Senser 06.06.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 zapomnielem odpowiedziec czy to drogo. Wydaje mi się że nie, bo za sama skrzynkę przewód i i inne detale idstalacyjne zaplacilem 1400 zł+120 zł za złożenie wniosku niewiem ile za sam licznik i dwa słupy, no i za wspomnieny ekspres żadne projekty i zudy mnie nie interesowały. dalem 120 zł a za 2 tygodnie pojechalem na dzialke obejżałem moje przyłącze i wreczylem 3 tysiące. i po wszystkim jakie to proste. (Skladalem wniosek w RE konstancin Jeziorna w normalnym trybie , zmarnowalem 1 dzien urlopu i dowiedzialem sie że nie moge liczyc na rb bo nie ma wolnej mocy i może za 2 lata, ale mialem telefon do własciwego elektryka gawel....drogo, drogo, drogo... Chodzi o to, że można było założyć kablowe i "ominąć" erbetkę, jeśli tylko była taka możliwość (ja z takiej skorzystałem) ale to tylko wtedy drogo, jeśli wszystko (jak u mnie) może wykonać ZE, co innego jeśli trzeba sięgnąć po portfel jeśli chce się mieć szybciej prąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi35 06.06.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Teraz już trudno mamy erbetke i trzeba się cieszyć że wogóle udało się załatwić w końcu dokumenty są z 1999.Najlepsze jest tylko to że jeszcze nikt nie korzystał z prądu a już przyszedł rachunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.06.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Teraz już trudno mamy erbetke i trzeba się cieszyć że wogóle udało się załatwić w końcu dokumenty są z 1999.Najlepsze jest tylko to że jeszcze nikt nie korzystał z prądu a już przyszedł rachunek ciekawe za co ? abonament czy cos moze jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi35 06.06.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Zakład energetyczny z góry wie ile zużyję prądu wiec wystawil rachunek[ to taka średnia tylko niewiadomo na jakiej podstawie obliczona] ale to mnie nie dziwi kierownik budowy tez wzięła połowę pieniędzy z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 07.06.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Zapraszamy na spotkanie 10 czerwca już od godz 12.00. Organizatorzy: Zygmor z żoną i Ula i Sławek, Zdeklarowani uczestnicy Victoria z kawusiami i dodatkami, (5 osób),sylvia1 z mężem,Senser (z herbatą),Rysiu,asz z żoną,bobo30 (z kawusią rozpuszczalną),pieczareczka,jolka 2 osoby,izat,wg,alicjam80 (2osoby),jajcek,gaweł, Co przywieźć? Ustaliliśmy ostatecznie iż każdy przywozi co uważa i co lubi w takiej ilości, żeby dla niego i najbliższych starczyło. Dodatkowo przypominamy o przywiezieniu talerzy i sztućców jednorazowych. Ewa, Ula i Sławek, oraz Zygmor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 07.06.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Jakiś czas temu prosiłem Was o namiary na działki do sprzedaży. Tommi dał mi namiar na fajną działkę,lecz własciciel sie rozmyslil i na razie nie chce jej sprzedawac Lukas0259 pisał o działce w jego okolicy,jednak nie czyta od tygodni prywatnej poczty i kontakt się urwał.Poza tym nic interesujacego nie znalazłem poza jedną działką w Nowej Wsi,którą inny kupujący sprzątnął mi sprzed nosa.Po mojej decyzji,że kupuję, właściciel zmienił następnego dnia zdanie i sprzedał działkę sąsiadowi Szukam dalej.Jeśli macie namiary na działki w Komorowie,Nowej Wsi lub Kaniach to będę bardzo wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 07.06.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Senser - EDGE w orange nie testowałem. Obecnie mam za to EDGE w Plusie i w Erze. Odnośnie wyboru EDGE - GPRS - to tylko jak podpisujesz umowę ustawiają u siebie odpowidnią opcję - inna jest cena samego GPRS a inna EDGE i GPRS. Ty jako internauta po prostu łączysz się - nie masz żadnej możliwości wyboru co do tego czy w danej chwili jest EDGE czy GPRS. Dlatego nie wieżę że ktoś miał wykupioną opcję EDGE a kożystał z GPRS i go skasowali na kilka tysięcy zł. Może miał UMTS a korzystał z GPRS - to są zupełnie różne usługi i jak ma wykupioną tylko jedną to za drugą płaci. Natomiast EDGE to jest tylko trochę podrasowany GPRS (to samo pasmo częstotliwości itd). Ani w Erze ani w Plusie nie osiągnąłem więcej niż 180 kbitów/s. Zwykle jest w okolicach 100 kbitów/s. Plus wydaje się chodzić nieco szybciej. Nie zaobserowałem róznicy w szybkości przed i po przekroczeniu 500 MB (taką opcję wykupiłem). Zarówno w Erze jak i w Plusie jest ten problem że nie można z zewnątrz wejść na komputer podłaczony do internetu. Adres który dostajesz jest adresem wewnątrz sieci odpowiednio Ery i Plusa. Nawet jak komuś podasz jaki masz adres - to ten ktoś na Twój komputer nie wejdzie z zewnątrz bo jego komputer nie będzie wiedział jak trafić pod ten Twój adres. Akurat chciałem sobie zrobić mały serwerek WWW i chciałem móc na niego wchodzić z zewnątrz. Zadzwoniłem więc do BOK'u Ery. I tu kolejny przykład niekompetencji - panienka autorytatywnie (podobno konsultowała się ze specjalistami) stwierdziła że jeśli jestem hakerem to to mogę zrobić - w innym przypadku nie W ogóle nie była w stanie zrozumieć co tak naprawdę chcę - ciagle jej się zdawało że chodzi mi o włamywanie się na czyjeś komputery ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.06.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Bogus...na priv nie odpowiadasz...poczty chyba nie sprawdzasz, więc walę tu Co z tymi fotkami?? Co do EDGE/GPRS, chodzi o to, że jeśli chodzi o internet w Orange, to kobitka mi powiedziała, że nie ważne jaką mam wykupioną usuługę (tu bardziej chodzi o limity danych) to modem sam szuka najmocniejszego sygnału i wnim rozpoczyna transmisje. Jeśli w moim przypadku był to GPRS to po prostu GPRS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 07.06.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Zygmor, ale grill bedzie? Tzn urzadzeniez rozrzazonymi weglami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 07.06.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Aha, szukam wykonawcy szamba. Mam oferty na 3700 (bez koparki) i 3900 w McZestawie. Wg mnie drogo, bo szambo kosztujeok 2000 + Vat. Moze ktos polecic wykonawce nie-zdzierce? I chcialbym tez zrobic szybkozlączke..Bede wdzieczny za namiar...PozdrRysiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grotolaz 07.06.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Jakie są aktualne stawki w okolicy za położenie płytek i gładzi gipsowej. I czy znacie kogoś kto robi podbitkę drewnianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 07.06.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Bogus...na priv nie odpowiadasz...poczty chyba nie sprawdzasz, więc walę tu Co z tymi fotkami?? Co do EDGE/GPRS, chodzi o to, że jeśli chodzi o internet w Orange, to kobitka mi powiedziała, że nie ważne jaką mam wykupioną usuługę (tu bardziej chodzi o limity danych) to modem sam szuka najmocniejszego sygnału i wnim rozpoczyna transmisje. Jeśli w moim przypadku był to GPRS to po prostu GPRS... Czytam, czytam, tylko mi sie tak jakoś nie odpowiedziało bo nie miałem dobrych informacji. Jak wiesz za pierwszym lotem z dużym trudem trafiłem na swoją chałupę - a Twojej to już w ogóle nie mogłem wypatrzeć. Drugi lot zaś był ciągle przekładany - a to papierz (i zamknięcie aeroklubu), a to pogoda, a to wszystkie maszyny zajęte. Kobitka trochę Cię oszukała (jak zwykle ). Osobiście, poza sprawdzeniem szybkości transmisji, nie znam żadnej metody by stwierdzić czy połączenie jest GPRS czy EDGE - na komórce nie ma oddzielnego symbolu - w oprogramowaniu też. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.06.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Aha, szukam wykonawcy szamba. Mam oferty na 3700 (bez koparki) i 3900 w McZestawie. Wg mnie drogo, bo szambo kosztujeok 2000 + Vat. Moze ktos polecic wykonawce nie-zdzierce? I chcialbym tez zrobic szybkozlączke.. Bede wdzieczny za namiar... Pozdr Rysiu Szambo a szambo to różnica... Radomskie szambo rozładujesz byle HDS-em, do tego mojego był potrzebny dźwig a mówili, że 2 HDS-y też by nie dały rady. Więc tym się też sugeruj. Dostałem też atest. Ja kupowałem szambo w Kozerkach k. Grodziska. W zeszłym roku dałem chyba coś ok. 2800,00?? Ale nie wiem na 100%, muszę sprawdzić. Oczywiście koparka we własnym zakresie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.06.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Jakie są aktualne stawki w okolicy za położenie płytek Chyba 35 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grotolaz 07.06.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Zapraszamy na spotkanie 10 czerwca już od godz 12.00. Organizatorzy: Zygmor z żoną i Ula i Sławek, Zdeklarowani uczestnicy Victoria z kawusiami i dodatkami, (5 osób), sylvia1 z mężem, Senser (z herbatą), Rysiu, asz z żoną, bobo30 (z kawusią rozpuszczalną), pieczareczka, jolka 2 osoby, izat, wg, alicjam80 (2osoby), jajcek, gaweł, *** jeszcze my się dopisujemy do listy - tzn. grotołaz, żona grotołaza i 3 grotołaziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 07.06.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Jeśli u ciebie grotołaziki to u mnie chyba bobiki dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 08.06.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Aha, szukam wykonawcy szamba. Mam oferty na 3700 (bez koparki) i 3900 w McZestawie. Wg mnie drogo, bo szambo kosztujeok 2000 + Vat. Moze ktos polecic wykonawce nie-zdzierce? I chcialbym tez zrobic szybkozlączke.. Bede wdzieczny za namiar... Pozdr Rysiu Szambo a szambo to różnica... Radomskie szambo rozładujesz byle HDS-em, do tego mojego był potrzebny dźwig a mówili, że 2 HDS-y też by nie dały rady. Więc tym się też sugeruj. Dostałem też atest. Ja kupowałem szambo w Kozerkach k. Grodziska. W zeszłym roku dałem chyba coś ok. 2800,00?? Ale nie wiem na 100%, muszę sprawdzić. Oczywiście koparka we własnym zakresie... Miz KOzerek gość zaśpiewał 3700 + koparka. Wg mnie b. drogo. Senser, a masz szybkozłączkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.06.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Zapraszamy na spotkanie 10 czerwca już od godz 12.00. Organizatorzy: Zygmor z żoną i Ula i Sławek, Zdeklarowani uczestnicy Victoria z kawusiami i dodatkami, (5 osób), sylvia1 z mężem, Senser (z herbatą), Rysiu, asz z żoną, bobo30 (z kawusią rozpuszczalną), pieczareczka, jolka 2 osoby, izat, wg, alicjam80 (2osoby), jajcek, gaweł, *** jeszcze my się dopisujemy do listy - tzn. grotołaz, żona grotołaza i 3 grotołaziki Fajnie ze nie o pół nocy (o jezu to sie dopiero rozkręci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 08.06.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Zapraszamy na spotkanie 10 czerwca już od godz 12.00. Organizatorzy: Zygmor z żoną Ewą, Ula i Sławek, Zdeklarowani uczestnicy Victoria z kawusiami i dodatkami, (5 osób),sylvia1 z mężem,Senser (z herbatą),Rysiu,asz z żoną,bobo30 (z kawusią rozpuszczalną),pieczareczka,jolka 2 osoby,izat,wg,alicjam80 (2osoby),jajcek,gaweł - z żoną i 3 grotołazikami, Organizatorzy zagwarantują - kwitnący ogród, miłą atmosferę, pogodę,wodę oligoceńską do herbaty, kawy i ciepłych napoi, dwa ciepłe grile, kiszone ogórki i kapustę kiszoną - naprawdę dobrą ze sprawdzongo źródła,pieczywo,Dwie toalety, jedną w domu, drugą z serduszkiem. Pozdrawiamy wszystkich i do miłego... Ewa i Ula, Zygmor i Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 08.06.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 dziękujemy serdecznie za zaproszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts