Senser 26.07.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Ja mam wielki szacunek do ALARMU oraz ZBYCHA a Zbych nie ma dla mnie czasu! Zbychu, ja sie ustawie na samym koncu kolejki, ale nie zostawiaj mnie bez alarmu!!! Widzisz....popełniasz podstawowy błąd! Ucz się od najlepszych, patrz jak rozgrywa sprawę izat ona nie narzeka na alarmik Zbycha Jednym słowem więcej cukiera!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 26.07.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Ja mam wielki szacunek do ALARMU oraz ZBYCHA a Zbych nie ma dla mnie czasu! Zbychu, ja sie ustawie na samym koncu kolejki, ale nie zostawiaj mnie bez alarmu!!! Widzisz....popełniasz podstawowy błąd! Ucz się od najlepszych, patrz jak rozgrywa sprawę izat ona nie narzeka na alarmik Zbycha Jednym słowem więcej cukiera!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 26.07.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Jakie "narzeka"! Czy ja narzekam? Wrecz przeciwnie, czolobitnie robie salaam przed Zbychem i alarmem! Jezeli alarm, to tylko Zbych, nic innego w ogole nie istnieje! No niechby mnie chociaz zapisal w kolejke!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 26.07.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Mariusz wspominał o 50 PLN a Ty piszesz o 500 PLN stad moje zaskoczenie może jedno zero za dużo Ci się wpisało tak 50 jednakze jest to sprawa grzecznosciowa (facet jezdzi w duzej firmie budowlanej i wozi ziemie z wykopów. Ja znim gadałem gdyż złapałem go przy pewnej budowie gdzie zdejmowali humus, potem wykop.Ziemia zatem zależy od tego co i gdzie kopią.W czasie gdy z nim rozmawialem ładował ogrodową -ale bywa różnie.Czasem i byle co do niwelacji terenu.Obecnie ścigam gościa od 2 tyg. i nic.Jeżdzi gdzieś po 2-giej stronie wielkiej wody i do Nadarzyna ma za daleko.Ale czekam cierpliwie gdyż 50 za wanne (patelnie)-czy jak to zwał te około 24-26 t. to nie 300 za 10-11 m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 26.07.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Jakie "narzeka"! Czy ja narzekam? Wrecz przeciwnie, czolobitnie robie salaam przed Zbychem i alarmem! Jezeli alarm, to tylko Zbych, nic innego w ogole nie istnieje! No niechby mnie chociaz zapisal w kolejke!!!! ewka to moze ja tez sie juz dopisze do kolejki chcociaz dopiero fundament jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 26.07.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 ach zapomnialem-jakby ktoś szukał koparkowego i ziemi,piachu itp to chłopaki z Ruśca są godni polecenia. Cena za piach na zasypkę dobra a koparkowy młody, sprawny i myslący.Oszczędził pracy wykonawcom wjeżdzając na ściane fundamentową, co niestety nie pozostało bez wpływu na moją kieszeń-ale jakoś nie mialem sumienia chlopaków meczyć na przeszło 30 st. skwarze.Miekkie serce twarda d... . Jest też + dodatni - przy okazji koparą dobrze zagęścił piach. Ekipie gęby do tej pory sie cieszą-moja troszkę mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 26.07.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Jakie "narzeka"! Czy ja narzekam? Wrecz przeciwnie, czolobitnie robie salaam przed Zbychem i alarmem! Jezeli alarm, to tylko Zbych, nic innego w ogole nie istnieje! No niechby mnie chociaz zapisal w kolejke!!!! ewka to moze ja tez sie juz dopisze do kolejki chcociaz dopiero fundament jest? Wiesz, moze to i nieglupi pomysl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 26.07.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Jakie "narzeka"! Czy ja narzekam? Wrecz przeciwnie, czolobitnie robie salaam przed Zbychem i alarmem! Jezeli alarm, to tylko Zbych, nic innego w ogole nie istnieje! No niechby mnie chociaz zapisal w kolejke!!!! No i w tym momencie robisz ogromne postępy!! Przypuszczam, że już jesteś pierwsza w kolejce do kolejki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 26.07.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Szybko sie ucze, nie? Widocznie dobry nauczyciel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 26.07.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Szybko sie ucze, nie? Widocznie dobry nauczyciel... Pewnie...izat bije wszystkich na głowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 26.07.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Senser, widzę, że bardzo przeżywasz sprawę Zbycha, moją i alarmu, bo na poprzedniej stronie aż 3 razy powtórzyłeś to samo spamujesz!!!!!!!!!!! zrób coś z tym muszę Cię rozczarować umowa ze Zbychem dawno podpisana, więc "cukry" jak to ująłeś już nie wpłyną na nic ale nie zmieniaj zdania, że i tak biję wszystkich na głowę :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.07.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Potrzebuję dobrego hydraulika, jak wiecie już od dłuższego czasu borykamy się ze smrodkami w łazience. Już było prawie wszystko zdjęte, co wcześniej zamontowane a jak śmierdziało tak śmierdzi (i to chyba nie szambo tylko jakaś stęchlizna). boję się, że coś gdzieś znowu cieknie. Wiem, że u Uli i Sławka robi Niezły i są zadowoleni. Czy u kogoś jeszcze robił? A może jeszcze jakiś inny namiar? Z góry dziękuję. PS Nasze problemy z kuchnią chyba się powoli kończą (tfu, żeby nie w złą godzinę). Dzisiaj sie kładzie gres, jutro fugowanie a za 3 dni mój mąż może wejść ze swoją "ulubioną" robotą, czyli składaniem szafek kuchennych po raz trzeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.07.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 ach zapomnialem-jakby ktoś szukał koparkowego i ziemi,piachu itp to chłopaki z Ruśca są godni polecenia. Cena za piach na zasypkę dobra a koparkowy młody, sprawny i myslący.Oszczędził pracy wykonawcom wjeżdzając na ściane fundamentową, co niestety nie pozostało bez wpływu na moją kieszeń-ale jakoś nie mialem sumienia chlopaków meczyć na przeszło 30 st. skwarze.Miekkie serce twarda d... . Jest też + dodatni - przy okazji koparą dobrze zagęścił piach. Ekipie gęby do tej pory sie cieszą-moja troszkę mniej Czesc mam prosbenke o jakis namiar do tych chlopaków z Ruśca . Z óry dzieki, PS czyzbym mial sąsiadke z Ruśca ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 26.07.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 501787816-MariuszpozdrawimMARIUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vax 27.07.2006 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Potrzebuję dobrego hydraulika, jak wiecie już od dłuższego czasu borykamy się ze smrodkami w łazience. Już było prawie wszystko zdjęte, co wcześniej zamontowane a jak śmierdziało tak śmierdzi (i to chyba nie szambo tylko jakaś stęchlizna). boję się, że coś gdzieś znowu cieknie. Wiem, że u Uli i Sławka robi Niezły i są zadowoleni. Czy u kogoś jeszcze robił? A może jeszcze jakiś inny namiar? Z góry dziękuję. PS Nasze problemy z kuchnią chyba się powoli kończą (tfu, żeby nie w złą godzinę). Dzisiaj sie kładzie gres, jutro fugowanie a za 3 dni mój mąż może wejść ze swoją "ulubioną" robotą, czyli składaniem szafek kuchennych po raz trzeci. Na forum jest hydraulik o nicku Skrol. Korzystalem z jego uslug i jestem zadowolony. Podrzucem link do jego oferty http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45041&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.07.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Vax,Merydzięki za namiary na hydraulików. Skontaktuję się z nimi.Mam pytanie odnośnie gwarancji udzielanej przez wykonawcę. Czy gdzieś można znaleźć jakąś definicję "gwarancji"? Mamy w umowie taki zapis, że wykonawca udziela dwuletniej gwarancji na wykonane prace i że jeśli prace będą prowadzone źle, to inwestor może zatrudnić innego wykonawcę na koszt tego głównego.Mamy taką oto sytuację: w październiku 2005 wprowadziliśmy się do nowowybudowanego domu. w niedługim czasie zaczęła na ścianach pod szafkami i w sąsiadującym wiatrołapie wychodzić wilgoć i pleśń. Wezwaliśmy wykonawcę, który stwerdził że to wilgoć technologiczna i brak dobrej wentylacji. Zainwestowaliśmy więc w rekuperator (12 tys. PLN) a wilgoć zamiast się zmniejszać, zwiększała się i obejmowała coraz dalsze połacie ścian (wyszła w jadalni, korytarzu). zimą w te mrozy zamarzła rurka doprowadzająca wodę do zlewu w kuchni. Znowu wezwaliśmy wykonawcę, który rurkę odmroził. Centralne grzało, mąż dodatkowo palił w kominku a pleśń ciągle siępojawiała, pomimo wielokrotnego odgrzybiania. W maju mąż zaczął grzebać pod szafkami i stweirdził, że ściana jest tam kompletnie mokra.Wezwaliśmy więc znowu wykonawcę i kazaliśmy mu rozkuć to miejsce - żeby to zrobić, trzeba było zerwać drewnianą podłogę. Wykonawca rozkuł i znalazł przeciek, pod podłogą był basen. Podłoga zagrzybiona, skończyła na śmietniku, miesiąc osuszania (dwa osuszacze dzień i noc). No i teraz zaczęły się schody. Początkowo wykonawca w ogóle umywał ręce od sprawy - twierdził, że jego winy w zaistniałej sytuacji nie ma. Jednak po kilku rozmowach uznał, że powinien był wcześniej wykryć ten przeciek. W związku z tym po kilku nieprzyjem,nych rozmowach stweirdził, że my pokrywamy koszt materiałów a on robocizny w przywróceniu stanu do poprzedniego. Tymczasem nagle powiedział, że on nie pokryje kosztu położenia podłogi bo chodziło mu tylko o jego osobistą pracę. ale płytki kładzie człowiek od niego. Dzisiaj po awanturze z moim mężem ma przyjechać wieczorem i rozmawiać. Ja już nie mogę. Wzięłabym chętnie kogoś innego, bo straciłam do faceta zaufanie (jak wiecie mamy jeszcze coś nie tak z hydrauliką w łazience) ale nie stać nas na to, żeby za wszystko teraz zapłacić drugi raz.Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.07.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 ale nie zmieniaj zdania, że i tak biję wszystkich na głowę :D:D:D:D No masz racje, cuker aż potaniał!! Żaraz spamujesz...no kurde rolą się przejąłem, a ty zaraz spamujesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.07.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 agathea, a czy czasem z tym smrodkiem to może jest tak, że był jakiś przeciek z kanalizacji, poszło może gdzieś w mur albo podłogę i jeszcze przez to śmierdzi pomimo wymiany instalacji?? Mogę ci również polecić "swojego" hydraulika: Jacek Gmurek 503 084 381 Mam również pytanko odnośnie "twoich chłopaków" (takiej to dobrze, ja mam tylko jedną dziewczynę, młodszej nie liczę ), ile i za ile oni biorą za ziemię?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 27.07.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 agathea, a czy czasem z tym smrodkiem to może jest tak, że był jakiś przeciek z kanalizacji, poszło może gdzieś w mur albo podłogę i jeszcze przez to śmierdzi pomimo wymiany instalacji?? Mogę ci również polecić "swojego" hydraulika: Jacek Gmurek 503 084 381 Mam również pytanko odnośnie "twoich chłopaków" (takiej to dobrze, ja mam tylko jedną dziewczynę, młodszej nie liczę ), ile i za ile oni biorą za ziemię?? Własnie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 27.07.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 proszę o mnie nie zapomnieć Senser, pamiętaj o kolejce do tej ziemi z namiaru Mariusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts