bobo30 05.08.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 W tym tygodniu mam do tyłu, najpierw pożegnałam się z gościem, który kładł panele - przy listwach poległ. Potem rozbili mi samochód- jest u blacharza, a dzis Przemuś się rozchorował Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie, pediatra na szczęście mówi, że to nic poważnego. Ale na budowe jutro jadę, muszę, elektryk będzie instalował osprzęt - tylko w niedziele ma czas. No i dziś przyszedł pan Andrzej, który robił u mnie GK, listwuje mi podłogi. Już prawie, prawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 06.08.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 bobo, dziękuję za gratulacje grotołaz, wylewki robiła mi ekipa Eimunda z forum jestem zadowolona jak na razie nic złego się z nimi nie dzieje z tego co mimówił Eimund terminy ma dopiero na wrzesień, ale napisz do niego priva, moze Cię gdzieś wciśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdar 07.08.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 czy ktoś z Was ma do polecenia dobrego kierownika budowy z okolic Pruszkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 08.08.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Książenice Witam serdecznie, mam pytanie z całkiem innej beczki, jak wygląda dojazd do Warszawy z Książenic? Rozglądaliśmy sie za działkami w Żabiej woli ale ludzie staraszą dłuuuugą drogą do Stolicy a niestety oboje tu pracujemy. A może ktoś się orientuje w cenach działek w Grodzisku i okolicach umozliwiających dojazd WKD lub PKP? będziemy wdzięczni za wszelkie informacjeW sobote robimy objazd po Jaktorowie ale wydaje nam sie troche daleko.....pozrdawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 08.08.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Asiu, ja mieszkam w tej chwili w jaktorowie i tu kupiliśmy tez działke. Początkowo myśleliśmy o jakieś działeczce na lini wkd pomiędzy milanówkiem, a grodziskiem ale po dłuższym namysle i rozeznaniu doszlismy do wnisku ze:wkd jedzie do warszawy co najmniej 10-15 minut dłuzej niz pkp,ceny działek w rozsadnej odległosci od wkd sa 2-3 razy wyższe niż w jaktorowie,I tak wzędzie jeździmy samochodem i dostep do wkd reczej by tego nie zmienił,Z regóły odległosc sprzedawanych działek od szkoły i stacji wkd jest znaczna.Z drugiej strony:POciag do Jaktorowa jeżdza conajmniej dwa razy żadziej niż do Grodziska,Są dużo bardziej zapchane,Trudniej o działkę uzbrojoną,Z uwagoi na niższe ceny dizałki mozna się naciąć na nieciekawego sasiada,jesli kupisz działkę po drugiej stronie torów to rano jest cięzko z przebiciem się do trasy na warszawę,jak dotąd w jaktorowie nie ma kanalizacji choc lada chwila ma ruszyć budowa, Koniec końców kupiliśmy dwa lata temu okazyjnie dziłaeczkę w cichej okolicy choc w odległości 800 metrów od podstawówki i głównej trasy, 1 km od stacji pkp, a teraz zbieramy kaskę na stan surowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.08.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Z Książenic będziesz miał dokładnie tak samo dłuuuuuugo (dla mnie to wcale nie jest długo). Zależy do jakiej części W-WY. Jeśli Centrum, Raszyn, Janki, Okęcie to na pewno Katowicka, dojazd do Siestrzeni albo do Nadarzyna przez Urszulin i tam na Katowicką (na Urszulin na rondzie nie w lewo na Grodzisk tylko prosto, tak jak prowadzi asfalt. Jeśli np. żerań, trasa toruńska...to w Poznańską...a wtedy na Grodzisk, w Milanówku za PKN Orlen w lewo i na Ożarów w Ożarowie w prawo w Poznańską....dość szybki dojazd. W Żabiej Woli chyba nie opłaca się już tak kombinować ale z Książenic może już tak. Nie łudź się, że z Książenic sprawa dojazdu do warszawy istotnie się polepszy w stosunku do Żabiej Woli. Stety niestety...30 km to będzie zawsze 30 km....chyba, że działka w Raszynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.08.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Zygmor dalam iformacje na poczte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 08.08.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Z regóły odległosc sprzedawanych działek od szkoły i stacji wkd jest znaczna. Z drugiej strony: POciag do Jaktorowa jeżdza conajmniej dwa razy żadziej niż do Grodziska, Są dużo bardziej zapchane, Trudniej o działkę uzbrojoną, Z uwagoi na niższe ceny dizałki mozna się naciąć na nieciekawego sasiada, jesli kupisz działkę po drugiej stronie torów to rano jest cięzko z przebiciem się do trasy na warszawę, jak dotąd w jaktorowie nie ma kanalizacji choc lada chwila ma ruszyć budowa, Koniec końców kupiliśmy dwa lata temu okazyjnie dziłaeczkę w cichej okolicy choc w odległości 800 metrów od podstawówki i głównej trasy, 1 km od stacji pkp, a teraz zbieramy kaskę na stan surowy. bardzo dziękuję za odpowiedz, do Jaktorowa sie wybieramy tylko nie wiem co to znaczy "działkę po drugiej stronie torów" tzn gdzie to jest? i kiedy bedzie kanalizacja tak mniej wiecej? my planujemy zacząc budowe na wiosnę - lato 2007 (o ile kupimy działkę)wiec moze sie załapiemy Z tego co się juz zorientowaliśmy w cenach to nie opłaca sie kupowac dziłki uzbrojonej. Ludzie za to ze pobiegali po urzedach i pozałatwiali łącza doliczają sobie niemałe pieniądze, a niestety nasz budzet na działke jest ograniczony.zeby podłączyc media trzeba bedzie troche wiecej cierpilowości. W sumie co do PKP to jeszcze nie wiemy czy bedzie nam potrzebne bo samochód też będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 08.08.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 jesli pojedziecie do Jaktorowa z wawy samochodem to bedziecie wiedziec od razu co oznacza okreslenie "po drugiej stronie";-) Trzeba poprostu odbić z trasy i przejechać na któryms z przejazdów kolejowych na druga stronę( w porannym szczycie mozna tam sie nieźle wnerwić).Co od uzbrojenia działki to warto wczesniej sprawdzic ile bedzie kosztowac dociagniecie pradu czy gazu i czy wogóle jest to ekonomicznie opłacalne. Czasem mimo ze prad jest przy działce - aby podłaczyc trzeba rozbudowy np. transformatora. Ja np mam dizłake nieuzbrojona ale koszt podciągnięcia pradu wynosi około 3000pln(sąsiad za płotem ma prad). Podciągnięcie 100 metrów gazociągu będzie mnie kosztowac około 8-10 tys (o ile się wogóle na to zdecyduję)Co do kanalizy to jest chyba dostepny w gminie jakis paln prac i ulic kanalizowanych w pierwszym etapie. Z tymze o tej kanalizie jest szum od kilku lat a jak na razie jeszcze nie zaczeto nic kopać. No i jeszcze jedno- Jaktorów to w wiekszości tereny o dośc wysokim poziomie wód gruntowych. Zwróccie uwagę na jakosc drogoi dojazdowej. na wiosne i lato mogą byc problemy jeśli nie jest utwardzona. Zdażaja się tez działeczki z sitowiem;-) (zresztą całkiem niedaleko mojej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 08.08.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 No i jeszcze jedno: w jaktorowie poza wodociągiem bardzo trudno o dobre ujęcie wody ( to argument przy zbijaniu ceny jesli jest daleko do wodociągu). Woda z głebinówki jest mocno zażelaziona i szybko wydajnośc wykopanej studni maleje. Wiekszośc tych co sobie wykopali głebinówki po 3-5 latach i tak podłacza się do wodociagu.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 08.08.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 jesli pojedziecie do Jaktorowa z wawy samochodem to bedziecie wiedziec od razu co oznacza okreslenie "po drugiej stronie";-) Trzeba poprostu odbić z trasy i przejechać na któryms z przejazdów kolejowych na druga stronę. Co od uzbrojenia działki to warto wczesniej sprawdzic ile bedzie kosztowac dociagniecie pradu czy gazu i czy wogóle jest to ekonomicznie opłacalne. Czasem mimo ze prad jest przy działce - aby podłaczyc trzeba rozbudowy np. transformatora. Ja np mam dizłake nieuzbrojona ale koszt podciągnięcia pradu wynosi około 3000pln(sąsiad za płotem ma prad). Podciągnięcie 100 metrów gazociągu będzie mnie kosztowac około 8-10 tys (o ile się wogóle na to zdecyduję) Co do kanalizy to jest chyba dostepny w gminie jakis paln prac i ulic kanalizowanych w pierwszym etapie. Z tymze o tej kanalizie jest szum od kilku lat a jak na razie jeszcze nie zaczeto nic kopać. No i jeszcze jedno- Jaktorów to w wiekszości tereny o dośc wysokim poziomie wód gruntowych. Zwróccie uwagę na jakosc drogoi dojazdowej. na wiosne i lato mogą byc problemy jeśli nie jest utwardzona. Zdażaja się tez działeczki z sitowiem;-) (zresztą całkiem niedaleko mojej) Co do kosztów to faktycznie wszytko trzeba sprawdzic przed kupnem działki, w sobote wybieramy sie do "Was" ale pociągiem wiec nie wiem co to znaczy za torami , a kanalizacja by sie przydała bo jesli chodzi o wody gruntowe to moze sie okazac ze oczysczalni nie bedzie mozna zrobic bo za mokro, a koszty utrzymania szamba sa duze, a na faundament przy wysokich wodach najlepsza płyta a to juz są koszty hohohoh.....z tym "sitowiem" to co sie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 08.08.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Od końca:- kupuje sie działkę bez sitowia:-)Co do fundamentów to jeszcze nie widziąłem żeby któs robił płyte fundamentową w okolicy a troche sie placze latem po okolicy i ogladam. W wiekszości przypadków jakie widzałem stosowano głeboki fundament z szeroką ława. z oczyszczalnią rzczywiscie jest problem choć podobno sa i na to jakies patenty(zepwewne odpowiednio drogie).Jak spojzysz na mape to zobaczysz drogę biegnaca do warszawy a wzdł€z niej tory. za torami znaczy po drugiej stronie torów patrzac z ulicy prowadzacej w stronę warszawy- czyli mniej wiecej pólnocna strona Jaktorowa.Sytuacja po tamtej gorszej stronie może sie zminic kiedy zbuduja autostradę (ma przebiegac jakies 10-15 km od jaktorowa) no ale sama wiesz jak to w Polsce jest z autostradami. A jeszcze odnośnie działek w okolicach sprawdzaleśmy działeczki pod grodziskiem a własciwoe pomiędzy grodziskiem a milanówkiem ibyły bardzo fajne i stosunkowo tanie ale okazało się ze cena wynikała z palnowanej w ich okolicy obwodnicy grodziska. także zwracajcie tez uwagę na tego typu kwiatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdar 08.08.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 to co, nikt z Was nie ma do polecenia kierownika budowy z okolic Pruszkowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.08.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 to co, nikt z Was nie ma do polecenia kierownika budowy z okolic Pruszkowa?? No tak wychodzi.... Za wąskie kryterium wyszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdar 08.08.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 no to szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 08.08.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 kiedy organizujemy jakieś spotkanko?? pojawiają się nowe osoby w naszej grupie, może warto byłoby się poznać osobiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.08.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Z tym to już wakacje trzeby by sobie darować...urlopy, wyjazdy w tym mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 08.08.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 a kto mówi, że w wakacje???? jak się teraz zaczniemy organizować, to może w październiku coś z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.08.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 a kto mówi, że w wakacje???? A kto mówił, że ktoś mówił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 08.08.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 a kto mówi, że w wakacje???? A kto mówił, że ktoś mówił TY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts