Monika Malinowska 02.04.2004 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Witajcie. Jestem nowa. Mój domek buduje się w Książenicach przy trasie katowickiej. Będzie mi miło znaleźć się w Waszym gronie tym bardziej, że jestem jeszcze "zielona" w temacie i chętnie skorzystam z waszych doświadczeń.PozdrawiamMalina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McLim 02.04.2004 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Monika, gdzie dokładnie budujesz w Książenicach?Ja na osiedlu Agri-Rolu (przy jednostce) Trzymaj się - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.04.2004 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Częto jeżdze przez Książenice...a gdzie dokładnie?? Może tam k. jednostki wojskowej?? Tam się dużo stawia...Rondo Benka jest ci zapewne znane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 02.04.2004 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Huuura. Ja właśnie tam. Kupiliśmy pół bliżniaka w stanie surowym otwartym na osiedlu agri rolu przy jednostce wojskowej. Jutro jadę na budowę. Elektrycy już kończą. Straszliwie emocjonalnie podchodz,ę do tego tematu. Właściwie od 2 miesięcy żyję tylko budową i nie mogę się doczekać jej końca.Pozdrawiam bardzo, bardzo serdecznie. Może powiecie mi coś ciekawego o tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McLim 02.04.2004 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Monika,który to bliźniak? Ja mam domek w głębi przy lesie. Stan surowy z brązowym dachem - nie da się pomylić. Może się spotkamy któregoś dnia... darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 02.04.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Bardzo chętnie!. Wprawdzie nie dużo napisałeś o swoim domku ale jutro dokładnie się rozejrzę i na pewno będę podziwiać. Na budowie bywam rzadko niestety. Mieszkam w Pruszkowie, pracuję w Warszawie. Zaocznie kończę studia (zjazdy w weekendy), piszę pracę magisterską (marnie mi to idzie ostatnimi czasy) Jutro robię sobie wagary. Muszę być na budowie żeby odwiedzić Pana Naszego Dewelopera i aby on oświecił mnie w kwestii załatwiania projektu na przyłącza gazowe i elektryczne. Zupełnie nic na ten temat nie wiem a sprawy papierkowo-urzędowe (brrrrrrrrrrr!) też trzeba załatwiać. Mój bliżniak to ten, którego druga połowa jest już zamieszkana. Tynki na połówce sąsiada koloru kremowego. Na moim domku wisi reklama silki jeszcze...Mam nadzieję, że też nie długo będzie pomalowany i ładny. Czy Ty już tam mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 02.04.2004 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Sorry jak możesz mieszkać w domu w stanie surowym. O Przepraszam pytanie na miarę blondynki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McLim 02.04.2004 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Nie mieszkam oczywiście - jak słusznie zauważyłóaś Często bywam w weekendy - jutro też prawdopodobnie nawiedzę włości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 02.04.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Jeśli będziesz jutro przed południem to może będziemy mieli okazję się poznać. W każdym razie na pewno zorientuję się który to Twój domek. Pozdrawiam, życzę miłego weekendu (a ja jeszcze pracuję!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.04.2004 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 No proszę.... jaki ten świat mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 02.04.2004 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Teraz wiem jak się nazywa to rondo! Dzięki!Kiedyś, kiedyś mieszkałam z drugiej strony Grodziska. Książenice dopiero poznaję.Pozdrawiam serdecznie, miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.04.2004 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 To nie jest nazwa Oficjalna, ale każdy miejscowy i podmiejscowy wie o co biega Kiedyś w tych Książenickich blokach mieszkał Benedykciński (ówczesny i dzisiejszy Burmistrz Grodziska Maz., notabene to chyba on dzięki swemu urzędowi uzbroił i sprzedał te grunty na których to stoi teraz i twój dom...), więc aby się pokazać swoim mieszakńcom że o nich dba zrobił kawałek tej tras do Ronda z chodnikiem...a że to rondo tam jest potrzebne na plaster do..... to każdy wie, więc aby uczcić jego kaprys wszyscy na to mówią rondo Benka (czasem, o tym osiedlu Benkoland) Ja/My się budujemy w Musułach, to trochę po drugiej stronie lasu, który to ty masz za sobą (nie w strone katowickiej, a raczej równolegle w strone Katowic...) Więc tyle o legendach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 02.04.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Ale tu tłok Senser, chyba czytasz mi w myślach. Właśnie miałam zapytać dlaczego to rondo tak sie nazywa. Moi znajomi ostatecznie zostali zmuszeni przez banki do wziecia zwyklego kredytu hipotecznego. Kredytów bud. na pierwsze etapy budowy obecnie nie są udzielane. Byli w PKO BP, BPH, Millenium, Multibank, GE Mieszkaniowy i w kilku innych. Nic z tego. Dzięki za wszystkie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 02.04.2004 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Oczywiście witam wszystkich nowych My w Budach Grzybek koło Jaktorowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 03.04.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Znam okolice Jaktorowa. Chodziłam tam do podstawówki. Czy Ty Bobo dojeżdżasz stamtąd do Warszawy?. Pozdrawiam. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 03.04.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Niestety dojeżdżać będę nieprędko. Na razie mieszkam koło Pomiechówka i próbuję zebrać jakieś fundusze na budowę. Projekt będzie gotowy lada dzień. Załatwiamy już prąd. W najgorszym wypadku w tym roku powstaną fundamenty. Znam Twoje rejony. Oglądaliśmy działkę przylegającą do Twojego osiedla od zachodniej strony. Niecałe dwa lata temu były tam pola, a teraz, jak słyszę, już domy. Musimy tam zajrzeć przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 04.04.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Dawno się nie odzywałam, więc witam nowe towarzystwo i pozdrawiam stare. Jolu, gratulacje, jak pierwsze dni w domku? Rozpakowana, czy w kartonach? My zrobiliśmy krok milowy: zamówiliśmy ceramikę sanitarną, podłogi i glazury. Odetchnęłam po podjęciu decyzji, mam chwilę spokoju na święta. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 05.04.2004 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Witam,Bobo zajrzyjcie koniecznie. Myślę że z każdym dniem jest tu coraz ładniej.U mnie zaczynają się schody; załatwianie projektów przyłączy gazowych i elektrycznych. Strasznie dużo to kosztuje. Ale cóż skoro tak w naszym kraju wygląda wspieranie budownictwa. Mimo wszystko cieszę się ogromnie i ciągle mam podwyższony poziom adrenaliny. To cudowne budować własny dom!!!!!Pozdrawiam Wszystkich. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McLim 05.04.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Monika, nie udało nam się spotkać w weekend, ale przynajmniej namierzyłem Twój domek. Jest super. A i reklama silki też ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 05.04.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Witaj,Jesteś bardzo miły. Wiem jednak swoje; mojemu domkowi jeszcze daleko do pięknego wyglądu ale ja i tak juz teraz bardzo się nim cieszę. Co do reklamy silki to może nie jest najefektowniejsza ale to póki co naprawdę niezły znak rozpoznawczy. Zreszą chyba sam się przekonałeś.Pozdrawiam serdecznie mojego przyszłego sąsiada.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts