Senser 17.09.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Co do drzewa kominkowego... Poza ceną ważny jest jeszcze jeden czynnik...uczciwość...ile ja się nasłuchałem o takich co to zapłacili za 4 mp a dostali....2 )) i żeby nie kolejna dostawa innego/uczciwego dostawcy to cały czas by myśleli, że wtedy kupili owe 4 mp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 17.09.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Witam wszystkich Żadko się odzywam, ale za to bacznie śledze forum. To teraz ja się pochwalę mamy już tynki, wylewki i okna. Za to bardzo potrzebuję gruz na zrobienie drogi. Już parę osób mnie wystawiło z tym gruzem wiec sprawa PILNA. Jest duża szansa, że uda mis rozpocząć za jakieś tydzień - półtora budowę ogrodzenia. Wiąże to się z tym, że stare będzie całkowicie burzone - czyli podmurowka betonowa + słupki z cegły białej. Jeżeli byłbyś zainteresowany takim gruzem, to daj znać. Ale 100% pewności będę miał jak wykonawca faktycznie wejdzie na budowę. pozdr. Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 17.09.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 WItajcie raz jeszcze, Czy ktoś z Was może się orientuje, czy przy budowie ogrodzenia trzeba złożyć jakieś papiery do PINB'u? Myślę tutaj o zgłoszeniu, czy coś takiego. Dom już jest - oficjalny odbiór nastąpił - czyli de facto budowa została zakończona. Z góry wielkie dzięki za pomoc. pozdr.Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 17.09.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Ejj, Senser, zdrowo przepłaciłeś. My za swoje zapłaciliśmy 299zł za skrzydło, plus 119zł za ościeżnicę, listwy dekoracyjne max. 100zł. Nie każde są z szybką, która kosztuje ok.50zł. Do tego papier ścierny, prąd, jaki ciągnie szlifierka, lakierobejca, pędzel, rozpuszczalnik, listwa mocująca ościeżnicę do ściany (ew. kotwa plus zaślepka) i pianka. Jednym słowem podobne drzwi mam za połowę tego co Ty dałeś. Przy dziesięciu drzwiach 6.000zł mam w suchym. Ościeżnice obwiedniowe to inaczej zwane ościeżnice regulowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 17.09.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Tommi, czy gdy składałeś papiery o zgodę na budowę na mapie zagospodarowania przestrzennego działki było naniesione ogrodzenie? Jeśli było to możesz je stawiać bez zbędnych formalności. Jeśli nie, to powinieneś złożyć w starostwie nowy projekt zagospodarowania przestrzennego działki wraz z naniesionym ogrodzeniem. Potem złożyć je w PINB i odczekać dwa tygodnie. Po tym czasie możesz rozpocząć budowę ogrodzenia. Tak to wygląda wg. mojej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 17.09.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Generalnie działka była już ogrodzona, jak ją kupiłem. I na mapie jest to widoczne. Potem architekt zrobił plan zagospodarowania przestrzennego - i naniósł w innym miejscu furtkę i bramę wjazdową. I to było dołączone do całego projektu. Na dobrą sprawę jest to modernizacja ogrodzenia (można to chyba tak potraktować) - choć w całości będzie ono wyburzone i postawione od nowa. pozdr.Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 17.09.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Co do drzewa kominkowego... Poza ceną ważny jest jeszcze jeden czynnik...uczciwość...ile ja się nasłuchałem o takich co to zapłacili za 4 mp a dostali....2 )) i żeby nie kolejna dostawa innego/uczciwego dostawcy to cały czas by myśleli, że wtedy kupili owe 4 mp.... liczyc mi sie nie chcialo ale biorac wczesniej drzewo na dzialke od wielu roznych dostawcow przez ostatnie 4 lata ten co mi teraz przywioz wyglada na naprawde uczciwego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halny3 17.09.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 witam wszystkim jetem na etapie elektryki chcialbym uzbroic moj domek w inst alarmowa ma moze ktos z was namiary na dobrego ALARMIARZAz gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 17.09.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 witam wszystkim jetem na etapie elektryki chcialbym uzbroic moj domek w inst alarmowa ma moze ktos z was namiary na dobrego ALARMIARZA z gory dziekuje Najlepszy jest na tym forym szukaj ZBYCH a nawet w tym watku kilka stron wczesniej sie wypowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.09.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Ejj, Senser, zdrowo przepłaciłeś. My za swoje zapłaciliśmy 299zł za skrzydło, plus 119zł za ościeżnicę, listwy dekoracyjne max. 100zł. Nie każde są z szybką, która kosztuje ok.50zł. Do tego papier ścierny, prąd, jaki ciągnie szlifierka, lakierobejca, pędzel, rozpuszczalnik, listwa mocująca ościeżnicę do ściany (ew. kotwa plus zaślepka) i pianka. Jednym słowem podobne drzwi mam za połowę tego co Ty dałeś. Przy dziesięciu drzwiach 6.000zł mam w suchym. Ościeżnice obwiedniowe to inaczej zwane ościeżnice regulowane. Jakość ma swoją cenę (100% drzewo), z tego co wiem jak na zabudowane ościeżnice cena jest całkiem dobra... U jednych z naszych grupowiczów (który niestety już dość długo się tu nie udziela) widziałem tanie drzwi...za takie dziękuje... Porównywanie na sucho samej ceny jest nie celowe...trzeba by porównać same drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.09.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 liczyc mi sie nie chcialo ale biorac wczesniej drzewo na dzialke od wielu roznych dostawcow przez ostatnie 4 lata ten co mi teraz przywioz wyglada na naprawde uczciwego Jakubowska też wygląda na uczciwą.. Nie no...nie zakładam odrazu nieuczciwości, bo są jednak jeszcze na tym świecie ludzie uczciwi...wiem, że należy to sprawdzić... No a jeśli ci się ten pan podoba...aaaa to już inny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.09.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Na dobrą sprawę jest to modernizacja ogrodzenia (można to chyba tak potraktować) I ja na twoim miejscu to bym tak potraktował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdar 18.09.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witam serdecznie, czy ktoś z Was może mi polecić dobrego (ale nie drogiego architekta do adaptacji projektu gotowego. Bardzo proszę o namiary. Mieszkam w Pruszkowie, więc dobrzeby było z tej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 18.09.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 liczyc mi sie nie chcialo ale biorac wczesniej drzewo na dzialke od wielu roznych dostawcow przez ostatnie 4 lata ten co mi teraz przywioz wyglada na naprawde uczciwego Jakubowska też wygląda na uczciwą.. Nie no...nie zakładam odrazu nieuczciwości, bo są jednak jeszcze na tym świecie ludzie uczciwi...wiem, że należy to sprawdzić... No a jeśli ci się ten pan podoba...aaaa to już inny temat Pan mi sie nie podoba i nawet go nie widzialem na oczy bo mnie nie bylo akurat w domu ale podoba mis ei ilosc jaka przywiozl, a Ciebie do niczego nie namawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 18.09.2006 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Czy mi się przywidziało? Czy to ja pierwsza podałam cenę swoich drzwi? Przecież nie można sądzić, że zawsze wyższa cena idzie w parze z jakością, bo są różne strategie cenowe, o promocjach nie wspomnę. Ale nawet jeśli moje drzwi nie dorównują Twoim to trudno. To tylko drzwi chyba, że aż drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 19.09.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Ciebie do niczego nie namawiam Nie noooo... Jajcek, przecież wiesz, że jaja sobie robiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.09.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 poproszę o namiary na drewniane drzwi na priv fotki też byłyby mile widziane robiłam rekonesans drzwi na Bartyckiej, takie które mi się podobają kosztują około 2 tys długo się czeka na takie drzwi na wymiar?? teraz w modzie są drzwi fornirowane są jeszcze droższe od drewnianych co o nich sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 21.09.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Hej Moi Drodzy, donoszę że zostaliśmy uznani za czynnik opiniotwórczy Ale od początku Jest taki wortal http://www.grodzisk.net Ogólnie artykuły tam publikowane cechują się dużą dawką krytycyzmu odnośnie poczynań obecnych władz Grodziska. Najnowszy artykuł: http://www.grodzisk.net/index.php?option=com_content&task=view&id=191&Itemid=48 Kiedy doczytacie do akapitu Niezależnie od miejsca pracy, z pewnością nie darzą go sympatią inwestorzy. Budujący domy w naszym powiecie dali temu wyraz na internetowym forum miesięcznika „Murator”. Ich opinie o Stanisławie Wojciechowskim można przeczytać tutaj. kliknijcie "tutaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.09.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 No faktycznie....akurat mocno wtedy dyskutowałem na ten temat...A szkoda, że w sumie nie powiedziałem wtedy wszystkiego co myślę o ówczesnym kierownictwie grodziskiego PiNBu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.09.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 o? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts