penny 04.09.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 hej izat super, że Ty tez w niedalekiej okolicy tom17 A ten murarz to się sprawdził? Jeżeli jesteś z niego zadowolony to mógłbyś podać mi namiary na niego? Żwirowa to rzeczywiście staje się jedną wielką budową, ja na swoją działkę póki co to na grzyby jeżdżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 04.09.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 witaj Ula po dlgiej nieobecnosci , a ja juz sie zaczelam martwic o Ciebie, chyba myslami Cie sciagnelam, dobrze ze sie odezwalas, kamien z src spadl jak wstawialiscie okna, kto wam wymurowywal luke pod oknami, bo jak wiadomo specow od murawania to umnie jak na lekarstwo a do ocieplenia domku ma przyjsc w tym ygodniu itak sie zastanawiam tynk wewnatrz jakie robiliscie i w jakiej cenie, bo moje tynki sa przesuniete na nastepne 2 tygodnie , z agregatu robis se tylko gipsowe czy sa tez cementowo-wapienne takie gipsowe z maszynki szybko sie robi??????? Tommi a zameldowali cie na tymczasowo, czy otrzymalaes meldunek staly , bo ja tez bym tak chciala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.09.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 No niestety tez popełnilem ten sam bład, i zaorałem perz a on przecierz rozmnaża sie drogą wegetatywną przez podział, tak że tylko sie wzmocnil , ale jest na to rada trzeba dac mu odrosnac na ok 20-30 cm i następnie opryskac miesznką (randapu najlepiej 450 SL+chwastoks)o 5-10krotnym stężeniu 50mljednego i drugiego na 5 litrów wody i odczekac z 3 tyg a następnie wszystko sie rozpadnie. PS. herbicydy blokują prosesy życiowe rosliny przez co skutecznie je dobijają az do korzenia im powierzchnia lisci i czesci naziemnej będzie wieksza tym proces degradacji skuteczniejszy. Ale bez przesady Ale kto popełnił ten sam błąd, ja czy Tommi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.09.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Bo do stałego trzeba złożyć oswiadczenie o tym że nadzór budowlany z pruszkowa nie wniosł uwag do dokumentacji zwiazanej z ukonczeniem budowy w terminie 21 dni, czyli krótko mówiąć trzeba formalnie zakonczyc budowe Oj, z tym nie mogę się zogdzić. Ja dostałem adres (nazwa ulicy + numer "domu") tylko przy ogrodzonej działce, chodzi o numer "pocztowy", który zostaje nadany bez potrzeby postawienia domu i jego oddania. Ja w ten sposób uzyskałem własny numer adresowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 04.09.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 No niestety tez popełnilem ten sam bład, i zaorałem perz a on przecierz rozmnaża sie drogą wegetatywną przez podział, tak że tylko sie wzmocnil , ale jest na to rada trzeba dac mu odrosnac na ok 20-30 cm i następnie opryskac miesznką (randapu najlepiej 450 SL+chwastoks)o 5-10krotnym stężeniu 50mljednego i drugiego na 5 litrów wody i odczekac z 3 tyg a następnie wszystko sie rozpadnie. PS. herbicydy blokują prosesy życiowe rosliny przez co skutecznie je dobijają az do korzenia im powierzchnia lisci i czesci naziemnej będzie wieksza tym proces degradacji skuteczniejszy. Ale bez przesady Ale kto popełnił ten sam błąd, ja czy Tommi?? odpowiedzi A i B Szczerze mówiąc obydwaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 04.09.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Bo do stałego trzeba złożyć oswiadczenie o tym że nadzór budowlany z pruszkowa nie wniosł uwag do dokumentacji zwiazanej z ukonczeniem budowy w terminie 21 dni, czyli krótko mówiąć trzeba formalnie zakonczyc budowe Oj, z tym nie mogę się zogdzić. Ja dostałem adres (nazwa ulicy + numer "domu") tylko przy ogrodzonej działce, chodzi o numer "pocztowy", który zostaje nadany bez potrzeby postawienia domu i jego oddania. Ja w ten sposób uzyskałem własny numer adresowy. A mnie nie chodzi o mumer adresowy po co mi korespondencja na pustą dzialkę, a o numer porządkowy zeby sie zameldowac na stałe i nie byc bezdomnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.09.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Gaweł, proszę o wykład, w czym ja popełniłem błąd??Aż jestem ciekawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 04.09.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Gaweł, proszę o wykład, w czym ja popełniłem błąd?? Aż jestem ciekawy... Prosze badzo: o ile napisałeś "Zauważalne efekty po tyg. Całkowite po 3 tyg. I niestety nie wszystko ci wypali. Jest jedna zasda, po zaoraniu/nawiezieniu ziemi szybko siać trawę a później punktowo rundup-em.." Według mnie a dwukrotnie dowoziłem ziemi niestety i przerobiłem rózne warianty zakładania trawnika należy najpierw 2 razy przejechac randapem pózniej to wypielic i wygrabic kamienie, a dopiero siac trawe inaczej to i szkoda trawy i randapu (nie daja tego za darmo )Punktowo to pojęcie wzgledne przy takich wiatrach jak u mnie wieją, kawałek działki starałem sie wlasnie zasiac szyko tak jak mówisz i nie ma tam anigrama trawy punktowo to musiałbym miec nielichy punktowy opryskiwacz do takich opryskiwan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 04.09.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Gaweł, proszę o wykład, w czym ja popełniłem błąd?? Aż jestem ciekawy... Prosze badzo: o ile napisałeś "Zauważalne efekty po tyg. Całkowite po 3 tyg. I niestety nie wszystko ci wypali. Jest jedna zasda, po zaoraniu/nawiezieniu ziemi szybko siać trawę a później punktowo rundup-em.." Według mnie a dwukrotnie dowoziłem ziemi niestety i przerobiłem rózne warianty zakładania trawnika należy najpierw 2 razy przejechac randapem pózniej to wypielic i wygrabic kamienie, a dopiero siac trawe inaczej to i szkoda trawy i randapu (nie daja tego za darmo )Punktowo to pojęcie wzgledne przy takich wiatrach jak u mnie wieją, kawałek działki starałem sie wlasnie zasiac szyko tak jak mówisz i nie ma tam anigrama trawy punktowo to musiałbym miec nielichy punktowy opryskiwacz do takich opryskiwan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 04.09.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Bo do stałego trzeba złożyć oswiadczenie o tym że nadzór budowlany z pruszkowa nie wniosł uwag do dokumentacji zwiazanej z ukonczeniem budowy w terminie 21 dni, czyli krótko mówiąć trzeba formalnie zakonczyc budowe Oj, z tym nie mogę się zogdzić. Ja dostałem adres (nazwa ulicy + numer "domu") tylko przy ogrodzonej działce, chodzi o numer "pocztowy", który zostaje nadany bez potrzeby postawienia domu i jego oddania. Ja w ten sposób uzyskałem własny numer adresowy. A mnie nie chodzi o mumer adresowy po co mi korespondencja na pustą dzialkę, a o numer porządkowy zeby sie zameldowac na stałe i nie byc bezdomnym Hej, WYdaje mi się (choć ekspertem w tej dziedzinie nie jestem) - że numer adresowy czy też porządkowy - czy też policyjny - to chyba jedno i to samo. U mnie w decyzji z Gminy wyraźnie jest napisane, że nadawany jest numer porządkowy. Victoria - oczywiście, że zameldowany jestem już na stałe Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 04.09.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Bo do stałego trzeba złożyć oswiadczenie o tym że nadzór budowlany z pruszkowa nie wniosł uwag do dokumentacji zwiazanej z ukonczeniem budowy w terminie 21 dni, czyli krótko mówiąć trzeba formalnie zakonczyc budowe Oj, z tym nie mogę się zogdzić. Ja dostałem adres (nazwa ulicy + numer "domu") tylko przy ogrodzonej działce, chodzi o numer "pocztowy", który zostaje nadany bez potrzeby postawienia domu i jego oddania. Ja w ten sposób uzyskałem własny numer adresowy. A mnie nie chodzi o mumer adresowy po co mi korespondencja na pustą dzialkę, a o numer porządkowy zeby sie zameldowac na stałe i nie byc bezdomnym Hej, WYdaje mi się (choć ekspertem w tej dziedzinie nie jestem) - że numer adresowy czy też porządkowy - czy też policyjny - to chyba jedno i to samo. U mnie w decyzji z Gminy wyraźnie jest napisane, że nadawany jest numer porządkowy. Victoria - oczywiście, że zameldowany jestem już na stałe Tommi no pewno mnie tez sie tak wydaje ajle numery pocztowe policyjne itpkazdy ma to co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 04.09.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 ja wybieram policyjny hihihihi w środę udam się do UG i złożę podanko wniosek, mapki, co tam tylko ode mnie będą chcieli :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.09.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 No to mnie Gawel nieco zmartwiłeś... Słyszałem o trawnikach zakładanych tak jak ja chce założyć i nie było większych problemów...więc może się uda...nie na 100% ale 80%?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.09.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 no to jestesmy po rozpoczeiu roku szkolnego czesc jest w szkole w nowej wsi obstawilismy "0" i "I" kl wszystko B a reszta ruszyla do przedszkola do pruszkowa-zaraz przy parku, maja staw i kaczki - ztych kaczek perelka byla najbardziej zadowolona a jak wasze pociecy, moze ktos wyslal swoje skarby tez do nowej wsi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 05.09.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 no to jestesmy po rozpoczeiu roku szkolnego czesc jest w szkole w nowej wsi obstawilismy "0" i "I" kl wszystko B a reszta ruszyla do przedszkola do pruszkowa-zaraz przy parku, maja staw i kaczki - ztych kaczek perelka byla najbardziej zadowolona a jak wasze pociecy, moze ktos wyslal swoje skarby tez do nowej wsi??? Witaj Victoria, A i owszem - mój starszy syn właśnie rozpoczął naukę w I klasie B w szkole w Nowej Wsi Jeśli byłaś na rozpoczęciu roku to pewnie gdzieś się minęliśmy A może nawet razem w klasie byliśmy z bąblami... ? pozdr. Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 05.09.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 No to mnie Gawel nieco zmartwiłeś... Słyszałem o trawnikach zakładanych tak jak ja chce założyć i nie było większych problemów...więc może się uda...nie na 100% ale 80%?? No to nie jest problem zalezy jednak od samej ziemi ja mialem zachwaszona na 120% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.09.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 A ja chyba na 130% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 05.09.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Ja u siebie to nie wiem jak to określić... Może powiem tak, że przekopałem kawałeczek działki (jakieś 3-4m2), no i z tego kawałka wyciągnąłem chwastów i w szczególności perzu całą taczkę z czubkiem. Czy po roundupie chwasty zginą, czy też przekopanie mnie czeka aby to wszystko dziadostwo wyciągnąć ze środka? No i myślę o oborniku jednak na zimę - kolejne przekopanie:( Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.09.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 no to napewno bylismy w sali taka energiczna pani prowadzi Ib a zostales jako nowy uczen, na oprowadzaniu po szkole napewno widziales pana z dzieckiem wchodzacego podczas wyjasnienpani nauczycielki to maz i ten mlodszy co do "0" ruszyl bedziecie na ognisku w niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 05.09.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Ja już nie jestem nowym uczniem Chodziłęm rok wcześniej do '0' Faktycznie, widziałem Twojego męża jak wchodził, ale Ciebie... jakoś nie mogę skojarzyć... Tak, plan jest, co by pojawić się na ognisku w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts