś stronę internetową i swoją ekipę dekarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 25.09.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Senser, - czy podczas wyboru dostawcy blachy brałeś rówbnież Dachprofil z Janek oraz jestem ciekaw czy Dach Serwis z Podkowy ma jakąś stronę internetową i swoją ekipę dekarzy? Dachprofil wymiękał z ceną, przyjechał nawet do mnie do domu ich handlowiec, ale rozłożył tylko ręce i powiedział, że oni nawet w takiej cenie tej blachy nie kupują... Mają bardzo dobrą ekipę do Plannji. A tu mają swoją stronkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBINSON 25.09.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 jeszcze raz serdeczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts