Darcys 11.07.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Witam! Czy ktoś z Was okładał dom wełną i może polecić sprawdzoną ekipę? pzdr Darcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 11.07.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Witam, bede sie chwalil Po pierwsze od tygodnia mam studnie - wiercona na 24 metry. Woda byla caly czas podczas wiercenia, ale wiercono na taka glebokosc zeby tej wody bylo dosyc duzo i nie byla to woda tuz spod powierzchni ziemi. Co najciekawsze, to ogolnie z woda w moich okolicach jest ciezko (jest zwykle b. gleboko (oprocz zaskornej), ale rozdzkaz wynalazl miejsce Po drugie dzisiaj zaczeto wykop pod fundamenty, przywieziono mi zbrojenie i zaczeto krecenie zbrojenia na fundamenty no i pierwsze klopoty - zamowilem o ok. 180 sztuk za malo strzemion - nawet nie wiem jak to sie stalo, bo liczylem dokladnie, ale cos zle wpisalem. Na szczescie jeden telefon i 1,5h pozniej w zbrojarni czekalo na mnie 180 strzemion Beton mial byc na jutro, no ale niestety betoniarnia nie moze mi dostarczyc, wiec bedzie w czwartek No i niestety wszystko mi sie przez to przesunelo, bo w poniedzialek mial byc lany beton plyty parteru. Ale plan i tak bedzie wykonany czyli wieniec pod wiezbe przed dlugim weekendem w sierpniu Uff.. jutro dalej walcze (bo przy okazji robie jeszcze ogrodzenie) Materiały na mnie juz czekaja od 2 tygodni w skladzie budowlanym - jeden telefon i w ciagu 2 dni przywoza. Sorki, ze przynudzam, ale tak sie tylko chcialem pochwalic Jeszcze pare slow nt kosztow studni - u mnie nie ma mozliwosci podlaczyc sie do wodociagu, ale zupelnie mnie to nie martwi. Koszty wiercenia w moim przypadku to 3600 PLN, obudowa studni 800. Nastepne koszty jakie beda to pompa - 2000, zbiornik ciśnieniowy ok. 500 i łącznik ciśnieniowy (nie pamiętam ile ale niedużo). Do tego jeszcze rurka doprowadzajaca wode do domu. A jesli chodzi o zuzycie pradu - moc pompy nie przekracza 1kW, wiec to nie wychodzi duzo. Wodociąg to zwykle dużo większe wydatki. pozdrawiam Wookasch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 12.07.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Wookash a z jakiej betoniarni ten beton? bo jak u nas był obsów to KASOB się nad nami zlitował i zalewali o godiznie 18 w sobote.. polecam ich z ręką na sercu... może warto podjechać.?wiem ze u nich z dnia na dzień umawiają... a u nas przywieźli bloczki ale dojechała tylko część...[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 12.07.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Mój dekarz - Robert Koprowski 888701542, robi też drewniane podbitki Bobo, ile Cię z metra podbitka wyniosła? A ile robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 12.07.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Aśka! Na granicy Milanówka po prawej stronie (jadąc na Wa-we) jest takie małe cuś nieutwardzone z kupką gruzu-tam gość ma również stare, grube płyty chodnikowe-w sam raz na dystanse pod zbrojenie ław.Za 10 zł bierzesz ile uniesiesz No ale z uwagi na kiepski opis... PHU PIASKUN dzwoń do Marcina 604 417 365 (cholibka-adresu nie mam) Ma nawet niezłe ceny na piasek itp. Korzystałem tydzień temu-powinien jeszcze mieć to czego potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 12.07.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Mariusz,w jakiej cenie kupujesz piasek od tego chłopaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicjam80 12.07.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam, bede sie chwalil Po pierwsze od tygodnia mam studnie - wiercona na 24 metry. Woda byla caly czas podczas wiercenia, ale wiercono na taka glebokosc zeby tej wody bylo dosyc duzo i nie byla to woda tuz spod powierzchni ziemi. Co najciekawsze, to ogolnie z woda w moich okolicach jest ciezko (jest zwykle b. gleboko (oprocz zaskornej), ale rozdzkaz wynalazl miejsce Po drugie dzisiaj zaczeto wykop pod fundamenty, przywieziono mi zbrojenie i zaczeto krecenie zbrojenia na fundamenty no i pierwsze klopoty - zamowilem o ok. 180 sztuk za malo strzemion - nawet nie wiem jak to sie stalo, bo liczylem dokladnie, ale cos zle wpisalem. Na szczescie jeden telefon i 1,5h pozniej w zbrojarni czekalo na mnie 180 strzemion Beton mial byc na jutro, no ale niestety betoniarnia nie moze mi dostarczyc, wiec bedzie w czwartek No i niestety wszystko mi sie przez to przesunelo, bo w poniedzialek mial byc lany beton plyty parteru. Ale plan i tak bedzie wykonany czyli wieniec pod wiezbe przed dlugim weekendem w sierpniu Uff.. jutro dalej walcze (bo przy okazji robie jeszcze ogrodzenie) Materiały na mnie juz czekaja od 2 tygodni w skladzie budowlanym - jeden telefon i w ciagu 2 dni przywoza. Sorki, ze przynudzam, ale tak sie tylko chcialem pochwalic Jeszcze pare slow nt kosztow studni - u mnie nie ma mozliwosci podlaczyc sie do wodociagu, ale zupelnie mnie to nie martwi. Koszty wiercenia w moim przypadku to 3600 PLN, obudowa studni 800. Nastepne koszty jakie beda to pompa - 2000, zbiornik ciśnieniowy ok. 500 i łącznik ciśnieniowy (nie pamiętam ile ale niedużo). Do tego jeszcze rurka doprowadzajaca wode do domu. A jesli chodzi o zuzycie pradu - moc pompy nie przekracza 1kW, wiec to nie wychodzi duzo. Wodociąg to zwykle dużo większe wydatki. pozdrawiam Wookasch Wookasch, z którego składu budowlanego kupujesz? Poza tym a propos studni to troszki drogo. Też się zastanawiam nad studnią głębinową, ale nie wiem czy się to opłąca w naszych okolicach - czy woda się nadaje do picia. No i koszty są dużo wyższe. Pozdrawiam ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 12.07.2006 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Wookash a z jakiej betoniarni ten beton? bo jak u nas był obsów to KASOB się nad nami zlitował i zalewali o godiznie 18 w sobote.. polecam ich z ręką na sercu... może warto podjechać.?wiem ze u nich z dnia na dzień umawiają... a u nas przywieźli bloczki ale dojechała tylko część...[/img] Beton biore z Budokruszu. Wczesniej tez mi mowiono, ze jak dzien wczesniej powiem to bedzie OK. No ale niestety nie wyszlo. Ale jesli chodzi o pompe to juz ok, dwa dni wczesniej wystarczylo. Na razie zobacze jak wyjdzie rano zalewanie fundamentow. pzdr. Wookasch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 13.07.2006 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Wookasch, z którego składu budowlanego kupujesz? Poza tym a propos studni to troszki drogo. Też się zastanawiam nad studnią głębinową, ale nie wiem czy się to opłąca w naszych okolicach - czy woda się nadaje do picia. No i koszty są dużo wyższe. Pozdrawiam ala Jesli chodzi o bloczki betonowe i ceramike na sciany to biore z Andy. Szczerze mowiac nawet nie wiem jak to wyszlo cenowo bo nie bardzo mialem czas jezdzic i rozgladac sie za najlepsza cena. Co do studni - wiem, ze ceny w stylu 150 zl/metr to normalna cena, za ktora wykonywane sa studnie. Nie szukalem jak najtanszej, bo wiedzialem, ze firma, ktora mi polecono, robi swoja robote dobrze (a to jest dla mnie najwazniejsze). I faktycznie nie moge zlego slowa powiedziec - studnia jest, duzo wody jest i to jest dla mnie najwazniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.07.2006 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Wokash a z której Andy bo mi wczorajsza Anda grodziska z Kozerek prez cały dzień dowoziła bloczki na fundamenty a miały byc przedwczoraj rano...jaką ceramikę? tzn którego producenta? bo też sie nad nimi zastanawiam... u nas studnia za 50 zł/mb i tez nei szukałam najtańszej tylko wziełam ekipe pana Paluchowskiego polecanego na tym forum typowa głebinówkę robi po 100zł/ mb u mnei studnia na 22 m a lustro wody podnosło się do 4 m pod poziomem czyli super. woda jak zwierciadełko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 13.07.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Wokash a z której Andy bo mi wczorajsza Anda grodziska z Kozerek prez cały dzień dowoziła bloczki na fundamenty a miały byc przedwczoraj rano... jaką ceramikę? tzn którego producenta? bo też sie nad nimi zastanawiam... u nas studnia za 50 zł/mb i tez nei szukałam najtańszej tylko wziełam ekipe pana Paluchowskiego polecanego na tym forum typowa głebinówkę robi po 100zł/ mb u mnei studnia na 22 m a lustro wody podnosło się do 4 m pod poziomem czyli super. woda jak zwierciadełko ... Co do Andy - szczerze mowiac to nawet nie wiem ktora, bo wszystko zalatwiam na telefon. Bloczki betonowe beda u mnie jutro. Mysle, ze problemy z dowozem do Ciebie mogly wynikac z ograniczen w ruchu ciezarowek. Ceramika - Thermopor Leiera, kupilem chyba 29 albo 30.06. Co do studni - wiem, ze na moim terenie sa problemy z woda (oprocz zaskornej). Studnia jest zrobiona na 24 metry, a wode mam juz od ok. 3 m. od poziomu terenu, czyli podobnie jak u Ciebie. pzdr. Wookasch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 13.07.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ja miałam nieporozumienie z Andą z Kozerek, nie chcieli odebrać towaru, który mi został, pouczając mnie, jak to trzeba dobrze wszystkie zamówienia zaplanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi35 13.07.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 WITAJCIEDawno mnie tu nie było,bo i nie było czym się chwalić.Wykonawca wszedł na budowe 1 czerwca i do dnia dzisiejszego jesteśmy na etapie fundamentu.Z każdej strony piętrzą się problemy:była różnica w poziomie więc była robiona dolewka,do tego zabrakło betonu i był przestój 2-dniowy.Może ktoś z Was zna dobrego prawnika,który pomógłby mi rozwiązać umowe ,bo jeśli się z nim nie dogadam to niewiem czy nie skończy się to sądem.Mam serdecznie dość tej ekipy.dzisiaj wezwałam geodete do sprawdzenia poziomu i pionu obrysu zewnętrznego budynku,nieuwierzycie,ale nie trzyma wymiarów a różnica w niektórych miejscach wynosi 20cm.Budowa została wstrzymana.Czekam na wieczorne spotkanie z kierownikiem budowy i z wkonawcą.I mam tylko nadzieje,że da się to jeszcze naprawić.Prowadze też rozmowy z panem MM czy nie przejąby budowy.Problem polega na tym że czas ucieka, są duże opóżnienia, mam umówioną ekipe do więżby i dachu i chyba wszystko szlag trafi, a ja zostane bez ekipy i z kredytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 13.07.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Iza!cena za piasek do zasypanie "0-wki" to około 230-250 zł za tatre.Ale to chyba Ciebie nie interesuje.Piasek do murowania (płukany) w Strzeniówce chyba 350 za tarte-fachowcy chwalą ze dobry. Co do Andy.Zadzwoniłem do andy przy jerozolimskich-pogadałem z gościem i wysłałem zapotrzebowanie mat. na maila który gość podał.Od 2 tyg zero odzewu.Może nie dostał.Nic to-nawiązałem współprace z centrobudem w Starej Iwicznej.Ceny(netto) jak na razie dobre.np. bloczki bet. 2,13, BK 24"D" około 5,8 (brutto).Towar dowożą, nadwyżki zabierają.Co najwazniejsze idzie sie dogadać.Wszystko na tel. Towar na 2-gi dzien.Na razie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 13.07.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 WITAJCIE Dawno mnie tu nie było,bo i nie było czym się chwalić.Wykonawca wszedł na budowe 1 czerwca i do dnia dzisiejszego jesteśmy na etapie fundamentu.Z każdej strony piętrzą się problemy:była różnica w poziomie więc była robiona dolewka,do tego zabrakło betonu i był przestój 2-dniowy.Może ktoś z Was zna dobrego prawnika,który pomógłby mi rozwiązać umowe ,bo jeśli się z nim nie dogadam to niewiem czy nie skończy się to sądem.Mam serdecznie dość tej ekipy.dzisiaj wezwałam geodete do sprawdzenia poziomu i pionu obrysu zewnętrznego budynku,nieuwierzycie,ale nie trzyma wymiarów a różnica w niektórych miejscach wynosi 20cm.Budowa została wstrzymana.Czekam na wieczorne spotkanie z kierownikiem budowy i z wkonawcą.I mam tylko nadzieje,że da się to jeszcze naprawić.Prowadze też rozmowy z panem MM czy nie przejąby budowy.Problem polega na tym że czas ucieka, są duże opóżnienia, mam umówioną ekipe do więżby i dachu i chyba wszystko szlag trafi, a ja zostane bez ekipy i z kredytem Bardzo sedecznie współczuję, i zycze powodzenia. To fakt ze na starcie taka chała to moze odebrac chęć do życia , ale widze u cibie duzo konsekwencji w podejsciu do wykonawcy, zadnych ugód i przekladek terminów o zaliczkach nie wspomne. po prostu won i po wszystkim. A zawsze sie znajdzie jakies wyjście awaryjne. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.07.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 też szczerze współczuję Mariusz, a nie lepiej dogadać się z Olsenem z forum, czyli Marcinem Olszewskim i u niego kupować materiały?? Ja jestem z tej współpracy bardzo zadowolona jeśli chodzi o piasek sortowany to płacę 450 PLN ale za 18 ton bez faktury jak ktoś życzy sobie namiar, to mogę podać jeszcze lepszej klasy piasek sortowany wozi Pan Bodecki, działa bardziej w okolicach Grodziska, do mnie nie chce przyjeżdżać za 12-13 ton jak mówi płaciłam mu 350 PLN potem chciał już więcej bo marudził, że daleko ale piasek do tynków I liga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 13.07.2006 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Witam, ja z taką potrzebą. Potrzebuję na gwałt hydraulika. Tzn. dokładniej na środę 19.07 muszę mieć koniecznie kogoś, kto wykonałby mi kanalizację podposadzkową w jeden dzień, ewentualnie póltora dnia (niestety więcej czasu na to nie mam). Możecie polecić kogoś, kto jak powie, że będzie danego dnia to faktycznie będzie i jak powie, że zajmie mu to jeden dzień (lub półtora), to mu tyle faktycznie zajmie ? pzdr. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.07.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Witam, ja z taką potrzebą. Potrzebuję na gwałt hydraulika. Tzn. dokładniej na środę 19.07 muszę mieć koniecznie kogoś, kto wykonałby mi kanalizację podposadzkową w jeden dzień, ewentualnie póltora dnia (niestety więcej czasu na to nie mam). Możecie polecić kogoś, kto jak powie, że będzie danego dnia to faktycznie będzie i jak powie, że zajmie mu to jeden dzień (lub półtora), to mu tyle faktycznie zajmie ? pzdr. Łukasz a są tacy jeszcze??? :D:D zwłaszcza hydraulicy?? ja nie znam takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 13.07.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 a są tacy jeszcze??? :D:D zwłaszcza hydraulicy?? ja nie znam takiego Zmartwilas mnie okrutnie... ja tez wlasnie na tym etapie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 13.07.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Cześć! Waldi35, będzie dobrze! Pierwsze śliwki robaczywki. Bank wczoraj przelał nam kasę! Od dziś mamy bamę garażową i licznik na wodę, a Niezły uniósł się honorem i skończył etap pozwalający na wylewki! Salon już wylany. Wszystko się w Grodzisku prostuje, a w Gdyni pętli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts