ewak39 04.07.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Kurcze, Ula - strasznie mi przykro... i to naprawde nie ze wzgledu na siebie! Cholerka... moze sie dzis odezwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 04.07.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 może Niezły rodzi z żonką i nie odbiera telefonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 04.07.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Izka, dzidzia jest już na świecie. Urodziła się chyba we czwartek, bo w niedzielę smsem powiadomił nas dumny tata, że właśnie odbiera dziewczyny ze szpitala, dlatego informował nas, że będzie... wczoraj. Dziś Sławek dostał smsa, że jedzie i będzie za godzinę. Siedziałam cicho, bo nie chciałam zapeszać. A teraz już mam potwierdzenie - jest już na budowie! Co za radość!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 04.07.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Izka, dzidzia jest już na świecie. Urodziła się chyba we czwartek, bo w niedzielę smsem powiadomił nas dumny tata, że właśnie odbiera dziewczyny ze szpitala, dlatego informował nas, że będzie... wczoraj. Dziś Sławek dostał smsa, że jedzie i będzie za godzinę. Siedziałam cicho, bo nie chciałam zapeszać. A teraz już mam potwierdzenie - jest już na budowie! Co za radość!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 04.07.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Dekarze juz sa. Zafoliowali dach na garazu. Polozyli juz czesc dachowki. Ladnie wyglada Cos mi sie wydaje, ze bede miala kolejna genialna ekipe do zarekomendowania. bobo30 - staaaary ten post, ale doczytalem sie gdzies, ze jestes bardzo zadowolona, moze masz jeszcze namiary ? pzdr. Wookasch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 05.07.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Hej! Słuchajcie, nie wiecie gdzie można kupić keramzyt? W okolicy nigdzie nie ma. Jak jechać gdzieś dalej to wolałabym zrobić to na pewniaka. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Keramzyt mozna kupić pod radziejowicami. Dokładne namiary sa na http://www.keramzyt.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 05.07.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Kochani, potrzebny mi jest fachman z ZE Zyrardow - chociaz jak ostatnio z nimi gadalam, kierowali mnie do Mszczonowa, nie wiem, czy to ma znaczenie. Przy probie przepisania na siebie umowy z ZE okazalo sie, ze oni tego nie zrobia, bo skrzynka ma byc w plocie a jest przy domu. Byly wlasciciel ma jakies papiery, na ktorych podobno jest poswiadczenie odebrania tego - ale odkad mi o tym powiedzial, nie moge sie z nim skontaktowac i mu tego wyszarpac. Od ZE dostalam Wniosek o Sprawdzenie WLZ i musze znalezc kogos, kto mi to nawet juz dla mojego spokoju zrobi - bo chcialabym tez wiedziec, ze wszystko jest OK. Dodatkowo padly mi dwie fazy w domu (w okresie trzech lat, po padnieciu pierwszej nie probowalismy nic robic), na podstawie opisu jeden elektryk stwierdzil, ze jest to pewnikiem zwarcie na odcinku skrzynka-dom. I pare innych rzeczy jeszcze byloby do zrobienia, typu dodatkowe puszki, pochowanie kabli elektrycznych po wyburzeniu fragmentow scian... Jezeli znacie kogos, kto moglby sie tego podjac, bardzo bardzo prosze o namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 05.07.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Mój dekarz - Robert Koprowski , robi też drewniane podbitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 06.07.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 znacie może kogoś, kto mógłby mi zamurować dwa otwory luksferami?? jak się to robi na ramkach?? może sama się za to wezmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 07.07.2006 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 izat,Jak pamiętam z muratora, to muruje się w dwie warstwy, a pomiędzy w spoiny poziome dajemy cienki pręt, (lub pręty) zbrojeniowe, żeby poprawić sztywność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 08.07.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 zygmor, dzięki tak to chyba się muruje na fugę, ja chcę na ramki czyżby wszyscy wyjechali na urlopy????????????gaweł ty też???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 08.07.2006 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 zygmor, dzięki tak to chyba się muruje na fugę, ja chcę na ramki czyżby wszyscy wyjechali na urlopy???????????? gaweł ty też???? Nie znam co prawda wykonawcy, który może wykonać taką zabudowę, ale znam firmy, które sprzedają takie systemy: JULITA STEFANIA Na stronie mają instrukcje montażu. Warto poczytać, aby wiedzieć, czego dokładniej się chce i jak fachowiec powinien to wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 08.07.2006 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 wielkie dzięki to chyba trochę skomplikowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 09.07.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Godul1 - dzięki za namiary na keramzyt. Poszerzę Twoją wypowiedź, bo my chwilkę przed Twoim postem zadzwoniliśmy do przedstawiciela firmy Maxit i dowiedzieliśmy się gdzie możemy kupić ten produkt. Przypadkiem przeglądając katalog Maxita znalazłam go. No więc Leroy, Castorama itp mają go w swojej ofercie. Przy okazji się pochwalę. We czwartek podpisaliśmy z bankiem aneks do umowy, a w piątek odwieźliśmy mu wszystkie dokumenty, które chciał po podpisaniu ich przez instytucje, które musiały to zrobić. tak więc czekamy na uruchomienie środków. Przypływ gotówki nabiera realnych kształtów . Asz, jak tam z Twoim pozwoleniem na budowę? Masz już go w ręce? My chcielibyśmy postawić domek gospodarczy. Gdy tylko będę miała jakiś sensowny rysunek, czyt. akceptowalny przez starostwo (bo to jest na zgłoszenie a nie pozwolenie) to przyjdę do Ciebie na korepetycje czego nie robić albo co zrobić aby pozwolenie dostać w miarę szybko, pozwolisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 09.07.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 zygmor, dzięki tak to chyba się muruje na fugę, ja chcę na ramki czyżby wszyscy wyjechali na urlopy???????????? gaweł ty też???? Czesć Izunia ! Gawel niewyjechal niestety tylko przez ostatni tydzien w pracy mial urwanie d... (planowanie budżetowe 2007) a oprócz tego uczył sie do podyplomówki z rachunkowosci. Wczoraj byl egzamin zdalem na 5 i teraz bede mial "unijną " licencje na prowadzenie ksiąg rachunkowych tak ze zapraszam jak ktos reflektuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 09.07.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Czesć Izunia ! Gawel niewyjechal niestety tylko przez ostatni tydzien w pracy mial urwanie d... (planowanie budżetowe 2007) a oprócz tego uczył sie do podyplomówki z rachunkowosci. Wczoraj byl egzamin zdalem na 5 i teraz bede mial "unijną " licencje na prowadzenie ksiąg rachunkowych tak ze zapraszam jak ktos reflektuje. Piotrek, gratulacje!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 09.07.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Czesć Izunia ! Gawel niewyjechal niestety tylko przez ostatni tydzien w pracy mial urwanie d... (planowanie budżetowe 2007) a oprócz tego uczył sie do podyplomówki z rachunkowosci. Wczoraj byl egzamin zdalem na 5 i teraz bede mial "unijną " licencje na prowadzenie ksiąg rachunkowych tak ze zapraszam jak ktos reflektuje. Piotrek, gratulacje!!!!! Baardzo dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 09.07.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Ha! Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj spotkaliśmy się z kolegami, którzy zaproponowali nam sportowe środy i soboty od 19.00. Miałyby one polegać na spotkaniach w Hali Sportowej w Grodzisku przy Szczerkowskiego/Osieckiej aby pograć w kosza i/lub ping ponga. Jeśli zbierze się większa grupka to będzie fajna zabawa. Czy ktoś z grupowiczów reflektuje na taką rozrywkę? Wystarczą buty sportowe i ok.5zł w kieszeni. Godzina wynajęcia stołu wynosi 8zł. Dajcie jakoś nam znać jeśli ktoś jest chętny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 09.07.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Godul1 - dzięki za namiary na keramzyt. Poszerzę Twoją wypowiedź, bo my chwilkę przed Twoim postem zadzwoniliśmy do przedstawiciela firmy Maxit i dowiedzieliśmy się gdzie możemy kupić ten produkt. Przypadkiem przeglądając katalog Maxita znalazłam go. No więc Leroy, Castorama itp mają go w swojej ofercie. Asz, jak tam z Twoim pozwoleniem na budowę? Masz już go w ręce? My chcielibyśmy postawić domek gospodarczy. Gdy tylko będę miała jakiś sensowny rysunek, czyt. akceptowalny przez starostwo (bo to jest na zgłoszenie a nie pozwolenie) to przyjdę do Ciebie na korepetycje czego nie robić albo co zrobić aby pozwolenie dostać w miarę szybko, pozwolisz? Z moim pozwoleniem dupa zbita jak na razie. Zacząłem dzwonić do starostwa codziennie W ubiegłym tygodniu okazało się że brakuje zgody gminy na budowę wyjazdu na drogę (niby formalność, ale tydzień czasu w plecy). Dostało się mojej pani architekt, że nie wspomniała o czymś takim - mówiła że jak dotąd nie było potrzebne. W prawie budowlanym stoi jak wół że potrzebne, więc protensje mam raczej do niej. Niedługo będę już zorientowany w wszystkich kruczkach, tak że zapraszam Ula PS Ja reflektuje na tego pingla, zwłaszcza że to prawie pod domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 09.07.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Asz, Twoja Pani architekt może mieć rację, że kiedys tego nie wymagano, ja pierwszy raz o czymś takim słyszę pozwolenie z gminy na zrobienie wyjazdu na drogę nowy naczelnik formalista daje popalić Asz, będziesz skarbnicą wiedzy dla wszystkich występujących o pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts