Ula i Sławek 31.01.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Senser, a nie martwiłeś się kciuki Ewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 31.01.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Senser, a nie martwiłeś się kciuki Ewki? Boooże Ulka, trzymać kciuki a wyklepać się to "drobna" różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 31.01.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 A ja sie ciesze, ze ktos sie zlitowal, bo juz mnie z domu chcieli wyrzucac! Buziaki i usciski dla mamy i maluszka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 02.02.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 poleccie mi dobrych tynkarzy na zewnatzr. takich co to od razu styropian kładą. bo juz chyba czas zacząć się umawiać na robotę! quote] Hej, Info poszło na priv'a. pozdrawiam Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 03.02.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Bry! mam pytanko możecie podac mi date, a w zasadzie 3 daty: - kiedy podpisaliście umowe z ZEWT Pruszków - kiedy dostarczyliście im ksero pozwolenie na budowę - kiedy oni podpieli wam prąd? Bo dziś dostałam pismo że w trybie natychmiastowym mam im dostarczyc pozwolenie na budowe.. . przeca nei załatwie tego w 30 dni... hmm termin przyłaczenia mam na III 2008, więc nie starałam sie w tym kierunku... bo pozwolenie mam ważne tylko 2 lata a tu do terminu przyłaczenia mam ponad dwa.. ktoś ma pomysł jak to rozwikłac...? zamierzałam wszystkie papierki załatwiać w wakacje czyli za 5-6 mies... a ZEWT mnie straszy że przesunie mi termin podpiecia o czas kiedy im tego nie złożę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 04.02.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Ja z takim malym pytankiem. Mozecie mi powiedziec, jakie firmy, wywozace szambo, dzialaja na terenie gminy Grodzisk ? Ewentualnie jakimi pojemnosciami wozow dysponuja... Chcialbym dobrac szambo i chcialbym, zeby jego pojemnosc byla dostosowana do szambiarek Do sylvi - moze jednak chca Cie wczesniej podlaczyc ? Najlepiej skocz do ZEW-Tu i zapytaj sie o co im biega, moze sie czegos dowiesz. Powiedz, dlaczego jeszcze nie masz pozwolenia (2 lata), ci ludzie wcale nie sa tacy zli (czyt: da sie pogadac ) Ja obecnie jestem w trakcie zalatwiania 2 umowy (projekt 1 mialem w 08.2005). Troche mi sie to przedluza (ale nie z winy ZEW-Tu), no ale swoj cel prawie osiagnalem. Tzn. ja robie projekt i podlaczaja mnie w ciagu 4 mies. Cena projektu ~2000 PLN. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.02.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Chcialbym dobrac szambo i chcialbym, zeby jego pojemnosc byla dostosowana do szambiarek . Oj, chyba mocno byś sobie krzywdę zrobił... Jeżdzą nawet traktorkami po 5 m3, ale nie chciałbyś chyba co 2 tyg. szamba opróżniać?? Musisz wyjść z innego założenia...a skończysz na standardzie czyli 10 m3 (taki jest max, bez dodatkowego zezwolenia i większych komplikacji) Policz sobie, średnie dobowe zużycie wody (na podstawie całego miesiąca), nawet w miejscu gdzie mieszkasz i wtedy ci wyjdzie jakie szambo powinieneś mieć. Nawet jeśli wyjdzie ci 8 m3 to i tak rób "dychę". A to z kilku powodów: 1. Nigdy (raczej) nie wykorzystasz 100% obj. 2. Im większe szambo tym rzadziej opróżniane 3. Między wywozem 8 m3 a 10 m3 finansowo jest mała róznica 4. Jeśli rodzinka może się powiększyć...wtedy nie będziesz musiał powiększać szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 04.02.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Witam po dłuugiej przerwie. Niewiele sie u nas działo, a i niewiele było czasu wolnego (trzeba zarabiać na domek). Ale ruszyliśmy pomimo środka zimy. Decyzja zapadła, ruszamy z budową 20 lipca (wtedy wchodzi ekipa budująca). Na razie działka uzbrojona w wodę a ZE czeka na wiosnę z podłączeniem prądu. lada moment będziemy robić adaptacje projektu i starać się o pozwolenie na budowę. Teraz główkowanie na temat kredytu, no i szukamy kierownika (mamy jednego kandydata ale chcieliśmy jeszcze z kimś pogadać). Jakby ktoś mógł polecić to będziemy wdzięczni Pozdrawiam Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 05.02.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Oj, chyba mocno byś sobie krzywdę zrobił... Jeżdzą nawet traktorkami po 5 m3, ale nie chciałbyś chyba co 2 tyg. szamba opróżniać?? Musisz wyjść z innego założenia...a skończysz na standardzie czyli 10 m3 (taki jest max, bez dodatkowego zezwolenia i większych komplikacji) Dzieki za odpowiedz, ale ja wcale nie celuje w 5 m3 Chodzilo mi o te "wieksze pojemnosci". Chodzi mi o to, zeby po zapelnieniu szamba, szambiara wybrala wszystko na raz. I przy okazji - moze ktos zna ceny wywozu i w ogole jego zasady (tzn. za co dokladnie sie placi - z m3, za przyjazd itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 05.02.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Dawno nie było mnie na forum i nie zauważyłam, że Senser napisał: Boooże Ulka, trzymać kciuki a wyklepać się to "drobna" różnica Senser, zostaw zruganie mnie Bobo30, bo zaraz ona oskarży Ciebie, że ją wyręczyłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 06.02.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Oj, chyba mocno byś sobie krzywdę zrobił... Jeżdzą nawet traktorkami po 5 m3, ale nie chciałbyś chyba co 2 tyg. szamba opróżniać?? Musisz wyjść z innego założenia...a skończysz na standardzie czyli 10 m3 (taki jest max, bez dodatkowego zezwolenia i większych komplikacji) Dzieki za odpowiedz, ale ja wcale nie celuje w 5 m3 Chodzilo mi o te "wieksze pojemnosci". Chodzi mi o to, zeby po zapelnieniu szamba, szambiara wybrala wszystko na raz. I przy okazji - moze ktos zna ceny wywozu i w ogole jego zasady (tzn. za co dokladnie sie placi - z m3, za przyjazd itp) Ja korzystam z wozów 10 m3 (takie mam szambo), płacisz niejako za przyjazd (nie ważne czy wyjedzie z 10 m3 czy z 7 m3). Ja płacę u jednej firmy 160,00 zł u innej 140,00 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 06.02.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Senser, zostaw zruganie mnie Bobo30, bo zaraz ona oskarży Ciebie, że ją wyręczyłeś... Nie no, do Sądu raczej nie poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 06.02.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=60712 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 06.02.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=60712 Jestem w małym szoku...w "małym" dlatego, że on osobiście u mnie nie pracował u mnie pracował drugie "G", w szoku dlatego, że w sumie słyszałem o nich/ o nim dużo superlatyw...jego osobiście nie znam... Ale faktycznie, nic tak nie irytuje jak brak kontaktu, to jak dla mnie może przyćmić najlepszą robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 06.02.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Może dlatego, że często zmienia nr tel albo gubi.A może to tylko ściemnianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 06.02.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Ja korzystam z wozów 10 m3 (takie mam szambo), płacisz niejako za przyjazd (nie ważne czy wyjedzie z 10 m3 czy z 7 m3). Ja płacę u jednej firmy 160,00 zł u innej 140,00 zł... O dzieki wielkie, o to mi wlasnie chodzilo pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 07.02.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Mam pytanko kto jedzie na spotkanie forumowiczów w marcu? pkp czy własnym dojazdem ? moze byśmy sie umówili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.02.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Mam pytanko kto jedzie na spotkanie forumowiczów w marcu? pkp czy własnym dojazdem ? moze byśmy sie umówili? Też już o to pytałem Poprzednio mi się jakąś chciało...teraz cholera jakąś mi się nie chce?? Nie wiem czy nawet są jeszcze miejsca?? A swoją drogą jak pięknie umarł śmiercią naturalną temat naszego spotkania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 07.02.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 A swoją drogą jak pięknie umarł śmiercią naturalną temat naszego spotkania... No wlasnie co z naszym spotkaniem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.02.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 a co tu taka cisza?to ja powiem ze zamówiłam projekt imapki u geodety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts