grotolaz 12.01.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Marcin Ostrowski z firmy Bartosz będzie u nas za godzinę. Pozdro. ula I jakie wrażenia po spotkaniu? Jestem bardzo ciekawy, bo też poszukuje firmy do wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 12.01.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Z panem Ostrowskim widzieliśmy się wcześniej dwa razy, ale oba spotkania były w Białymstoku. Tym razem to on nas odwiedził, aby naocznie zobaczyć dom i ustalić miejsce pod reku, jak też obgadać sprawę wentylacji poddasza. Przy okazji poznali się wykonawca z przedstawicielem producenta. Bartosz nie ma swoich wykonawców i akurat poszukują przedstawiciela. Wrażenia mamy bardzo pozytywne. Od dłuższego czasu pewne jest, że będzie u nas rekuperator Bartosza. To jedyny na rynku reku nie potrzebujący nagrzewnicy (działającej na prąd) do likwitacji szronienia w mroźne dni. Dziś dowiedziałam się, że to zasługa długości centrali. Centrala Bartosza jest faktycznie duża ale coś za coś. Pozdrawiam, ula P.S. Dziewczyny, dzięki za miłe słowa pod moim adresem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 16.01.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Ula, Slawek, A czy cenowo sa tansi od rekuperatory.pl ? Ja sie zastanawiam nad reku, ale jakos nie widze uzasadnienia ekonomicznego przy gazie z rury...? Ale moze Bartosz sa tansi? Pozdrawiam,Rysiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 16.01.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Myślę, że cena zależy od modelu. Jeden jest tańszy, drugi droższy. Ale każdy model Bartosza działa na tej samej zasadzie, tyle tylko, że jeden jest większy, a drugi mniejszy. Nie wiem czym różnią się od siebie modele z oferty rekuperatory.pl. Ta firma od początku nie była brana przez nas pod uwagę. Zagadaj do Mariano, niech poda Ci cenę reku Bartosza pod Twój dom. Na pewno będzie tańszy niż gdybyś kupował go w Bartoszu. Mariano ogłasza się w ogłoszeniach. Nasza centrala będzie duża, bo od razu bierzemy taki, który będzie wentyował w przyszłości poddasze (czyli ok. 300m2), które przez jakiś czas będzie zwykłym strychem. Dla nas wybór uzależniony był nie od ceny, lecz skuteczności i kosztów utrzymania tego urządzenia. Będziemy także mieć GWC. A dom ogrzewał będzie właśnie gaz ziemny, czyli kocioł kondensacyjny. Pomijając fakt, że nasz dom jest parterowy i że trudno o jego dobrą wentylację, to zdecydowaliśmy się na reku przede wszystkim dla lepszego samopoczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halny3 16.01.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 witam wszystkichczy ktos z Was budowal z ekipa Pana Skawrka dzialanatym terenieja ruszam na wiosne brwinowpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 17.01.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 To jak tam w końcu z tym naszym spotkaniem?? Coś zostało ustalone?? Bo już się pogubiłem Jaka w końcu data?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 17.01.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 To jak tam w końcu z tym naszym spotkaniem?? Coś zostało ustalone?? Bo już się pogubiłem Jaka w końcu data?? No wlasnie dobre pytanie Zdaje sie ze mialo sie odbyc 14 ale chyba zabraklo organizatora Senserku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.01.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 no i mam pytanie do osob pracujacych w oswiacie bylismy disiaj w komorowie dwiedziec sie o szkole i przedszkole i tak szkola: tylko dzieci z rejonu czyli z meldunkiem sa przyjmowane do szkoly i w tym przypadku wleb biora moje plany gdzie myslalam ze od wrzesnia bede mogla dzieci-dziecko bo albo tylko do 1kl zapisac lub do 1kl i "0" przedszkole: tez nieosiagalne, bo tez sa przyjmowane dzieci z meldunkiem i trzeba by bylo niewiem gdzie wozic dzieciaki-dzieciaka kurcze czy tak jest faktycznie przeciez to szalenstwo, jezeli przeprowadze sie w polowie roku szkolnego i przedszkolnego to zadna frajda dla dzieciakow, a tak planowalam od wrzesnia wynajac jakies mieszkanko w okolicy dzialki a dzieciaki puscic juz do docelowej szkoly i przedszkola, no igdzie tu sie zameldowac tylko poto aby przyskladaniu dokumentow do placowek oswiatowych niebyc potraktowanym pernoga bo brak meldunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 18.01.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 (...) przeciez to szalenstwo, jezeli przeprowadze sie w polowie roku szkolnego i przedszkolnego to zadna frajda dla dzieciakow, a tak planowalam od wrzesnia wynajac jakies mieszkanko w okolicy dzialki a dzieciaki puscic juz do docelowej szkoly i przedszkola, no igdzie tu sie zameldowac tylko poto aby przyskladaniu dokumentow do placowek oswiatowych niebyc potraktowanym pernoga bo brak meldunku To może wynająć to mieszkanko i się w nim zameldować na pobyt czasowy (wtedy wpisuje się datę do kiedy - więc wynajmujący nie powinien robić problemów). No może będzie się bał trochę skarbówki - bo łatwiej sprawdzić że wynajmuje mieszkanie od czego podatek płacić powinien - ale to ostatecznie po prostu wyjdzie trochę drożej za wynajęcie (powiedzmy 20%). A jak masz meldunek czasowy - to chyba powinno wystarczyć do wysłania dzieci do szkoły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 18.01.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Victoria, potwierdzam że meldunek na pobyt czasowy wystarczy do wysłania dziecka do szkoły (przynajmniej tak jest w Grodzisku).Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 19.01.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Od kiedy to meldunek jest potrzebny? Jest jakas ustawa/rozporzadzenie? Cos nie moge sobie przypomniec... PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 19.01.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Odnosnie paliw... Brykiet torfowy, to sie prawdziwy robi z torfu. I dlatego nazywa sie torfowy. Zastanawiam sie gdzie u nas sa takie torfowiska, ktore moznaby w ten sposob eksploatowac . W Europie zachodniej troche tego maja. Czasem sie zdarza, ze jak tam "wydobywaja torf" to musza czesto wolac archeologow albo kryminalnych bo dosc czesto znajduja rozne ciekawe sprawy... Samo paliwo jest natomiast ciekawe. W postaci o jakiej slyszalem to dziala jak zarzace sie drewno. Daje temperature ale bez plomienia. Pomieszane z drewnem moze stanowic ciekawy duet. Ale ja tam jestem zwolennikiem Pelet. I to juz od dawna. Wsypuje w koszyk z 5 kg i pali sie wysokoenergetycznym, czystym plomieniem ze 3-4 h. BTW. I tak nie ma to jak wysuszona choinka :-) Pozdrowionka J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas0259 19.01.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 W sprawie meldunek a edukacja dzieci. Też nie mogę sobie przypomnieć podstawy prawnej. Ale może zna ją organ załozycielski, reprezentowany przez wójta Gminy Michałowice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grotolaz 20.01.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 A ja mam pytanie o kredyt, albo raczej o odbiór końcowy. Czy ktoś wie co to jest odbiór w stanie deweloperskim? W banku powiedziano mi, że im wystarcz coś takiego do akceptacji zakończenia budowy, a kierownik budowy powiedział, że do odbioru musi być wszystko wykończone na błysk. Ja chciałem wykończyć tylko część a resztę po malutku kiedys sobie zrobić, ale na taki wariant nie chcą mi dać kredytu, bo im potrzebny jest urzędowy odbiór. Z drugiej strony mówia, że inni robią w ten sposób i mają odbiór. Cy ktoś wie cos na ten temat, będę bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.01.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 A ja mam pytanie o kredyt, albo raczej o odbiór końcowy. Czy ktoś wie co to jest odbiór w stanie deweloperskim? W banku powiedziano mi, że im wystarcz coś takiego do akceptacji zakończenia budowy, a kierownik budowy powiedział, że do odbioru musi być wszystko wykończone na błysk. Ja chciałem wykończyć tylko część a resztę po malutku kiedys sobie zrobić, ale na taki wariant nie chcą mi dać kredytu, bo im potrzebny jest urzędowy odbiór. Z drugiej strony mówia, że inni robią w ten sposób i mają odbiór. Cy ktoś wie cos na ten temat, będę bardzo wdzięczny za pomoc. Sądze, że mylisz odbiór domu przez Inwestora (ciebie) a odbiorem urzędowym/formalnym przez Inspektorat Nadzoru budowlanego. A co to jest nadzór formalny to możesz sobie poczytać w tym wątku który właśnie na te potrzeby niedawno odpaliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 23.01.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Muszę się pochwalić, bo pęknę- mamy nowego domownika, ślicznego, młodego kocurka. Jakoś tak dzieci poszły w odstawkę , kocio jest jak roczne chłopię- pilnować trzeba w każdej chwili, bo pomysły ma coraz odważniejsze. Ale zabawa, lepsze od telewizora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 23.01.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Joskul, skąd masz kota? PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 23.01.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Kotka się nam spodobała na wystawie, jej synek jeszcze bardziej. Czekaliśmy grzecznie aż podrośnie, no i jest już u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob10 24.01.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Witam!Czy ktoś poleci dobregoi niedrogiego glazurnika oraz cykliniarza. Oferty poroszę na pw. Z góry dziękuję.Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vax 24.01.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 CZy ktos sie orientuje czy w naszym obrebie jest jaks wypozyczalnia metalowych szalunkow?Zamierzam na wiosne ruszyc z budowa i chcialem sie zorientowac czy nie wyjdzie to taniej niz kupowanie drewna. Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts