grotolaz 30.11.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Darek B pozdrawiam jako sąsiad (świażo dołączony da forum, choć niestety już doświadczony ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grotolaz 30.11.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Czy myślał ktoś na temat ogrzewania na pelety , albo owies pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.11.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Darek B pozdrawiam jako sąsiad (świażo dołączony da forum, choć niestety już doświadczony ) A cóż to za doświadczenia cię dopadły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaga 30.11.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 A ja z innej beczki: jak zabezpieczyć budowę na zimę???? Na co zwrócić uwagę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strazakk 30.11.2005 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Pozdrawiam Wszystkich !!!Będe budowal w Ksiazenicach okolice Grodziska Mazowieckiego w marcu 2006 roku jak na razie poszukuje elektryka ktory zrobi mi przylacze elektryczne czy ktos zna takiego z okolic ktory nie zdziera ?Wlasnie czekam na warunki techniczne nie wiem czy bede mial pozwolenie do marca a jak nie to zrobie na zagospodarowanie dzialki.pozdrawiam.Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 01.12.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Mam takiego jednego, który niestety tani nie jest, ale wart jest wydania tej kasy. Nasz murarz mówił, że widział różnie rozporwadzone instalacje przez różnych elektryków, ale ten jest najlepszy. Podobno prawdziwe dzieło sztuki. Na dokładkę pracuje (wraz z żoną) w ZE Pruszków przez co wiele może. Dziś jedziemy dać mu zatwierdzone przez starostwo projekty. A on sam je zgłosi w odpowiadającym mu terminie. Bo to jest tak, że ZE od dostarczenia mu projektów ma 3 miesiące na podłączenie. Ale Ty nie wiesz kiedy tak napawdę ono nastąpi. Może nawet za miesiąc. Do tego czasu w twoim domu musi być już rozprowadzona instalacja. Tak więc on sobie dopasuje termin rozprowadzenia instalacji w domu do tereminu wykonania przyłącza. Bardzo możliwe, że będzie nawet startował w przetargu na przyłącze naszej działki do sieci energetycznej. Jeśli chcesz telefon do niego to daj jakoś znać. Niebawem (ale może to być z naszej winy nawet w styczniu) poznamy jego ofertę i będziemy mogli podzielić się wrażeniami. ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 01.12.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 kaga, a na jakim etapie jesteś? kto może mi polecić kominkarza (obudowa raczej murowana)? Wg i Jolka moga nie odpowiadać wg niw wywiało Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.12.2005 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 A ja z innej beczki: jak zabezpieczyć budowę na zimę???? Na co zwrócić uwagę???? Jeśli masz dach, to na upartego wystarczy...ja zabezpieczyłem również otwory, żeby nie nawiewało śniegu, ale trzeba się na tym trochę natrudzić..wiatr potrafi wszystko rozwalić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaga 01.12.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 No dach mi się zamyka własnie..... Myślałam o zasłonięciu otworów, ale nie wiem czy folią czy deskami czy wszystko jedno????? Czy osłania się jakoś mury przy fundamentach????? I jeszcze jedno a propos dachów - czy jest gdzies na forum jakaś skondensowana wiedza dotycząca tego, na co zwrócić uwagę odbierając dach? Wiem, że kierowni budowy, że inspektor, że dekarze z polecenia i towar też nie z firmy "Krzak" ale jakoś mam niedosyt, że za mało wiem i co: podpiszę odbiór a potem mi się zawali.....Jakoś tak te dachy najwięcej sił ze mnie wydarły z całej budowy i troche panikuję :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.12.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Na odbiór dachu najlepsze są opady deszczu....jeśli nic ci nie cieknie to OK, drugi egzamin to topniejący śnieg....ale tego dowiesz się wtedy kiedy on topnieje...o co w zasadzie nie tak trudno teraz....Najbardziej newralgiczne punkty na dachu dla topniejącego śniegu to krokwie koszowe...zalegający śnieg potrafi nie puścić wody a ta będzie się pchać na boki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 02.12.2005 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 kto może mi polecić kominkarza (obudowa raczej murowana)? Wg i Jolka moga nie odpowiadać wg niw wywiało Was? Cześć Bobo30, Wysłałem info na priva. pozdr. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 02.12.2005 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Witajcie, Dawno mnie tutaj nie było, gdyż sporo pracy w robocie, no i w domu także jest co robić. W końcu doczekałem się drzwi wewnętrznych PORTY - właśnie się montują. Obecnie czas oczekiwania wynosi około 12 tygodni!!! Więc jeśli ktoś z Was by planował... polecam wziąć to pod uwagę. Poza tym udało się zainstalować antenę telewizyjną na dachu (oczywiście nie sam to robiłem). Moje spostrzeżenia - warto pomyśleć o tym już na etapie wykonywania pokrycia dachu - a właściwie, kiedy dach jest pokryty folią i przybite są łaty - wówczas dostęp do komina (jeśli tam planujecie to zainstalować) jest bajecznie prosty. W przeciwnym razie - tak jak to było np. u mnie - trzeba się z tym nieźle nagimnastykować - zwłaszcza przy pogodzie jaka jest teraz. A wrażenia z mieszkania w domu? Super i z każdym dniem jest jeszcze lepiej Trzymajcie się ciepło pozdr. Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 02.12.2005 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 a polećcie mi prosze kogos do tynków wewnętrznych i doradźcie jakie robić... Hej, Info wysłałem na priva. Osobiście mam cementowo-wapienne i jestem z nich bardzo zadowolony. pozdr. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 05.12.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 wg niw wywiało Was? ? Bobo, napisałaś już wniosek o zwrot VATu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.12.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 A tak w temacie zwrotu VAT-u...czy ktoś wie jak to się ma do osób korzystających wcześniej z ulgi budowlanej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 05.12.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Witajcie, Dawno mnie tutaj nie było, gdyż sporo pracy w robocie, no i w domu także jest co robić. W końcu doczekałem się drzwi wewnętrznych PORTY - właśnie się montują. Obecnie czas oczekiwania wynosi około 12 tygodni!!! Więc jeśli ktoś z Was by planował... polecam wziąć to pod uwagę. Poza tym udało się zainstalować antenę telewizyjną na dachu (oczywiście nie sam to robiłem). Moje spostrzeżenia - warto pomyśleć o tym już na etapie wykonywania pokrycia dachu - a właściwie, kiedy dach jest pokryty folią i przybite są łaty - wówczas dostęp do komina (jeśli tam planujecie to zainstalować) jest bajecznie prosty. W przeciwnym razie - tak jak to było np. u mnie - trzeba się z tym nieźle nagimnastykować - zwłaszcza przy pogodzie jaka jest teraz. A wrażenia z mieszkania w domu? Super i z każdym dniem jest jeszcze lepiej Trzymajcie się ciepło pozdr. Tommi cześć, Tommi. widze czasami jak miotasz sie po podwórku... kiedy wpadniesz do mnie? i jak ci się widzi moja chałupka???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 05.12.2005 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Vat jeszcze nie. Wnioski można składać od 1 stycznia. Nie ma chyba jeszcze tej listy materiałów do odpisania sporządzonej przez ministerstwo. Na razie mam zamiar zrobic zestawienie faktur. Do kier. bud. jeszcze nie dzwoniłam. Ale zadzwonie jutro do Urz. Skarbowego. Może juz maja jakies wytyczne. Szukam kogos do położenia paneli laminowanych (chyba to będzie na podłogach). Wg kto i za ile Wam kładł? To wywiało to na wakacjach Jakies huragany były. Taki żarcik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 06.12.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Huragany były na szczęście po naszym powrocie U mnie panele układał stolarz za 10zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 06.12.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 a jakiej firmy macie panele? dzwoniłam do Urzędu Skarbowego, oczywiście listy materiałów nie ma, będzie dopiero chyba koło świąt, no to czekamykier. bud. ma się lepiej, w poniedziałek bedę wiedziała czy może wystawiać wszelkie zaświadczenia i zrobić wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 07.12.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Mamy panele Classena, na górze "dzika wiśnia klepka" z kolekcji Wiparquet Mobil, na dole "orzech modena" z kolekcji Wiparquet Nature.http://www.classen.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts