Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Ja mam wielki szacunek do ALARMU oraz ZBYCHA 8) a Zbych nie ma dla mnie czasu! :cry: Zbychu, ja sie ustawie na samym koncu kolejki, ale nie zostawiaj mnie bez alarmu!!! :wink: :p

Widzisz....popełniasz podstawowy błąd! Ucz się od najlepszych, patrz jak rozgrywa sprawę izat :-) ona nie narzeka na alarmik Zbycha :-)

Jednym słowem więcej cukiera!! :lol: :lol:

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam wielki szacunek do ALARMU oraz ZBYCHA 8) a Zbych nie ma dla mnie czasu! :cry: Zbychu, ja sie ustawie na samym koncu kolejki, ale nie zostawiaj mnie bez alarmu!!! :wink: :p

Widzisz....popełniasz podstawowy błąd! Ucz się od najlepszych, patrz jak rozgrywa sprawę izat :-) ona nie narzeka na alarmik Zbycha :-)

Jednym słowem więcej cukiera!! :lol: :lol:

Mariusz wspominał o 50 PLN a Ty piszesz o 500 PLN stad moje zaskoczenie

może jedno zero za dużo Ci się wpisało

tak 50 jednakze jest to sprawa grzecznosciowa (facet jezdzi w duzej firmie budowlanej i wozi ziemie z wykopów. Ja znim gadałem gdyż złapałem go przy pewnej budowie gdzie zdejmowali humus, potem wykop.Ziemia zatem zależy od tego co i gdzie kopią.W czasie gdy z nim rozmawialem ładował ogrodową -ale bywa różnie.Czasem i byle co do niwelacji terenu.Obecnie ścigam gościa od 2 tyg. i nic.Jeżdzi gdzieś po 2-giej stronie wielkiej wody i do Nadarzyna ma za daleko.Ale czekam cierpliwie gdyż 50 za wanne (patelnie)-czy jak to zwał te około 24-26 t. to nie 300 za 10-11 m3.

ach zapomnialem-jakby ktoś szukał koparkowego i ziemi,piachu itp to chłopaki z Ruśca są godni polecenia. Cena za piach na zasypkę dobra a koparkowy młody, sprawny i myslący.Oszczędził pracy wykonawcom wjeżdzając na ściane fundamentową, co niestety nie pozostało bez wpływu na moją kieszeń-ale jakoś nie mialem sumienia chlopaków meczyć na przeszło 30 st. skwarze.Miekkie serce twarda d... .

Jest też + dodatni - przy okazji koparą dobrze zagęścił piach.

Ekipie gęby do tej pory sie cieszą-moja troszkę mniej :-(

Jakie "narzeka"! Czy ja narzekam? Wrecz przeciwnie, czolobitnie robie salaam przed Zbychem i alarmem! :lol: Jezeli alarm, to tylko Zbych, nic innego w ogole nie istnieje! 8)

No niechby mnie chociaz zapisal w kolejke!!!!

ewka to moze ja tez sie juz dopisze do kolejki chcociaz dopiero fundament jest? :wink: :roll: :lol: :lol:

Wiesz, moze to i nieglupi pomysl... :lol:

Jakie "narzeka"! Czy ja narzekam? Wrecz przeciwnie, czolobitnie robie salaam przed Zbychem i alarmem! :lol: Jezeli alarm, to tylko Zbych, nic innego w ogole nie istnieje! 8)

No niechby mnie chociaz zapisal w kolejke!!!!

No i w tym momencie robisz ogromne postępy!! :lol:

Przypuszczam, że już jesteś pierwsza w kolejce do kolejki! :lol:

Senser,

widzę, że bardzo przeżywasz sprawę Zbycha, moją i alarmu, bo na poprzedniej stronie aż 3 razy powtórzyłeś to samo :D

spamujesz!!!!!!!!!!! zrób coś z tym :D

muszę Cię rozczarować :(

umowa ze Zbychem dawno podpisana, więc "cukry" jak to ująłeś już nie wpłyną na nic :)

ale nie zmieniaj zdania, że i tak biję wszystkich na głowę :D:D:D:D:D

Potrzebuję dobrego hydraulika, jak wiecie już od dłuższego czasu borykamy się ze smrodkami w łazience. Już było prawie wszystko zdjęte, co wcześniej zamontowane a jak śmierdziało tak śmierdzi (i to chyba nie szambo tylko jakaś stęchlizna). boję się, że coś gdzieś znowu cieknie.

Wiem, że u Uli i Sławka robi Niezły i są zadowoleni. Czy u kogoś jeszcze robił? A może jeszcze jakiś inny namiar?

Z góry dziękuję.

PS Nasze problemy z kuchnią chyba się powoli kończą (tfu, żeby nie w złą godzinę). Dzisiaj sie kładzie gres, jutro fugowanie a za 3 dni mój mąż może wejść ze swoją "ulubioną" robotą, czyli składaniem szafek kuchennych po raz trzeci.

ach zapomnialem-jakby ktoś szukał koparkowego i ziemi,piachu itp to chłopaki z Ruśca są godni polecenia. Cena za piach na zasypkę dobra a koparkowy młody, sprawny i myslący.Oszczędził pracy wykonawcom wjeżdzając na ściane fundamentową, co niestety nie pozostało bez wpływu na moją kieszeń-ale jakoś nie mialem sumienia chlopaków meczyć na przeszło 30 st. skwarze.Miekkie serce twarda d... .

Jest też + dodatni - przy okazji koparą dobrze zagęścił piach.

Ekipie gęby do tej pory sie cieszą-moja troszkę mniej :-(

Czesc mam prosbenke o jakis namiar do tych chlopaków z Ruśca :D . Z óry dzieki,

PS czyzbym mial sąsiadke z Ruśca ??? :wink:

Potrzebuję dobrego hydraulika, jak wiecie już od dłuższego czasu borykamy się ze smrodkami w łazience. Już było prawie wszystko zdjęte, co wcześniej zamontowane a jak śmierdziało tak śmierdzi (i to chyba nie szambo tylko jakaś stęchlizna). boję się, że coś gdzieś znowu cieknie.

Wiem, że u Uli i Sławka robi Niezły i są zadowoleni. Czy u kogoś jeszcze robił? A może jeszcze jakiś inny namiar?

Z góry dziękuję.

PS Nasze problemy z kuchnią chyba się powoli kończą (tfu, żeby nie w złą godzinę). Dzisiaj sie kładzie gres, jutro fugowanie a za 3 dni mój mąż może wejść ze swoją "ulubioną" robotą, czyli składaniem szafek kuchennych po raz trzeci.

Na forum jest hydraulik o nicku Skrol. Korzystalem z jego uslug i jestem zadowolony. Podrzucem link do jego oferty

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45041&start=60

Vax,Merydzięki za namiary na hydraulików. Skontaktuję się z nimi.

Mam pytanie odnośnie gwarancji udzielanej przez wykonawcę. Czy gdzieś można znaleźć jakąś definicję "gwarancji"? Mamy w umowie taki zapis, że wykonawca udziela dwuletniej gwarancji na wykonane prace i że jeśli prace będą prowadzone źle, to inwestor może zatrudnić innego wykonawcę na koszt tego głównego.

Mamy taką oto sytuację: w październiku 2005 wprowadziliśmy się do nowowybudowanego domu. w niedługim czasie zaczęła na ścianach pod szafkami i w sąsiadującym wiatrołapie wychodzić wilgoć i pleśń. Wezwaliśmy wykonawcę, który stwerdził że to wilgoć technologiczna i brak dobrej wentylacji. Zainwestowaliśmy więc w rekuperator (12 tys. PLN) a wilgoć zamiast się zmniejszać, zwiększała się i obejmowała coraz dalsze połacie ścian (wyszła w jadalni, korytarzu). zimą w te mrozy zamarzła rurka doprowadzająca wodę do zlewu w kuchni. Znowu wezwaliśmy wykonawcę, który rurkę odmroził. Centralne grzało, mąż dodatkowo palił w kominku a pleśń ciągle siępojawiała, pomimo wielokrotnego odgrzybiania. W maju mąż zaczął grzebać pod szafkami i stweirdził, że ściana jest tam kompletnie mokra.

Wezwaliśmy więc znowu wykonawcę i kazaliśmy mu rozkuć to miejsce - żeby to zrobić, trzeba było zerwać drewnianą podłogę. Wykonawca rozkuł i znalazł przeciek, pod podłogą był basen. Podłoga zagrzybiona, skończyła na śmietniku, miesiąc osuszania (dwa osuszacze dzień i noc). No i teraz zaczęły się schody. Początkowo wykonawca w ogóle umywał ręce od sprawy - twierdził, że jego winy w zaistniałej sytuacji nie ma. Jednak po kilku rozmowach uznał, że powinien był wcześniej wykryć ten przeciek. W związku z tym po kilku nieprzyjem,nych rozmowach stweirdził, że my pokrywamy koszt materiałów a on robocizny w przywróceniu stanu do poprzedniego. Tymczasem nagle powiedział, że on nie pokryje kosztu położenia podłogi bo chodziło mu tylko o jego osobistą pracę. ale płytki kładzie człowiek od niego. Dzisiaj po awanturze z moim mężem ma przyjechać wieczorem i rozmawiać. Ja już nie mogę. Wzięłabym chętnie kogoś innego, bo straciłam do faceta zaufanie (jak wiecie mamy jeszcze coś nie tak z hydrauliką w łazience) ale nie stać nas na to, żeby za wszystko teraz zapłacić drugi raz.

Co robić?

agathea, a czy czasem z tym smrodkiem to może jest tak, że był jakiś przeciek z kanalizacji, poszło może gdzieś w mur albo podłogę i jeszcze przez to śmierdzi pomimo wymiany instalacji??

Mogę ci również polecić "swojego" hydraulika:

Jacek Gmurek 503 084 381

Mam również pytanko odnośnie "twoich chłopaków" (takiej to dobrze, ja mam tylko jedną dziewczynę, młodszej nie liczę :-) ), ile i za ile oni biorą za ziemię??

agathea, a czy czasem z tym smrodkiem to może jest tak, że był jakiś przeciek z kanalizacji, poszło może gdzieś w mur albo podłogę i jeszcze przez to śmierdzi pomimo wymiany instalacji??

Mogę ci również polecić "swojego" hydraulika:

Jacek Gmurek 503 084 381

Mam również pytanko odnośnie "twoich chłopaków" (takiej to dobrze, ja mam tylko jedną dziewczynę, młodszej nie liczę :-) ), ile i za ile oni biorą za ziemię??

Własnie :D ????